Tyrant [Tyr]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:36:27 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

SknerusKK

Cytat: Zarean w Sierpień 01, 2008, 01:34:28 PM
Dziwi mnie:
1. Że na ogrze, dostał w dupe(+p.def +m.def)
dolicz -speed +ewentualny slow+vortex ;)

bula

Cytat: SknerusKK w Sierpień 01, 2008, 01:48:56 PM
Cytat: Zarean w Sierpień 01, 2008, 01:34:28 PM
Dziwi mnie:
1. Że na ogrze, dostał w dupe(+p.def +m.def)
dolicz -speed +ewentualny slow+vortex ;)
i to ze freinz jest na IL czyli arena jest z deka wieksza niz obecnie ;>

Grallenord

też się zdziwiłem, tym bardziej że kasowy był, fangi mu błyskały draconic tez niezły, oczywiscie blizna na oku :). Walczył dokładnie mówiąc z highlv worlokiem, ale nie dał rady nawet kota rozwalić. MOże jest w tym jakiś sposób żeby na ogrze biegać ale coś mu chyba nie wyszło bo nie wiem dlaczego ale nie mógł go zestunować ani razu, prawie go nie dościgał, a jak juz wchodził w zwarcie to nie wiedział czy walić kota czt maga. Nawet jak mu hp spadało to nie zmienił totemu...

SknerusKK

Cytat: Grallenord w Sierpień 01, 2008, 01:51:31 PM
też się zdziwiłem, tym bardziej że kasowy był, fangi mu błyskały draconic tez niezły, oczywiscie blizna na oku :). Walczył dokładnie mówiąc z highlv worlokiem, ale nie dał rady nawet kota rozwalić. MOże jest w tym jakiś sposób żeby na ogrze biegać ale coś mu chyba nie wyszło bo nie wiem dlaczego ale nie mógł go zestunować ani razu, prawie go nie dościgał, a jak juz wchodził w zwarcie to nie wiedział czy walić kota czt maga. Nawet jak mu hp spadało to nie zmienił totemu...
acha, "worlokiem"... ja myslalem ze ty o nukerze mowisz xD

edit: badz co badz, jak to Zarean napisal, powinien na wilku gonic summonera

bula

jak na IL z summonerem na ogrze walczyl to rzezczywiscie loltyrant ... przeciez on nie mial szans do tego warlocka dobiec ...

Grallenord

acha, "worlokiem"... ja myslalem ze ty o nukerze mowisz xD

edit: badz co badz, jak to Zarean napisal, powinien na wilku gonic summonera
[/quote]

czemu piszesz że na wilku powinien go gonić a nie na rabicie? znowu coś przegapiłem?
problem nie odnosi się tylko do magów ale również do łuczników. Pytanie na czym ich doganiacie?

SknerusKK

CytatThe spirit of the rabbit possesses you, temporarily increasing Speed and Evasion when using hand-to-hand combat weapons. Accuracy and P. Atk. are decreased while the effect lasts. Requires a hand-to-hand combat weapon.

dlatego ;>

Grallenord

no tak ale... ktoś tu kiedys napisał, że podstawą w pvp zwłaszcza z magami jest skil zwalniający przeciwnika (cripplcośtam) i stun. Więc chyba lepiej włączyć coś szybkiego (rabbit) dopaść przeciwnika ->cripll->puma lub howk-> i walić ile wlezie?

Sebal

Cytat: Grallenord w Sierpień 01, 2008, 03:17:37 PM
no tak ale... ktoś tu kiedys napisał, że podstawą w pvp zwłaszcza z magami jest skil zwalniający przeciwnika (cripplcośtam) i stun. Więc chyba lepiej włączyć coś szybkiego (rabbit) dopaść przeciwnika ->cripll->puma lub howk-> i walić ile wlezie?

Może dobrym tyrantem nie byłem, aczkolwiek ja tak robiłem czasem. Jednak czasem lepiej jest mieć wolniejszego w ataku, ale silniejszego. Ja b. często w magów musiałem używać większej mocy, a w wojownikach czasem szybkości a czasem mocy, ale to różnie jest ;) Przynajmniej ja tak sądzę.
Sebal- Life ...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

TruTherion

Ja osobiście jak dobiegam do maga to nie zmieniam totemu. Tylko bije... na wilku...

A czemu? Bo walcząc z magami bywa tak, że oni giną na 4 moje skille (2 blastery i 2 hurri), a ja jak już dobijam maga to sam jestem na jednego ich nuka (może dla tego, że słabą bizu miałem, bo moje ostatnie doświadczenia z Sorcerorem są trochę inne).
No w zasadzie zasada jest taka, że skoro mag i tak ginie szybko, więc szkoda czasu na zmianę totemu, w sumie ten czas na zmianę go niweluje bonus do atc speeda (jak komuś skille na czas się nie odnawiają, to niech dołoży obszarówkę z bliska). A nuż oberwiemy z czegoś nie przyjemnego i nasz bonus do speeda się jeszcze przyda?

Bolszakblod

Mam problem z wyborem dye  :P . . . Moglby Ktos napisać jaki zestaw bylby najrozsądniejszy?
Myslalem o +Dex +Con ale...nie wiem :P

bula

Cytat: Bolszakblod w Sierpień 12, 2008, 04:41:25 PM
Mam problem z wyborem dye  :P . . . Moglby Ktos napisać jaki zestaw bylby najrozsądniejszy?
+4str-4dex
+4con-4dex

Bolszakblod

TruTherion

Cytat: bula w Sierpień 12, 2008, 05:27:11 PM
+4str-4dex
+4con-4dex

Ja bym się wstrzymał z +CON za DEX. Nie róbmy z tyranta paralityka. Z -8DEX nawet gdy mamy rabbita tracimy sporo czasu na dobiegnięcie. Łatwo można w ten sposób premię do HP i CP stracić.

Bagato

+5 STR -5 CON jak S.P. ormjeavel
Dla mnie najlepszy secik na endgame

nigdy nie zakladajcie -8dex +4con +4str przed wbiciem 78lvl pozniej zabawa w nuka z 600range jest satysfakcionujaca

bula

Cytat: Bagato w Sierpień 15, 2008, 04:27:15 PM

nigdy nie zakladajcie -8dex +4con +4str przed wbiciem 78lvl pozniej zabawa w nuka z 600range jest satysfakcionujaca
lolz ... od 68 sie takie dye zazwyczaj nosi :>

Cytat: TruTherion w Sierpień 13, 2008, 08:54:01 PM
+4str-4dex
+4con-4dex

Ja bym się wstrzymał z +CON za DEX. Nie róbmy z tyranta paralityka. Z -8DEX nawet gdy mamy rabbita tracimy sporo czasu na dobiegnięcie. Łatwo można w ten sposób premię do HP i CP stracić.
jak gramy na serwie gdzie jeszcze kroluje snipe line to tak ... ale zazwyczaj w mass pvp wszyscy sie mieszaja i nie potrzebujesz tego speeda :>

Valyngar

Witam serdecznie. Panowie, mam takie pytanko jako świeżo upieczony Tyrant. W które skille NIE OPŁACA SIĘ inwestować punktów SP ?? Bo ciągle brakuje mi owych punkcików :)
Dziękuję:)

fracti

Generalnie to tylko raz zainwestowalem w force burst i force storm, pozniej nigdy wiecej.

bula

Cytat: fracti w Sierpień 17, 2008, 10:31:43 AM
Generalnie to tylko raz zainwestowalem w force burst i force storm, pozniej nigdy wiecej.
jednak na end game sa niezbedne ;)

fracti

Jak nie ma sie co z SP zrobic? ;)

bula

Cytat: fracti w Sierpień 18, 2008, 07:48:05 AM
Jak nie ma sie co z SP zrobic? ;)
nie, zeby zachowac ciaglosc uzywania skilli w pvp ;)

pix3l

Cytat: bula w Sierpień 15, 2008, 05:54:43 PM
Cytat: Bagato w Sierpień 15, 2008, 04:27:15 PM

lolz ... od 68 sie takie dye zazwyczaj nosi :>
Wlasciwie to tak, bo to setup pod bizona(+ fisty z health). Mozna na nim zostac do konca albo zrobic sobie setup na 74 pod hawka (-con +str +dex, fisty focus)

Cytat: TruTherion w Sierpień 13, 2008, 08:54:01 PM
+4str-4dex
+4con-4dex

Zalezy czy pvpujesz czy nie i czy Ci to dobieganie bedzie potrzebne.....
Jesli masz tylko expisz to smialo wal -8dex.
:O

out

czy na pvp fajne jest SA cry. stun z demon splinterow ?? mam juz wyszystkie skille na 9 DC +6 set i nie wiem jakie SA wlozyc do pazuków ... health jest super ale czy "na papierze" cry stun wychodzi lepiej ??
L2-Supreme
78 Grand Kawasaki (:)) // 76 SR (nuuda no b2m ;/) // 70 AW

Bagato

Cytat: out w Sierpień 24, 2008, 01:02:36 AM
czy na pvp fajne jest SA cry. stun z demon splinterow ?? mam juz wyszystkie skille na 9 DC +6 set i nie wiem jakie SA wlozyc do pazuków ... health jest super ale czy "na papierze" cry stun wychodzi lepiej ??

Misku a powiedz mi czy na pvp bijesz z tych wyenchantowanych na +9 skilli czy moze latasz za wrogiem i probujesz go bic z regular attack?

Odpowiem Ci od ręki - pvp tyrkiem wygląda skill>skill>skill>skill>skill>zmiana targetu>skill>skill itd.

A co do samego SA Crt.Stun jest żałosne bezużyteczne w pvp ponieważ chooja robi a nie wchodzi ten stunik, Wal Healtha