problem z unicode

Zaczęty przez Provvokator, Maj 12, 2011, 12:16:39 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Provvokator

Nie mogę  zmienić unicode na rosyjski gdyż " instalator nie mógł zainstalować wybranych ostawień regionalnych " da się jakoś doinstalować język rosyjski ?

Vearth

włóż oryginalna plyte z windowsem :D
musisz wlozyc i jakos tam zaisntalowac ;)

Kermi

http://support.microsoft.com/kb/177561/pl

Jeśli tak nie idzie to wkładając płytke kliknij prawym klawiszem i wybierz: eksploruj. I poszukaj folderu langpack

A jeśli nie będzie to po prostu...
http://www.easydesksoftware.com/keyboard.htm

HellSign

Cytat: Provvokator w Maj 12, 2011, 12:16:39 PM
Nie mogę  zmienić unicode na rosyjski gdyż " instalator nie mógł zainstalować wybranych ostawień regionalnych " da się jakoś doinstalować język rosyjski ?

1)Płyta z windowsem.
2)"Ściągnij/Zakup" nowy system w wersji EN np. Windows 7

Musisz mieć płytę do Xpka, do 7mki, bynajmniej wersji, która posiadam - nie. (Mogę Ci wysłać na pw),

pzdr.
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

Pushback

A ktoś miał podobny problem ? --->http://imageshack.us/photo/my-images/543/46602783.png/
system: win xp mx .
Jeśli by ktoś wiedział jak to fixnąć to był bym wdzięczny za pomoc.

raiderek

Po zmianie unicode na ruski RU off smiga aczkolwiek firefox przestaje.
Wywala komunikat:
Cytat
Nie można zainicjować komponentu zabezpieczeń. Najbardziej prawdopodobną przyczyną błędu jest problem z plikami w katalogu z profilem użytkownika programu. Należy sprawdzić, czy ten katalog nie jest chroniony przed zapisem/odczytem oraz czy dysk, na którym znajduje się ten katalog, nie jest zapełniony lub jest bliski zapełnienia. Zaleca się zamknięcie programu oraz naprawienie błędu. Konsekwencją kontynuowania bieżącej sesji programu może być nieprawidłowe zachowanie podczas korzystania z funkcji związanych z zabezpieczeniami.

LF help  :oops:
Wasting time since 2004
Ru off.

Acid

raiderek

Wasting time since 2004
Ru off.

Acid

Kiedyś GG blokował usługę stacja robocza.
Sprawdź:
uruchom > msconfig > usługi >stacja robocza czy usługa jest włączona i spróbuj wyłączyć, bądź odwrotnie. Zmiany będą zatwierdzone po reboocie.

Pushback

Terrance

Zainstaluj normalny windows xp bo mx ma wyciete zmiany unicode.
Lancer:
Terrance -  Adventurer 79 - retired
Mishima  -  Tyr Warrior 85 / Warlord 73 / xx / xx - retired

Provvokator

Jeśli chcesz śmigać na modyfikacji xp to polecam windowZ , obsługuje rosyjski unicode

Pushback

już sobie poradziłem, nie trzeba instalować innych systemów, wystarczy skopiować pewne pliki i zrobić export klucza ;)

raiderek

Cytat: raiderek w Czerwiec 17, 2011, 04:13:17 PM
Wywala komunikat:
Cytat
Nie można zainicjować komponentu zabezpieczeń. Najbardziej prawdopodobną przyczyną błędu jest problem z plikami w katalogu z profilem użytkownika programu. Należy sprawdzić, czy ten katalog nie jest chroniony przed zapisem/odczytem oraz czy dysk, na którym znajduje się ten katalog, nie jest zapełniony lub jest bliski zapełnienia. Zaleca się zamknięcie programu oraz naprawienie błędu. Konsekwencją kontynuowania bieżącej sesji programu może być nieprawidłowe zachowanie podczas korzystania z funkcji związanych z zabezpieczeniami.

Poza wspomnianymi powyżej problemami z firefoxem pojawiły się też dziwne sytuacje z innymi aplikacjami jak na przykład open office, który po zmianie unicode identyfikuje mnie jako nowego użytkownika i karze się rejestrować.

Czy te problemy dotyczą jedynie mnie? Korzystam z Windowsa 7 ultimate.

Wasting time since 2004
Ru off.

Provvokator

Cytat: Pushback w Czerwiec 19, 2011, 12:00:30 PM
już sobie poradziłem, nie trzeba instalować innych systemów, wystarczy skopiować pewne pliki i zrobić export klucza ;)

Napisz plox jak to zrobić

Acid

Cytat: raiderek w Czerwiec 19, 2011, 01:24:02 PM
Wywala komunikat:
Cytat

Poza wspomnianymi powyżej problemami z firefoxem pojawiły się też dziwne sytuacje z innymi aplikacjami jak na przykład open office, który po zmianie unicode identyfikuje mnie jako nowego użytkownika i karze się rejestrować.

Sprawdzałeś to co pisałem wyżej?

Pushback

Cytat: Provvokator w Czerwiec 19, 2011, 02:29:19 PM
Cytat: Pushback w Czerwiec 19, 2011, 12:00:30 PM

Napisz plox jak to zrobić

http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,43634.0.html

raiderek

Cytat: Acid w Czerwiec 19, 2011, 03:16:20 PM
Cytat: raiderek w Czerwiec 19, 2011, 01:24:02 PM
Wywala komunikat:
Cytat

Sprawdzałeś to co pisałem wyżej?

Tak, nic nie pomogło.
Z odpaloną stacją roboczą i z wyłączoną i tak dalej to samo.
Hmm, a co jeśli w nazwie użytkownika mam polskie znaki?

@Edit.
Sprawdzone na drugiej maszynie, winą jest polski znak w nazwie użytkownika  :noob:
Any idea?

@Edit2.
Udalo mi sie zmienic adres do jakiego odwoluje sie firefox tak a zeby nie posiadal on polskich znakow, dziala z rosyjskim unicde.
A na dluzsza mete i tak jedynym dobrym rozwiazaniem jest reinstal systemu lub zalozenie nowego profilu, gdyz nie ma mozliwosci zmiany nazwy folderu uzytkownika.
Wasting time since 2004
Ru off.