Jeśli masz critical error :D

Zaczęty przez Tyr, Luty 09, 2006, 07:50:40 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Tyr

Już staje się to trochę nurzące... wszyscy tylko podają definicje blędu, a skąd my mamy wiedzec czemu tak jest  :evil:
Dobra krótki poradnik:
1. Zrestartuj komputer.
2. Nowe sterowniki - karta graficzna + DirectX 9.0c :)
3. Update klijenta :)
4. Przeinstaluj klijenta :)
5. Ściągnij od nowa i zainstaluj po czym zrób update ;)
6. Format systemu :):
-windows [albo coś innego :D]
-stery: grafika directx i co tam chcesz :)
-Lineage 2

Jeśłi to nie pomoze odpóść sobie! :D papap
PS. my naprawdę w więkrzości nie wiemy o co chodzi w treści tych komunikatów!... wszystko wyzej zazwyczaj pomaga... ;)
Lineage 2 Classic EU

Dymek69

Mam własnie problem, ciągle mam critical, doslownie co pare minut, zrobilem formata, przeinstallowalem kilka krotnie l2, nawet karte graficzna mam nowa i dupa ciagle to samo :( OD paru dni na okraglo.
Knowledge Reigns Supreme Over Nearly Everyone

Saladin

tyr nie napisał chyba najwazniejszego.
Jeżeli wyskakuje criticial na loadingu, oznacza to że postać jest zcrashowana. Trzeba sprubować przenieść się do miasta na innym kompie, lub poprosić o to GM'a.
Nie udzielam pomocy przez PM...

Dymek69

No mi critical wyskakuje w grze, gram powiedzmy 30 minut, expie normalnie lub coś i bach wywala do windowsa i pokazuje sie critical error :/ I nie wiem co robic ;/

kaloryfer

to wina servera i przeinsalowywanie wam nic nie da... jakbyscie sie wczytali to przewaznie albo RAM niewykreca albo jest to blad textor spowodowany kombinacjami GMa

Tyr

Czyli zapewne wszystkie crt są winą adminów :D
Lineage 2 Classic EU

Dymek69

No tak tylko, czemu nikt z moich znajomych tego nie ma? I dlaczego tylko na tym servie sie pojawił ?

Tyr

no a moze coś w patchu powoduje te błędy :D
Lineage 2 Classic EU

Pniaq

Ziom wez sobie powieksz pamiec wirtualna do jakichs 700MB :)

jasaczek

Ja mam lepszy problem a mianowicie w ogole nie chce mi sie gra wlaczyc, wszystko dzialalo ok az tu nagle wirus uporalem sie z nim a tera gra mi nie dziala tzn. w ogole sie nie chce wlaczyc :( i tera czego to moze byc wina mial ktos kiedys taki problem?? stery czy format?

udo77

kumple ja mam error critika i nie moge wejsc w gre co mam zrobic? robilem juz prawie wszystko.mam lev67 i niechce zaczynac od nowa.pomozcie.

Tyr

No a to co wyżej nie pomaga?
Lineage 2 Classic EU

Tyr

No a to co wyżej nie pomaga?
Lineage 2 Classic EU

THC

Cytat: udo77kumple ja mam error critika i nie moge wejsc w gre co mam zrobic? robilem juz prawie wszystko.mam lev67 i niechce zaczynac od nowa.pomozcie.
Zrobiłeś prawie wszystko, więc zrób wszystko może pooomoże
T    H   C

Rominek

hehe :) popros GM o przeniesienie do miasta bo moze gdzies sie postac zwiesil a :D
PLAY:

WATCH:

----

udo77

--------------------------------------------------------------------------------

CPU: GenuineIntel Unknown processor @ 2816 MHz with 511MB RAM
Video: GIGABYTE RADEON X700 (6601)

General protection fault!

History: ATerrainInfo::UpdateVTGroup <- ATerrainInfo::PostLoad <- UObject::ConditionalPostLoad <- (TerrainInfo 24_16.TerrainInfo0) <- PostLoadObjects <- UObject::EndLoad <- ULinkerLoad::CreateImport <- IndexToObject <- ULinkerLoad<<UObject <- (LinkerLoad Transient.LinkerLoad148 1998200)) <- FBspSurf<< <- TArray<< <- TTransArray<< <- UModel::Serialize <- LoadObject <- (Model 24_16.Model59 1998200==1998200/9236723 1683149 2955337) <- ULinkerLoad::Preload <- ULevel::Serialize <- LoadObject <- (Level 24_16.myLevel 1998200==1998200/9236723 137867 6671) <- ULinkerLoad::Preload <- ULevel::PreloadObjects <- ULevel::Load <- Load_Level <- UGameEngine::AdjustTerrain <- L2Seamless <- UGameEngine::Tick <- UpdateWorld <- MainLoop

chlopaki taki komunikat pokazuje mi sie po zalogowaniu.mam 67 lev i nie moge grac.pomozcie mi z tym problemem.probowalem  wszystkiego.czekam na odpowiedz.dzieki.

udo77

--------------------------------------------------------------------------------

CPU: GenuineIntel Unknown processor @ 2816 MHz with 511MB RAM
Video: GIGABYTE RADEON X700 (6601)

History: ATerrainInfo::UpdateVTGroup <- ATerrainInfo::PostLoad <- UObject::ConditionalPostLoad <- (TerrainInfo 24_16.TerrainInfo0) <- PostLoadObjects <- UObject::EndLoad <- ULinkerLoad::CreateImport <- IndexToObject <- ULinkerLoad<<UObject <- (LinkerLoad Transient.LinkerLoad148 1998200)) <- FBspSurf<< <- TArray<< <- TTransArray<< <- UModel::Serialize <- LoadObject <- (Model 24_16.Model59 1998200==1998200/9236723 1683149 2955337) <- ULinkerLoad::Preload <- ULevel::Serialize <- LoadObject <- (Level 24_16.myLevel 1998200==1998200/9236723 137867 6671) <- ULinkerLoad::Preload <- ULevel::PreloadObjects <- ULevel::Load <- Load_Level <- UGameEngine::AdjustTerrain <- L2Seamless <- UGameEngine::Tick <- UpdateWorld <- MainLoop

chlopaki taki komunikat pokazuje mi sie po zalogowaniu.mam 67 lev i nie moge grac.pomozcie mi z tym problemem.probowalem juz prawie wszystkiego.czekam na odpowiedz.dzieki.

udo77

jak mam poprosic GM o przeniesienie do miasta?

barthuss

---------- 11:21 17.06.2006 ----------

a ja zainstalowałem uodate'a od serwera dragon, loguje się przez niego a tu ZONK  :o critical error coś z engine... reinstalowałem chyba z 5x i ciągle to samo  :o

---------- 19:20 ----------

ok problem ten dotyczył serwera, został on rozwiązany jednak nie do końca (durny allseron nie wysyła mi linka aktywacyjnego) teraz tlko poczekam i mogę zacząć GRAĆ  :D

Serwer: Guards of freedom
www.gof.fe.pl

Geko

Na C3 nie mialem critical errorów... ale po wejściu w C4 sypały sie niesamowicie. Prawie wszystkie do tyczą pamięci wirtualnej, co jest śmieszne bo mam luzem 10GB  :wink:  sprawdzałem servery, niezalazlem, pod rzad ten sam błąd... ale jeden zagraniczny dziwny... przez 2h nie bylo critical errora, wylogowalem sie bez problemów. Po wejściu na polski/angelski i bardziej popularny, zaraz po zrobieniu psotaci w main townach wyskakiwały. Nie jestem pewny czy to 100% wina servera ale jakies na 70%.. to wina servera. Dlaczego? Ten malo znany server co wspomialem, mial wlasny plik system (bez patcha, poprostu wlkejka, bez "naklejki") działało bez zarzutów, jedyny problem , to pojakiemu oni gadają?!  :D

Poprawka: myśle, że to raczej w większości client gry nawala. Zazwyczaj wyskakuje info o uszkodzonym indeksie. Nie jestem pewny ale chyba folder "system" nie ma nic wspólnego z critical error'em.

Grawitti

Witam. Mam prosblem przy właczaniu Lineage gra nie włącza siętylko wysakuje okienko z napisem Critical Error z treścią:
"OS: Windows XP 5.1 (Build: 2600)
CPU: GenuineIntel Unknown processor @ 2490 MHz with 255MB RAM
Video: NVIDIA GeForce4 MX 440 AGP8X (Omega 1.6693) (Q) (6693)

Failed to enter Entry: Can't find file 'Entry'

History: UGameEngine::Init <- InitEngine"

przy instalce w readme był napis:

"To install the game run downloaded linXXXX.exe, it will install the game
on your system. Once Lineage is installed, you can get a free trial
account from http://lineagethebloodpledge.com "

Czy to znaczy, że do odpalenia gry potzrebuje pliku linXXXX.exe ? jeśli tak to czy ktoś miał podobny problem i wie skąd moge go ściągnąć ? ze strony, kóra jest podoana nic nie moge xnaleźć oprucz linka przekierowującego na, którym tego pliku niema. Proszę o szybką odpwiedź.

Koni

Najprawdopodobniej patch na server jaki instalowałeś jest uszkodzony i nie może odpalić gierki.
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Grawitti

Mam Critical Error :( reinstalowałem kilka razy gr i to samo powiększyłem pamięćwirtualnąi nic. Miałem DirectX 9.0 usunełem go i zainstalowałem DirectX 9.0c i nic. Zainstalowałem nowe sterowniki i też nie pomoło. Naciskam play w patchu i gra nawet się nie odpala tylko od razu na pulpicie wyskakuje okienko z napisem

Critical Error
CPU: GenuineIntel Unknown processor @ 2479 MHz with 255MB RAM
Video: NVIDIA GeForce4 MX 440 AGP8X (Omega 1.6177) (Q) (6177)

Failed to enter Entry: Can't find file 'Entry'

History: UGameEngine::Init <- InitEngine

Gram na serwerze BEYOND

Czemu tak się dzieje ? Gdy grałem w C3 tak nie było teraz gdy zainstalowałem C4 tak się dzieje.  ?
Kilenta z grąściągnełem ze strony  http://www.lineage2.com/pds/game_dw.htm

Lucky Fox

ja proboje dostac sie na dragona... sciagnelem z ich stronki ( www.dragon-network.net ) loadera odpalam gre i wyskakuje mi taki critical:
"Can't find 'ini:Engine.Engine.GameEngine' in configuration file"
(nie podaje tego wszystkiego o CPU itd. bo niepotrzebnie tylko miejsce zajmuje)
newbie....

Skary

Witam,mam pewien problem.Kiedys gralem w lineage i bylo wszytsko OK ale pozniej mialem spora przerwe.Teraz jak wlaczam lineage to resetuje mi sie komputer albo wyskakuje critical.A jeszcze dziwniejsze ze dzieje sie to w roznym czasie,czasem jak wpisuje pasy to juz sie resetuje, a czasem se gram normalnie z pol godziny i dopiero wtedy cos sie pier..li Prosze pomozcie co mam zrobic :/ Nie wydaje mi sie zeby to byla wina kompa bo mam nie najgorszego :/ 512 ramu,karta NVIDIA GeForce FX 5700LE.Co mam robic?? czy przeinstalowanie windowsa tu cos pomoze??

To ten critical :
CPU: AuthenticAMD PentiumPro-class processor @ 1502 MHz with 511MB RAM
Video: NVIDIA GeForce FX 5700LE (9131)

History: RenderLevel <- FLevelSceneNode::Render <- FPlayerSceneNode::Render <- UGameEngine::Draw <- UWindowsViewport::Repaint <- UWindowsClient::Tick <- ClientTick <- UGameEngine::Tick <- UpdateWorld <- MainLoop

HELP  :cry: