Nowy gracz - pare pytań.

Zaczęty przez Ugaki, Wrzesień 17, 2011, 07:18:48 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ugaki

Witam
Parę dni temu rozpocząłem moja przygodę z L2, zacząłem grac na Naia (EU)
Gram i będę SR, w tej chwili mam 28lvl (mam wilka 25lvl).  chodzę w common items.
A więc:
1. Gdzie mogę expic aby mi się za ss zwróciło.
2. Czy można kupić jakieś common items dla peta bo pada na 1 hita, i  jak nim atakuje to nic nie bierze.
3. Malo mam many, czy da się jakoś temu zaradzić (w innym sposób niż /sit)?
4. czy są jakieś lepsze pety jak dla mnie a jak są to jakie?

ps. szukałem, ale większość ciekawych rzeczy jakie znalazłem są z 2008-09 roku wiec wątpię aby były aktualne.

montezuma

1. generalnie dopiero 76+ zaczniesz zarabiać adene z dropu. Najlepiej expij na x1 HP mobach z dagerem, na luk przejdź mając 52lvl (B luki uzywaja 1 ss)
2. nie, tylko normalne itemy a to sporo kosztuje. wilk jest dla zabawy, juz lepszy jest bufalo który ma buffy dla twojej postaci.
3. nie, ale moby x1hp dropuja herby odnawiające mane, na 80 czy 81lvl dostajesz skill który likwiduje zapotrzebowanie many na strzał
4. patrz 2
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Ugaki

dzięki za odp :]
jeszcze 1 pytanie, jest gdzie opisane co daje dokładnie Buffalo i jaki jest na niego quest?
(link z artykułu wyżej nie działa)

MastJedi

Cytat: Ugaki w Wrzesień 17, 2011, 07:18:48 PM
1. Gdzie mogę expic aby mi się za ss zwróciło.
2. Czy można kupić jakieś common items dla peta bo pada na 1 hita, i  jak nim atakuje to nic nie bierze.
3. Malo mam many, czy da się jakoś temu zaradzić (w innym sposób niż /sit)?
4. czy są jakieś lepsze pety jak dla mnie a jak są to jakie?

ps. szukałem, ale większość ciekawych rzeczy jakie znalazłem są z 2008-09 roku wiec wątpię aby były aktualne.
1. Nigdzie :) niestety. Jak zaczynasz, to proponuję expic bez szotów - tzw economy mode :) Dagger i heja. Jedz _zielone_ moby. Daja tak samo duzo expa jak białe, a są słabsze.
2. j.w. - nie ma. Pytanie o jakim pecie mówisz. Piesek? Rada - atakuj _pierwszy_, to ty weźmiesz aggro na siebie. Chyba, że moby używają skila AoE.
3. Wybieraj spoty do solo. Na nich dropią herby - dodatkowe bufy oraz zwrot HP/MP. Nie jest tego dużo (choć zależy od spota), ale bardzo pomaga :) I do daggera nie potrzebujesz many :)
4. dostępne pety to:
- smoki (Hatchling/strider) 3 rodzaje - Star/Wind/Twilight. Robią jakiś dmg (Star - nuiker, Wind - dd, Twilight nie robi :P) ale praktycznie używa się ich jako taksówek.
- Byczki - buffer dla melee/woja - leczy i bufuje
- kurczaki - buffer dla maga - leczy/bufuje/odnawia mane
- tygryski - buffer mieszany - leczy i bufuje
- pieski - najlepszy przyjaciel wielu postaci :) Typowy dd, na którym dodatkowo można w późniejszym czasie jeździć. Robi potężny damage, ale nie bufuje.
- dinozaury - nie mam zielonego pojęcia co robią :)
Praktycznie każdy pet zaczyna jako baby-pet i dopiero po wylvlowaniu do odpowiedniego poziomu i przemianie zaczyna coś robić.

Poczytaj sobie wątek o petach, zorientujesz się co i jak

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;