Flame topic o god/f2p/EUvsRU itp

Zaczęty przez haran, Listopad 21, 2011, 08:19:44 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

kamiil

Cytat: Ulquiora w Listopad 27, 2011, 08:11:17 PM
LF info kamiil'a nick na nowym servie eu.

co do nicka to nie wiem jeszcze ,bede musiał wymyslic jakis nowy ,ale napisze nick i który serwer (jak bedzie kilka)

nie ma szału na NA ponieważ wszyscy privowcy czekąją na fresh serwer od 0

montezuma

Cytat: r3ni w Listopad 27, 2011, 08:24:12 PM
Cytat: montezuma w Listopad 27, 2011, 07:40:57 PM
Cytat: r3ni w Listopad 27, 2011, 07:35:58 PM
I tak jest mały online jak na f2p.. Widziałem optymistyczne posty na forum Lineage2.com że będą musieli otworzyć serwerów na 500k nowych graczy.. póki co 2 istniejące nie są zapchane. (cap 6k) Ale zobaczymy po 30. Mimo wszystko l2 i gry tego typu są bardziej popularne w europie, w NA wolą casualowe single typu swotor ;P Choć przyznam szczerze oczekiwałem "bum" w l2 typu DC universe i kolejek na serwery.

jak my mamy mały online, to jak nazwiesz lancer który ma 700 osób mnie w tym momencie?

19:37 gmt+1
Naia 3708
Chronos 4783

Lancer 2985

Całkiem serio Ci odpowiem.
RuOff ma 13 serwerów, NA ma 2
Lancer dla przykładu jest serwerem kilku letnim, na którym gra ZA DARMO jest możliwa od dawien dawna.. Na NA można za free od kilku dni
RuOff jest po ROSYJSKU i grają tam tylko Rosjanie, polaków jest może ~150.
NA jest po angielsku czyli jest dostępne do szerokiego spektrum odbiorców.
Dopiero ogłoszono f2p i wyjście GoD więc entuzjastów powinno być więcej..

Zresztą skończy już z tym ruoffem bo jesteś śmieszny i monotonny. Nie porównywałem nawet NA z RU bo to zupełnie inna bajka, Twoje odpowiedzi są wręcz paranoidalne.

twoje porównanie jest trochę nie na miejscu. owszem ru off ma 12 serwerów ale nie miało 12 serwerów od 1dnia. owszem lancer to stary serwer, ale naia/chronis to także stare serwery. Jak widać mimo wejścia god miesiąc temu online na lancerze powoli spada, pewnie przez to ze ncsoft zrobił L2 free i zapowiedz otwarcia serwerów angielskich przez inova. Spodziewam się w krótkim czasie merge paru serwerów ru off. Wychodzi na to ze nie tylko Rosjanie grali/graja na ru off.

Dodatkowo należny wziąć pod uwagę ze wszyscy włącznie ze mną myśleli ze lineage 2 free u ncsoft będzie od 30 listopada a nie od 23 listopada. 23. 22 listopada o 22 gmt+1 na naia było 800 osób online, teraz jest 3200 osob online. Jak dla mnie to robi wrażenie a wiem ze będzie jeszcze więcej. Na jeden ze stron skąd można ściągnąć L2 tylko dzisiaj było już 6000 pobrań lineage 2. Myślę ze możemy oczekiwać ciągłego wzrostu online, szczególnie od 30 listopada co w konsekwencji spowoduje otwarcie przynajmniej 1 dodatkowego serwera w krótkim czasie.

edit: poprawiono literówki.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

r3ni

Ja nie porównywałem NA do Ruoffa, nie mniej jednak wymusiłeś na mnie to porównanie.  Mówiłem tylko że spodziewałem się większego "bum" na NA i sporo większego online, coś na miarę tych 100k nowych użytkowników, zobaczymy jak to będzie z wyjściem GoD.

I żeby było jasne, mimo że nie jestem zwolennikiem NCwest, życzę im jak najlepiej, wszak to konkurencja dla Innovy a konkurencja zapewnia nam lepsze usługi i większa przyjemność z gry po obu stronach.
TapMadls! - Const pt leader.
http://tapmadls.forumpolish.com

Vraghor

Cytat: montezuma w Listopad 27, 2011, 10:57:50 PM
. Myślę ze możemy oczekiwać ciągłego wzrostu online.
ktory sie skonczy wraz z otwarciem l2.eu i na naia/chronosie zostana sami amerykanie i hardkorowi europejczycy ktorzy tak jak alarion nie chca zaczynac od nowa
retired

Alarion

Cytat: Vraghor w Listopad 27, 2011, 11:26:56 PM
. Myślę ze możemy oczekiwać ciągłego wzrostu online.
ktory sie skonczy wraz z otwarciem l2.eu i na naia/chronosie zostana sami amerykanie i hardkorowi europejczycy ktorzy tak jak alarion nie chca zaczynac od nowa

i wiele osób wróci po kilku miesiącach jak brutalnie ich uświadomią realia nowego serwera. Ale nie przekonam cię, póki sam tego nie zobaczysz.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

TheVerrier

Cytat: TheVerrier w Listopad 27, 2011, 05:48:30 PM
ktoś coś wie o starcie innovy? plota ze 8 stycznia startuje jest prawdą?

taką informacje nabyłem od znajomego z bmf.

surda

Cytat: TheVerrier w Listopad 28, 2011, 01:35:02 AM

A znajomy od jakiego znajomego to usłyszał?

Inny słowy póki Kard na CORE nie zostanie Hero dopóty CORE nie wolno nazywać dead serwerem.
[/quote]

Fabienne

8 stycznia to była wewnętrzna wkręta spreparowana z dowodami specjalnie pod kogoś:)

Thombstone

Cytat: surda w Listopad 28, 2011, 07:51:41 AM

wiadomo ze glupka z bmf nie mozna ufac... kazdy to wie i kazdy ma ich za kretow

Fabienne

Cytat: Thombstone w Listopad 28, 2011, 08:23:45 AM

My się dobrze bawimy a reszta pluje jadem:) Złość piękności szkodzi

r3ni

Rusza z początkiem grudnia. Prawdziwa plota mówi że 3 grudnia ale wątpie, pewnie tak 3~10grudnia.

Alarion.. Jak tam moje PA ? :)  :afro:

Isharus

I tak jest mały online jak na f2p.. Widziałem optymistyczne posty na forum Lineage2.com że będą musieli otworzyć serwerów na 500k nowych graczy.. póki co 2 istniejące nie są zapchane. (cap 6k) Ale zobaczymy po 30. Mimo wszystko l2 i gry tego typu są bardziej popularne w europie, w NA wolą casualowe single typu swotor ;P Choć przyznam szczerze oczekiwałem "bum" w l2 typu DC universe i kolejek na serwery.

jak my mamy mały online, to jak nazwiesz lancer który ma 700 osób mnie w tym momencie?

Naia 3708
Chronos 4783

Lancer 2985

Lancer dla przykładu jest serwerem kilku letnim, na którym gra ZA DARMO jest możliwa od dawien dawna.. Na NA można za free od kilku dni

Zresztą skończy już z tym ruoffem bo jesteś śmieszny i monotonny. Nie porównywałem nawet NA z RU bo to zupełnie inna bajka, Twoje odpowiedzi są wręcz paranoidalne.

twoje poroninianie jest trochę nie na miejscu. owszem ru off ma 12 serwerów ale nie miało 12 serwerów od 1dnia. owszem lancer to stary serwer, ale naia/chronis to także stare serwery. Jak widać mimo wejścia god miesiąc temu online na lancerze powoli spada, pewnie przez to ze ncsoft zrobił L2 free i zapowiedz otwarcia serwerów angielskich przez inova. Spodziewam się w krótkim czasie merge paru serwerów ru off. Wychodzi na to ze nie tylko Rosjanie grali/graja na ru off.

Dodatkowo należny wziąć pod uwagę ze wszyscy włącznie ze mną myśleli ze lineage 2 free u ncsoft będzie od 30 listopada a nie od 23 listopada. 23. 22 listopada o 22 gmt+1 na naia było 800 osób online, teraz jest 3200 osob online. Jak dla mnie to robi wrażenie a wiem ze będzie jeszcze więcej. Na jeden ze stron skąd można ściągnąć L2 tylko dzisiaj było już 6000 pobrań lineage 2. Myślę ze możemy oczekiwać ciągłego wzrostu online, szczególnie od 30 listopada co w konsekwencji spowoduje otwarcie przynajmniej 1 dodatkowego serwera w krótkim czasie.

Ciekawe dane, tylko wnioski całkowicie błędne. Tak znaczny wzrost osób online może świadczyć, że ludzie poprostu chcą przetestowąć nową kronikę, sprawdzić jak szybko się przebić przez początkowe questy itd. Oznacza to, że spadek osób online będzie równie gwałtowny. Liczba pobrań również niekoniecznie może świadczyć o gwałtownym przyroście nowych graczy na 'starych' serwerach. Zapuskatr innowy działą na zasadzie wskazania ścieżki klienta l2 i poprostu aktualizuje pliki. Zatem ludzie, którzy mają już ściagnietego klienta będą w dogodniejszej sytuacji przy aktualizacji klienta dla serwerów innovy.
Lancer - Damoon GK 85/75/75/75 sold
VH - Damoon ES 80/65 emo quit
Core - Damon  SD sold
Lilith - Damon Hierophant 99/95/80/80

OsamaInAden

twoje poroninianie jest trochę nie na miejscu. owszem ru off ma 12 serwerów ale nie miało 12 serwerów od 1dnia
....
Myślę ze możemy oczekiwać ciągłego wzrostu online, szczególnie od 30 listopada co w konsekwencji spowoduje otwarcie przynajmniej 1 dodatkowego serwera w krótkim czasie.
Po pierwsze uzywasz ciekawych neologizmow-patrz pogrubiona czcionka
po 2 kolego z serwera (jesli moge tego slowa uzyc bo gramy na tym samym serwerze aktualnie) naucz sie czytac bo napisano o 13 serwerach a nie 12 jak to okresliles co sklania mnie osobiscie do wyciagniecia wnioskow ze pisales to w pospiechu? czy naprawde jestes takim forum wojownikiem,ktoremu az slina z ust cieknie ze ludzie dopuszczaja sie krytyki (swoja droga slusznej) serwerow NCsoftu?

Ja Tobie powiem dlaczego "Twoje serwery sa pelne"- bo ludzie chca doekspic postacie albo sprzedac sprzet i potem wystawic te postacie/adene na aukcje. Zdziwiony? znam conajmniej 8 osob z mojego obecnego pt i innych znajomych ktore tak chca zrobic.
Widzisz ludzie sa wkurzeni np. na to ze nie wiadomo skad pewne osoby nafarmily sobie uzywajac buga mase anakimow- rynek podupada, a jak wiadomo adenka i tak pojdzie w gore po GODZIE. Prawda jest brutalna- ludzie uzywaja teraz NCsoftu jako zapchaj dziure i Twoja prywatna krucjata przeciwko L2ru czy nowym Eu offie nic nie zmieni wiec chlopie idz pograc na swoim serwerze (moze przy okazji kupisz ode mnie/nas troche adeny na nic nei wartym serwerze) i nie wsciekaj sie tak ze ludzie maja wolna wole i beda woleli grac na innych serwerach.

surda

Cytat: kamiil w Listopad 27, 2011, 08:44:45 PM
nie ma szału na NA ponieważ wszyscy privowcy czekąją na fresh serwer od 0

Już się nie moge doczekać ale będzie zabawa z nimi  :D

Inny słowy póki Kard na CORE nie zostanie Hero dopóty CORE nie wolno nazywać dead serwerem.
[/quote]

Rickert

Cytat: Thombstone w Listopad 28, 2011, 08:23:45 AM

Ten ziomek bije wszystko, dawno nie bylo na forum kogos takiego, w sumie kamiil probowal ale sygna Ariego mowi wszystko. :F
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

montezuma

Cytat: Isharus w Listopad 28, 2011, 09:02:40 AM

Naia 3708
Chronos 4783

Lancer 2985

twoje poroninianie jest trochę nie na miejscu. owszem ru off ma 12 serwerów ale nie miało 12 serwerów od 1dnia. owszem lancer to stary serwer, ale naia/chronis to także stare serwery. Jak widać mimo wejścia god miesiąc temu online na lancerze powoli spada, pewnie przez to ze ncsoft zrobił L2 free i zapowiedz otwarcia serwerów angielskich przez inova. Spodziewam się w krótkim czasie merge paru serwerów ru off. Wychodzi na to ze nie tylko Rosjanie grali/graja na ru off.

Ciekawe dane, tylko wnioski całkowicie błędne. Tak znaczny wzrost osób online może świadczyć, że ludzie poprostu chcą przetestowąć nową kronikę, sprawdzić jak szybko się przebić przez początkowe questy itd. Oznacza to, że spadek osób online będzie równie gwałtowny. Liczba pobrań również niekoniecznie może świadczyć o gwałtownym przyroście nowych graczy na 'starych' serwerach. Zapuskatr innowy działą na zasadzie wskazania ścieżki klienta l2 i poprostu aktualizuje pliki. Zatem ludzie, którzy mają już ściagnietego klienta będą w dogodniejszej sytuacji przy aktualizacji klienta dla serwerów innovy.

na ncsoft nie ma jeszcze god, wiec co oni maja sprawdzać?

Cytat: qba1987 w Listopad 28, 2011, 09:15:06 AM
Ja Tobie powiem dlaczego "Twoje serwery sa pelne"- bo ludzie chca doekspic postacie albo sprzedac sprzet i potem wystawic te postacie/adene na aukcje. Zdziwiony? znam conajmniej 8 osob z mojego obecnego pt i innych znajomych ktore tak chca zrobic.
Widzisz ludzie sa wkurzeni np. na to ze nie wiadomo skad pewne osoby nafarmily sobie uzywajac buga mase anakimow- rynek podupada, a jak wiadomo adenka i tak pojdzie w gore po GODZIE. Prawda jest brutalna- ludzie uzywaja teraz NCsoftu jako zapchaj dziure i Twoja prywatna krucjata przeciwko L2ru czy nowym Eu offie nic nie zmieni wiec chlopie idz pograc na swoim serwerze (moze przy okazji kupisz ode mnie/nas troche adeny na nic nei wartym serwerze) i nie wsciekaj sie tak ze ludzie maja wolna wole i beda woleli grac na innych serwerach.

owszem ludzie chcą doexpic postacie, sam dobijam suby. Tylko kto będzie chciał kopic te postacie/adena kiedy serwer jest darmowy? A jak znajdzie się nawet chętny to zapłaci 20% tego co były postacie warte 2miesace temu. Wychodzi na to ze oni expia aby mniej zarobić na sprzedaży. Twoja teoria by może była prawdziwa gdyby nie jeden szczegół. Setki low lvl postaci w gludio/dion/giran bufujace się u npc i wracające na spot aby expic.

Adeny nie kupuje co pewnie cie zmartwi. Nigdy nie miałem ciągot aby wydać $ za trochę adeny. Co do anakim scroli to nie zwalaj winy na bug. Przecież był event przez 2tygodnie, każda postać z konta która była zalogowana przez 2godziny dostawała random scroll anakim/zaken/kechi/princes i jeszcze z 2 inne ( nie pamiętam dokładnie nazwy). Z jednego konta miałeś po 14dniach 98 scroli, wiec niestety cena spadła za anakim scrole.

ja nie prowadzę anty ru off krucjaty. próbuje jedynie pokazać ze obecnie serwery ncsoft nie są takie beee jak to większość na tym forum próbują przedstawić, ncsoft jako firma jest daleka do ideału, popełniła dużo błędów, nadal popełnia ale przedstawianie jej jako wcielenie samego szatana jest niesprawiedliwe.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Alarion

tak długo jak zdecydowana większość serwera i topki będzie jechać na ZRangerze, tak długo dla mnie PvP jest wypaczone i pozbawione większego sensu.

Cat Drama Maker

kamiil

r3ni

Nie ośmieszaj się Kamciu. Mama Ci kupi shoty za donate.

kamiil

surda

Grałem na serwerach NCsoft już od dawna wpierw była Luna później Naia.
NCsoft miał graczy gdzieś każdy tak uważa bo jak można myśleć inaczej jak widzi się na tej samem miejscówce od 3 miesięcy 24godz na dobę jedną postać robiącą questa na atrybut kamienie i mimo setem bot reportów nie działo się nic!
Idziesz na pvp i co widzisz: otóż 3/4 ludzi biega na ZRangerze czy też L2Controlu jedni chcą być pro inni kupują by być w stanie im dorównać.
Taka gra nie ma sensu i naprawdę potrafi zniechęcić każdego do NCsoft.
Ja osobiście liczę na to że na RU EU będzie lepiej że tam w PVP będzie się liczyć nie to kto ma lepszy program i lepsze skrypty ale to kto lepiej umie grać i kto ma lepiej zgrane party.

[/quote]

Severeen

Cytat: montezuma w Listopad 28, 2011, 04:57:39 PM
Przecież był event przez 2tygodnie, każda postać z konta która była zalogowana przez 2godziny dostawała random scroll anakim/zaken/kechi/princes i jeszcze z 2 inne ( nie pamiętam dokładnie nazwy). Z jednego konta miałeś po 14dniach 98 scroli, wiec niestety cena spadła za anakim scrole.

to ja tak szczerze napisze- przez te  2 tygodnie miałem prawie cały czas włączony komp z odpalonymi 2  kontami= scroli  faktycznie co niemiara- ale  ANI JEDNEGO ANAKIMA  nie wyciągnąłem z tego- owszem miałem pecha , ale wyciągnięcie tego Anakima było jak przy innych eventach wylosowania  crysia  17  :)

Alarion

u nas był podobny i codziennie każda postać zalogowana ~~2 min dostawała random scrolla. Czyściłem kilka kont dziennie po kilka postaci na koncie i dostałem może 3-4 anakimy przez miesiąc.

Nie robiłem tego codziennie (~~5 x w tyg) i statystycznie wychodziło to po 9-10 postaci dziennie

Cat Drama Maker

Jacu

mam pytanie , alarion na godzie anakim dalej daje takiego boosta ?? bo czesto w filmikach widac jak ludzie biegaja na zakenie czy tez anakimie.

Alarion

na expa trochę daje, ale bez jakiegoś ultra mega szału jak w H5

Cat Drama Maker