Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

kamiil

Cytat: Khav w Lipiec 17, 2012, 05:31:50 PM
Cytat: Smolensk w Lipiec 17, 2012, 05:26:59 PM
OOC + HI ?

Not going to happens haters.
A jak wytłumaczysz ten wczorajszy dick holding na SOA?? Skoro HI + OOC walczy vs BS, bo zabiciu BS kulturalnie lecą teksty "stoop dont hit" walka ustaje, i wszyscy rozchodzą się do swoich zajęć.??

nei wiesz ze z HI nie da sie wygrac ?? trzeba walczyc z  BS

montezuma

Cytat: Khav w Lipiec 17, 2012, 05:07:06 PM
Cytat". Radar ma za mały zasięg aby pokazać kogokolwiek  pod istina stojąc przy Klamise, musieli mieć spaya pod npc stad wiedzieli ze tam jestes albo ktos im napisał"
Czytaj ze zrozumieniem: " trejn lecial za mna od klemisa az pod istine gdzie wyglebilem"

czyli to nie ma nic wspólnego z botem wiec skąd ten placz o botach.?

Cytat"3. Targetowanie kogokolwiek w momęcie kiedy castuje jakiś skill czy wstaje z resa nie jest arcytrudne, znam osoby które to robią bez większych problemow, dobry ping +komputer. Takie skille jak mass rez i rebirth należy używać wyłącznie kiedy healer jest chroniony przez brilliant purge, te skille są bardzo łatwo przerywane przez dowolny dmg, włącznie z aoe dmg."
W "momęcie" kiedy w pvp bierze udział ~ 50 osób, z czego conajmniej 10 osób to summonerzy z reaperami ( co daje 40 summonów. Na jednego poruszającego reapera przypada około 4 nakładające się cienie.. co daje 160 dynamicznie zmieniających się cieni, powodując epilepsję 90% kart graficznych) faktycznie umożliwia płynne wynajdywanie w tłumie 90 poruszających się postaci (50 postaci +40 reaperów) tych kilku rzucających BRES/RES... Swoją drogą briliant nie chroni przed odepchnięciami które także przerywają cast (może nie wiedziałeś).

chroni przed przerwaniem castu

" ulamek sekundy po rozpoczeciu casta mass reza jestem na targecie calego party, ulamek sekundy po wstaniu z reza na drugim koncu pvp dostaje assist od calego party, po probie wrzucenia lumiego na kogokolwiek z autobotow lub nawet wziecia ich na target od razu asysta na targetujacego"
W tłumie jak napisałem wyżej, życzę powodzenia w bezproblemowym targetowaniu i płynnej zmianie targetów. Tymbardziej że praktycznie każde party które walczyło kiedykolwiek przeciwko ruskom, potwierdzi ich "ogarnięcie" w zmianie targetów.

Więc Twój post wygląda raczej na obronę używania boterów niż rzetelna analiza./

Gdybym był złośliwy to bym zapytał skąd ten gracz wie ze "ułamek sekundy po" wszyscy go targetuja. Chłopak ma magiczną kulę która podaje mu kto go taretuje i w jakim czasie, a może to jakiś szósty zmysł mówi mu kiedy kto i w jakim czasie go targetuje.

Z drogiej strony to zabawne to co piszecie. Na cały serwer raptem 7 osób używa radaru. Wychodzi na to ze cala reszta jest zbyt tępa, i nie ma ani jednej osoby która jest w stanie napisać program. Ci Rosjanie to geniusze.

Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Draghar

Cytat: montezuma w Lipiec 17, 2012, 04:41:20 PM
Cytat: Vraghor w Lipiec 17, 2012, 02:09:07 PM
lotus jest uber tankiem nie traci targetu nawet jak uzylem rasowego detargetu z darkelfa - so pr0 , a botosumonerzy jak wzieli mnie na target to caly trejn lecial za mna od klemisa az pod istine gdzie wyglebilem, ulamek sekundy po rozpoczeciu casta mass reza jestem na targecie calego party, ulamek sekundy po wstaniu z reza na drugim koncu pvp dostaje assist od calego party, po probie wrzucenia lumiego na kogokolwiek z autobotow lub nawet wziecia ich na target od razu asysta na targetujacego... niech mi nikt nie mowi ze to jest skill, ja pierdziele czy naprawde wszyscy z innovy maja na to -_-'? czy moze do pa trzeba zaczac dokupywac rangera skoro na to pozwalaja i chca zeby skonczylo sie jak na ncwest
<cry mode off>  :beksa:

nie znalazłem ani jednej rzetelnej informacji ze te party używa bota. Przeanalizujmy ten tekst:
1. Skad wiadomo ze tank nie stracil targetu? Moze uzył on mass hate, tak niewiele informacji ze nic z tego nie wynika.

A to nie jest tak, że mass hate powoduje zmianę targetu u Ciebie, a rasówka od DElfa powoduje to, że enemy traci Cię z targetu? :>

montezuma

Cytat: Draghar w Lipiec 17, 2012, 07:53:33 PM
Cytat: montezuma w Lipiec 17, 2012, 04:41:20 PM
Cytat: Vraghor w Lipiec 17, 2012, 02:09:07 PM
lotus jest uber tankiem nie traci targetu nawet jak uzylem rasowego detargetu z darkelfa - so pr0 , a botosumonerzy jak wzieli mnie na target to caly trejn lecial za mna od klemisa az pod istine gdzie wyglebilem, ulamek sekundy po rozpoczeciu casta mass reza jestem na targecie calego party, ulamek sekundy po wstaniu z reza na drugim koncu pvp dostaje assist od calego party, po probie wrzucenia lumiego na kogokolwiek z autobotow lub nawet wziecia ich na target od razu asysta na targetujacego... niech mi nikt nie mowi ze to jest skill, ja pierdziele czy naprawde wszyscy z innovy maja na to -_-'? czy moze do pa trzeba zaczac dokupywac rangera skoro na to pozwalaja i chca zeby skonczylo sie jak na ncwest
<cry mode off>  :beksa:

nie znalazłem ani jednej rzetelnej informacji ze te party używa bota. Przeanalizujmy ten tekst:
1. Skad wiadomo ze tank nie stracil targetu? Moze uzył on mass hate, tak niewiele informacji ze nic z tego nie wynika.

A to nie jest tak, że mass hate powoduje zmianę targetu u Ciebie, a rasówka od DElfa powoduje to, że enemy traci Cię z targetu? :>

tak, wiec skąd ta osoba wiedziała ze tank nadal go targetuje?
Naia - oficjalny server
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

kamiil

skoro 90% serwera placze od poł roku ze ruscy jadą na programach i nie zostali zbanowali znaczy ze grają legit  :) 

Sarelian

Tak jak 90% nc jedzie legit i nie są banowani.

kamiil

Cytat: Sarelian w Lipiec 17, 2012, 11:23:21 PM
Tak jak 90% nc jedzie legit i nie są banowani.

noo ale chyba łatwiej zbanować 1 party niż 90% serwera, zwłaszcza ze tyle płaczu o tą 1 grupe

nc ma inna polityke niz innowa

Vraghor

Cytat: montezuma w Lipiec 17, 2012, 07:57:00 PM
tak, wiec skąd ta osoba wiedziała ze tank nadal go targetuje?
pewnie dlatego ze jedyne co zrobil moj detarget to to ze ich tank przestal mnie bic i biegl za mna jak osoba na follow (jak mozna to robic nie majac targetu gdzie wokol bije sie z 80 osob i co chwila mass hate od enemy tanka? uber skill? biega strzalkami?) i w momecie gdy znow mogl mnie targetowac (doslownie kiedy na timerze bylo 0) od razu dostalem stuna i assist od reaperow reszty party
gralem dosyc dlugo na franz i naia (moje poprzednie konto zbanowane za ogloszenie o sprzedarzy adeny http://forum.lineage2.com.pl/index.php?action=profile;u=17473) i uzywalem rangerow i innych szitow wiec wiem jak dzialaja i jakie rzeczy mozna dzieki nim wyprawiac, wiem ze u was to jest normalka jak battle ping czy to ze zamiast PA kupujecie kody do rangera i najlepsza zasada jest "inni uzywaja to ja tez musze bo nie mam bez tego szans" ale innova przynajmniej na lancerze pilnowala zeby tego szitu nie bylo.

z tego co wiem to party jest zbyt silne zeby je zbanowac bo poszlo juz kilka petycji lacznie z filmikami (jak w harnaku ktos podbiega uderza jednego z nich altem wtedy leci pr i cale party w miescie sie wylogowuje) i screenami i jak do tej pory "nie ma mocnych na nich", widocznie Putin jakas ustawe wydal ze ruskie maja ownic i tyle :) albo tak mocny donat leci.
retired

Alarion

zojka, specjlnie ten bullsh1t piszesz, prawda? Wiesz, nie każdy ma ochotę jechać na programach i sporo osób tu przyszło znudzonym tym, że żeby mieć jakiś podjzad na pvp trzeba mieć programy i używać chociaż(!) pewnych podstaw z nich. Ale obydwaj wiemy, że możliwości dają one kosmiczne (oczywiście nei dla każdego, ale dla tych kilkudziesięciu topowych grup bez wątpienia).

Mnie już irytuje sam prosty autonobless (który należy raczej do podstawy niż zaawansowanych skryptów) bo 1 głupia rzecz, a już sprawia, że cancel (mówię o starymz pvp mode u daggera, lub nukerów) staje się po prostu bezużyteczny. Na core da się zabić każdego bez nobla (bo ludzie nie sa perfekcyjni i nie zawszą zobaczą, że nobles został akurat scancelowany) poza własnie party ruskich, gdzie papa sproot przerzuca nowego w mniej niż pół sekundy po cancelu. O innych rzeczach szkoda wspominać, ale dodam specjlanei dla ciebie 3 historyjki:

1) PvP na parnasusie:
14 vs 14 przegraliśmy, aczkolwiek byłem pod salvacją i czekałem na re use mass resa (5,5 min). Gdy był już gotowy chciałem wstać i szybko go rzucić. Nie ukrywam, sam potrafię przerwać czasem komuś jakiegoś skilla, ale wątpie by ruskie w napięciu i oczekiwaniu stali i dokładnie co do sekundy wypatrywali kiedy (i czy w ogóle!) wstanę. W każdym bądź razie wstałem i z automatu dostałem klatkę na ryj i po mass resie. Ofc pełny legit.

2) siege gludio w czasie finału euro 2012. Online w naszym klanie około 10-11 osób. U ruskich 3-4 party ogtujące się do przejęcia gludio na pet clanie (chyba mało zainteresowani piłką...). Wysłałem 1 party do gludio do pomocy (więcej nie było). Gdy usłyszałem, że ruskie gotowe na atak, kazałem im się schować (bramy były już rozwalone) na górze tam gdzie summonuje się wyverne i czekać aż enemy zaczną crestować, aby polecieć na celce i im przerwać. Co zrobiły ruskie gdy wpadły do zamku? od razu pobiegli na górę na balkon i dach zabić to nasze 1 party. Cudowna intuicja ruskich? Bez wątpienia

3) parnasus --> fail balok. Ruskie jeszcze chwilę w środku baloka. Dałem komendę (z racji boxów i klanowicza co na ts go nie było) schować się za budynek. Sam czekałem, aż z instancji wywali jeszcze 1 zwłoki do resa. ruskie wychodzą i jeszcze na doczycie lecą na mnie pantery. ok nvm, spaliłem PR-a. Po chwili słyszę na TS: "Kurwa! pantery kardiego tu przybiegły!!" Okazało się, że pantery przyleciały i tylko skakały po targetach, dopiero po 10-15 sekundach przyszli właściciele i dopiero pantery zaczęły atakować.

Co teraz powiesz zojka? Jakie mądrości wymyślisz?

@kamilek: nie wiem co ludzie robią, mnie 1 party na programach grzeje ostro. swoją drogą trolowanie trolowaniem, ale grałeś tam z nimi i sam dobrze wiesz, że pizgają na programach aż równo. Dlaczego próbujesz ludziom wmówić, że jest inaczej? Nawet KingSize, Sagara, mak0 też wiedzą, że grają na programach, ale mimo to nie przeszkadza im to z jakiś powodów grać z nimi w klanie. Smutne? Ano smutne.

Tak samo jak smutna jest hipokryzja dumcia. Jak tam dickholding z HI? Papa sproot bez friend doomcio? : )
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Draghar

Cytat: Alarion w Lipiec 18, 2012, 08:51:35 AM
1) Finał euro w niedziele i akurat drugi siege. Lider enclave prosi nas o pomoc w siege, gdy spodziewał się ataku ruskich (ruskie i ze 2 inne od nich stiwerdziły, że finał jest niewarty oglądania i mieli całkiem niezły online, podczas gdy online w naszym klanie wynosił z 11 osób tego wieczoru). Jedyne co mogłem mu obiecać to wysłanie 1 party od nas, które akurat było w orbisie.

Kiedy usłyszeliśmy, że 3-4 pt od ruskich biegną z gludio, kazałem im się schować tam gdzie summonuje się wyvernę na górze i gdy usłyszą komunikat, że pet clan zaczyna cresrtować, mieli wpaść na celce i przerwać crestowanie.

Zgadnijmy co się stało, gdy do środka wpadły ruskie. Olały randomów bijących się w tron roomie i od ręki polecieli na balkon do naszego party. Cudowna intuicja ruskich, że 1 nasze party przyszło z taką taktyką pomóc bronić? Oczywiście

---------

2) Wychodzimyz baloka, który akurat sfailowaliśmy. Z racji boxów w party i 1 osoby, której nawet na TS nie było, kazałem im się schować na tyły tego budynku co jest na parnasusie, bo spodziewalliśmy się, że ruskie też zaraz z baloka wyjdą.

Nie pomyliłem się, wyszli po około minucie, ja czekałem jeszcze na zwłoki 1 osoby, żeby je reznąć. ruskie stojąc jeszcze na doczycie po PR-ze z

/troll i /flejm

1) OMG Alarion ale nub z Ciebie. Nie wpadłes na to że wśród tych 11 ludzi ruskie miały u Was szpiega i czujke. OMFG zero zmysłu taktycznego tylko od razu drama jak to ruskie używają programów. SHAME ON U! Spodziewałem się więcej po Blazing Swampach czy tam Black Swansach jeden sh!t bo i tak do ruskich nie macie podskoku.

2) To Wy macie w ogóle jakiś doczyt na tych Waszych PC z NASA? :O

Smolensk

Doomcio Sigel Knight 99 ~ H.S.J.E.A.H  Team    [Party Leader]

Qra

Cała rozmowa była przeprowadzona na TSie.

P.S OB na razie nie ma podskoku do mobów w Orbis więc o wojnie pomiędzy BS i HI raczej macie blade pojęcie. Wiecie tyle co wam papa Sproot napisze na HV.
Cytat: Shanique;134896If you talking about me... i'm in BS from that time when we left OOC because one stupid guy didn't liked polish words in clan chat and kicked Qra from clan... after that, BS history just begun.
BS - prawdziwa historia.

Alarion

wszystko było na Ts, bo ja rzadko używam @. Wiem, że jest szpilca jakaś, nie potrzebuję czytać i używać @ skoro mam TS (dlatego czasem myślą niektórzy, że ich ignoruję ;s).

BTW edit poprzedniego posta, bo coś mi się porypało.

Co do "doczytu" to wyglądało tak:

Czekam obok port spotu. oni walnęli PR-a po skończeniu baloka. pantery poleciały na mnie w mniej niż pół sekundy, a same ruskei stały na doczycie jeszcze z dobre 4-5 sekund i dopiero pierwsi zaczeli ruszać się ze środka.

generalnei zojka, truskawkowy kamilek i inne trole wiedzą dobrze o co chodzi, ale coś tam jeszzce próbują sapać ze swoimi magicznymi teoriami ; p
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Dyma

no Alarion ptk 1 i 2 faktycznie z dupy bo
ad1. Dobrze wiesz jakie podejscie maja ruskie do wara, pamietasz jak mazzim w środku nocy stał w fog i czekał aż koleś sie zaloguje. Co prawda mazzim to troche inne loty, ale mimo wszystko pewnie wiedzieli, że będziesz wstawał i w skupieniu oczekiwali ;p
ad2. nie wiesz kto, z osób na tsie, z kim pisał i oczym na priv,friendzie
jedynie 3 ptk daje do myślenia, ale teoretycznie też można naciągnąć teorię, ze iwedizeli o Was i przyspamowali macro na target i atak panter.

Ogólnie to śmieszy mnie to, ze ciągle wszyscy narzekaj. Wystarczy wysłać z kilku pt jakiś materiał i potem co tydz spamowac innove czy podjęli decyzję bo bardzo Ci przeszkadza takie cos w grze itp itd.
Bo tak wygląda, że akceptujecie ich oszustwa, a na polaczkowie szukacie słów wsparcia jak dostaniecie wpierdziel. Albo coś robicie i dmuchacie balon z aferą, albo dostaneicie w dupe i nie płaczecie bo każdy wie jak wygrywają.
No chyba, ze chcecie ich podgonić lvlem i pokazać, ze jak turnOny bez softu ich jedziecie w chwile, a z soft on dostajecie w dupe...
Cytat: Arimas w Styczeń 08, 2012, 02:06:06 AM
Update:
W Amber party, jego członkowie pytają się alariona czy mogą dostać passy na shogala zamiast zapytać shogala  :D

Qra

Porozmawiajmy teraz o czymś innym.

Jak podobają się wam nowe pelerynki. Całe moje CP przyznało że wersja light wygląda tragicznie.
Cytat: Shanique;134896If you talking about me... i'm in BS from that time when we left OOC because one stupid guy didn't liked polish words in clan chat and kicked Qra from clan... after that, BS history just begun.
BS - prawdziwa historia.

montezuma

Cytat: Qra w Lipiec 18, 2012, 12:46:45 PM
Porozmawiajmy teraz o czymś innym.

Jak podobają się wam nowe pelerynki. Całe moje CP przyznało że wersja light wygląda tragicznie.

mój klan będąc w dark side zgarnia ok 20kkk miesięcznie z podatku :)
Naia - oficjalny server

Russe

Z serii Tauti:
Pięknie wyrzuca grę gdy ludzie są z instancji / biją RBki :D
A może by wrócić na oficjal :)

Itherus

ile macie ramu ? :D takie moje pytanie testowe odnośnie lagów w mass pvp.

Deric

u nas wczoraj chyba każdego chociaż raz dc z niewiadomego powodu

Qra

Ja dostałem wczoraj crasha w czasie filmiku na Octavisie + komunikat o błędzie. Był to pierwszy taki komunikat u mnie na kompie od początku Core. Słyszałem że podobne jazdy dzieją się na wszystkich rbkach.
BS - prawdziwa historia.

Smolensk

Cytat: Deric w Lipiec 18, 2012, 01:53:03 PM
u nas wczoraj chyba każdego chociaż raz dc z niewiadomego powodu

u nas wręcz przeciwnie. Wszystko chodzi lepiej.
Doomcio Sigel Knight 99 ~ H.S.J.E.A.H  Team    [Party Leader]

Itherus

konkrety chłopaki ile ramu?

chodzi mi bardziej o taki lag w którym klikasz a postać na ekranie wykonuje akcje z opóźnieniem 10 sec.

Vraghor

nie ram tylko masz zesrane amd , ja tez miale takie szity na amd - te proce nawet jakby mialy 8 rdzeni moga co najwyzej obslugiwac notepada albo excela, zmien se na i5 + 16gb ramu i wszelkie lagi i problemy znikna
retired

Itherus

wujek dobra rada widze... idz mi dokoksaj alta lepiej.

na pm ci wysłałem nr konta przelej mi na tego i5 i 16gb ramu :P

Qra

Cytat: Itherus w Lipiec 18, 2012, 02:14:43 PM
konkrety chłopaki ile ramu?

chodzi mi bardziej o taki lag w którym klikasz a postać na ekranie wykonuje akcje z opóźnieniem 10 sec.

Taki lag spowodowany jest ch..... łącza więc możesz pozdrowić tpse i kupić sobie battelpinga.

8gb ramu ale to nie ma nic wspólnego z lagiem którego opisujesz.
BS - prawdziwa historia.