Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

kamiil

Cytatz małych ciekawostek: Taziu, słyszałem, że idziesz ownić polaczkowo z prawie cała ekipą. To jak tym razem? 95 i emo quit bo "dud servidor no competition"? : D

a ty bedziesz dalej w kazdym poscie płakal 60v200 80v250,

Cytat: Alarion w Luty 11, 2013, 10:11:52 AM
Dokładnie, to mnie po prostu rozbraja: Jechał po GoD aż huczało, wychwalał best over 90000 rpg (W końcu tam nei zgarał, bo GoD tak mu L2 obrzydził rzekomo : D ) i teraz będzie nabijanie na polaczkowiePL  ; >
co ma krytyka goda do nie grania na nim ?? mi akurat tez sie nie podoba wiele rozwiązan w Godzie i to krytykuje

co do f1 f2 to chyba nie masz pojecia o wczesniejszych kronikach l2, gra była nastawiona na mass pvp a co z tym idzie o taktyke kite/rush/wykorzystywanie terenu/ snipe line itp, archer był archerem jego zadanie polegało na zdejmowaniu targetow z dystansu, teraz archer jest "magiem" ale z łukiem   

Cytat
wśród 4 tanków, 1 nadawał się będzie do daily pvp, inny do CB, inny do open oly, a 4 pewnie będzie syfem do niczego
wśród 3 daggerów, jeden będzie na 7 vs 7, drugi na mass, a 3 na oly
wśród feohów 1 będzie na PvE, drugi na 7 vs 7, 3 na mass pvp,m 4 będzie śmieciem

spoiler i crafter będą pve postaciami do robienia kasy, bo żadne ogarnięte cp nie weźmie takowego do PvP party, więc będzie płacz znów, chyba, że jakiś cwaniaczek wybierze go, zeby go feedowali na hero.
dla kazdego cos milego

Alarion

pvp o smoki jest od Glory days, gdy znerfili ich HP o połowę.

Obecnie pvp jest nadal i też w granicach 4-5 spotów (SoA, Prison, Parnasus, SoH i ew Orbis czasem). Niczym nadzwyczajnym jest 4-5 pt vs 4-5 pt, to kwestia bardziej zmobilizowania klanów.

8 klas jak pisałem, to zaleta a nie wada. Szczególnie, że każdą z nich używa DUZO więcej skilli, niż jakąkolwiek ze starych.

@Kamilku

ale po co mam z tobą oglądać, jak ty mass pvp oglądasz z frapsów i ew. screenów queema? O_o

przeczytaj jeszcze raz post tazia, który asdf zacytował i pomyśl chwilę, + ten psot, że na RPG nie pójdzie, bo mu GoD L2 obrzydziło strasznie : D
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

JamesDoakes

Cytat: Alarion w Luty 11, 2013, 12:00:07 PM
Poza tym nawet w WoW'ie każda klasa (przynajmniej do niedawna) miała 3 ścieżki talentów. I każda z nich miała 1 topową ścieżkę pod pvp, chociaż w WoW'ie to się jeszcze resetować dało punkty talentów, więc typek mógł inne talenty pod farmę wziąc, a inne pod pvp na arenach, a jeszcze inne pod pvp na Battle groundach.
nie trzeba resetować, bo jest system dual spec i można sobie zdefiniować 2 konfiguracje talentów/glyphów/barów i zmieniać je płynnie w 5 sekund kiedy jest się out of combat.

Widzę, że nadal masz ból dupy o to, że to z tazmanem robili wywiady i to jego frapsy ludzie oglądali z chęcią, deal with it :D

kamiil

Cytatprzeczytaj jeszcze raz post tazia, który asdf zacytował i pomyśl chwilę, + ten psot, że na RPG nie pójdzie, bo mu GoD L2 obrzydziło strasznie : D

jak sie nie myle to tazman rok nie gra w l2, wiec duzo rzeczy sie moglo zmienic

tez jechales na innove EU grając na russ, a teraz bronisz jak mało kto

alarion wytlumacz o co chodzi z tym balansem ?? ze niby kazdy jest równy ??
na rpg mamy hero HE, ktory jest jednym z najlepszych oly farmerow  :shock:

NotTheFakeTazman

Tak Alarionku mozliwe ze pojde na nowy polaczkowy server ale napewno nie z cala ekipa i na pewno nie po to by sobie grac w lajnejdza dla zabawy :)

Alarion

Cytat: kamiil w Luty 11, 2013, 12:51:30 PM
Cytatprzeczytaj jeszcze raz post tazia, który asdf zacytował i pomyśl chwilę, + ten psot, że na RPG nie pójdzie, bo mu GoD L2 obrzydziło strasznie : D

jak sie nie myle to tazman rok nie gra w l2, wiec duzo rzeczy sie moglo zmienic

nie robiłem tak, że najpierw grałem, potem quitowałem i płakałem, jakie to złe i nei dobre cofając się na stare kroniki, a potem wracałem. notabene dokładnie to samo robisz ty. Cisnąłeś po GoD, wychwalałeś over 9000000 rpg, a teraz idziesz na polaczkowyPL i już GoD jest fajne ; p  Co napiszesz za 3-4 miesiące?

A co wg ciebie mogęmieć na myśli? Jak sądzisz, co łątwiej zbalansować? 8 klas, czy 34 klasy? Tak krótko grasz w l2, żeby wiedzieć, że 1 skill np. wśród feohów moż sprawić, że to będzie najlepszy feoh ze wszystkich?

Dla przykładu kto kiedyś grał sorcem? Ludzie, którzy nie wiedzieli jak strasznie odstawał od sps-a, SH i necro w niemal we wszystkim i ew. jakiś leszczyk, co kupił adenki, przynolifil i znalazl sobie klan co zgodzil sie go wyfeedowac. Ta sama spiewka z WL'em, i wieloma innymi klasami.

Cat Drama Maker

DeepInside

Alarion zniechęcał wszystkich do przejścia z Lancera na Core od samego początku pojawienia się info o Innova EU, ale nigdy nie było jak piszesz

na rpg mamy hero HE, ktory jest jednym z najlepszych oly farmerow  :shock:
są 2 potencjalne wyjaśnienia tej sytuacji:
1. pliki GF na RPG nie mają wiele wspólnego z offowymi,
2. to wiele mówi o poziomie oly na tym super fajnym serwerze
:D

przejscie n 8 klas było największym błędem GoDa, zarówno pod kątem oly jak i mass pvp...
Alarion, z tanków wszyscy byli użyteczni na mass w H5, trzeba było tylko umieć ich wykorzystać :D
League of Legends EUNE - do odwołania

L2 EU -> Core - iDeepPain = Sigel Knight 9x (retired)
L2 EU -> Core - DeepPain = Feoh Wizard 8x z SLH (alt) (retired)
L2 EU -> Core - GreenZone = Iss Enchanter 8x (slave box) (retired)

L2 RU -> Lancer - DeepPain = Sigel Knight 85/Destroyer 75/SWS 75/Phantom Summoner 5x (retired)
Aion -> Spatalos - Deep = Templar 45 (retired)
L2 NA -> Bartz - DeepPain = Grand Khavatari 78 (retired)

TTerrorPropaganda

Chyba pomyliłeś balans z przydatnością klasy? Na tym polega cały urok w l2 ze każda postać miała swoje zadanie, jedne klasy były od zabijania inne od bufowania, bądź leczenia a jeszcze na innych robiło się kasę. Problem był w przypadku 3 klas, PP(wiadomo czemu) sumonerzy, WL, 2 ostatnie tylko dlatego ze nie były dość uniwersalne do pvp/pve, a co najwyżej nadawały się pod farmę, tym 3 klasom owszem GoD bardzo pomógł. Inna kwestia jest to, ze takie klasy jak sws/bd były najnudniejsze w całej grze(kwestia gustu). Mówisz ze gra została z balansowana niby w jaki sposob, sprowadzenie magów, łuczników etc pod jedna klasę? Wcześniej chcociaz miałeś wybór, co z tego ze sorc odstawał, ale może komuś granie nią dawało fun, nie patrząc tylko na kozaka od PvP. To nie w tym był problem z balansem postaci, a różnice w samych DD miedzy magami, łucznikami, dagerami patrząc na zarabianie/PvP power/farme i na tym tle nadal on istnieje. Chcesz mieć balans? to niech zrobią tylko 1 klasę dla wszystkich. Powiedz mi jeszcze, ze wyglad "dyskotekowych" skili tez jest fajny i ci się podoba? przesadzili z nimi i to strasznie, dobrze tu ktoś pisał popatrz jak wyglądają skile łucznika,jakby je rzucał Harry Potter z powykrzywiana różdżką

kamiil

Cytatsą 2 potencjalne wyjaśnienia tej sytuacji:
1.ma ofilialne pliki
2.to tylko potweirdza ze nie ma mozliwosci balansu w l2 , bo teoretycznie jedna z najslabszych klas pod oly, kiedy ubierze sie w aktualne top itemy bedzie kosiła

CytatDla przykładu kto kiedyś grał sorcem? Ludzie, którzy nie wiedzieli jak strasznie odstawał od sps-a, SH i necro w niemal we wszystkim i ew. jakiś leszczyk, co kupił adenki, przynolifil i znalazl sobie klan co zgodzil sie go wyfeedowac. Ta sama spiewka z WL'em, i wieloma innymi klasami.
uzytecznosc sorc w party drastycznie sie zwiekszyla kiedy wprowadzili atrybut system i wiekszosc mage party miala wlasnie sorca

to samo z Warlordem w dobrym party to kosa ;) na GF zerk+warlord w party to stun parada ;)
a na c5 my mielismy warlorda w polaczeniu z 2 destro

wszystko zalezy od ogaru

Alarion

Cytat: kamiil w Luty 11, 2013, 02:08:44 PM

uzytecznosc sorc w party drastycznie sie zwiekszyla kiedy wprowadzili atrybut system i wiekszosc mage party miala wlasnie sorca

co ty bredzisz? pogadajmy o l2, a nie jakimś privie l2wannbe
to samo z Warlordem w dobrym party to kosa ;) na GF zerk+warlord w party to stun parada ;)
a na c5 my mielismy warlorda w polaczeniu z 2 destro

wszystko zalezy od ogaru

C5? Are you serious? Może pogadajmy o c1, co ty na to?

Jedyne do czego mogę się jeszcze odnieść, to H5 i tam mogę ci powiedzieć 1: Stuny nie były żadną bronią na end game. Zerk był fajny na low lvlach, nim ludzie ubrali docelowe sety, epiki itd. Potem niestety Zerk i WL byli niemal bezużyteczni. Kamilku, jak powiedziałem twoje historyjki z privów mnie mało interesują, porozmawiajmy o l2. Ale tak jak pisałem również wczesniej, średnio rajcuje mnie dyskusja z typkiem co pvp zna ze screenów i frapsów...

@Deep

Nie chcę odnosić się do całego posta, tylko do tego fragmentu z tankami:

Krótka charakterystyka tanków w H5 w end game
DA - Pogromca mass pvp i 9 vs 9. 30-60 sekund i cały zerg / party nie ma połowy buffa. Postaw takich kilku ogarnietych i pvp wygrane, bo cancele były chore w poprzednich kronikach

Pal - fajny dla deski w party i na oly, ale względem DA ustępuje mu przydatnością na PvP

tępy knajt - puszka nie do zabicia na oly, maszynka do oly, bezużyteczny na daily pvp

SK - użyteczny tylko do farmy w mele party, ssie pałe na daily i mass pvp swoją użytecznością, na oly najsłabszy z całej 4.

A jak wygląda tank teraz?
1) użyteczny na każdym pvp (szczególnie mass pvp) z wyjątkiem sytuacji 7 vs 7 gdzie enemy biega na 3 healerów.
2) bardzo potrzebny na większości spotów i większości instancji
3) pogromca oly

jaki tank? Każdy tank!  Już rozumiesz Deep o co mi chodzi?

Cat Drama Maker

Dyma

Cytat: NotTheFakeTazman w Luty 11, 2013, 01:06:58 PM
Tak Alarionku mozliwe ze pojde na nowy polaczkowy server ale napewno nie z cala ekipa i na pewno nie po to by sobie grac w lajnejdza dla zabawy :)
nowa wymiana w KFC? :)

@kamil przestań gadać o pvp i oly bo śmieszne się to czyta ;p

a co do zmian GoD to według mnie mogli zostawić różnorodność klas, ale połączyć support np. w 1 postać występującą w 2 wersjach, coś jak OL i WC np. A co do lokacji to według mnie największą wadą było zlikwidowanie katakumb. A epiki? Tak naprawdę to nie zamknęli epików w instancje bo to było wcześniej tylko spowodowali, że te epiki stały się mniej warte, głównie ze względu na mdef. No i nowe epiki zrobili dostępne dla każdego. Ale o to płaczą najbardziej Ci, którzy ownowali "noobków" bez epików, a w GoD już sie nie dało. No i lvl. Kiedyś jak była spora różnica lvl to człowiek mógł mieć chociaż złudzenie, że wygra, a teraz nie jest w stanei przebić sie przez heala buffera.
Cytat: Arimas w Styczeń 08, 2012, 02:06:06 AM
Update:
W Amber party, jego członkowie pytają się alariona czy mogą dostać passy na shogala zamiast zapytać shogala  :D

Alarion

Cytat: NotTheFakeTazman w Luty 11, 2013, 01:06:58 PM

czyli jak nei dla zabawy, to dla kroplówki? : )

Cat Drama Maker

Redbox

Cytat: kamiil w Luty 11, 2013, 12:39:05 PM
Cytatz małych ciekawostek: Taziu, słyszałem, że idziesz ownić polaczkowo z prawie cała ekipą. To jak tym razem? 95 i emo quit bo "dud servidor no competition"? : D

a ty bedziesz dalej w kazdym poscie płakal 60v200 80v250,

Cytat: Alarion w Luty 11, 2013, 10:11:52 AM
Dokładnie, to mnie po prostu rozbraja: Jechał po GoD aż huczało, wychwalał best over 90000 rpg (W końcu tam nei zgarał, bo GoD tak mu L2 obrzydził rzekomo : D ) i teraz będzie nabijanie na polaczkowiePL  ; >
co ma krytyka goda do nie grania na nim ?? mi akurat tez sie nie podoba wiele rozwiązan w Godzie i to krytykuje

co do f1 f2 to chyba nie masz pojecia o wczesniejszych kronikach l2, gra była nastawiona na mass pvp a co z tym idzie o taktyke kite/rush/wykorzystywanie terenu/ snipe line itp, archer był archerem jego zadanie polegało na zdejmowaniu targetow z dystansu, teraz archer jest "magiem" ale z łukiem   

Cytat
wśród 4 tanków, 1 nadawał się będzie do daily pvp, inny do CB, inny do open oly, a 4 pewnie będzie syfem do niczego
wśród 3 daggerów, jeden będzie na 7 vs 7, drugi na mass, a 3 na oly
wśród feohów 1 będzie na PvE, drugi na 7 vs 7, 3 na mass pvp,m 4 będzie śmieciem

spoiler i crafter będą pve postaciami do robienia kasy, bo żadne ogarnięte cp nie weźmie takowego do PvP party, więc będzie płacz znów, chyba, że jakiś cwaniaczek wybierze go, zeby go feedowali na hero.
dla kazdego cos milego
archer magiem? Co ty cpasz.

HE jedzie wszystkich na oli? LUL poziom olimpiady siega dna

http://www.sadistic.pl/efekty-specjalne-vt231195.htm
Uploaded with ImageShack.us

Cytat: gierojjj w Grudzień 15, 2012, 07:37:50 PM
jestem debilem i kompie sie z karpiami ale to nic tato mnie bije i mama

Alarion

Cytat: Redbox w Luty 11, 2013, 02:50:22 PM

archer magiem? Co ty cpasz.

HE jedzie wszystkich na oli? LUL poziom olimpiady siega dna

krótko i treściwie, pewnie go queem w konia zrobił i biega i powtarza na forum ; D

Cat Drama Maker

DeepInside

Cytat: Alarion w Luty 11, 2013, 02:36:45 PM
@Deep

Nie chcę odnosić się do całego posta, tylko do tego fragmentu z tankami:

Krótka charakterystyka tanków w H5 w end game
DA - Pogromca mass pvp i 9 vs 9. 30-60 sekund i cały zerg / party nie ma połowy buffa. Postaw takich kilku ogarnietych i pvp wygrane, bo cancele były chore w poprzednich kronikach

Pal - fajny dla deski w party i na oly, ale względem DA ustępuje mu przydatnością na PvP

tępy knajt - puszka nie do zabicia na oly, maszynka do oly, bezużyteczny na daily pvp

SK - użyteczny tylko do farmy w mele party, ssie pałe na daily i mass pvp swoją użytecznością, na oly najsłabszy z całej 4.

A jak wygląda tank teraz?
1) użyteczny na każdym pvp (szczególnie mass pvp) z wyjątkiem sytuacji 7 vs 7 gdzie enemy biega na 3 healerów.
2) bardzo potrzebny na większości spotów i większości instancji
3) pogromca oly

jaki tank? Każdy tank!  Już rozumiesz Deep o co mi chodzi?
Alarion, hmmm....  a mało mage pt biegało z TK/Palami na Lancerze?
Zgadzam się że SK był głównie pod pve, ale w pvp w melee pt też się sprawdzał zwłaszcza kiedy w pt były limity... fakt, że dla takiego pt DA/Pal był dużo bardziej uniwersalny ale SK nie był do końca useless jak to zasugerowałeś powyżej :),
tylko raz w zyciu miałem party z Diabłem (Soneo) na Lancerze kiedy mieliśmy włączone oba skille triggerowe dla Pala i SK z 82/83 (nie pamiętam już który lvl był właściwy)... ale to co się wtedy działo to była masakra...

TK w mage pt też był całkiem spoko, problem był taki że ta klasa nie była zbyt popularna dlatego kojarzy się tylko jako farmer oly

Co do Pala to sam z siebie aż tak wiele nie dawał na siege jak na 1/2 pt vs 1/2 pt ale dzięki niemu ddcy dostawali ostry boost do przeżywalności (mage) lub wszystkiego (melee)...
... tak więc Pal/TK/SK tacy useless do końca nie byli ;)
League of Legends EUNE - do odwołania

L2 EU -> Core - iDeepPain = Sigel Knight 9x (retired)
L2 EU -> Core - DeepPain = Feoh Wizard 8x z SLH (alt) (retired)
L2 EU -> Core - GreenZone = Iss Enchanter 8x (slave box) (retired)

L2 RU -> Lancer - DeepPain = Sigel Knight 85/Destroyer 75/SWS 75/Phantom Summoner 5x (retired)
Aion -> Spatalos - Deep = Templar 45 (retired)
L2 NA -> Bartz - DeepPain = Grand Khavatari 78 (retired)

Deric

Cytatsą 2 potencjalne wyjaśnienia tej sytuacji:
1.ma ofilialne pliki

chyba do PTSa

a mówiąc o livindorze ja bym się nie martwił tym że każda rasa będzie lepsza od innej w pewnych aspektach a o to że czarnuch > all się zrobi

kamiil

CytatSK - użyteczny tylko do farmy w mele party, ssie pałe na daily i mass pvp swoją użytecznością, na oly najsłabszy z całej 4

to co ci nei moge zarzucić to ze jestes super teoretykiem, w l2 grają ludzie, a nie teorie
w dobrych rekach, czytaj nolifer z $$ może zrobic z każdej klasy potwora, wiec takie testy ten tank pod mass ten pod oly ten pod 1v1 są śmieszne   

a co do tekstow ze HE  nie moze cisnac na oly to świadczy ze nie macie pojecia co można zrobic w l2,
jak napisze ze SE hero z T tez kosi na oly to zaraz polecą teksty "lol oly, lol poziom"

red nie pisalem ze jedzie wszytskich i nie mowie ze każdy HE kosi na oly
jest to jeden szczegolny HE ale  wyfarmiony jak świania

Dyma

Tak w ogóle to najśmieszniejsze jest to, ze o God najwięcej do powiedzenia maja Ci, którzy mieli z nim najmniej do czynienia. Sam nie osiągnąłem end game i moja wiedza o l2 opiera sie jedynie o 1 klasę + obserwacje innych, ale już na etapie 95+ zauważyłem pewne zmiany, wpływające na rozgrywkę itp. Tymczasem  co poniektórzy wypowiadają sie na temat mechaniki gry, nie osiągając nawet 90+ lub lub grając w czasach, gdzie występowały, teraz nazwijmy to bugi.

@kamil dlaczego zakładasz, że ten SK nolife będzie spotykał sie tylko z casualami? Przy innych nolifach nadal jest dobry tylko w tym 1 aspekcie. W ogóle widzę, że Twoje doswiadczenei polega na tym - spoil nolife 85 zjedzie tyrka casula 60, więc wszystko zależy od nolifu.
Cytat: Arimas w Styczeń 08, 2012, 02:06:06 AM
Update:
W Amber party, jego członkowie pytają się alariona czy mogą dostać passy na shogala zamiast zapytać shogala  :D

kamiil

Cytat@kamil dlaczego zakładasz, że ten SK nolife będzie spotykał sie tylko z casualami? Przy innych nolifach nadal jest dobry tylko w tym 1 aspekcie. W ogóle widzę, że Twoje doswiadczenei polega na tym - spoil nolife 85 zjedzie tyrka casula 60, więc wszystko zależy od nolifu.
mowie ze nie ma co snuć o teorii i balansie bo wszystko zalezy od ludzi, ktorzy grają daną klasą

Alarion

Cytat: DeepInside w Luty 11, 2013, 03:04:55 PM
Alarion, hmmm....  a mało mage pt biegało z TK/Palami na Lancerze?
Zgadzam się że SK był głównie pod pve, ale w pvp w melee pt też się sprawdzał zwłaszcza kiedy w pt były limity... fakt, że dla takiego pt DA/Pal był dużo bardziej uniwersalny ale SK nie był do końca useless jak to zasugerowałeś powyżej :),

dobra, pokażę to tak:  DA >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Pal >>>>> SK

Już rozumiesz? : D
tylko raz w zyciu miałem party z Diabłem (Soneo) na Lancerze kiedy mieliśmy włączone oba skille triggerowe dla Pala i SK z 82/83 (nie pamiętam już który lvl był właściwy)... ale to co się wtedy działo to była masakra...

Limity mają 1 zasadniczą wadę: Kończą się i potem z reguły postać która na nich bazuje jest bardzo słaba. Vide: Deska. Dobre party nie padnie w całości, będzie na 2 bishów lub 2 ee i będą resować się tak długo i szybko, ąz limity przeczekeją / wybiegają.

Pamiętasz party z LAncera z tą hero deską "DUBUNUSZKA" (jakoś tak się czytało, ale pisowni nie pamiętam) z tym hero SWS-em LAstExiler (czy jakośtak). Mieli hero deskę, palka, daggera i chyba alba (chociaż już nie pamietam). mieliśmy z nimi 3 ustawki i wszystkie sromotnie przegrali. Limity wybiegaliśmy, daggera w tym czasie z MP wypaliliśmy, Wycancelowaliśmy i było GG. Nie ważne co robili, nie mieli po prostu podjazdu, bo my mieliśmy survi na tyle duże, by wytrzymać pierwsze 2-3 min pvp

TK w mage pt też był całkiem spoko, problem był taki że ta klasa nie była zbyt popularna dlatego kojarzy się tylko jako farmer oly

ale po co, skoro DA jest 1000 x lepszym rozwiązaniem dzięki mass cancelowi, co robiło największą siekę właśnie w mage party z dodatkowymi cancelami....?

Co do Pala to sam z siebie aż tak wiele nie dawał na siege jak na 1/2 pt vs 1/2 pt ale dzięki niemu ddcy dostawali ostry boost do przeżywalności (mage) lub wszystkiego (melee)...

Jeszcze raz to samo: Można, ale po co, skoro DA był duży bardziej "game brake'owy"?

@kamilek

twoja logika mnie po prostu poraża...

To jak jakiś typek wyda na sprzęt dla craftera 10000000000000kkk adeny i będzie wszystkich miażdżył sprzętem, to znaczy, że jest dobrą postacią? Czy tobie tak trudno pojąc w tym małym pve móżdżku, że jak już coś porównujemy, to na podobnych regułach?

Cat Drama Maker

kamiil

Cytat
To jak jakiś typek wyda na sprzęt dla craftera 10000000000000kkk adeny i będzie wszystkich miażdżył sprzętem, to znaczy, że jest dobrą postacią? Czy tobie tak trudno pojąc w tym małym pve móżdżku, że jak już coś porównujemy, to na podobnych regułach?

tak jak myslalem zyjesz w swoim swiecie i nie masz pojecia na czym polega ta gra

CytatLimity mają 1 zasadniczą wadę: Kończą się i potem z reguły postać która na nich bazuje jest bardzo słaba. Vide: Deska. Dobre party nie padnie w całości, będzie na 2 bishów lub 2 ee i będą resować się tak długo i szybko, ąz limity przeczekeją / wybiegają

dobry destro bedzie mial te chary na 1 crita ale tak bedą sie resowac  hahaha

TTerrorPropaganda

Cytat: Dyma w Luty 11, 2013, 03:29:42 PM
Tak w ogóle to najśmieszniejsze jest to, ze o God najwięcej do powiedzenia maja Ci, którzy mieli z nim najmniej do czynienia. Sam nie osiągnąłem end game i moja wiedza o l2 opiera sie jedynie o 1 klasę + obserwacje innych, ale już na etapie 95+ zauważyłem pewne zmiany, wpływające na rozgrywkę itp. Tymczasem  co poniektórzy wypowiadają sie na temat mechaniki gry, nie osiągając nawet 90+ lub lub grając w czasach, gdzie występowały, teraz nazwijmy to bugi.

@kamil dlaczego zakładasz, że ten SK nolife będzie spotykał sie tylko z casualami? Przy innych nolifach nadal jest dobry tylko w tym 1 aspekcie. W ogóle widzę, że Twoje doswiadczenei polega na tym - spoil nolife 85 zjedzie tyrka casula 60, więc wszystko zależy od nolifu.

Pomyśl, ze więcej czasu przy grze spędzisz na wbijaniu lvlu do 99, niż na end game czyli na nim. Wiec twoje argumenty są z dupy, mam się męczyć rok zanim go wbije, żeby potem nim się znudzę pograć 2-3 miesiące już na maks lewelu?Zastanów się czasem co piszesz. Albo gra podoba mi się od 1 do max lewela, albo olać taka grę

bula

Cytat: Alarion w Luty 11, 2013, 03:38:46 PM

Jeszcze raz to samo: Można, ale po co, skoro DA był duży bardziej "game brake'owy"?
widzisz, ty masz podejscie ze twoje party musi byc najlepsze w teorii

tylko problem jest w tym ze teorie od praktyki rozni pare czynnikow, ktore jak sie wezmie pod uwage, to nagle pojawi sie takie party z DA przegrywajace z party z TK, albo SK

i co wtedy?

Draghar

Wam to by chyba poważnie odpierdoliło, gdybyście raz na miesiąc nie porównywali GoDa do innych kronik, Alarion by nie prawił jak to kamilek jest dno na PvP i w ogole nie ma prawa o nim [PvP] mówić, przytaczając jak to kamil razem z Tazmanem mieli ownić rpg over 1 milion.. Kamil snujący opowieści jak to na RPG over 1 milion będzie miał perma hero drajverując czyjąś postać, że Core jest ded servidur od roku, jak GoD bardzo ssie, ale na polaczkowym offie chętnie pobawi się w kroplówke przez peirwsze 2 miesiące tylko po to żeby potem znowu ponarzekać jak to GoD jest chujowy i 0 competition i pójdzie znowu ownićjakiegoś priva over 1 milion...

Ale Wy jesteście już kurwa przewidywalni :o

Alarion

kamil, jesteś taki tępy, czy takiego udajesz?

1) mówimy o względnie porównywalnych warunkach. jeżeli jakoś koleś deklasuje itemami drugiego, to znaczy że ta profka jest lepsza? Nie, on po prostu ma lepszy sprzęt. W porównywwalnych warunkach dostałby w dupę i tyle byłoby twoich wspaniałych spostrzeżeń.

2) ta deska miała na 1 cryta, ale ta deska nie mogła fizycznie zadać 9 hitów jednocześnie + dostawałą agro od tanka i BD, więc zabijała maksymalnie 1 osobę na ~~10 sekund. to za mało, by definitywnie położyć party z 2 bishami (2 x mass res i 2 x sinlge res) + EE res + kilka b resó na tanku, bd i sws. Suma sumarum dagger był bez many, deska po limitach biegała i nic nie robiła, tank se trochę agrował, a alba był naszym targetem. Po około 4-5 min enemy SWS / BD / EE byli bez many, więc już nie było disco i GF.

Ale serio, nie będzie mnei handless pve player uczył pvp, więc skończ kamilku, chyba, że znowu chcesz gadać o c4...

@koniu

wbiłem 99 bez no life'u i bez doty pod koniec sierpnai jak z woodstocku wróciłem, akurat wszedł double exp week. Do teraz gram i nie narzekam. Wcześniej też graliśmy pvp i teraz też gramy pvp. A że trzeba farmić w l2? Wow, 1 raz w tą grę grasz? po co ludzie siedzieli setkami godzin na farm spotach? Często nie po to by lvlować, ale farmić adenę. Piszesz teraz takie teksty, jakby kiedyś niby się szybciej wbijało lvl i szybciej farmiło, co jest totalną bzdurą

@Bula
Wtedy trzeba się zastanowić dlaczego, wyjścia są 2:

1) Twój tank / party jest nieogarami jak kamilek na pvp
2) enemy party jest w cholerę mocniej sfarmione

w przypadku punktu 1) no cóż, smuteczek, tyle mogę napisać, w przypadku drugiego punktu - trzeba zasuwać farmić (albo co niektórzy kupić adenę).

Cat Drama Maker