Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Alarion

Cytat: Smolensk w Luty 09, 2013, 07:06:59 AM
Cytat: Deric w Luty 08, 2013, 09:09:32 PM
nic dziwnego że nawet w ooc cie za idiotę uważają  :(

Niech uwazają. I tak ilosc idiotow w ooc jest mniejsza niz w mighty bs "we can outplay anyone". Smutne bb nie ma juz hero wiec shocki na spotach sie nie pokazuja.

kto może "outplay każdego"?  Z zergiem nikt nie wygra aż takim : D
Przestań doomcio płakać o brak pvp, bo gdzie się nie skoczy to 2-3 pt RG, OB , TH, Errorów, OOC, więc z nasza liczba zostaje niestety spalić PR'a często i nie bredź mi tu, że komuś każesz odejść na bok i czekać, bo połowa osób ma to w dupie. Przy takich proporcjach tak będzie to wyglądać i już ci to wcześniej pisałem, więc rób sobie pvp wewnątrz klanu, bo lord gavin nadal rekrutuje : D
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Deric

Cytat: Smolensk w Luty 09, 2013, 07:06:59 AM
Cytat: Deric w Luty 08, 2013, 09:09:32 PM
nic dziwnego że nawet w ooc cie za idiotę uważają  :(

Niech uwazają. I tak ilosc idiotow w ooc jest mniejsza niz w mighty bs "we can outplay anyone". Smutne bb nie ma juz hero wiec shocki na spotach sie nie pokazuja.

nyweris napisał do mnie dokładnie taki tekst aż teraz żałuje że screena nie zrobiłem.  hahaha hahaha hahaha hahaha nawet nie wiesz jak mi humor poprawiłeś

jakby twoje mighty ally nie paliło pra na widok 1osoby z naszego cp to może byście zobaczyli całe pt przed black screenem, żyjesz bajeczką sprzed 3 miesięcy gdy 2 razy udało wam się nas pokonać, ale chyba zapominasz że to my ostatnio sczyściliśmy was do 0 a nie na odwrót więc nie pierdol bo jesteś tak samo żałosny jak twoja propaganda.
osoba która jest totalnym nullem na oly śmie mi coś mówić o hero? to nie ja płakałem na cały serwer żeby latał za bb i sprawdzał gdzie jest, ile ma walk, pts, czy mu nie liczy! jeszcze taka amatorka że na clan/ally chacie pisana. ja robie oly dla funu, to nie ja sprawdzam (nawet na open) czy przeciwnik jest w środku przed kliknięciem sign, chociaż i tak ze mną ma większe szanse wygrać niż z jakimś lol healerem czy tankiem, ale czego się spodziewać jak na reloga się czeka.

możesz sobie wmawiać że jest na odwrót ale to nie ja tylko ty nie masz argumentów.

ps. dobra taktyka najpierw palić pry tak masowo że potem nawet nie ma sensu się zbierać bo taki pr festiwal to nic ciekawego a potem płakać że shockow nie ma na spotach ahahaha, ile razy można pisać że zapraszamy na 7v7? ale pmów 0 więc smutów nie wal. może mamy jeszcze jakieś nagrody fundować za pokonanie nas aby coś się działo? chociaż z tego co wiem to macie takich geniuszów co na hero piszą lf 7v7, a jak im się odpisuje że w 5min złożymy pt to: "sorry idę spać", "idę jeść obiad nie mogę teraz" nic tylko pogratulować i niech usłyszą aplauz facepalmów

Alarion

Tylko teraz ustawka z doomciami zajęłaby wam więcej czasu, bo mają 3 healerów : D

Cat Drama Maker

Arimas

Kiedyś OOC paliło PRy 2v1(ooc v hb) a teraz widzę zrobili się 2stronk  :D

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Shanique

nie nie nie... nie 2stronk tylko 2many :P

Deric

Cytat: Arimas w Luty 09, 2013, 03:32:49 PM
Kiedyś OOC paliło PRy 2v1(ooc v hb) a teraz widzę zrobili się 2stronk  :D
przed nami nadal to robią czasem...

Redbox

Cytat: Alarion w Luty 09, 2013, 12:38:54 PM
Tylko teraz ustawka z doomciami zajęłaby wam więcej czasu, bo mają 3 healerów : D
teraz oni nie zabija wiele ale iich polozyc to ztreba godzine czasu

http://www.sadistic.pl/efekty-specjalne-vt231195.htm
Uploaded with ImageShack.us

Cytat: gierojjj w Grudzień 15, 2012, 07:37:50 PM
jestem debilem i kompie sie z karpiami ale to nic tato mnie bije i mama

Smolensk

Udalo mam sie was pokonac? Obadaj frapsy byliscie jechani w 20 sec. Udalo wam sie na ustawce gdzie iss dostal dc I bb nagle ma wieksze jaja razem z riestonem. Great achivement pokonac nas raz na pol roku. Moze jak zrobisz hero to ci sie znowu uda lol dexie
Doomcio Sigel Knight 99 ~ H.S.J.E.A.H  Team    [Party Leader]

Redbox

Cytat: Smolensk w Luty 10, 2013, 07:45:11 AM
Udalo mam sie was pokonac? Obadaj frapsy byliscie jechani w 20 sec. Udalo wam sie na ustawce gdzie iss dostal dc I bb nagle ma wieksze jaja razem z riestonem. Great achivement pokonac nas raz na pol roku. Moze jak zrobisz hero to ci sie znowu uda lol dexie
pojechani byliscie 4 razy w ostatnim czasie gdzie wy nas 0. Great achievment. Mistrzu OLI
PS waszego issa nie było 15 sekund. Naprawde moc. Szczegolnie ze mieliscie wszystkich 99a my 2 osoby 98.

Arimas

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Deric

jak uznajesz za wygraną bicie się 9v7 gdzie my z tylko jednym healerem na 98 to ok wygrałeś, graty  hahaha
nie chce mi się szukać bo mi nie zależy ale zawsze możesz podać link do frapsa i podać czas kiedy tak byliśmy jechani, z drugiej strony pewnie chodzi ci o tą sytuacje sprzed 3 miechów jak pvp było szybkie, wygraliście, graty, co nie zmienia faktu że też byliście na krawędzi przegranej, sobie sam tamtego frapsa obczaj jak w tym samym momencie support obu pt gryzie glebe więc bym nie uznawał tamtego za wielką wygrna w ciśnięciu mighty shock

Nervoson

Draghar

Z perspektywy obserwatora:

Świetny siege na Innadril. Gz BSom zamku, bo zasłużyliście patrząc na to co się działo pod bramą. Zerg widać nie stanowi o sile w momencie siege gdzie enemy sie nie moze ressować i 90% osob stoi na lagu :]

Gz Errorom, bo też fajną robotę odwalili na Gludio.

Ale ofc ded servidur i na siege się nic nie dzieje :<

Redbox

Cytat: Draghar w Luty 10, 2013, 10:10:21 PM
Z perspektywy obserwatora:

Świetny siege na Innadril. Gz BSom zamku, bo zasłużyliście patrząc na to co się działo pod bramą. Zerg widać nie stanowi o sile w momencie siege gdzie enemy sie nie moze ressować i 90% osob stoi na lagu :]

Gz Errorom, bo też fajną robotę odwalili na Gludio.

Ale ofc ded servidur i na siege się nic nie dzieje :<
lagi dzialaja w 2 strony

Kard

Cytat: Smolensk w Luty 10, 2013, 07:45:11 AM
to co jeszcze raz sprobujemy? bedzie dwa razy na pol roku :)
Char : Incertus :: Iss
Clan : BlackSwans

slon

?? Serfer kor

Alarion

GF, fajny siege. 80 osób vs 220 (pod koniec 250 mówili). Fajny lag gdy cały zerg wparowywał do środka i ten płacz kilku lamek od jakieś lol propagandy, że niby Heart Breakers jedzie na programach do lagów, cool story : )

W każdym bądź razie jak padało 10-20% OOC to już dało się grać normalnie.

Zabawny punkt wieczoru:

wstęp: Kilka(naście) dni temu Patri, aka Awakendemon, aka screamforme aka dobo aka "YOU DONT KNOW DIRECTIONS YOU STUPID MORONS?", lol archer i jeszcze gorszy nuker mówił, że na oly spokojnie pojedzie w00diego.

Wczoraj: w00dy vs dobo - nie wiem czy w00dy stracił połowę CP ; p

ofc widzęjużjak ooc będzie to robić, pro feed jak handless Ieru vs blackbird, bez jaj mighty ooc lider unikający w00diego i sepsy, no ale best lider miałby nie mieć hero?! Przecież dobo musi miec hero w przerwie pomiędzy ownowaniem  RPG!

z małych ciekawostek: Taziu, słyszałem, że idziesz ownić polaczkowo z prawie cała ekipą. To jak tym razem? 95 i emo quit bo "dud servidor no competition"? : D

Cat Drama Maker

asdf1movie

h@h@h@
cofne kilkadziesiąt stron i zacytuje jak to tazman flejmował na GoD a tu nagle... :D

Alarion

Dokładnie, to mnie po prostu rozbraja: Jechał po GoD aż huczało, wychwalał best over 90000 rpg (W końcu tam nei zgarał, bo GoD tak mu L2 obrzydził rzekomo : D ) i teraz będzie nabijanie na polaczkowiePL  ; >

Cat Drama Maker

asdf1movie

Cytat: NotTheFakeTazman w Marzec 10, 2012, 01:26:43 PM

Nie chodzi o to ze nie mamy sie z kim bic bo mamy wyzsze lvle albo server jest chujowy tylko o to ze l2 jest martwe pod wzgledem mass pvp, na GF epickie mass pvp wypadaly praktycznie codziennie tezza 2/antahras 11/valakas 11/baium 5 - teraz ten aspekt gry zostal usuniety przez ncsoft a dodatkowo silnik gry uniemozliwia wieksze pvp w fajnych warunkach na random spotach. Dzien w l2 wyglada tak: robisz 2/3 instancje potem idziesz do orbis gdzie moze trafisz jakies pvp ktore konczy sie tym ze jedna ze stron po pr idzie na inny spot/wraca w 7/14/21 co było by ok gdyby nie fakt ze juz przy takim pvp fps znacznie spadaja i slabo sie gra. Ok niby clan help uzasadnia przyjscie w 2/3 party ale po co ? po co farmic skoro nie ma sie o co bic ? ncsoft zostawil nam wyscig o zamki ktore sa tak chujowe ze gdybym mial wybor czy isc pograc w dote czy przejac zamek od npc to zapewne gralbym w dote. Kazdy random ma taka sama szanse na podstawowe epicki jak najlepszy gracz a zrobienie antharasa/valakasa niemozliwymi do zajebania bez 100+ osob na max lvlach jest smieszne, gdzie jest stary dobry antahras gdzie liczylo sie pvp a nie to czy ktos jest wstanie go zabic ? Oly... tak slabej i nierownej oly to chyba jeszcze nie bylo, ncsoft tak jak w przypadku epickow poszedl w strone "kto ma farta ten zyje", magiem to nawet jak masz 10lvli przewagi i 2 grady roznicy to i tak nie zabijesz tanka/healera ktory nie ma pojecia w co gra i jak sie znalazl na oly...

TTerrorPropaganda

A może po prostu, ma nadzieje ze kolejne updaty które maja nadejść poprawia choć trochę ta kronikę. Na papierze wyglądają obiecująco, ale skoro sami twórcy uznali ze coś jest nie tak idąc o krok naprzód,a teraz po części chcą się cofnąć. To znaczy, ze ta kronika nie jest sukcesem

Alarion

fascynująca teoria koniu...

Co się zmieni? Sztandarowe zmiany pozostają:

- 7 osób w party (zamiast 9) gdzie na 7 osób, masz 3-4 ofensywne, reszta support, a nie jak kiedyś,  tysiące boxowanego supportu, żeby kilku DD mogło pofapować "+1 +1 +1 +1"
- Konieczność używania szeroki gamy skilli, nie ograniczając się jak kiedyś do F1 i F2 (Np. archer - auto atack FTW i nuker: bułka bułka bułka bułk vortex slug)
- lepiej działająca mechanika PvP (debuffy) i większa dynamika pvp (marki, liczne skille  jak przyciągnięcia, odepchnięcia, przewalenia, podniesienia które komplikuje pvp)
- lepiej ogarnięta oly w stosunku do starych kronik
- AH i brak boxów powoduje, że nie ma sztucznego upychania serwerami setkami sklepików i typków, co żeby iść posolować odpalają swojąpostać na leecha, deskędo bicia i 5 supportów dla deski. Doprawdy, wyśmienity sposób na expienie...
-Nacisk położony jest na 7 osobwe party, a nie jak kiedyś, że bardziej opłacało się iść czasem solować z boxami na plecach niż expić w full pt.

Co lepszego wejdzie w livindor? PvP o baiuma, orfena, AQ

powrót do 34 uważam za wadę, bo znów będzie ten sam syf co był:

wśród 4 tanków, 1 nadawał się będzie do daily pvp, inny do CB, inny do open oly, a 4 pewnie będzie syfem do niczego
wśród 3 daggerów, jeden będzie na 7 vs 7, drugi na mass, a 3 na oly
wśród feohów 1 będzie na PvE, drugi na 7 vs 7, 3 na mass pvp,m 4 będzie śmieciem

spoiler i crafter będą pve postaciami do robienia kasy, bo żadne ogarnięte cp nie weźmie takowego do PvP party, więc będzie płacz znów, chyba, że jakiś cwaniaczek wybierze go, zeby go feedowali na hero.

Dużo łatwiej trzymać balans postaci gdy jest ich 8, niż gdy jest ich 34. Teraz się znów zrobi burdel, pójdą rerole itd. itd.

Cat Drama Maker

bula

Cytat: Alarion w Luty 11, 2013, 11:18:24 AM

Dużo łatwiej trzymać balans postaci gdy jest ich 8, niż gdy jest ich 34. Teraz się znów zrobi burdel, pójdą rerole itd. itd.
to juz chyba wina mentalnosci ludzi, ktorzy musza miec koniecznie postac dajaca najwieksza przewage

Alarion

im bardziej gra jest nastawiona na rywalizację, tym bardziej ta mentalność tak wygląda. Wiesz, że niektórzy sątak po***, że żeby "wygrać w piksele" będą słali setki petycji, kupowali adenę, knuli wielkie intrygi itd. To jest normalne? Ofc, że nie, ale dla niektórych to wzbudza AŻ takie emocje.

Poza tym nawet w WoW'ie każda klasa (przynajmniej do niedawna) miała 3 ścieżki talentów. I każda z nich miała 1 topową ścieżkę pod pvp, chociaż w WoW'ie to się jeszcze resetować dało punkty talentów, więc typek mógł inne talenty pod farmę wziąc, a inne pod pvp na arenach, a jeszcze inne pod pvp na Battle groundach. W L2 z kolei musisz dokonać wyboru "forever" i to jest i było smutne w starych updaye'ach.

A żeby nie iść daleko, to samo jest w grach typu MOBA (czy jak się tam ten skrót pisze). Zakładając, że grasz w LoL'a, DOT'e, HoN'a czy cokolwiek, każda postać idąc na dany lane ma swój standardowy zestaw itemów, które MUSI kupić (czasem ostanie 1-2 itemki zależnie od sytuacji na end game się różnią) i rozwija co lvl skille w określonej kolejności, bo część jest po prostu useless w niektórych warunkach.

Cat Drama Maker

TTerrorPropaganda

Akurat pójście w 7 osobowe party, to najlepsze co zrobili. A największe minusy to, za dużo zamkniętych instancji, brak mass PvP o epik bosy, 8 klas... Kiedyś to były 3-4 miejscówki, ze ludzie z wojna lub bez chcąc nie chcąc musieli się stykać ze sobą na spotach, a teraz? CP może farmic po instancjach , ze zanim wbija 99 lvl to mogą się światu nie pokazywać. Lubiłem takie spoty jak FoG, gdzie były walki o najlepsze miejscowki, wpadałeś przeganiałeś jakiś randomow, a  za chwile wpadali kolejni żeby przegonić ciebie. Nieszło się nudzić i narzekać na brak zabawy. A balansu w tej grze nie było nigdy, wiec nie rozumiem tego płaczu, bo starali się nie raz go wprowadzić a tylko pogarszali stan rzeczy