Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Alarion

Cytat: xRelapse w Styczeń 16, 2012, 04:51:17 PM
Alarion kwestie privów proponuję zostawić bo to temat rzeka i jak dla mnie dawno zamknięty dział.

Nawet nie czytałem Twego całego posta :D

Przepraszam, po prostu mi się nie chcę.

nikt ci nei każe, tak samo jak nikt nikomu nie każe czytać spam&flame topicu.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Polopiryn

Ludzie, gdyby nie było privów nie było by wgl rozmowy. Gracz z priva jest xxx, gracz z offa jest xxx. Wszyscy by jednakowo lamili, a jednak i na privach i na offach są osoby które ogarniają swoje postacie lepiej od pozostałych i też są tacy tak jak piszę alarion. Więc dajcie se spokój z takim gadaniem bo to bez sens, sam jestem z priva i nie płaczę :P. Bo to się robi już żenua tak jak temat botów ;d

Btw. kiedy dual craft stampy będą na rynku :(?
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Horken

Dużo tekstu więc get ready  :D

Z tymi mentalnościami ludzi z prywatów to jest gorzej niż się niektórym wydaje.
Ludzie chcą grać solo, potępiają idee CP. Pytając w klanie czy mają w planach organizować consty spotkałem się z ogromną krytyką. Rozumiem o co im chodziło jednakże nie jestem w stanie uwierzyć w utopijny obraz klanu gdzie każdy każdemu pomaga.
Zdarzyło mi się usłyszeć nawet pytanie "Czy żeby zregenerować manę muszę siąść?" - dużo ludzi na serwerze jest nowych, nie wiedzą co to fortece, jakie są z tego benefity, nie znają innych klas, nazw lokacji - można by wymieniać.
Jak ktoś już wcześniej powiedział, duża część graczy dopiero dociska do 85, serwer jest nowiutki. W niedługim czasie ludzie skonfrontują się z brutalną rzeczywistością.

btw: sesja jest/będzie. Po sesji powinno się co nie co zmienić :)

Szczerze mnie też zamęcza myśl(przyzwyczajenie z priva), że jestem już w plecy w stosunku do innych. Z jednej strony ja - świeża trzecia profa, lol grade, zero ludzi żeby skleić jakiegoś consta. Z drugiej widać ludzi z lvlami bliskimi 90, grającymi wspólnie już jakiś czas. Po prostu nie widać tak naprawdę nadziei na prawdziwy endgame fun. Wbijając na ruskiego pogodziłem się z faktem, że najlepszym nigdy nie będę. Krótko później pojawiły się nowinki, że wstaje EU off tak więc jestem.
Osobiście uważam, że ludzie chcieliby osiągnąć nieproporcjonalnie więcej aniżeli się starają.
Może za dużo się żale ale dałoby się bardziej aczkolwiek wiem, że ludzie mają to w dupie więc powstrzymam się.

@xRelapse
Mentalność widać. Ludzie są przyzwyczajeni np. do tego, że spoty są puste, bieganiu solo nabuffowanym jak świnia(iss buff teraz mają więc nie ma problemu). Ludzi krew zalewa jak przyjdzie ktoś inny i ukradnie jednego mobka ze spota. Nieprzyzwyczajeni do obecnego stanu rzeczy.

@Delios
Wywołujesz wilka z lasu ^^, plix stop bo dostaniemy kolejny post, dumnie napisany o jakiejś głupocie.

Kończąc mojego gozu posta życzę wszystkim mojego nastawienia:
To jest moja gra, gram już w to zbyt długo i nie mam zamiaru quitować. Kiedyś zapewne zostanę rozpoznany :D
Kto nie quituje ten zwycięża w L2!
:]
Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

Naito

Cytat: Polopiryn w Styczeń 16, 2012, 04:56:29 PMBtw. kiedy dual craft stampy będą na rynku :(?

Fajnie, że już mi się one nie przydadzą na mojego glada...
Zapraszam na serwer Team Speak 3 - Dead Echo - Community of Gamers - Adres: deadecho.pl

W Lineage 2 gram na serwerze: EU Core | Nick: Naito | Clan: BlackSwans

Prokrastynator

Cytat: lempartus w Styczeń 16, 2012, 02:43:27 PM
nie dość że troll to idiota

nie dość że tepy, to ignorant  :)
tak zniżyłem sie do poziomu lempartusa, licytujac sie na wyzwiska kto jest głupszy ):
Cytat: Ulquiora w Luty 06, 2012, 07:53:20 PM
Zgłaszać trollowanie do moderatora trzeba. 55% tylko brakuje do zablokowania konta Prokrastynator'owi

Vraghor

Cytat: lempartus w Styczeń 16, 2012, 02:10:53 PM
Niestety pewnych rzeczy nie przeskoczysz.
Jak masz drewniany komputer - to będziesz miał lai
Jak masz złego providera - będziesz miał lagi
W innych sytuacjach wszelkie problemy prędzej czy później będą naprawione
komp dobry, upgrejdowany na poczatku roku - BF3 /Skyrim/inne nowy gry smigaja w max detalach az milo , net z UPC stałe lacze 50MB , zadnych antywirow czy innego gowna spowalniajacego kompa i netu - wynik: po wbiegnieciu na siege zone budzilem sie po kilkunastu sekundach hektar za wejsciem na glebie albo po uzyciu skila czekalem na jego animacje kilka sekund o targetowaniu czy sensownej grze mozna zapomniec. Od nas z party wszyscy mieli podobny problem - freez od razu po wejsciu na siege zone, nawet osoba ktora grala z pracy na stalym laczu 1000MB i wypasionych kompem z 4 procami i 2 kartami graficznymi miala to samo.
Nie mozliwe zeby an 120 osob w klanie 90 mialo az tak drewniane kompy czy lacza . Na duzo slabszym sprzecie na Franz nie mialem zadnych problemow w szczytowym online na tym serwerze (a podobno sam silnik zmienil sie tylko na lepsze), na Shilien czy Naia mam zero problemow na tym samym sprzecie w podobnym obciazeniu ludzmi na siege bo testowalem. Wiec chyba Lemp twoja teoria nie jest do konca realna lub dotyczy ostatniego jej punktu ale na ruofie bylo to samo i nic sie nie zmienilo, tak samo jakby postawili drugi serwer obok. BP nie probowalem ale placac 12euro za PA miesiecznie nie mam zamiaru placic jeszcze za BP. Wole juz chyba sie meczyc z botami i rangerami na ncwescie albo odpuscic sobie siege.
retired

Suchutki

Cytat: Naito w Styczeń 16, 2012, 05:02:12 PM
Cytat: Polopiryn w Styczeń 16, 2012, 04:56:29 PMBtw. kiedy dual craft stampy będą na rynku :(?

Fajnie, że już mi się one nie przydadzą na mojego glada...

a co quit?;>

TapMadls! - Const pt member.

Horken

Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

Suchutki

TapMadls! - Const pt member.

montezuma

Cytat: Alarion w Styczeń 16, 2012, 04:17:51 PM
Co więcej sam widziałeś screeny broni top R +15. Widziałes statystyki? M atack praktycznie o 200 (na broni!) większy od top r 99. I każdy kto logicznie myśli, wie, że to nie jedyna broń, która się pojawi. Czy masz świadomość jaką to tworzy przepaść między tymi co to mają, a innymi? Różnica epiców nie jest chyba tak spektakularna jak różnica między graczami z normal top R, a top R +15.

Pod koniec poprzedniej kroniki na Naia mieliśmy ok 10 s84 +14/15 i multum +7/10 dzięki dEWS. Teraz będzie podobnie, mamy obecnie 2 bronie R +15 i trochę r+7/10. W poprzedniej kronice ci ci mieli $ mieli bronie wysoko OE, w tej kronice będzie tak samo, masz $ masz OE bron. Wy zapominacie o jednym, destiny pack to nie jedyny sposób aby mieć dEWR, znam jeszcze 4 inne źródła z których można mieć dEWR i to bez inwestowania $. dEWR był do kupienia przed dodaniem go item shop i jakoś nie było dramy ze daje niesprawiedliwa przewagę, troy biegał z lukiem s84 +14 i jakoś z tego nie robiłeś problemu, i będzie pewnie biegał z lukiem r95/99 +14

Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Delios

Cytat: Vraghor w Styczeń 16, 2012, 05:03:27 PM
Cytat: lempartus w Styczeń 16, 2012, 02:10:53 PM
Niestety pewnych rzeczy nie przeskoczysz.
Jak masz drewniany komputer - to będziesz miał lai
Jak masz złego providera - będziesz miał lagi
W innych sytuacjach wszelkie problemy prędzej czy później będą naprawione
komp dobry, upgrejdowany na poczatku roku - BF3 /Skyrim/inne nowy gry smigaja w max detalach az milo , net z UPC stałe lacze 50MB , zadnych antywirow czy innego gowna spowalniajacego kompa i netu - wynik: po wbiegnieciu na siege zone budzilem sie po kilkunastu sekundach hektar za wejsciem na glebie albo po uzyciu skila czekalem na jego animacje kilka sekund o targetowaniu czy sensownej grze mozna zapomniec. Od nas z party wszyscy mieli podobny problem - freez od razu po wejsciu na siege zone, nawet osoba ktora grala z pracy na stalym laczu 1000MB i wypasionych kompem z 4 procami i 2 kartami graficznymi miala to samo.
Nie mozliwe zeby an 120 osob w klanie 90 mialo az tak drewniane kompy czy lacza . Na duzo slabszym sprzecie na Franz nie mialem zadnych problemow w szczytowym online na tym serwerze (a podobno sam silnik zmienil sie tylko na lepsze), na Shilien czy Naia mam zero problemow na tym samym sprzecie w podobnym obciazeniu ludzmi na siege bo testowalem. Wiec chyba Lemp twoja teoria nie jest do konca realna lub dotyczy ostatniego jej punktu ale na ruofie bylo to samo i nic sie nie zmienilo, tak samo jakby postawili drugi serwer obok. BP nie probowalem ale placac 12euro za PA miesiecznie nie mam zamiaru placic jeszcze za BP. Wole juz chyba sie meczyc z botami i rangerami na ncwescie albo odpuscic sobie siege.

tl:dr

<Bajka wymyślona na poczekaniu:>
Możesz mieć 43947832 MB/s
ale jeżeli gdzieś po drodze między twoim providerem a serwerem jest jakiś choke-point to nic Ci ta prędkość nie da jeżeli ta linia nie pozwala na przesłanie Ci spowrotem wszystkich informacji z serwera.

FUNFACT: Battleping to serwis proxy który zmienia trasę sygnału na bardziej korzystną. Efektem jest brak lagów u osób których dostawca leci w kulki i mimo że prędkość jest fajna to puszcza sygnał przez obciążone strefy.
FUNFACT2: Zauważyłem że ludzie "z lagiem" na siege. Gdy mówili że klikają coś. to postać w grze wykonywała polecenia, jednakże na ich ekranie nic się nie działo.

Tak Innova ma serwer niezbyt fortunnie ulokowany bo dużą część użytkowników łączy się z nim po obciążonej linii, ale jest to też wina waszych providerów którzy w taką linię was pakują.
Archeage <3

netheril

Cytat: Vraghor w Styczeń 16, 2012, 05:03:27 PM
Wole juz chyba sie meczyc z botami i rangerami na ncwescie albo odpuscic sobie siege.
CU  :D

Klotnie na forach internetowych sa jak zawody w zakladzie psychiatrycznym... Czy wygrasz czy przegrasz to i tak jestes pojebany...

marnow

Zgadzam się z Deliosem. Lagi na siege są spowodowane złym routingiem. Ja już wczoraj napisałem do upc w tej sprawie, ale na razie walą ściemy, żebym wyłączył firewalla w modemie choć był od początku wyłączony :P
Core:
FigoFago - ISS 99/98/80/80
SmutnaJola - ISS 86 - buff box
EmmaDax - Othel 87/ Wyn 86
B52 - ISS 86 - prywatny buff box
PZL37 - AORE 86 - prywatny res

montezuma

Cytat: Delios w Styczeń 16, 2012, 05:08:54 PM
Tak Innova ma serwer niezbyt fortunnie ulokowany bo dużą część użytkowników łączy się z nim po obciążonej linii, ale jest to też wina waszych providerów którzy w taką linię was pakują.

Nieważne ile osób będzie miało lagi to zawsze ich wina. Inova to perfekcyjna firma, dlatego sige było w 100% bez lagow, a 30min po sige TW było zaplanowane.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Sarin.

wyprostujcie kable i wszystko bedzie gralo

xRelapse

pokit

Cytat: Alarion w Styczeń 16, 2012, 04:48:22 PM
Cytat: xRelapse w Styczeń 16, 2012, 04:39:10 PM
Skąd Wy wiecie jaka jest mentalność ludzi z privów, tak samo oni mogą nazwać część z Was jako grupę osób z skłonnościami do powiększania swego e-penisa w świecie L2.

A co mówią statystyki serwerów i ich historia? Ownimy serwer pierwsze kilka miesięcy, potem pojawia się nowy na horyzoncie i leeecimy ownić kolejny (bo jak zwykle na poprzednim coś nei wyszło, ale tym razem już się pewnie uda).

Ja nie mówię o 100% graczy z privów, bo wiem, że są tacy, co siedzą na 1 po 2-3 lata (tylko z reguły ta końcówka na serwie smutno wygląda, kiedy większość jednak odchodzi, albo serwer po prostu zamykają...). Mówię o tej większości. Takich na ofie nie masz, a nawet jeżeli, wykruszają się w większości po 1 miesiącu i pojawili się głównie dlatego, że serwer "darmowy"

Na lancerze też były party co skakaly po nowo otwartych serwerach ru, ja bym nie dzielil tego na priv i off bo gracze są Ci sami.

Prozak

Cytat: montezuma w Styczeń 16, 2012, 05:07:12 PM
Cytat: Alarion w Styczeń 16, 2012, 04:17:51 PM
Co więcej sam widziałeś screeny broni top R +15. Widziałes statystyki? M atack praktycznie o 200 (na broni!) większy od top r 99. I każdy kto logicznie myśli, wie, że to nie jedyna broń, która się pojawi. Czy masz świadomość jaką to tworzy przepaść między tymi co to mają, a innymi? Różnica epiców nie jest chyba tak spektakularna jak różnica między graczami z normal top R, a top R +15.

Pod koniec poprzedniej kroniki na Naia mieliśmy ok 10 s84 +14/15 i multum +7/10 dzięki dEWS. Teraz będzie podobnie, mamy obecnie 2 bronie R +15 i trochę r+7/10. W poprzedniej kronice ci ci mieli $ mieli bronie wysoko OE, w tej kronice będzie tak samo, masz $ masz OE bron. Wy zapominacie o jednym, destiny pack to nie jedyny sposób aby mieć dEWR, znam jeszcze 4 inne źródła z których można mieć dEWR i to bez inwestowania $. dEWR był do kupienia przed dodaniem go item shop i jakoś nie było dramy ze daje niesprawiedliwa przewagę, troy biegał z lukiem s84 +14 i jakoś z tego nie robiłeś problemu, i będzie pewnie biegał z lukiem r95/99 +14

Jak dokładnie nazywa się ta paczka w item shopie?

seken

Cytat: Alarion w Styczeń 16, 2012, 04:48:22 PM
Cytat: xRelapse w Styczeń 16, 2012, 04:39:10 PM
Skąd Wy wiecie jaka jest mentalność ludzi z privów, tak samo oni mogą nazwać część z Was jako grupę osób z skłonnościami do powiększania swego e-penisa w świecie L2.

A co mówią statystyki serwerów i ich historia? Ownimy serwer pierwsze kilka miesięcy, potem pojawia się nowy na horyzoncie i leeecimy ownić kolejny (bo jak zwykle na poprzednim coś nei wyszło, ale tym razem już się pewnie uda).
Niech zmieniaja server i co 2dni przed wbiciem 3ciej profy, niech ownia servy gdzie online wynosi 50, ale co Cie to do jasnej cholery obchodzi? W gry z reguly (chociaz patrzac na m. in. Ciebie to zaczynam watpic) gra sie, zeby zabic czas i sie zrelaksowac, niektorzy graja zeby cos osiagnac, ale to co Ty robisz to jest jakas skrajnosc, problemy z zyciem? Ludzi, ktorzy graja na privach uwazasz na "psy" i "podludzi", ludzi grajacych na NCwest traktujesz tak samo jak ludzi grajacych na privach.Nie wszyscy tutaj graja o pas polsatu tak jak Ty i musisz sie z tym pogodzic .

Naprawde jak czytam niektore wypowiedzi mam nadzieje, ze nigdy w przyszlosci nie bede mial z tymi osobami nic do czynienia.A wyznacznikiem -_-' nie jest lvl i eq w smieszniej gierce, ktora w przeciagu nastepnych 10 lat zostanie tylko legenda i nikt w nia nie bedzie gral, a to co osiagnales w tym "prawdziwym" zyciu.

Ale OK lepiej miec palka w wowie na 85 niz dziewczyne, bo w koncu dziewczyna nie zabije lich kinga...

Aha i tak, teraz czekam na Twoj/Wasz flame na mnie, ze czepiam sie takich rzeczy.
Powiem tylko, ze naprawde mozesz mi teraz zbluzgac ojca/matke/siostre/brata/ciocie/wujka/dziadka/babcie/psa/listonosza, ale malo co mnie to obchodzi.

Arimas

Cytat: seken w Styczeń 16, 2012, 06:15:52 PM
Aha i tak, teraz czekam na Twoj/Wasz flame na mnie, ze czepiam sie takich rzeczy.
Powiem tylko, ze naprawde mozesz mi teraz zbluzgac ojca/matke/siostre/brata/ciocie/wujka/dziadka/babcie/psa/listonosza, ale malo co mnie to obchodzi.
Tzn. lubisz to? O.o

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Alarion

nie muszę zniżać do pziomu niektórych, żeby zacząć jeździć po rodzinie.

mało mnei obchodzi co o nas śadzisz. My też się bawimy dobrze, gramy ze sobą już dłuższy czas i przyjemnością jest grać w zgranej ekipie, która wie czego chce i stara się to osiągnąć. Co ciebie boli, to nie wiem

Cat Drama Maker

seken

Cytat: Arimas w Styczeń 16, 2012, 06:28:47 PM
Tzn. lubisz to? O.o
To, ze cos zignoruje nie znaczy, ze to lubie Oo.

@alarion
Boli mnie Twoje ogarniczone spojrzenie na ludzi, ktorzy graja 4fun.

Alarion

Cytat: seken w Styczeń 16, 2012, 06:50:55 PM
Cytat: Arimas w Styczeń 16, 2012, 06:28:47 PM
Tzn. lubisz to? O.o
To, ze cos zignoruje nie znaczy, ze to lubie Oo.

@alarion
Boli mnie Twoje ogarniczone spojrzenie na ludzi, ktorzy graja 4fun.

kto gra for fun, do tego nci nei mam, ale śmieszą mnie failerzy z pirvów, co po failu zaraz szukają weak excus. i lecą ownić nowy serwer. Jeżeli się do nich zaliczasz, to czuj się urażony, w przeciwnym wypadku wypowiedź nie była do ciebie. Proste? myślę, że tak : )

Cat Drama Maker

xRelapse

Ty Alarion sam nie wiesz czego chcesz, przed startem EU upierałeś się, że nie idziesz bo nie ma sensu, Lancer super full wypas, pełno PvP, pózniej zacząłeś i gdzieś napisałeś, że tam już jednak pvp brakowało.

Koniec, nie ma sensu.