Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

coshoo

Cytat: alite w Luty 27, 2012, 01:38:18 PM
minusy goda
-same instancje... kiedyś factor klanem był klan ktory miał epiki, teraz epiki ma ten kto ma farta z dropem...
-bug na bugu + skille zostawiane z 2/3 klas ktore roba taki dysbalans ze masakra...
-na nowym kompie na mass pvp mam okolo 5-10 fps kumpel z pt ma kompa z nasa ma to samo :D
-dysbalans klas masakryczny ...

+1
Pamiętam czasy takiej gracji final, średni komp a dało się grać na siegach przy 100 vs 100 i nawet frapsa zapuścić.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

xRelapse

Nie no Delios się jeszcze wstrzymujesz przynajmniej na tym forum, ale na angielskim nie odmawiasz sobie :P

Itherus, tylko, że community to był jeden przypomniany argument, a reszty widzę nie zauważyłeś?
I co gorsza to się w pewnej części zgadza :) Ba nawet po po starcie Arii widać, że EU community wbrew pozorom nie jest takie duże pomijając rosjanów i ich serwery.

Co innego dodać coś do kupy argumentów, niż powtarzać w kółko jeden mający mało wspólnego czego oczekiwałem na odpowiedz mego posta.

I widzisz jakoś Wasza szajka wzajemnej adoracji nie może tego zauważyć, a wyżej masz osoby, które de facto nie widzą tylko jednego puntku w odniesieniu do posta.

IOP do GOG to słabe porównanie.

PvP pod RB i tak dalej były po prostu świetne, zmienianie to w instancji i dodawanie co raz to więcej dupereli obciążających pod stary silnik jest po prostu masochistycznym błędem i zabijaniem przyjemności w grze, która najbardziej właśnie na tym tle była rozpoznawalna. Dodawanie nowych klas i miejsc dla wydłużenia grindu, powielanie schematów, więcej błysków żrących fps na dodatek wcześniej udupione rb kosztem instancji, gra idzie w złą stronę moim skromnym zdaniem.

Ktoś tam napisałem o 2k online na Arii, bardzo ale to bardzo optymistyczną wersję podałeś :p

kamiil

przeciez stare epiki anth valak baium to nadal open, a ze dodali instancje i nowe RB to tylko urozmaica gre

xRelapse

Rzeczywiście urozmaica gdzie ludzie z niesamowitym sprzętem nawet narzekają na komfort gry na tle przeszłości.

A co do instancji walnąłem nieumyślnie gafę myśląc o frintezzie i nowych potencjalnych "rb", które mogły dawać coś więcej i być otwarte i nastawione na walki klanów.

Za bardzo to ująłem ogólnikowo chodzi też o Baiuma, o którego teraz raczej nikt nie walczy.
Valakas/Antharas? Bardzo długa droga, co większe żeby się o niego bić, a co drugie aby w ogóle go w stanie ubić.

Delios

Cytat: xRelapse w Luty 27, 2012, 02:00:45 PM
Rzeczywiście urozmaica gdzie ludzie z niesamowitym sprzętem nawet narzekają na komfort gry na tle przeszłości.
Pod tym względem gra się NIE zmieniła :S Chodzi tak samo kiepsko jak zawsze.
Archeage <3

Itherus

Nie ma szajki wzajemnej adoracji, w moim pt sa równiez odmienne zdania na temat tej kroniki. Mi sie bardziej podoba i takie jest moje zdanie, Defro twierdzi ze obecne PVP jest do bani, a Starkowi farmi sie najlepiej z wszystkich kronik :). Ile ludzi tyle opinii.      Silnik jest przestarzały i nie wytrzymuje próby czasu natloku graczy to norma ale niekonieczne sa w stanie cokolwiek z tym zrobic. Starych epikow kazdemu brakuje szczegolnie tym którzy grali w topowych klanach, ale patzrac na to z innej perspektywy jak nie byles w któryms z dwóch side twoj klan zawsze posysal, gracze bez epikow jeszcze bardziej. Teraz masz równy dostęp do wszystkiego kazdy ma równe szanse a przecież o balansie tez byla mowa?

btw na freya h5 kazdy moze poiwedziec jak wygladaly walki pod baiumem/tiatem/antkiem zazwyczaj byl to jeden wielki lag ...

xRelapse

Cytat: Delios w Luty 27, 2012, 02:02:28 PM
Cytat: xRelapse w Luty 27, 2012, 02:00:45 PM
Pod tym względem gra się NIE zmieniła :S Chodzi tak samo kiepsko jak zawsze.

I tu się mylisz, chodzi o wiele gorzej czy to w moim odczuciu lub osób nie używających tego forum z którymi ja miałem styczność.

@Itherus nic nie zastąpi walk o epiki niż noszenie go w ekwipunku czy coś na wzór podobnego, wiele osób woli czasami pogryzc glebę, poczekać na swoją kolej dostania od klanu/wygrania walki o epika niż zamykając się w ciasnej instancji dla małej grupy wykluczając PvP, gdzie domeną tej gry były właśnie takie potyczki.

@Co do lagów/delayów w H5 na PvP, tiat brak fps w sumie tak przy dużym zergu, ciasnota, ale TOI i tak dalej? Nie doświadczyłem pamiętając rpg na przykład, pamiętam walki o barakiela.

Itherus

nowe spoty laguja po chwili, ale wejdź na nie jak nie ma na nim w pobliżu 4-5 pt gra chodzi bardzo komfortowo. A lagi na epikach jak poprawiłem wczesniej byly sa i beda.

///i wieczny placz -_-' ma epiki a ja nie oni maja a my nie teraz juz nie ma takich wymówek. A doswiadczyles takiego natloku graczy kiedykolwiek na priv w jednej lokacji typu toi?

Err0rcrc

1-2 miesiące i na orbisie nie będzie się działo nic poza pvp, albo będzie jak na ru ofie z kamykami do 150+ atri, pół klanu kampi spawna pół expi i zmiana  :D :D :D

"Nobody's Perfect But I'm Pretty Damn Close"
Lancer @           ErrOrCrC Gk 85/75/75/75 -->  Sold
Core @              Err0rCrC  Łóg 90/77/00/00

Sarin.

wiecie co jest najlepsze na offie????????????
tam sie kroniki zmieniaja

xRelapse

Cytat: Itherus w Luty 27, 2012, 02:08:23 PM
A doswiadczyles takiego natloku graczy kiedykolwiek na priv w jednej lokacji typu toi?

Na privach grałem dwóch, rpg i l2ws.

Na tym pierwszym jeden z pierwszych barakielów, same dwa czy trzy  klany miały w CC około 350-400 osób vs Afterlife+Bloodlust i tak dalej, wtedy na tym pvp osób było o wiele więcej niż na nie jednym serwerze off, co więcej te top klany właśnie często stykały się na TOI i w wąskich miejscach (a miejscówka barakiela przy minimalnie podając 600 osób była po prostu mała).

Część z nas zbierała się na MOS aby zachodzić z strony "zaskoczenia", tutaj screen gdzie jeszcze nie wszyscy się zebrali+dodajcie sobie osoby czekające na barakielu jak klan AFL, który był jednym z największych BL+inne mniejsze?
http://imageshack.us/f/202/shot00022wi.jpg/
http://imageshack.us/f/191/shot00062o.jpg/ (tutaj część szturmuje AFL skitranych w fort aby ich "zatrzymywać")
Dokładnie nie przytoczę bo było to dawno, dawno temu.

To na screen jest około połową jednej strony, która dopiero się grupowała..

Gankowanie i zwoływanie CP/klanów na SOD języku w nocy gdy był otwarty także.

RPG x15 ma ponad rok a z own3d tv lub wchodząc na serwer widać dalej nawet większe "zergi" niż tu, ale przecież prywatne żyją miesiąc :p

To tak troszkę nawiązując za tematem do ludności priv, ale starajmy się trzymać tematu chociaż przy tak obszernym temacie czasami trudno :D

Sarin.

to wtedy wbijaliscie skile na +30 tak?

alite

lol tu ma sie 10 fpsow przy pvp 4v4 pt :D:D gdzie party teraz ma 7 osob tak? pamietam na rpg fajty  gdy mielismy w aflach ze 100 osob w cc vs z 250 LL+OOC i co? miałem wiecej fps napewno gdzieś miałem jescze frapsa z tego :D

xRelapse

Cytat: Sarin. w Luty 27, 2012, 02:28:59 PM
to wtedy wbijaliscie skile na +30 tak?

Z tymi pytaniami do Tazmana :D
A tu tylko odpowiedz na zapewne prowokujący post Itherusa w stronę czy priv kiedyś miał iluś tam ludzi.

Sarin.

mu chyba jednak chodzilo o nowe kroniki a nie majace juz 2.5 roku jak gracia final? 2.5 roku temu to i na lencerze trzeba bylo sie logowac 2h przed tw/siege bo cap ludzi byl osiagniety.

Itherus

Niekoniecznie prowokujacy sam gralem na privach przed ruoffem i przy zergach na baiumie, frintezzie lagów nie brakowało to samo na CS o dziwo na offie bylo to samo a jak tam szedłem to slyszalem ze lagów tam nie ma. Alt+p to była norma. Nowe efekty dobijaja komputery ale nie jest to argument do faila GOD czy tez l2. Koreance bali sie ze l3 sie nie uda stad postanowili dalej rozwijac stare poczciwe l2 które pomimo swoich wielu lat nadal cieszy sie ogromnym zainteresowaniem.

/ btw screeny ktore wkleiłeś nie wnoszą kompletnie nic do tematu szczegolnie ze nie masz na nich nawet ilosci FPS.

xRelapse

Cytat: Itherus w Luty 27, 2012, 02:53:30 PM
btw screeny ktore wkleiłeś nie wnoszą kompletnie nic do tematu szczegolnie ze nie masz na nich nawet ilosci FPS.
A doswiadczyles takiego natloku graczy kiedykolwiek na priv w jednej lokacji typu toi?

Te screeny były tylko dlatego, Barakiel przyciągnął tyle osób, TOI nie odstawał gorzej w takich typu akcjach.

Nikt nie mówi, że cały GOD jest bueee, każda rzecz ma swoje plusy i minusy, chyba najlepiej sprzyjającym jest poczciwy enchanter w kwestii formowania klanów/ CP, duże ułatwienie, z drugiej strony pojawił się problem z tankami/healerami.

Itherus

I co lagów na takim mass pvp nie miałes? :)

xRelapse

Cytat: Itherus w Luty 27, 2012, 03:02:09 PM
I co lagów na takim mass pvp nie miałes? :)

Przy takim PvP moja płynność wypadała porównywalnie jak teraz przy ilości w GOD ludzi o wiele mniejszej (jak alite wyżej na przykład podała przykład kilku party w GOD)

O graniu w takim zergu jak na screenach nie ma mowy teraz w przypadku dużej ilości osób.

pokit

Głupie gadanie, grałem i na rpg-ach i na l2ws i na ruoffie i nie ma różnicy wszędzie na mass pvp były ściny, ale trzeba brać pod uwagę jedną sprawę kompem którym bez problemu się grało na GF na GOD bez problemu nie pograsz, razem ze zmianami kronik kompa też trzeba modernizować, co ty myślisz że na kompie z przed 2 lat będziesz śmigał na kronice z przed kilku miesiecy?

Itherus

Ta dyskusja nie ma juz sensu...

Pierwszy komputer na którym gralem w l2 to 1Ghz i 256DDR gra chodzila cudownie... potem byly inne serwery lepszy komputer i nowsze kroniki ale wydajnosc l2 spadała wraz z jej rozszerzeniem, potem x4 rdzenie 4 GB DDR i gra nadal chodzi srednio na kolejnych kronikach, bedzie podobnie. Ponoc pomaga SSD ale co z tego? na kolejnych kronikach bedzie prawdopodobnie jeszcze gorzej i komputery z nasa tutaj sprawy nie załatwią. unreal engine nie jest po prostu przystosowany do tego zeby w  sposob plynny poradzic sobie z 500 osobami w jednej lokacji + efekty, textury pamietajcie ze l2 jest pozbawiony loadingu i priv off nie maja tutaj kompletnie nic do gadania.

Yukidian

Cytat: xRelapse w Luty 27, 2012, 02:20:44 PM

Na privach grałem dwóch, rpg i l2ws.

Na tym pierwszym jeden z pierwszych barakielów, same dwa czy trzy  klany miały w CC około 350-400 osób vs Afterlife+Bloodlust i tak dalej, wtedy na tym pvp osób było o wiele więcej niż na nie jednym serwerze off, co więcej te top klany właśnie często stykały się na TOI i w wąskich miejscach (a miejscówka barakiela przy minimalnie podając 600 osób była po prostu mała).

Część z nas zbierała się na MOS aby zachodzić z strony "zaskoczenia", tutaj screen gdzie jeszcze nie wszyscy się zebrali+dodajcie sobie osoby czekające na barakielu jak klan AFL, który był jednym z największych BL+inne mniejsze?
http://imageshack.us/f/202/shot00022wi.jpg/
http://imageshack.us/f/191/shot00062o.jpg/ (tutaj część szturmuje AFL skitranych w fort aby ich "zatrzymywać")
Dokładnie nie przytoczę bo było to dawno, dawno temu.

To na screen jest około połową jednej strony, która dopiero się grupowała..

Gankowanie i zwoływanie CP/klanów na SOD języku w nocy gdy był otwarty także.

RPG x15 ma ponad rok a z own3d tv lub wchodząc na serwer widać dalej nawet większe "zergi" niż tu, ale przecież prywatne żyją miesiąc :p

To tak troszkę nawiązując za tematem do ludności priv, ale starajmy się trzymać tematu chociaż przy tak obszernym temacie czasami trudno :D

http://www.youtube.com/watch?v=M-KejQdRoUM&feature=player_embedded          1:30 i masz spory zerg. Jestem prawie pewny, że jeśli na Core za rok nadal będzie 4k online to będzie tak samo wyglądała walka o anthy/valdka.

Alarion

ok, może i było takie PvP na RPG, ale co z tego? co zostało z tego serwera? ile on trwał w swej najlepszej świetności? 4-5 miesięcy? Potem online już spadał i spadał, serwer w końcu umierał. Oficjlane serwery (poza failem NCsoftu swego czasu, zakończonym z 11 serwerów mergem do 2, ale to wina programów i botów) jednak są pod tym kątem stabilniejsze i naprawdę nie trzeba online 7-8k, by było PvP itd.

Zadam też jedno pytanie, wolicie pvp pokroju kilka pt (1-5) vs kilka party, czy zerg vs zerg (200 vs 200)? Zakładając nawet, że tak samo by płynnie działało (jakoś nei chce mi się wierzyć) to takie PvP było jakoś fajne? Chyba tylko pochwalić się na forum, że u nas było xxx a u enemy yyy. W pvp na mniejszą skalę, dużo bardziej liczy się koordynacja poszczególnych grup i ich zadań.

Najfajniejszy aspekt jest i tak 7 vs 7 i jest on wg mnei dużo bardziej wymagający niż kronikę temu (mimo 7 osób a nie 9). Najbardziej zmusza do ogarniania i każda postać ma dużo ważnych zadań (np. enchnater a BD, ok BD musiał agrować, rzucać meduze, ale jak to ma się do obecnej roli enchantera? Trochę ubogo wypada taki bd/sws/wc )

I jeżeli wg ciebie nei ma balansu w tej kronice, to wskaż mi tą, w której był większy. Zasmucę cię, bo nei znajdziesz takiej kroniki. Ok, nie mówię, że na 90 jest balans, ale im bardziej w stronę +95 tym jest lepiej dla klas, które z początku mogą wydawać się lekko odstające. Każdy będzie miał resisty, więc i przestaną płakać ludzie o damage nukerów (który przy 0 reziście jest faktycznie trudny do przeżycia).

Pokaże się po prostu ogar, bo akurat przy lvlach 95-97 albo 97-99 nie będzie już tak bardzo rozbieżności i nie będzie miało znaczenia, czy dane party ma 1 epika w tą czy w tamtą. Liczy się zgranie i ogar.

Odnośnie twojego płaczu o efekty, mogę ci zagwarantować jedno, każda nowsza gra będzie miała ich po prostu więcej. Jak dla ciebie to jest za dużo (ale chyba w WoW'a nei grąłeś), to żadne nowsze mmo (tera, gw 2 itd) też ci nie będzie pasować, bo zapomnij, że efekty będą słabsze niż są obecnie w l2, będą tylko coraz lepsze i dogłębniejsze.

A tak btw, nie wyobrażam sobie żadnego mmo, gdzie stała grupa (czy nazwiemy to CP, czy jakoś inaczej) nie będzie wymagana, by osiągać sukcesy w PvP. Wskaż mi chociaż 1 grę drużynową, gdzie zakładając, że każdy gracz jest względnie wyskillowany, nie będzie miało to znaczenia, czy ta grupa gra ze sobą od 2 dni, czy 2 lat. I pójdźmy nawet krok dalej, to samo jest w CS-ie, innych grach typu DoT-a, LoL itd itd.

Zawsze grupa zgrana i ogarniająca, będzie miała dostęp do wyższego poziomu PvP niż random codziennie jadący na party z party matchingu, chyba, że system PvP przejdzie tylko i wyłącznie na 1 vs 1, ale nie to jest ideą mmo, prawda?
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

xRelapse

Cytat: Alarion w Luty 27, 2012, 03:53:33 PM
ok, może i było takie PvP na RPG, ale co z tego? co zostało z tego serwera? ile on trwał w swej najlepszej świetności? 4-5 miesięcy? Potem online już spadał i spadał, serwer w końcu umierał.
Ostatnio jak patrzyłem to wiele siege nie różniło się niczym pod względem ilości niż ta na Core, więc co Ty gadasz?
Tym bardziej, że ten priv ma ponad rok.
12 luty 2012, siege z Aden
http://www.own3d.tv/video/463794/ShiluTheSpy

Kolejny przykład, że to Wy cześciej siejecie propagandę nie popartą żadnymi argumentami, tylko zwykłą paplaniną Alarionie
A co do balansu zawsze podkreślałem, że go w L2 nie było i nie będzie, ale huku o to, że będzie lepiej było co nie miara.

Reszty nie czytam jak się pojawiło słowo ogar i znów subtelne podkreślanie zaj3bistości w tej grze, ciekawe dlaczego, co ma piernik do wiatraka.

Co do płaczu, to nie powiem kto tu od niepamiętnych lat płacze na pewne tematy, ktoś poruszy raz na ruski jeden i pierdzielisz bez sensu, Ty się pulpeciaku zastanów czasami zanim coś napiszesz, walnik kółko dookoła domu o ile dasz radę, jeśli nie to na początek polecam w pokoju.

Jakoś twoja teoria się nie sprawdziła, i ktoś tu mówił o sianiu propagandy, hipokryzja z waszej strony ;D

kamiil

ale placz, ja przy moim 3 letnim laptopie 2giga ramu gt 8600  i 2mega neta moge normalnie grac, nawet na 4v4  to nie wiem jakie wy macie kompy ze wam gra muli :o