Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

TastyB

Cytat: Horken w Maj 09, 2012, 01:49:25 PM
(...) Nie wiem jaką wy macie politykę odnośnie klanu i CP ale ja spotkałem się z tak agresywnym nastawieniem wobec CP w jednym z klanów gdzie lider miał utopiją wizję klanu jako jednego wielkiego consta. Spotkało się to z rzeczywistością i klops, że tak powiem =]

agresywna w stosunku do CP moze nie jestem ale w klanie nie ma prawa istniec taki twor. Gramy onlinem ktory jest w danym momencie i tyle. Wypady klanowe o okreslonej godz dziennie i to wsio. Tyle, ze jest to klan skupiajacy specyficznych graczy (jak dla Was).

Do endgame kazdy z nas i tak dotrze i tak a czy to bedzie za miesiac czy za pol roku... Przynajmniej jest taki klan w ktorym moga w taki sposob grac i nikt nigdy ich z niego nie wywali chociazby sobie zrobili i pol roku przerwy - wroca, zaloguja sie a crest beda mieli do nadal :)
Dwie rzeczy są nieskończone - Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej istnieją jeszcze wątpliwości.

Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi.

Albert Einstein (1879-1955)

AsmWalker

Cytat: lempartus w Maj 09, 2012, 12:51:37 PM
ASMwalker jakbyś poczytał wczorajsze forum 4game, zwłaszcza przed kasacją niektorych postów, to zobaczyłbyś że stara drama nie umarła.
Nazwać kogoś zdrajcą bo się mu ludzi z party wywala przed siegem i on solidarnie wychodzi z klanu w geście protestu - bezcenne
Lemp w takim razie zmieniam troche moje zdanie iż to moja postawa sie zmieniła skoro takie dramy były widocznie wygląda to tak samo jak kiedyś  :D
Tasty takie klany mają teraz w tej kronice jeden podstawowy problem który ciężko przeskoczyć mianowicie reuse instancji i np healer zrobi albo tank i już sie problem pojawia . Sam nie jestem zwolennikiem formuły cp i grania takiego ale realia są takie a nie inne a te gre poprostu lubie i ten system pvp  :)Wszystko też zależy od consta i od klanu jak się gra i jaka atmosfera etc

Grande

Cytat: TastyB w Maj 09, 2012, 02:02:19 PM
Cytat: Horken w Maj 09, 2012, 01:49:25 PM
(...) Nie wiem jaką wy macie politykę odnośnie klanu i CP ale ja spotkałem się z tak agresywnym nastawieniem wobec CP w jednym z klanów gdzie lider miał utopiją wizję klanu jako jednego wielkiego consta. Spotkało się to z rzeczywistością i klops, że tak powiem =]

agresywna w stosunku do CP moze nie jestem ale w klanie nie ma prawa istniec taki twor. Gramy onlinem ktory jest w danym momencie i tyle. Wypady klanowe o okreslonej godz dziennie i to wsio. Tyle, ze jest to klan skupiajacy specyficznych graczy (jak dla Was).

Do endgame kazdy z nas i tak dotrze i tak a czy to bedzie za miesiac czy za pol roku... Przynajmniej jest taki klan w ktorym moga w taki sposob grac i nikt nigdy ich z niego nie wywali chociazby sobie zrobili i pol roku przerwy - wroca, zaloguja sie a crest beda mieli do nadal :)
A ja od kilku osób od was słyszałem że się gra tylko w CP w tym klanie. Wiec jak to jest?

lempartus

wszystko jest dla ludzi.
jesli ktos nie może być codziennie  w sztywnych godzinach  a chce miec szanse sie pobawic to oczywiscie to lepsze wyjscie byc w takim klanie niz byc zwyklym randomem.

Dla lidera klanu system cp jest sprawniejszy i bardziej efektywny. Taka korporacja z prezesem i kierownikami działu
Lider party  Luciferion
Troszczymy się o wszystkich
www.outcasters.info

Cytat: NotTheFakeTazman w Wrzesień 23, 2012, 08:14:20 PM
Masz racje pala mi stoi jak mysle o antku i baiumie .

TastyB

Cytat: Grande w Maj 09, 2012, 02:25:19 PM
(...)
A ja od kilku osób od was słyszałem że się gra tylko w CP w tym klanie. Wiec jak to jest?
:shock: ktos Cie ladnie oszukal...  hahaha

Nikt ode mnie nie mogl nic takiego powiedziec :) Wszystkie CP ktore sie do mnie zglaszaly odsylalam do innych klanow.

@AsmWalker

rzeczywiscie jest to problem ale da sie jakos to poukladac ;] W kazdym badz razie mi sie udaje jak na razie - jedyny problem jest z kartia bo ludziom sie niechce poczekac na online w klanie i robia z randomami

@lempartus

dokladnie tak jak piszesz ;) "Praca" lidera klanu jest mega prostsza i mniej stresujaca gdy sie ma zbudowany klan z CP - liderowanie drugim modelem wymaga wiele wiecej od lidera ale tez daje chyba wiecej satysfakcji (IMHO oczywiscie)
Dwie rzeczy są nieskończone - Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej istnieją jeszcze wątpliwości.

Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi.

lempartus

Basiu raczej wiecej nerwow, klopotów, i frustracji :P.

Chociaż jedna rzecz jest fajna bo dzięki klanowi jest jedno małżeństwo i nawet dziecka się już dorobili :P
Lider party  Luciferion
www.outcasters.info

AsmWalker

Cytat: lempartus w Maj 09, 2012, 02:34:48 PM
wszystko jest dla ludzi.
jesli ktos nie może być codziennie  w sztywnych godzinach  a chce miec szanse sie pobawic to oczywiscie to lepsze wyjscie byc w takim klanie niz byc zwyklym randomem.

Dla lidera klanu system cp jest sprawniejszy i bardziej efektywny. Taka korporacja z prezesem i kierownikami działu
Ewentualnie dogadać się i mieć np 4 dd i w miejsce ciebie jak nie ma jest ktoś na zamiane wszystko do dogadania jest .

lempartus

oczywiście ja mam w cp wiecej osób niż 7. Ale czasami jest taki problem że sa wszyscy i ktoś musi iść np z randomami na Ishtinę, fortunę, a innym razem też więcej niż 1 osobie coś wypadnie.

Nie ma prostego łatwego rozwiązania.
Lider party  Luciferion
www.outcasters.info

TastyB

@lempartus

dramatyzujesz...  :D

Zaloze sie, ze bardzo mile wspominasz czas liderowania a ze sie denerwowales... Who teraz care ;) A najlepsze to to, ze nie chodzi tutaj o wladze ale o pamiec tych wszystkich ludzi ktorzy byli z Toba w klanie :)

Alarion

Cytat: TastyB w Maj 09, 2012, 03:05:06 PM
@lempartus

dramatyzujesz...  :D

Zaloze sie, ze bardzo mile wspominasz czas liderowania a ze sie denerwowales... Who teraz care ;) A najlepsze to to, ze nie chodzi tutaj o wladze ale o pamiec tych wszystkich ludzi ktorzy byli z Toba w klanie :)

Nie jest to wielka rekompensata, dla tego ogromu (!) czasu jaki trzeba było włożyć. Widzisz, u nas w HB 2.0 od czasu jak wyszliśmy od ruskich ścierw z klanu, nie było lidera w pełnym tego słowa znaczeniu. Czemu?

Klan HB 2.0 reaktywowaliśmy w ~~8 CP gdzie każde niemal przyszło z innych klanów (Avalanche, HI, TeamZone, LR itd.) Różne interesy, różne spojrzenia na sytuację, niemożliwością było wybranie CL-a by pasował wszystkim, więc zarządzaliśmy klanem poprzez party leaders meetingi. Owszem, nei było to idealne, nie było to tak sprawne, jak jeden szybki ogarniający CL, ale ludziom to pasowało (na tamtą chwilę), a sam klan jednak spokojnie konkurował z OOC i innymi.

Teraz troszkę poszła przebudowa klanu, sam się wczoraj zdziwiłem jak zobaczyłem online 70/96 w prime time, zmieni się i sposób zarzadzania, ale nadal nie będzie osoby, która wprowadzi pełną swoją dyktaturę i będzie jednak (już w dużo mneijszym gronie) konsultować swoje przyszłe decyzje z innymi.

Z czego to wynika? po prostu brak czasu by 1 osoba (choćby nawet super CL) to wszystko ogarnęła sama. 
A gdyby do tego dorzucić brak systemu CP i zarządzać takim zergiem polaczków (kolokwialnie mówiąc ; p ) to by się chyba pociąć można było.

Zakładam Tasty, że Twój klan nie jest po prostu jakiś wielki i dlatego to się sprawdza. : )
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

tytusDeZoo

Cytat: lempartus w Maj 09, 2012, 02:41:07 PM

Chociaż jedna rzecz jest fajna bo dzięki klanowi jest jedno małżeństwo i nawet dziecka się już dorobili :P

Na ten jeden slub ile przypadlo rozwodow ??  :D
Veve 99/97 Feoh Wizard Core server
Tytus 92 Feoh Wizard Lancer server
Ais / Yans / Atomek / Kylal / VeveLaBoo Nightmare DN server

AsmWalker

Cytat: tytusDeZoo w Maj 09, 2012, 04:07:37 PM
Cytat: lempartus w Maj 09, 2012, 02:41:07 PM

Na ten jeden slub ile przypadlo rozwodow ??  :D
Hah dokładnie rozwodów też pewnie sporo było  :D

RazielIII

Wymienić filmikami możesz się w dziale offtopic, tutaj zachowaj chociaż minimum zbieżności z tematem.
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Qra

Cytat: RazielIII w Maj 09, 2012, 10:09:46 PM
Wymienić filmikami możesz się w dziale offtopic, tutaj zachowaj chociaż minimum zbieżności z tematem.

I pisze to osoba która 2 strony wcześniej spamuje o jakimś l2ws. Sorry ale to jest Core (EU) więc usuwaj swoje posty.
Po 2 w filmiku było o l2 ale geniuszu pewnie nawet go nie uruchomiłeś.
Po 3 twoja jaskinia trolla zwana Dexlude jest trochę niżej więc idź sobie tam spamować i moderować. Tutaj nikt cię nie chce oraz nie masz zielonego pojęcia co się dzieje na serwie. Może filmik dotyczył postaci grającej na EU ?

PS. Od kiedy to topowy troll dostaje moderatora?  Pierwszy raz spotkałem się z takimi praktykami.

Spam dot. l2ws? rozmawialiśmy anyway o naszym party.
filmik z rozmów w toku o l2?
Nie ty decydujesz o tym czy ktoś mnie tu chce czy nie
Cytat: Shanique;134896If you talking about me... i'm in BS from that time when we left OOC because one stupid guy didn't liked polish words in clan chat and kicked Qra from clan... after that, BS history just begun.
BS - prawdziwa historia.

asdf1movie

raziel, lekko mowiąc nie wpieprzaj sie miedzy wódke a zakąske bo 400 stron flamu szło bokiem i nawet kątem oka nie zerknales w temat bo "o ja wielki mistrz juz nie gram w to -_-'- l2"
lekka ironia czyż nie?
---
a co ja tam wiem. pewnie i tak usuniesz ni ten post i odpiszesz swoim

Sesto

generalnie jesli ludzie ogarniaja mozna sie pokusic  na taki klan  bez constowy ale jak juz sie nazbiera tych ludzi troche wiecej zaczynaja sie klopoty pamietam   dobrze jak to bylo , dopoki  grala zgrana ekipa z innego servera  bylo ok  z liderowaniem  kiedy zaczeli  dochodzic ludzie majacy troche wieksze  wymagania badz  inne wizje  zaczynaly sie schody po pol roku jak rezygnowalem  wygladalo to mniej wiecej tak ze na 6h online 5 h  lagodzilem  spory   zatargi  i musialem    podejmowac najprostsze decyzje  tak jakby wszystkich niemoc ogarniala  ile przy takim liderowaniu zostaje  czasu na gre latwo policzyc  w takich przypadkach  system cp  sprawdza sie  jednak wysmienicie poniewaz wiekszosc  decyzji spada na barki liderow cp niezwiazujac lidera na cale godziny

RazielIII

@asdf czy wymagam tak wiele? wymieniac się filmikami, muzyką możecie w dziale offtopic, tutaj chociaż w małym stopniu trzymajcie sie tematyki gry, juz nawet nie samego servera, rozmawiajcie sobie o zergach, pvp itp tego napewno nie usunę :)
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Qra

Raziel ale mnie nie obchodzi czy to było twoje pt czy nie. Wymieniać się spostrzeżeniami o jakimś żałosnym party i żałosnym privie możecie w dziale OFFTOPIC. Tutaj chociaż w małym stopniu trzymamy się servera CORE. Więc teraz wykonaj swoją prace moderatora i usuń własne posty związane z l2ws które tego działu nie dotyczą.

Ps Koleś z filmiku gra na EU. Info potwierdzone przez TVN

Core (EU)

Dział dotyczący serwera Core.

Moderatorzy: Sebal, Kamal, Apocalyptik

Sorry razielku ale administracja forum już wcześniej zdecydowała że nie jesteś moderatorem tej części forum więc przywróć proszę poprzednie posty a o tym czy należy je usunąć czy nie zadecyduje któryś z 3 adminów wymienionych na forum. 

Irytacja sięga zenitu jeśli nazywasz moje pt żałosnym i ws/rpg żałosnymi privami kiedy w rzeczywistości to jedne z najlepszych privów, EOT z mojej strony znam swoje prawa i obowiązki, jesli coś się nie podoba to priv do Soulerna/Acida
Cytat: Shanique;134896If you talking about me... i'm in BS from that time when we left OOC because one stupid guy didn't liked polish words in clan chat and kicked Qra from clan... after that, BS history just begun.
BS - prawdziwa historia.

asdf1movie

ale to jednak privy. eot bbzor

więc dla nie obecnych. ostatnie rozmowy w toku (co prawda reżyserowane w 99%) były nt gier komputerowych i jak ktos wczesniej powiedział jedna z tych gier to lineage 2 server core
http://tvnplayer.pl/programy-online/rozmowy-w-toku-odcinki,63/odcinek-2043,jak-strzelanki-na-kompie-rozwijaja-twojego-faceta,S00E2043,12796.html
akcja od około 30'minuty

WiLdEcaRd

Cytat: Dzondzy w Maj 09, 2012, 01:30:52 PM
Ja i Martelx gramy tylko dla zRangera.
Rumaku ty mój zaraz diabolo gdzie ty do l2 wracasz^^
Live To Play -- Play To Win -- As Much As Possible -- As Hardcore As Possible

Dzondzy

Wilde Ja już się nie nadaje do jakiejkolwiek gry... :) Jedyna w którą nakurwiam to diamond dash na fb : D

Arimas

Raziel, ale to ty przeginasz teraz xd

http://www.youtube.com/watch?v=NLz-9aYEtWs
Fajny kawałek do PvP :D

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Horken

Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

AsmWalker

Cytat: Horken w Maj 10, 2012, 12:56:17 AM
Gosciu bije rbki po 10h =D
Miałem własnie pisać  :D Chyba, że baiuma na starych kronikach kampił  hahaha

TastyB

@Alarion @Sesto

zgadzam sie z Wami w zupelnosci :) Rzeczywiscie mam tutaj malutki klanik i rzeczywiscie na gre pozostaje mi niewiele czasu. Tyle, ze ja lubie to robic i wlasnie to sprawia mi najwieksza satysfakcje w grze, szczegolnie jak mi zamiast mojego ulubionego DC po przebudzeniu dali cos czym mam grac a czego nie trawie  :beksa:

Prowadzilam juz cos co w innej grze bylo (analogicznie) klanem gdzie na ok 220 czlonkow mialam ciagle 70+ osob online wiec da sie wsio ogarnac - wystarczy byc dyktatorem. Komuna to idealny system ale niestety nie w spoleczenstwie i mentalnosci polskiej - dyktatura sciaga ograniczenia narzucane przez ludzi ale tez wymaga wziecia na siebie calkowitej odpowiedzialnosci za caloksztalt dzialan... Nieciekawa rola :P

Ja w kazdym badz razie nie narzekam... No moze na mala ilosc klanowiczy (ale niestety u mnie liczy sie jakosc czlowieka a nie jego postac i lvl wiec sama sobie jestem winna) albo na ludzi typu Evander ktorzy z powodu chorej ambicji/kretynizmu/niedowartosciowania/leczenia kompleksow/cwaniactwa (*niepotrzebne skreslic) probuja zepsuc kazda zabawe.

...