Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Her0s

Server: Core
Othell Rogue

lempartus

na Lancerze to inna kategoria cenowa.
Sporo ludzi mówi i pojawia się coraz więcej frapsów gdzie na end game party latają z 1 healerem.Z drugiej strony w zeszłym tygodniu oglądałem filmik Jassina, gdzie ma 3 healeró i 2 nuków i też niby zabija :P
Lider party  Luciferion
Troszczymy się o wszystkich
www.outcasters.info

Cytat: NotTheFakeTazman w Wrzesień 23, 2012, 08:14:20 PM
Masz racje pala mi stoi jak mysle o antku i baiumie .

Deric

1 healer ale więcej o 1 dd więc powinno szybciej się zabić wroga
2healeów czyli norma
3 healerów to takiego pt zabić się nie da ale ono też nie zabija jakoś mega szybko bo brak 1-2dd

kto  co jak woli, na starych kronikach były pt 1bp +1ee+ol/wc a były i takie 2bp +1ee +ol+wc gdzie np były tylko 2 nuki jako dd i wystarczyło a zabić się tego nie dało bo spam heala i wszystkie możliwe rezisty, nie mówiąc już o tworach typu 2nuków + glad gdzie w teori słabo to wyglądało a w praktyce zabijało to wszystko, mi osobiście w tej kronice nie podoba się przymus tanka w pt :/

Horken

Jak masz przewagę wyfarmienia to możesz poskładać nawet i jakiś immortal squad.
Masz 2 healerów ale mało wytrzymałych ddków to też wiesz jak to jest.
Dopiero jak już jest się czym wykazać i ludzie z pt nie składają sie w przeciągu sekundy to wtedy zaczynają się schody bo wygrają ci co mają więcej doświadczenia, walczą niezłomnie albo po prostu im się poszczęści.
Nawet z taktycznego punktu widzenia można pocisnąć 1-healerowym pt inne party z 3 healerami, sęk w tym, że w PvP nie ma tak kolorowo jak się o tym rozmawia.

Mnie się po prostu wydaje, że 2 healerów jest po to żeby jeden drugiemu zwracał expo na glebie bez konieczności używania bresa i dlatego taki skład party został przepchany w większości CP.
Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

NotTheFakeTazman

Cytat: Horken w Maj 14, 2012, 03:16:09 PM
Jak masz przewagę wyfarmienia to możesz poskładać nawet i jakiś immortal squad.
Masz 2 healerów ale mało wytrzymałych ddków to też wiesz jak to jest.
Dopiero jak już jest się czym wykazać i ludzie z pt nie składają sie w przeciągu sekundy to wtedy zaczynają się schody bo wygrają ci co mają więcej doświadczenia, walczą niezłomnie albo po prostu im się poszczęści.
Nawet z taktycznego punktu widzenia można pocisnąć 1-healerowym pt inne party z 3 healerami, sęk w tym, że w PvP nie ma tak kolorowo jak się o tym rozmawia.

Mnie się po prostu wydaje, że 2 healerów jest po to żeby jeden drugiemu zwracał expo na glebie bez konieczności używania bresa i dlatego taki skład party został przepchany w większości CP.

like rly :D ?

Horken

Aż taki Captain Obvious ze mnie?  :P
Czy o coś innego chodzi bo nie skminiłem do końca.  :oops:
R.I.P. Ciapu

GoStop

Cytat: Deric w Maj 14, 2012, 03:02:36 PM
3 healerów to takiego pt zabić się nie da ale ono też nie zabija jakoś mega szybko bo brak 1-2dd

Czemu niby nie zabija?? Moim zdaniem z takiego party wywala się tanka który jest usless w pvp przeciwko party z 2 healerami, wiec jest slot na 3 dd, 2x mag + coś innego. Trzech healerów = perma mana, perma cleans.

Horken

R.I.P. Ciapu

Russe

Cytat: GoStop w Maj 14, 2012, 04:56:02 PM

Czemu niby nie zabija?? Moim zdaniem z takiego party wywala się tanka który jest usless w pvp przeciwko party z 2 healerami, wiec jest slot na 3 dd, 2x mag + coś innego. Trzech healerów = perma mana, perma cleans.
To prawda. Mając 3 healerów dajemy mass cleans na zmianę i mamy perma ochronę przed każdym debufem na pvp :) Tank z agro nic nie zrobi a więc staje się zbędny.
A może by wrócić na oficjal :)

Arimas

1 heal, 4 dd daje więcej powera ale mniejszy resist na debuffy

IMO wszystko ma swoje + i -
Jedni wolą zabijać b.szybko poświęcając przeżywalność, inni wolą być jak forteca nie do ubicia

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Deric

Cytat: Russe w Maj 14, 2012, 05:19:43 PM
Cytat: GoStop w Maj 14, 2012, 04:56:02 PM

To prawda. Mając 3 healerów dajemy mass cleans na zmianę i mamy perma ochronę przed każdym debufem na pvp :) Tank z agro nic nie zrobi a więc staje się zbędny.
no nie do końca bo 7x3 to 21 a nie 30, co prawda do tego drzewo, przeciwnicy nie dają ci agro prawie w ogóle ale z drugiej strony oni go też w ogóle nie dostają a wiadomo co nuker albo łucznik bez tanka na sobie robi w pvp, po za tym osobiście mam wrażenie że w tej kronice jeżeli pvp trwa ponad 10min to jest to nieogar twojego pt bo jeżeli jest 2healerów to rebirth restartuje pvp co 5min i te pvp co sięwygrało w 15min powinno się wygrać w 2 ponieważ od zwycięstwa mają znaczenie ostatnie sekundy/minuty targetowania

Horken

Tylko fajnie jest mieć pt które radzi sobie zarówno w PvP jak i w PvE, a na 3 healerów jakby to wyglądało to ja nie mam pojęcia.
Swoją drogą więcej musieliby ze sobą ci healerzy grać żeby się razem zgrać - tak imo.
R.I.P. Ciapu

Rickert

Hai, najlepiej tutaj Was zapytac. :D

Jakie setupy pt na h5 byly najlepsze? Gralem na tej kronice przez chyba 3 dni jedynie. :f Mowie juz o 85. Macie rowniez jakies poradniki jak najlepiej sprzet robic, atri/questy itp/itd.?  :P
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

HellSign

Obstawiamy ile po wstaniu priva(asima z plikami jak wasze - scry jak RUOFF aktualnie) on na waszym realmie spadnie drastycznie :D

Już dostałem z core 11 pmów, coś chyba za małe te raty na core :D
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

Alarion

masz rację pieczątka, dawaj ownić nowy serwer i nie zapomnij się już za nowym rozglądać!

Imho best config dla ludzi z ogarem na end game pvp:

Hell knight (mass ToD miażdży ryje)
SpS
SLH (ale dobrych SLH to w l2 widziałem na palcach 1 ręki i to chyba jeszcze bez 1 palca przynajmniej...)
EE
Bish
drugi bish lub ee
SWS
BD
OL

party oparte na:
Fear
CC
Mana Burn
i przede wszystkim CANCEL CANCEL CANCEL CANCEL CANCEL CANCEL. Z tym się nie da wgrać.

Cancel, mana burn, fear +30 to były tak chore OP skille w tej kronice, że w sumie się cieszę, że już tego nie muszę przerabiać : D

Jak ogarniecie to wszystko (a łatwo nie będzie) to niszczycie wszystko i wszystkich.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Her0s

Cytat: HellSign w Maj 15, 2012, 05:24:29 PM
Obstawiamy ile po wstaniu priva(asima z plikami jak wasze - scry jak RUOFF aktualnie) on na waszym realmie spadnie drastycznie :D

Taa, masz racje nawet D3 i GW2 nie zabierze nam tak dużo ludzi jak ten serwer
Server: Core
Othell Rogue

PReK

Siemanko wszystkim. Mam takie pytanie - ile na obecną chwilę(może nie tą ale ogółem) gra osób na serwerze Core? Wiem, że to już nie te czasy(6 miechów temu^^) co grało 20k+ ale kurde no ciekawy jestem bo nie wiem czy opłaca się grać.

Elo !

Horken

Gra wystarczająco żeby się nie nudzić na 90+.
Jak jest poniżej tego to chu* wie.
R.I.P. Ciapu

Sesto

nie -_-' maan burn byl -_-'  zal  sciska za serce   jak mozna bylo  uwalic  tak -_-'  skill cancel i owszem  tu sie zgodze  to byla patologia  :P

generalnie w tej kronice   hiler (przynajmniej wywodzacy sie z se) zostal  uposledzony  w paru kategoriach i to dosc drastycznie ale temat rzeka nie miejsce na to

hellsing jak tam widze zyjesz  zagladasz czasem ze smietnika to dobrze  daj znac kiedy bedzie restart servera ktory tak nieporadnie  reklamujesz jprzyjde  zobaczyc czy  sie jeszcze obudzi :noob:

20k  ludzi  wow   gram od poczatku i nie przypominam sobie zeby taka liczba padla kiedykolwiek  na 90+  ludzi   jest wystarczajaco  w przedziale 85-90  tez a ogladajac co sie dzieje na siegie  az za duzo chyba jeszcze ,na miejszych lokacjach  nie ma  tlumow ale ludki biegaja    do 85  z issem bufa  nawet solo  bishopem dociagniesz na tej kronice  no chyba ze sie poddasz po  miesiacu jak jakies 5k noobow  z roznych jaskin  , do 60  z kama laba ciezko powyzej  srednio   za to na 70+ nie ma wiekszych problemow

Arimas

Cytat: HellSign w Maj 15, 2012, 05:24:29 PM

A to już quit z TERY?  :D

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Deric

lol o czym wy mówicie w ogóle przecież core jutro zamykają bo przecież d3 ruszyło  :beksa: swoją drogą nadal nie rozumiem co rajcuje ludzi w diablo jak dla mnie to bardziej PvE gra niż l2

Horken

To już bardziej to forum jest dead, a przynajmniej działy do których sam zaglądam aniżeli Core ^^
R.I.P. Ciapu

Grande

Jeśli chodzi o ten priv asima to już się kilka osób nieźle uśmiało na core z tego, będzie to samo co z dexlude wstanie ludzie pograja miesiąc pujdą gdzieś indziej zrobia wipe i tyle będzie tego serwera.
A core jest to oczywiście dud serfur i cały online to boxy GMów. Liczba Hellsignów na serwerze wyniosła zero wieć ludzie przestali grać.

Deric

o dexlude można powiedzieć tyle:
1.wielki szum przed otwarciem
2.dzień otwarcia- najlepszy sewer ever wszyscy tam grają, online 100kk
3. 3dni później nic o dexie nie słychać bo online spadał w huj i ogólnie serwer okazał się failem  hahaha hahaha hahaha

Grande

Moge to skomentować w jeden sposób a nie mówiłem? To samo powiem za jakiś czas o tym GOD serwerze.