Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Khav

Cytat: kamiil w Lipiec 13, 2012, 01:17:00 PM
CytatKiedyś żeby coś osiągnąć w grze, potrzeba było bezmuzgiej małpy, która miała online (czyt. epiki, sprzęt, enchantowane skille) i blokowała dostępu casualom do rozwoju postaci. Dzisiaj kiedy na 98 lvlu ludzie już maja sprzęt na 99, często full epic.. Wystarczy wytrwałość w dobiciu 99.. Wtedy faktor nic nie znaczy. Dlatego tak jak Raziell pisał "trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść... niepokonanym"
oj chyba w zadnej kronice online ,a wiec lvl nie miał takiego znaczenai jak god, tutaj 1 lvl to dmg penality,op skille itd

nigdy sie poziom nie wyrówna,ok bedzie ten sam lvl, ale zawsze jakies party bedzie mialo o tego hero wiecej czy tez lepszy enchant

wiekszy problem moze byc jak 1 side zacznie farmic wyrma/antharasa i znowu bedzie OP
Widzisz,w  tej kronice tylko lvl robi różnice (oczywiście pociąga za sobą to wiele czynników). Ale jeżeli lvl się zrówna, a do tego ma każdy taki sam dostęp, różnica tylko w czasie zrobienia tego, wtedy różnicy większej nie będzie.  We wcześniejszych kronikach, lvl nie robił różnicy, ale za to dużo innych czynników takich jak : epiki (blokowane przez faktorów), głupie SA w broni (RB blokowane przez faktorów), sety (farmienie na HB: blokowane przez faktorów), czy w końcu element (SOD: blokowane przez faktorów). Więc jak sam widzisz dużo tego. W godzie.. kiedy lvl się zrówna, ludzie będą mieć już sprzęt podobny, (teraz mimo tego że 99 ma może 4-5 party, sprzęt R99 jest ogólnodostępny i wcale nie drogi, epiki są dostępne dla każdego praktycznie), środki na enchant+ dye także systematycznością są dostępne przed wbiciem 99. Więc zostaje różnica tego jednego czy dwóch hero, oraz ogarnięcia. Dlatego ta kronika wprowadza dużą dysproporcję między różnymi lvlami. Ale dostęp do sprzętu wszyscy mają taki sam.

Cytat: RazielIII w Lipiec 13, 2012, 01:21:18 PM
Cytat: Khav w Lipiec 13, 2012, 01:04:42 PM
Kiedyś żeby coś osiągnąć w grze, potrzeba było bezmuzgiej małpy, która miała online (czyt. epiki, sprzęt, enchantowane skille) i blokowała dostępu casualom do rozwoju postaci. Dzisiaj kiedy na 98 lvlu ludzie już maja sprzęt na 99, często full epic.. Wystarczy wytrwałość w dobiciu 99.. Wtedy faktor nic nie znaczy.
Tu sie nie zgodze bo wielokrotnie sie przekonalem ze lvl, sprzet to nie wszystko.
Gre trzeba bylo ogarniac od zawsze, umiejetne zagospodarowanie wolnego czasu to tez wazna cecha, napewno sam znasz takie przypadki gdzie w slabych klanach tez grali no-life a mimo to na pvp nic nie znaczyli.
jeśli chodzi o róznice kronik, moze taki casual lubi PvP ale z najlepszymi bic sie nie moze z powodu róznicy lvl, ale sa tez tacy ktorzy nigdy bys sie nie beda bo graja w ta gre tylko dla farmy, wiec sam wiesz dlaczego jest taki flame miedzy factorami i randomami.

Np po quicie z rpg x5 były tam klany które miały free-farm przez 1.5 roku i po merge x5 i x15 i tak nic nie znaczyly, z dyna setami+6 120 i vesper broniami +++ to byl 20sec materiał na pvp.
Wiec to tylko kolejne potwierdzenie ze sprzet i lvl to nie wszystko.
Oczywiście, gracz pve nigdy w pvp nie będzie dobry, bo tego po prostu nie ćwiczy. Ale przyznasz sam, że wiele takich bezmuzgich* małp było w factor klanach w których byłeś. W tej kronice niestety duży online nie da nic więcej niż to że będziesz przed wszystkimi. Ale w pewnym momencie stajesz w miejscu, a innych nie jesteś w stanie zatrzymać jak w poprzednich kronikach. Dlatego wcześniej czy później, casual będzie ubrany jak factor. Na RPGu casual NIGDY nie był w stanie dorównać sprzętowo faktorowi.
Cytat: Kard w Czerwiec 27, 2012, 07:54:24 PM
Cytat: TTerrorPropaganda w Czerwiec 27, 2012, 12:44:15 AM
Nie moja wina ze IQ większości tu piszących jest na poziomie przedszkola, wiec mogą nie zrozumieć toku myślenia osoby dorosłej :D
to po kiego... siedzisz w tej piaskownicy? jakiś pedofil czy co...?
Cytat: shoutxRelapse [Maj 22, 15:05:23]:   wszystko jest dla ludzi
xRelapse [Maj 22, 15:05:25]:   anal też XD
Clovery [Maj 22, 15:05:45]:   ah, zatem stad bol dupy, k.

Dyma

Cytat: RazielIII w Lipiec 13, 2012, 12:54:40 PM
Zapytaj sie rezza albo tazmana jak bylo ;p jakos nie mialem problemu ze skonczeniem szkoly, troche napewno zasluga tego ze od zawsze sie interesowalem elektronika i potrafilem zrobic/naprawic wszystko nie bedac nawet 2 tyg w szkole ;p

edit: Dyma i jesli chodzi o no-life to nie gra sie po 7h dziennie przez cala gre na srv, na pewnym etapie zostaje juz tylko PvP na ktore logujesz sie o ustalonej godzinie

i znowu potwierdziłeś to co pisałem, tak sie da ale przez pewien (w sumie niedługi) okres czasu.
Mówisz, że na pewnym etapie zostaje tylko pvp, ale gdzie na jakimś priv. Na offie po pół roku wchodzi nowa kronika, która najczęściej oferuje nowy sprzęt, dodatkowe bajery, a często też nowe lvle, a co za tym idize znowu 3ba ostro farmić.

ogólnie to nie ma sensu ciagnąć dyskusji, chodziło mi jedynie o to, że należy uszanować osoby grające ostro jakiś czas i potem quit bo widocznei takie cos sprawia im radochę(a nierzadko zarobią cos) ; i nalezy uszanowac ludzi którzy wola poświecić na grę 3-4h i grać długi, długi czas, grajac na nowych kronikach itp., a to że po miesiącu są troche w tyle za ta 1 grupą wynika z ich rozplanowania czasu i checi dłuższej gry. i nie mylić ich z typowymi casualami co graja po 3h co kilka dni bo oni faktycznie grają dla jakiś tam pozagrowych plusików. Aczkolwiek oni tez są grze potrzebni bo ciągną niskowartościową gospodarke, przez co dla nowego gracza nei m znaczenia czy zawita na serwer na starcie, po miesiącu czy po roku.
Cytat: Arimas w Styczeń 08, 2012, 02:06:06 AM
Update:
W Amber party, jego członkowie pytają się alariona czy mogą dostać passy na shogala zamiast zapytać shogala  :D

likas

@Khav
W kwestii producentów myślących o casualach, to od kiedy L2 przeszło na model f2p, to pod kogo powinna być tworzona ta gra, aby przyniosła największy zysk ;)? Weźmy pod uwagę choćby zmiany w Tauti (bossy na 2 party/ epickie na 3), taka Istina była doskonałym rozwiązaniem dla mnie, jak praktycznie mogłem grać max 15h w tygodniu, a teraz jak ktoś nie ma tego 95+, to jego strata, koniec łatwiejszej farmy.

W kwestii serwerów...

Aria zamykana, na NC chyba 8 pierwotnych serwerów zostało połączone w 2, otworzono 2 nowe (wcale nie sezonowe z racji nowej kroniki  8) ), dostrzegasz pewien schemat?

Po co mi ten kawałek z wikipedii o mmorpg? Jako gracz, każdy chyba umie ocenić ile RPG zostało właśnie w mmorpg, nawet nie porównuje ile RPG zostało w cRPG, bo to inna bajka i nie jestem ekspertem w tej kwestii. Chyba bym się porzygał jakby ktoś w grze napisał do mnie coś w stylu: "Witaj zacny czarodzieju, czy dołączysz do naszej drużyny?" (chociaż i tak w znośnej formie rzadko to czytam ;) ). Klimat, fabuła, porywające i epickie questy (taa, next, next, next, done), pamiętam nawet dawne batalie o grafikę w Wowie, że ło jezu matko, jakie to cukierkowe, <prącie>'owa gra, taaa czerpanie z gatunku RPG wiadrami po prostu...

Arimas

Normalnie czuje się jakbym czytał książkę  :o

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

kamiil

Cytat: Arimas w Lipiec 13, 2012, 03:59:56 PM

jestes casualem czy jestes factorem ??

Cytatchodziło mi jedynie o to, że należy uszanować osoby grające ostro jakiś czas i potem quit
dyma QUITER  !!  respect :D

Arimas

Cytat: kamiil w Lipiec 13, 2012, 04:10:44 PM
Cytat: Arimas w Lipiec 13, 2012, 03:59:56 PM

jestes casualem czy jestes factorem ??
Ani jednym ani drugim  8)
Pograłem swoje na Core, dobrze się bawiłem, poznałem paru ciekawych ludzi (Np. TurnON gra z nami w TERA)
Nie rozumiem dlaczego większość "faktorów" twierdzi, że serwer jest dead gdzie ja widzę większość moich znajomych nadal grających i chyba dobrze się bawią bo nadal grają

Generalnie Tazman uważa się za factora nr.1 gdzie każdy praktycznie z niego zlewa.
Ty kamiil jesteś troll nr.1
A Ruskie to banda nie ogarów jadących na wspomagaczach którzy na dodatek muszą się fapować na HV bo zabili jakieś tam party 95lv (Co jest imo. mega żałosne, coś jak 90lv zabijający newbie w ToI) gdzie nie chodzi mi o sam fakt, że zabili to party 95lv tylko to, że się tym jarają.

Bonus: http://www.sadistic.pl/ciekawy-automat-vt126214.htm
Czego to ludzie nie zrobią jeśli coś jest "za darmo"

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

ome1

a ja mam pomysł ustawcie się w realu na mpvp i zobaczycie kto jest pro  :afro:

kamiil

Cytat: ome1 w Lipiec 13, 2012, 05:01:32 PM
a ja mam pomysł ustawcie się w realu na mpvp i zobaczycie kto jest pro  :afro:

ja waze tylko 71 ;(

Deric

a wszystko się zaczęło o to że ktoś musiał się fapować że jest nukerem#1 bo tamten nie umie trzymać sklli na cd
dobrze że nie poszło o to kto lepiej rucha bo mafię na siebie byście wysłali
hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

a co do tego że w poprzednich kronikach różnica lv nie robiła różnicy bulshit, zależność jest ciągle taka sama albo to nowy skill albo schodzi panetly do grade

kamiil

deric jak ktos daje frapsa musi liczyc sie z krytyką  :) dzieki temu woody dowiedział sie  o czyms takim jak wyczekanie i zabicie po resie bez nobla ;) oraz o poruszaniu sie w czasie walki  :D

co do tazmana to wygrał sobie sam oly wiec był #1

Revolte

btw. w00dy była już kolejna walka z pt Alariona ?
Lineage][ Europe
Server: Core
Othell Rogue 95+

razios

kamill co nazywasz wyczekaniem? stanie nad kolesiem i czekanie aż wstanie?

A walka z alarionem będzie w niedziele albo później...

asdf1movie

Cytat: razios w Lipiec 13, 2012, 07:02:52 PM
to brzmi tak groźnie  jak siege wyczekiwany od 2 tygodni :DDD
hahhaeueheh

Horken

Cytat: asdf1movie w Lipiec 13, 2012, 10:22:28 PM
hahhaeueheh
Pełnia grozy :D
Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

kamiil

kamill co nazywasz wyczekaniem? stanie nad kolesiem i czekanie aż wstanie?

cos w ten deseń

asdf1movie

nad mobem nie musisz czekac, raczej nie wstanie

Smolensk

Cytat: Horken w Lipiec 14, 2012, 12:08:02 AM
Cytat: asdf1movie w Lipiec 13, 2012, 10:22:28 PM
hahhaeueheh
Pełnia grozy :D

takie małe pytanie, dlaczemu Sous przeszła/przeszedł do HI ?
Doomcio Sigel Knight 99 ~ H.S.J.E.A.H  Team    [Party Leader]

Vraghor

obstawiam na tak zwana "pogon za top klanem z calym party hero i zamkiem"  :D
retired

kamiil

Cytat: Vraghor w Lipiec 14, 2012, 11:26:15 AM
obstawiam na tak zwana "pogon za top klanem z calym party hero i zamkiem"  :D

zeby sie fapować ze sie grało w najlepszym klanie i było factorem ,a i ze ruscy dadzą hero

Horken

Nie, ona ma tam CP dlatego tam siedzą.

btw: jakby na tej postaci zrobili full walki to myślę, że hero jest w zasięgu ręki i chu* ruskom do tego
R.I.P. Ciapu

Smolensk

Cytat: Horken w Lipiec 14, 2012, 12:56:02 PM
Nie, ona ma tam CP dlatego tam siedzą.

btw: jakby na tej postaci zrobili full walki to myślę, że hero jest w zasięgu ręki i chu* ruskom do tego

raczej nie :D
Doomcio Sigel Knight 99 ~ H.S.J.E.A.H  Team    [Party Leader]

Horken

R.I.P. Ciapu

Draghar

Cytat: Horken w Lipiec 14, 2012, 01:56:50 PM
Raczej nie odnośnie czego??

Cytat: Horken w Lipiec 14, 2012, 12:56:02 PM
i chu* ruskom do tego

Prawdopodobnie tego. Wydaje mi się, że ruskie które biegają z samymi wynnami jako DD nie pozwolą żeby hero się wymknęło poza ich region, chociaż OneKind jakoś to zrobił ^^". Tak na prawdę to cholera wie jakby to wysżło no ale Sous ma bodajże nadal 97/98 no i vs wynny 99 na class base może być ciężko coś zdziałać.

Anyway. Mnie natomiast dziwi trochę zachowanie chłopaków z Vision, którzy niby narzekają że ruskie mają all hero (a przynajmniej większą część) a już nie raz widziałem sytuacje, że ludzie z Vision najzwyczajniej w świecie się podkładali [także osobom z poza "hero CP"] tak jakby chcieli tylko 15 walk nabić żeby Tokeny zebrać na koniec miesiąca.

Alarion

ten Soul gra na oly najlepiej ze wszystkich summonerów, kwestia tylko by dobił 99 i hero przy odrobinie wysiłku może sobie ugrać sam(a). Pytanie jak wielki "god w/o hands wanna be" kardi zareaguje w takim przypadku (zapewne skończy się to dramą). Pytanie tylko, czy będzie lizał ruskim dupę, czy powalczy o hero.

@Draghar

Niewiele ruskim możemy zrobić, bo większość farmerów u nich ma już 98-99, a u nas osoby 98 lvl to chyba aż 4-5 osób i żadnego 99 poza Gravem. Lvl w tej kronice odgrywa zbyt wielką rolę, a szczególnei te ostatnie 3 lvle to kosmos po prostu.

@Raziel

Smutny byłeś, jak grałeś po 10h dziennie. Szkoda w ogóle zawracać sobie głowę takimi osobami, co przez pierwsze miesiące kroplówka i no life.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

kamiil

Cytat@Raziel

Smutny byłeś, jak grałeś po 10h dziennie. Szkoda w ogóle zawracać sobie głowę takimi osobami, co przez pierwsze miesiące kroplówka i no life.

punkt widzenia zależy od punktu siedzenia  !!

dla mnie są załośni ludzie grający do 3-4h dziennie przez rok-dwa, mający wielką nadzieje ze kiedys wszysko sie wyrówna

ale jak pisał dyma, jedni lubią grac 3 miesiace, inni 2 lata