Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dyma

Siemasz Pieczątka ;) :) ;)
co składasz cp na core?

kurcze nie ma kamila to strony przybywają jakby chciały, a nie mogły...
Cytat: Arimas w Styczeń 08, 2012, 02:06:06 AM
Update:
W Amber party, jego członkowie pytają się alariona czy mogą dostać passy na shogala zamiast zapytać shogala  :D

HellSign

Już gramy :)

Już grasz na core?
/Sebal
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

Shen

Rzarziel

Naia:
Fanning - Sigel Knight 9x - Retired
Chronos:
Resider - Sigel Phoenix Knight 102/99/80/80 - Retired
Lilith:
Resider - Sigel Knight 9x- Retired
Ramona:
Raindays - Othell Adventurer 99/99/80/80 - Retired
Resider - Feoh Mystic Muse 99/99/80/80 - Retired
Skelth:
Resider - Dark avenger 4x - Active
Rzarziel - Warcryer 4x - Active

Rzarziel

Naia:
Fanning - Sigel Knight 9x - Retired
Chronos:
Resider - Sigel Phoenix Knight 102/99/80/80 - Retired
Lilith:
Resider - Sigel Knight 9x- Retired
Ramona:
Raindays - Othell Adventurer 99/99/80/80 - Retired
Resider - Feoh Mystic Muse 99/99/80/80 - Retired
Skelth:
Resider - Dark avenger 4x - Active
Rzarziel - Warcryer 4x - Active

Shen

Na neostradzie to się chyba nie da grać na eu. W godzinach szczytu lagi mam jak ch.

Arimas

Cytat: Shen w Sierpień 31, 2012, 10:45:29 PM
Na neostradzie to się chyba nie da grać na eu. W godzinach szczytu lagi mam jak ch.
leatrix latency fix? ew. B-ping

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Shen

Chyba bede musial tego sprobowac, bo mi zajawka na l2 wrócila.

Arimas

Kiedyś jeszcze był myk taki, że się do nich dzwoniło i prosiło/domagało się o przełączenie czegoś tam co w większości przypadków naprawiało problem z lagami~~

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Dzondzy

Pan Michał, czyt. Ja, wpadł na świetny pomysł przełączenia portów w centrali. Zadzwoń na infolinie TPSA i poproś żeby Ci zmienili z interleaved na fast, będzie po problemie ;- )

JamesDoakes

Cytat: Dzondzy w Wrzesień 01, 2012, 12:41:19 AM
Pan Michał, czyt. Ja, wpadł na świetny pomysł przełączenia portów w centrali. Zadzwoń na infolinie TPSA i poproś żeby Ci zmienili z interleaved na fast, będzie po problemie ;- )
miałem okazje pogadać z monterem tpsy jakiś rok temu m.in właśnie o tym kodowaniu, i ponoć teraz tego nie zmieniają lub robią to niechętnie bo "po zmianie taki użytkownik generuje 2x więcej ruchu w centrali", ale może takie żydostwo tylko w Łodzi :D

HellSign

Cytat: Shen w Sierpień 31, 2012, 10:45:29 PM

Myślę, że poza weekendem przy dobrej odległości do odbiornika i 6mbitach spokojnie powinno być ok, chociaż jak się polaczki w weekend rzucały to zdarzały się delaye.

Takie coś możesz spróbować programami poprawić lub (gdzieś w necie dostępna genialną kartą sieciową do fpsów czy jakoś tak)

Cytat: kornes w Wrzesień 01, 2012, 04:38:30 AM
Cytat: Dzondzy w Wrzesień 01, 2012, 12:41:19 AM
miałem okazje pogadać z monterem tpsy jakiś rok temu m.in właśnie o tym kodowaniu, i ponoć teraz tego nie zmieniają lub robią to niechętnie bo "po zmianie taki użytkownik generuje 2x więcej ruchu w centrali", ale może takie żydostwo tylko w Łodzi :D

this
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

Shen

Dwa razy dzwonilem i kazdy mowil to samo, ze juz tego nie robia, szczegolnie przy szybkich laczach, ale sprobuje jeszcze raz.

Dzondzy

Robią, robią. Ja 2 x trafiłem na typa który był fanem gier FPS, pogadaliśmy i za pierwszym razem sam o tym powiedział, że istnieje taka opcja, a za drugim że rozumie problem i zaraz napisze ticket.

A najlepiej sprawdzcie sobie sygnały, czy w ogóle warto poruszać temat :

Margin (odstęp szumu od sygnału SNR) powinien być jak najwyższy, przyjmuje się jako minimalną wartość około 6. Niższe wartości mogą powodować zrywanie sygnału.

Attenuation (tłumienie linii) powinno być jak najniższe. Jeśli zbyt duża, tzn że masz daleko od DSL lub stare kable.

Zauważę również, że na różnych modemach mogą się wyświetlać różne wartości. U mnie pomiędzy modemem na USB a modemem z ruterek róznica ta wynosiła kilka jednostek.

EDIT: INFO OD KOLEGI Z NETII - gdyby odmówili takiej zmiany, upierając się bez konkretnych argumentów można starać się o rozwiązanie umowy z winy TPSA.

pokit

ja mam w tp 1 mb i chodzi mi to naprawde dobrze, ale jakies 2 lata temu tez mialem tragedie, 1000 telefonow i maili aż w końcu coś poprawili i w l2 na lagi nie moge narzekac a mam tylko 1mb lacze na starych kablach, wiec tez mi sie wydaje ze to jest do zalatwienia, postrasz ich troche w @ zerwaniem umowy moze pomoze.

Alarion

trololo, tutaj jakaś drama, nie to co na polaczkowie z zakapiorem chwalącym się 10k zł na koncie, albo kamilkiem opowiadającym kolejne cudowne bajki : https://forum.4game.com/showthread.php?t=12054&page=2

btw sup guys. Myślę, że random zakapior powinien teraz zrobić alt konto żeby dopisać, bo jestem pewien, że mimo kilku kont zbanowanych nadal do czyta  ; D  ; D

@co do tematu:

2 mb neti na cały dom (ojciec laptop, brat komputer, więc jak cała nasza 3 korzysta czasem, to jest poniżej 1 mb na osobę) i mam delay takie o około 1/4 sekundy, na mass pvp lagi się jeszcze zwiększają. Zatem niestety musiałem kupić BP ; s
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Draghar

Smolensk

hax mad

ciekawy jestem czy HELL dostanie hero na next month.
Doomcio Sigel Knight 99 ~ H.S.J.E.A.H  Team    [Party Leader]

Acid

Cytat: Dzondzy w Wrzesień 01, 2012, 09:15:05 AM
Robią, robią. Ja 2 x trafiłem na typa który był fanem gier FPS, pogadaliśmy i za pierwszym razem sam o tym powiedział, że istnieje taka opcja, a za drugim że rozumie problem i zaraz napisze ticket.

A najlepiej sprawdzcie sobie sygnały, czy w ogóle warto poruszać temat :

Margin (odstęp szumu od sygnału SNR) powinien być jak najwyższy, przyjmuje się jako minimalną wartość około 6. Niższe wartości mogą powodować zrywanie sygnału.

Attenuation (tłumienie linii) powinno być jak najniższe. Jeśli zbyt duża, tzn że masz daleko od DSL lub stare kable.

Zauważę również, że na różnych modemach mogą się wyświetlać różne wartości. U mnie pomiędzy modemem na USB a modemem z ruterek róznica ta wynosiła kilka jednostek.

EDIT: INFO OD KOLEGI Z NETII - gdyby odmówili takiej zmiany, upierając się bez konkretnych argumentów można starać się o rozwiązanie umowy z winy TPSA.

TEPSA to nie Netia niestety... Mi ostatnio powiedzieli, że jak pingi są w granicah 60ms do polskich serwerów to oni nic z tym zrobić nie mogą... ;x Zapytałem się więc typa do czego służy mu internet, bo jeśli przegląda tylko pogodę na wp to rzeczywiście bez sensu rozmowa z nim. Strasznie się oburzył i stwierdził, że zmiany z interleaved na fast, ani wymiany końcówek napewno nie będzie.

Po kilku dniach przy pingowaniu wp.pl pingi zamiast 60 ms są 20 ms, ale na EU dalej ruszam się raz na 2 sekundy.

He4DSh0t

Też mieliśmy z kuzynem problem z lagami, było poruszane to kilkadziesiąt stron wcześniej, po kilku testach okazało się, że problemem był przekaźnik gdzieś w Niemczech gdzie gubiło się 90% pakietów, wystarczyło kilka maili do tamtejszego operatora i tpsa i problem rozwiązany, od tego czasu praktycznie 0 laga na Core bez BP.
sQam sQuad Old Member - Core
7Sins Old Member - Lilith

xRelapse

Pingplotter test sobie zróbcie i zazwyczaj wszystko jasne :)

NotTheFakeTazman

To czy masz Interleave czy Fast nie ma nic do tego jaki masz ping do Core, ja grajac na Core mialem zmienione Interleave na Fast i nie zobaczylem zadnej roznicy - dopiero jak sciagnalem BP to ping mialem 20-30 i zero laga w grze(na poczatku mialem takie lagi ze sobie podarowalem gre w pierwsze dni). A co do trybow kodowania to przy netach 2mb+ dostaje sie z automatu Interleave i trzeba sie niezle nadzwonic/pisac zeby zmienili na Fast i wtedy MOZE to zrobia.

EDIT: GZ hero, widze ten ostatni miesiac ruskich hero sie troche przeciaga :/

HellSign

Cytat: NotTheFakeTazman w Wrzesień 01, 2012, 04:16:00 PM
To czy masz Interleave czy Fast nie ma nic do tego jaki masz ping do Core, ja grajac na Core mialem zmienione Interleave na Fast i nie zobaczylem zadnej roznicy - dopiero jak sciagnalem BP to ping mialem 20-30 i zero laga w grze(na poczatku mialem takie lagi ze sobie podarowalem gre w pierwsze dni). A co do trybow kodowania to przy netach 2mb+ dostaje sie z automatu Interleave i trzeba sie niezle nadzwonic/pisac zeby zmienili na Fast i wtedy MOZE to zrobia.

EDIT: GZ hero, widze ten ostatni miesiac ruskich hero sie troche przeciaga :/

W L2 zawsze najwięcej "mieli" niekoniecznie reprezentowali Ci co grali najwięcej także i tak jest dobrze jak polski team z 3x mniejszym +(zgaduję) primem depcze im po piętach.

To albo oni są zajebiści, albo tamci lamowaci.
RPG CLUB x3 Empire

Horken

Hehe, ładnie pocisnęli z tymi hero ^^
Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu