Kilka pytań?

Zaczęty przez blazkowicz, Styczeń 19, 2012, 02:24:23 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

blazkowicz

siemka, zaczynam grac na Core i mam kilka pytan :
1. jak z tym mentor system na innovie, dziala czy nie dziala ?
2. cos pokroju akademii z rewardem jak na niektorych prywatach czasem, jest na Corze ?
3. jak wyglada zbalansowanie klasowe ? tzn jakich klas/ras jest najmniej na corze ? czy raczej wyrownane mniej wiecej, nie ma egzotycznych zadko spotykanych okazow ?
4. raczej pytanie retoryczne bo znam odpowiedz ale dla pewnosci - BoXy tylko dla PA ? Rozumiem ze np, po jakims czasie, jak wykoksam Maina i boxa na max lvle i nie bede kupowal juz PA bo nie bede potrzebowal 2x xp - to wtedy nie bede mogl uzywac boxa ?

I takie ogolne jesli chodzi o GoD'a - ponoc mialo byc zbalansowanie postaci  wyrownanie, jak im to wyszlo ? czy wciaz sa jakies ciut OP postacie w stosunku do innych jak to zwykle w lineage'ach bylo ?(ofc nie oczywiste typu dagg>mag, tylko cos jak lucznicy w HB, kamaele w gracii itp)

Z gory dzieki za pomoc, pzdr.

spiety

Cytat: blazkowicz w Styczeń 19, 2012, 02:24:23 AM
siemka, zaczynam grac na Core i mam kilka pytan :
1. jak z tym mentor system na innovie, dziala czy nie dziala ?
2. cos pokroju akademii z rewardem jak na niektorych prywatach czasem, jest na Corze ?
3. jak wyglada zbalansowanie klasowe ? tzn jakich klas/ras jest najmniej na corze ? czy raczej wyrownane mniej wiecej, nie ma egzotycznych zadko spotykanych okazow ?
4. raczej pytanie retoryczne bo znam odpowiedz ale dla pewnosci - BoXy tylko dla PA ? Rozumiem ze np, po jakims czasie, jak wykoksam Maina i boxa na max lvle i nie bede kupowal juz PA bo nie bede potrzebowal 2x xp - to wtedy nie bede mogl uzywac boxa ?

I takie ogolne jesli chodzi o GoD'a - ponoc mialo byc zbalansowanie postaci  wyrownanie, jak im to wyszlo ? czy wciaz sa jakies ciut OP postacie w stosunku do innych jak to zwykle w lineage'ach bylo ?(ofc nie oczywiste typu dagg>mag, tylko cos jak lucznicy w HB, kamaele w gracii itp)

Z gory dzieki za pomoc, pzdr.

1. Jeszcze nie działa
2. coś tam na chacie było widać że za aka płacą
3.Klasy są raczej wyrównane lecz moim zdaniem trochę mało summonerów ;]
4.PA= 2x Exp , Solo Kama , i możliwość Boxa ... jak wbijesz max lvl i nie bedziesz miał PA to nie odpalisz boxa

tytusDeZoo

Nie wyexpisz boxa na max level takze mozesz sobie tym glowy nie zawracac. (Expi sie glownie w party)
Veve 99/97 Feoh Wizard Core server
Tytus 92 Feoh Wizard Lancer server
Ais / Yans / Atomek / Kylal / VeveLaBoo Nightmare DN server

blazkowicz

abstrakcyjnie zalozylem z tym max boxem, mialem na mysli max lvl jaki bym potrzebowal boxa ; )

Hmm summonerow, a jak wyglada kwestia PT ? chetnie biora summonerow do PT tutaj ?
Bo PA raczej bede tylko okazyjnie jedniodniowki kupowal nie na stale, wiec tez nie chcialbym wpakowac sie w klase ktorej nigdy by nie chcieli do PT, tymbardziej bez PA ...
Zawsze gralem melee dd ew raz PR em z boxem, wiec zwykle cisnalem solo do 80 lvl i koniec xp, ale bez boxa tutaj wbic ten 85+ solo zapewne ciezko by bylo ...

Polopiryn

Summonerem w GoD expi się najłatwiej ze wszystkich klas, a konikiem to już wgl. błachostka. Stark w 10 dni 1>85. Trzeba tylko mieć czas
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

blazkowicz

rozumiem, no niestety czasu to tak 3-4h pewnie bede na dobe spedzal takze sie wydluzy troche bardziej xpienie, niestety beztroskie czasy koczowania po 12+h juz minely : )
jak czytam o tych summonerach, to podobno w pvp troche kicha sa, a tez glupio nawet wyexpic 85+ w 10 dni a potem dostawac baty na pvp i miec problemy ze znalezieniem CP ; )
no coz, dzieki za pomoc, poczytam jeszcze o tym summonerze i byc moze sie skusze pomimo wszystko, jako ze ich malo a lubie byc egzotyczny, "wyjatkowy jak platek sniegu" : P

Polopiryn

Na razie najwięcej szukają healerów, bo Ci co robili okazali się, że ta postać jest dla nich zatrudna etc. kwestia czasu, aż się ustatkuje. A summoner to dobra klasa, co widać top party to 3x summoner :P. Napisz do kamiil, on Ci coś napiszę na temat summonera na pvp 85+
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Diverso

Witam.
Mam kilka pytań oddnośnie Core'a.
Ile mniej więcej osób tam gra?
Opłaca się zaczynać ?
Jak wyglądają spoty na mniejszych lvlach ? Znajdę kogoś z kim można zrobić party czy zupełnie puste ?

Z góry dzięki.

tevin

No cóż ja w zasadzie wpadłem tam tylko wczoraj i dziś na chwilę, aby samemu odpowiedzieć sobie na pytania jakie zadałeś ;)
Z racji braku czasu udało mi się zaledwie w chwilkę wbić 21 lvl na tych questach. Teraz robi się je bez problemu, ludzi też spotkasz, ale po co party na 1x,2x lvl. Jeśli chodzi o kamaloki to dalej ludzie spamują lf ppl kama 26 itp. Aktualnie są siegie i ciężko się gdziekolwiek przenieść więc utknąłem w gludio na 21  :beksa: Jednak wydaje mi się że jest podobnie jak kiedyś (może nawet dziś) jak na RuOffie- co chwilę ktoś odchodzi, co chwilę ktoś przychodzi.

P.S.Jakbyś chciał (lub ktoś z low lvl chciał) pograć to pisać na pw! ;)

Arimas

nie wiem jak na low lvl ale na spotach 85-90 w godzinach 18-23 jest ludzi od groma i ciut ciut

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

tevin

jezu od 5 minut gapie się w twoją sygnę :D
Skorzystam z tematu, sam zadam pytanie:
A jak wygląda sytuacja z klanami (m.in polskimi)? Otwarci są na graczy który niedawno zaczęli grać, ale są godni zaufania?

Dyma

Jest sporo małych klaników, gdzie grając systematycznie po kilku tyg nie będziesz odstawał już z lvlem.
Cytat: Arimas w Styczeń 08, 2012, 02:06:06 AM
Update:
W Amber party, jego członkowie pytają się alariona czy mogą dostać passy na shogala zamiast zapytać shogala  :D

Arimas

Cytat: tevin w Marzec 11, 2012, 04:35:21 PM
jezu od 5 minut gapie się w twoją sygnę :D
Skorzystam z tematu, sam zadam pytanie:
A jak wygląda sytuacja z klanami (m.in polskimi)? Otwarci są na graczy który niedawno zaczęli grać, ale są godni zaufania?
HeartBreakers - International (tylko consty)
HolyInquisition - Prowadzone przez 1 party rosjan (dunno)
VaeVictis - International (prawdopodobnie otwarta rekrutacja)
OOC - International (z tego co wiem otwarta rekrutacja)
Enclave - International (dunno)
BloodyBiscuits - Polski clan (mają topic tutaj)
OldBoyz - Polski clan (też mają topic)
Jest też sporo mniejszych klanów, polskich głównie

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

ARCYK

Najważniejsze, że jest przynajmniej jakaś rotacja. Jak ktoś wcześniej napisał: ktoś odchodzi i ktoś przychodzi. Nie czarujmy się ale widać, że online zmalał. Pomimo tego, nawet na największych wypizdówkach można znaleźć graczy :). Kumpel robił postać jakieś 3 dni temu i zawsze ktoś się znalazł na spotach nisko lvlowych. Fakt, że nie wygląda to tak, jak ja zaczynałem miesiąc temu ale nie jest źle. Po prostu priv playerzy quitują. :D A odnośnie tego party na low lvlach to nie wiem czy jest sens. Ja cały czas koksam samemu (lvl 80). Pt tylko brałem na kame i później quest w toi. I to w zasadzie tyle. Z kolei po 85+ to jak się dobrze orientuje ciężko expić samemu bo mało spotów. Swampland chyba w sumie tylko? :P

Arimas

Cytat: ARCYK w Marzec 11, 2012, 05:07:30 PM
Najważniejsze, że jest przynajmniej jakaś rotacja. Jak ktoś wcześniej napisał: ktoś odchodzi i ktoś przychodzi. Nie czarujmy się ale widać, że online zmalał. Pomimo tego, nawet na największych wypizdówkach można znaleźć graczy :). Kumpel robił postać jakieś 3 dni temu i zawsze ktoś się znalazł na spotach nisko lvlowych. Fakt, że nie wygląda to tak, jak ja zaczynałem miesiąc temu ale nie jest źle. Po prostu priv playerzy quitują. :D A odnośnie tego party na low lvlach to nie wiem czy jest sens. Ja cały czas koksam samemu (lvl 80). Pt tylko brałem na kame i później quest w toi. I to w zasadzie tyle. Z kolei po 85+ to jak się dobrze orientuje ciężko expić samemu bo mało spotów. Swampland chyba w sumie tylko? :P
Ostatnio byłem z moim party w SoA zrobić daily(free kamyczki) i byłem zaszokowany ilością ludzi na reptilikonach (godzina ok 20-21)
musieliśmy wybić 2 party żeby jakieś moby mieć wolne dla siebie  :D

Diverso

A co jeżeli chodzi o klase ? jakie są aktualnie najbardziej poszukiwane ?

ARCYK

Cytat: Arimas w Marzec 11, 2012, 05:29:06 PM
Cytat: ARCYK w Marzec 11, 2012, 05:07:30 PM
Ostatnio byłem z moim party w SoA zrobić daily(free kamyczki) i byłem zaszokowany ilością ludzi na reptilikonach (godzina ok 20-21)
musieliśmy wybić 2 party żeby jakieś moby mieć wolne dla siebie  :D

Ja codziennie jestem zszokowany jak robię tego daily na aniołach na woa... wbijam po północy i każdy spot z aniołami zajęty. No ale już koniec tego Q. No ale rzeczywiście, dead serwer jak chuj!

Cytat: Diverso w Marzec 11, 2012, 05:48:12 PM

Tank, healer i enchanter zawsze znajdzie pt/cp. Najmniej pożądaną klasą to chyba Tyrr Warrior póki co :P. Ale to co Ci napisałem to tyczy się postaci przebudzonych.

Negnal

Cytat: Diverso w Marzec 11, 2012, 05:48:12 PM

w kazdym pt zawsze brakuje tanka wiec on nigdy nie ma problemow ze znalezienie party

asdf1movie

tanków jest juz w miare. dawniej był okres ze jak nie bylo naszego tanka to nawet 30min czekało sie na kogos kto by poszedł łaskawie w party. teraz troche bardziej poszukiwani są healerzy ale tez nie jest najgorzej. jesli wybierać DD, wybrał bym sumonera, łuka lub 87+ daggera na gog. tyrr warior rzeczywiscie jest nieco słabszy ale w nastepnej kronice ma byc lekko wzmocniony tak ze nie bedzie juz odstawał od innych dd

tevin

no czyli dobrze wybrałem summonera. Mam nadzieje że za jakiś czas znajdę nim jakieś pt/clan ;) A podobno summonerzy "op są"  :P

Russe

Cytat: tevin w Marzec 11, 2012, 07:05:32 PM
no czyli dobrze wybrałem summonera. Mam nadzieje że za jakiś czas znajdę nim jakieś pt/clan ;) A podobno summonerzy "op są"  :P
Tylko na oly i tylko w dobrych rękach. Nie ma tak wkurwiającej klasy na oly dla healera jak summoner :D
A może by wrócić na oficjal :)

Diverso

Jeszcze jedno kiedyś pamiętam była taka stronka do sprawdzenia online na serwerach innovy. Nadal on istnieje ?

P.s
Gdzieś na stronie były tutaj skille rasowe, ale teraz nie moge ich znaleźć ! POMOCY !

Arimas

Cytat: Diverso w Marzec 11, 2012, 08:07:58 PM
Jeszcze jedno kiedyś pamiętam była taka stronka do sprawdzenia online na serwerach innovy. Nadal on istnieje ?

P.s
Gdzieś na stronie były tutaj skille rasowe, ale teraz nie moge ich znaleźć ! POMOCY !
1. Nie ma

2. http://l2gc.com/

sakaszli

Jak nie zapomnę to jutro dam ci screen z online, ale więcej niż 3k na core i 700 na arii (aria) nie licz.

tutaj online z 6 Lutego: http://i.imgur.com/xcsz6.png

Alarion

Cytat: sakaszli w Marzec 12, 2012, 12:20:52 AM
Jak nie zapomnę to jutro dam ci screen z online, ale więcej niż 3k na core i 700 na arii (aria) nie licz.

tutaj online z 6 Lutego: http://i.imgur.com/xcsz6.png

cool story bro
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker