Łucznicy vs reszta

Zaczęty przez Feanor, Marzec 04, 2006, 09:32:03 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Feanor

A więc jak w temacie: z jakimi klasami łucznicy nie mają żadnych szans, kogo zmiotą z powierzchni ziemi, a z kim walka będzie długa i wyrównana. Chodzi mi głównie o HE, bo nim gram (a raczej grałem, problemy z gameguardem C4...) Ciekaw jestem czy HE  miałby jakiekolwiek szanse z Tyrantem. Ponieważ na pewno przed nim nie ucieknie, to chyba najlepiej byłoby zapuścic Snipe, UE i  walić ze skilli i SS. Tyrant ma light armor więc może mocno ucierpieć. No i chętnie poznałbym opinię innych co do pomysłu Thorina, czyli HE w heavy armorze. Ale ja raczej skłaniałbym się do BW heavy niż Doom, wolę większy p.atk. :D
www.linezeus.gr

Feanore lvl 52+

Xavierr

Cytat: Feanoriekaw jestem czy HE miałby jakiekolwiek szanse z Tyrantem

Nie :P

Cytat: FeanorPonieważ na pewno przed nim nie ucieknie, to chyba najlepiej byłoby zapuścic Snipe, UE i walić ze skilli i SS

On Cie będzie jechał z hurricana, soul breakera, burning fista, punch of doom i tak w kółko---> eva nie pomoże

Cytat: FeanorTyrant ma light armor więc może mocno ucierpieć.

I przy okazji w 3dupy hp, self heala, 1000+ atack speed :twisted:
You watch the world exploding every single night
Dancing in the sun a newborn in the light
Say goodbye to gravity, say goodbye to death
Hello to eternity I'll live for every breath

Feanor

Pamietaj, że przy punch of doom sam się zestunuje. A poza tym żeby walić z tych skilli musi ładować coś w stylu focus sonica glada, nie pamiętam jak to się u tyrana nazywa.
www.linezeus.gr

Feanore lvl 52+

sebeq

Ogolnie lucznicy maja duze szanse z magami (najwieszke SR). Wszelkiej masci Tankowie sieja niezly postrach wsrod archerow...glownie za sprawa skilla deflect arrow. Chodzi mi oczywiscie o pojedynki 1 vs. 1. Jesli mialbyc pisac o masowkach, zreszta co tu duzo pisac. Masowki= Lucznik -> ALL

skeema - sagittarius/sorcerer @ambereye

Xavierr

Cytat: FeanorPamietaj, że przy punch of doom sam się zestunuje. A poza tym żeby walić z tych skilli musi ładować coś w stylu focus sonica glada, nie pamiętam jak to się u tyrana nazywa.

W c4 punch of doom stanuje nie tyranta, lecz jego przeciwnika :twisted:
Focus force się bardzo szybko ładuja na 7 lv jak się ma 1000+ atack speed.

CrazyNinja

HE 1v1 nie jest za dobry za to na mass pvp uwazam go za najlepsza postac zaraz kolo SR. Na mass pvp grajac lucnzikiem szczegulnie uwazaj na overlordow i daggerow a 1v1 lucznik juz nie jest taki super chyba ze masz buffy  8)
-_-

Ryltar

CytatStrikes the enemy with an iron fist which throws oneself into a state of shock briefly. Usable when one is equipped with a fist type weapon. Over-hit is possible. Power 6332.

Gdzie wy macie ze potrzebuje ff?Tyrant mojego kumpla wyciagnol 2k atk speed z potionami,lamerskimi tatuazami,puma i fist fury.Taki speed dawal mu 3-4 ataki na sekund i zadawal okolo 400 obrazen.

Xavierr

Feanor wspomniał o UE, a ja, że na skile UE nie pomoże

Ryltar

Tyrant ma ta przewage nad gladem ze nie musi zmieniac broni zeby stuntowac bo wali z soul breakera i burning fist hurrican i nie masz pol hp.Dlatego pod tym wzgledem tyrant jest lepszy.

Dymek69

HE bez buffów napewno nie zabije maga, ponieważ szybciej dostanie sleepa i jest po zabawie. Ale na full buffie ma szanse i to dosc spore z magami. Napewno nie ma zbyt duzych szans z tankami.
Knowledge Reigns Supreme Over Nearly Everyone

sebeq

eh....wez sobie pod uwage ze stun ma wiekszy zasieg niz sleep.

Ryltar

No i to ze lucznik ma zasiego 800 a mag 650 czy tam 750.

Feanor

Ryltar ja nie mówiłem o Punch of Doom, tylko o Hurricane Assault. Całkiem sporo skilli Tyranta wymaga Focus Force (już się nauczyłem :D)

Łucznik ma zasięg 900. Tyle samo co nuke'i magów. Sleep ma 600. To trochę bez sensu bo łucznicy powinni mieć większy zasięg niż magowie :/
www.linezeus.gr

Feanore lvl 52+

Ryltar

Fucus Force to wymagaaja tylko  4 ataki(hurican, te 2 z dystansu i ten melee obszarowy).A lucznik ma 800 bo:400 ma sam luk long shot 1 daje 200 i drugie tyle long shot 2.

Dymek69

No dobra ale stun troche dłuzszy jest od sleep'a, a nie zawsze wchodzi stun, a sleep raczej zawsze.
Knowledge Reigns Supreme Over Nearly Everyone

Anclen

Jak wejdzie stun to juz po magu a jak wejdzie sleep w lucznika to jeszcze nie oznacza ze mag wygral.
dowiedzialem sie ze moj avatar wprawdzie odzwierciedla dobra postac ale z takiego anime ze plakac mi sie chcial .... co za niefart ;/

sebeq

Sleep nie wchodzi zawsze...chyba ze masz bizuterie no grade.

harnas

Jeszcze jakoś nikt nie wspomniał o daggerach.Daggerze też mają spore szanse z łudznikami. Przed PW trudno ucieć, SR może ma szanse uciec przed nim, ale HE i PR już nie bardzo.Doświadczony dagger, który ma doświadczenie w wprowadzaniu blowów łatwo może zabić HE. PW i TH mają spore szanse na zabicie łucznika.
nick Harnas zawsze i wszędzie....

blueberry1000kg

Cytat: Ryltar
Tyrant mojego kumpla wyciagnol 2k atk speed z potionami,lamerskimi tatuazami,puma i fist fury.Taki speed dawal mu 3-4 ataki na sekund i zadawal okolo 400 obrazen.

LOL, na jakim to serwerze? Mam nadzieję, że zaokrąglasz do 2k, bo to nawet brzmi śmiesznie. Na kilku dobrych serwerach miałem tyranta na 75 lvl i NIGDY nie osiągnął on 2k speeda, nawet na full buffach, potionach, skillach oraz z tattoo.
Wszyscy jesteście faje :P

System

2 k speed to juz przesada...jak masz ponad 1,5k atak sp. to ci wywala z serva nawet...a po za tym co wy wiecie o lucnzikach ;] tyrant jest slaby co do HE wystarczy UE i bedzie trafial 1 na 3 a HE stu i spookojnie go zbija...HE moim zdaniem jest najlepysz [ogolnie archery ]
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

blueberry1000kg

Taki sposób na HE.

Arena. HE w jednym rogu, Tyrant w drugim. Bierzesz totem zająca, potionki na speeda czy tam wind walka (możesz to przed walką zrobić). Początek jest najważniejszy, jeżeli uda ci się dobiec do łucznika zanim ciebie zestunuje, to wygraną masz w kieszeni, a dobiec nie jest cięzko, bo tyr ma rakietę w tyłku :D. Dajmy na to, że dobiegłeś, walisz stunning fista, a soul breakera zostawiasz sobie na momenty kiedy on próbuje ciebie zestunować, to przerywa jego stuna, bo twój jest dużo szybszy. Gorzej jak on ciebie pierwszy zestunuje, powiem że nie wiem co wtedy, bo ja dobiegałem zawsze :P. Można się pobawić w strzelanie tyrantem, ale ten sposób jest chyba najprostszy- dobiec i ogłuszyć zanim on to zrobi.

Xavierr

Cytat: blueberry1000kgwalisz stunning fista

:shock: Powaliło?? Walisz Criple, jak nie wejdzie to jedziesz dalej na króliku dopóki criple nie wejdzie, zmieniasz na wilka/pumę. Stun, 2x ff (nie ładuj do 7, nie ma na to czasu, trzeba trzymać się jak najbliżej) huricane, burning fist, stun i tak do jego deda (szybko to będzie). Aha, oczywiście na fist fury jedziesz Ta taktyka i nawet Ci CP nie powinno zejść :D

BTW fajne te nowe emoty :)

blueberry1000kg

No fakt zapomniałem opisać kiedy sieknąć żółwia, po prostu zapomniałem. Żółwia siekasz od razu po przerwaniu jego stuna. Jak wejdzie to zmieniasz koniecznie totem.
Cytat: XavierrBTW fajne te nowe emoty :)

Hehe niom, zwłaszcza ten -> :shock:

Feanor

Jeżeli walczysz z HE z odpalonym Snipe to po co ci Cripple xD :P Pamietajcie że totem krolika to minus 80% p.defa. :P Wiecie ile tyrant z tym będzie obrywał??
www.linezeus.gr

Feanore lvl 52+

blueberry1000kg

Cytat: FeanorJeżeli walczysz z HE z odpalonym Snipe to po co ci Cripple xD :P Pamietajcie że totem krolika to minus 80% p.defa. :P Wiecie ile tyrant z tym będzie obrywał??

Ano po to, żebyś mógł do niego dobiec. Nie wiem jak totem wilka, czy dałoby rade dobiec na nim do HE.