mana

Zaczęty przez vallantall, Marzec 13, 2006, 04:09:34 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

vallantall

Jeśli było so sorki, ale przez 'search' nic nie znalazłem.

Chodzi mi o mane. Gram łucznikiem, na razie ES i cierpię na chroniczny brak many. W związku z tym moje pytanie: czy można gdzieś kupić miksturki ją przywracające, jeśli tak to gdzie? Czy są może jakieś czary ją przywracające (jaka postać je posiada)? No i w ogóle co robić, żeby zużywać jej jak najmniej.

Thx za odpowiedzi i prosze o wyrozumiałość, dopiero zaczynam przygodę z L2 :P
-=tu gram=-
status gg:  http://www.gadu-gadu.pl/users/status.asp?id=2102333">

hrypek

Cytatczy można gdzieś kupić miksturki ją przywracające

Zależy od servera na niektorych mozna co jest głupotą a na niektórych nie sa tez takie na których kupic nie można ale można znalezc na mobcach (chyba na dune tak bylo)

CytatCzy są może jakieś czary ją przywracające
Tak Elven elder jak i shilen elder, maja takie rarytasy.

CytatNo i w ogóle co robić, żeby zużywać jej jak najmniej.
Hmm rzadko bić skillami power shoty i inne takie a jak sie skończy manna siadac na pupe i czekać az sie zregeneruje warto tez uzywac soul shotow rozwalisz moba w np. w 3 strzalach niż bez ss w 5-6 automatycznie tracac wiecej mp, moze ich nie uzywasz zwracam na to uwage bo jak sam napisaleś  :D
Cytatdopiero zaczynam przygodę z L2

Pozdrawiam
Doombringer Gaav - 81
DeathAdders clan on Luna server.

CORE eu

Warsmith Funnyguy

Arthas

Na niskim lv nie uzywaj też skilli : Accuracy i Vicious stance...
Oba t skille pasywne, accu zwiększa celność co i tak na niskim lv nic nie pomaga bi i tak zawsze trafiasz. A Vicious stance zwieksza sile krytyków, przydatne ale prawie na kazdym servie zbugowane i nie działa , albo działa tylko e sztyletem.

sebeq

Mozesz tez kupic sobie Tatoo/Dye +Men, podnosi ona mane oraz zwieksza szybkosc jej regeneracij

skeema - sagittarius/sorcerer @ambereye

Jancia

Jeżeli grasz magiem to zamiast biegac zacznij chodzic:) Clear Mind się kłania :P
Server: Teon
KrejziBicz -Shilen Saint 77/Blade Dancer 52+
Kathia -Warsmith 40+

sebeq

Cytat: vallantallGram łucznikiem

Nie gra magiem :P

skeema - sagittarius/sorcerer @ambereye

Thorin

Witam ja ci odpowiem są potiony do many mana potions albo mana drugi się nazywają na serwerach l2j dostaniesz je w każdym sklepie na normalny serwerach albo tylko z eventów albo z jakiś bonu suw bądź w ogóle niema to na poty nie masz się co zapatrywać powiedz na jakim serwie grasz to ci powiem dalej czary maja magowie ale tylko dla siebie jest czar u propetha do zwiększenia max many ale chyba nikt niema czarów do szybszego odnawiania się many choć kilka postaci ma pasywne takie skille jeśli grasz łucznikiem i chcesz zużywać jej jak najmniej to musisz przestać używać specjalnych skilli i ataków bij moby tylko zwykłym strzelaniem co pozwoli ci zaoszczędzić many nie używaj guidance takiego skilla bo tez żre mane chyba ze bijesz moby ciężkie do trafienia skilli i tego używaj tylko podczas pvp i to tez mądrze.
EDIT By Shaman: A Thorin to spamer i gada bez sensu... :) jak przeskrobie to lac mu ostrzezenia ile wlezie bo jest na warunkowym :P

Anclen

o kurde Thorin szok co za odmienny post od reszty az go przeczytalem  :P  dalbym ci pochwale ale nie moge  :P  
Co do topicu strzelaj ciagle z ssami nie uzywajac skilli, strzal odbiegasz strzal odbiegasz itd pomaga zaoszczedzic troche zycia.
dowiedzialem sie ze moj avatar wprawdzie odzwierciedla dobra postac ale z takiego anime ze plakac mi sie chcial .... co za niefart ;/

vallantall

Gram na iKon'ie - przy okazji polecam server :P klik

Cytat: hrypekwarto tez uzywac soul shotow rozwalisz moba w np. w 3 strzalach niż bez ss w 5-6 automatycznie tracac wiecej mp, moze ich nie uzywasz zwracam na to uwage bo jak sam napisaleś  :D
zalety soulshotów juz odkryłem

Cytat: hrypekTak Elven elder jak i shilen elder, maja takie rarytasy.
dzięki za podpowiedź z kim mam trzymać :D

Cytat: sebeqMozesz tez kupic sobie Tatoo/Dye +Men, podnosi ona mane oraz zwieksza szybkosc jej regeneracij
gdzie i u kogo mogę to zrobić? jeśli wiesz to podpowiedz.

Cytat: Ancleno kurde Thorin szok co za odmienny post od reszty az go przeczytalem :P dalbym ci pochwale ale nie moge :P
też bym mu dał, ale to będzie za duży kontrast z jego ostrzeżeniami  :o

dzisiaj (wczoraj; nieważne) widzialem armory zwiększające manę na stale w shop'ach - juz zbieram kase :wink:
-=tu gram=-

Soulern

Cytat: hrypek
Cytat
CytatCzy są może jakieś czary ją przywracające
Tak Elven elder jak i shilen elder, maja takie rarytasy.
A Human Wizard to już nie?;) Body to Mind na przykład  :wink:

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

hrypek

A czy body to mind przywroci lucznikowi mp  :wink:
Doombringer Gaav - 81

CORE eu

Warsmith Funnyguy

Soulern

CytatA czy body to mind przywroci lucznikowi mp
Jeśli na serwerze jest miły GM :D

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

harnas

Body to Mind to skill human i DE wizarda zamieniający HP na 2 razy mniejszą (albo jeszcze mniej) ilość MP
nick Harnas zawsze i wszędzie....

eSkel

Sry za offtop,

jakie raty ma iKon ?  :roll:

hrypek

Doombringer Gaav - 81

CORE eu

Warsmith Funnyguy

vallantall

Odnośnie łuków: czy sa jakies łuki d,c,b,a grade które nie biorą many za strzał albo biorą jej  niewielką ilość, które biorą najmniej? Czy wraz ze wzrostem grade rośnie też zużycie many?

Ok. Już znalazłem na stronce opis broni, poprzednio nie zauważyłem rubryki koszt MP.

sorry za lamerstwo :wink:

to hrypek: właśnie edytowałem swój post jak mi odpisałeś hehe :roll:
-=tu gram=-

hrypek

Doombringer Gaav - 81

CORE eu

Warsmith Funnyguy