klikam l2 exe i nic...

Zaczęty przez Adrian018, Kwiecień 13, 2012, 08:02:56 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Adrian018

Witam. Gralem sobie normalnie jeszcze dzisiaj i chcialem wgrać nowy patch do innego serwera ( byly tam textury, animacje i system ). Wyszedlem z obecnego serwera i wgrywam... I gdy probowalem odpalic l2 po tym, to klikam 2 razy na ikonke i po prostu nic się nie dzieje.. ( ani okienko z ladowaniem nie wyskakuje, po prostu nic ) robilem reinstall, usuwalem cala gre, caly folder i instalowalem od 0 i nic.. Caly czas ten sam problem. Sciagnalem inne systemy i wgl i nic, caly czas jak klikam ikonke nic sie nie dzieje, nie mam zadnego antyvira wlaczonego itp.. Ktoś wie co mogę na to poradzić? Chcialbym sobie pograc, ale po prostu się nie da, po raz pierwszy coś takiego mi się stalo. ( Dodam że gram na laptopie obecnie i wczesniej nie bylo zadnych problemow, może komuś pomocnemu to coś pomoże.. ;) )

skrzydlaty

Mozna prosic o wiecej szczegółów?
Jaka kronika, serwer itd ?
Jestem obserwowany
Big brat czuwa

Adrian018

kronika C6> Interlude
serwer> każdy...
Na tej kronice nie ma uptaderów itp, tylko odpalasz przez system i żaden serwer mi nie dziala, z każdym jest to samo, klikne 2 razy i nic sie nie dzieje.. ;/

Kamal

Skoro wywaliłeś wszystko z program files to powinno rozwiązać problem... Instalujesz L2 na dysku głównym czy na innej partycji?

Adrian018

no właśnie, powinno... ;/ nic w laptopie z ustawien systemowych nie zmienialem itp, wiec nie wiem co jest... wlasnie robie reinstalla kolejny raz od 0 i zobaczymy, moze tym razem to coś pomoze...
L2 instaluje na innej partycji.

edit. zrobiłem reinstalla, instaluje na tej samej partycji co wcześniej - czyli nie na głownej i dalej to samo...
edit2. dodam że gram na systemie Windows 7, ale wczesniej nie mialem takiego problemu na tym samym systemie...

Kamal

Może się zdziwisz, ale nie opłaca się instalować w 7-mce L2 na innej partycji. Dlaczego? 7-mka sobie ubzdurała kopiować pliki L2 do folderu windowsowego i stamtąd je zczytywać. Wywal całkiem L2, CCleaner -> usuń dane prefetch -> czyszczenie rejestru -> defrag -> instalacja na systemowym. Jak nie pomoże - lekarstwo-informatyków-na-wszystko czyli format (ew. poszukaj plików ręcznie i usuń)

Adrian018

masz racje, zauwazyłem wlasnie ze przez l2 mi na glownym dysku tylko miejsce znikalo caly czas... ale problem jest taki że mam dysk glowny na 20gb, a sam folder "Windows" zajmuje 15gb... a na l2 potrzeba przynajmniej 6gb... Jeśli użyje CCleanera to on powinien usunac te wszystkie pliki co naleza do l2 z systemowego windowsa rownież tak? bo inaczej to zostal tylko format, o czym myslalem od poczatku, ale format to ostatecznosc.. :))

edit. jakas rade które pliki w Windowsie rozpoznac że sa powiazne z l2 i moge je usunac bez problemu, żeby mi sie potem caly Windows nie sypnąl.. ;P

Kamal

z tego co pamiętam łykał właśnie systextures, animations i textures - sprawdź po folderach na C

Poza tym - 20 GB to zdecydowanie za mało na windowsa - jakiś większy program, pakiet office, kodeki... a gdzie pamięć podręczna? ;) Następnym razem złap znajomego z dyskiem zewnętrznym, zgraj pliki i na nowo rozłóż partycje - na windowsowej z mniejszymi klastrami (4KB) ok 50 GB, reszta na dane.

Adrian018

zrobiłem wszystko co pisałeś, nic nie pomogło...
dopiero po reinstallu całego windowsa wszystko śmiga jak trzeba hehe:P
dzięki za próbe pomocy, szkoda ze musialem zastosować ostateczność.. :)
Temat do zamknięcia:)

Quibre

Witam
Podłącze się pod temat bo mam podobny problem tylko z klientem H5 wyglada to tak że działa mi tylko i wyłacznie gra na jednym serwerze L2overworld,nawet jak zrobilem nową instalkę i wrzucam inne systemy to za każdym razem od razu po pierwszym okienku gra się wyłącza ocb?

Kamal

Quibre

Nie wiem co zrobiłem ale wczoraj wieczorem wrzuciłem sobie updatera L2exa i poznije mi wszystko chodziło,teraz z rana znów lipa.Zauważyłem że gdy nie działa to przy pierwszym napisie Freya na ekranie jest czerwony kwadrat do okoła wtf?

Kamal

AutoSandBox w avaście, wyłącz to

Quibre

Dzięki śmiga :) Dopiero teraz wpadłem na to że wczoraj jak próbowałem wszystkich środków to wyłączyłem w całości avasta ;p