Pomoc odnośnie złożenia CP.

Zaczęty przez galas^, Grudzień 12, 2012, 01:50:47 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

galas^

Jako, że wkrótce startuje polski off, postanowiłem zabrać się do kroniki GoD która jakoś nie mogła mnie do siebie przekonać. Planujemy wystartować w jednym conście ze znajomymi jednak pojawia się tutaj dziwna obawa. Czy expiąc w takim składzie będzie to szło przyjemnie:

1.Palek - Siegiel
2.TH - Othell
3. EE - Aeore
4. P.Summ - Wynm
5. BD - Iss
6. SH - Feoh
7. EE - Aeore

Pytania mam następujące:
Czy uciągniemy do 85 bez buffa OL/WC?
Patrząc że każdy będzie miał PA, czy podpinając WC/OL na boxa będzie miał bliski lvl naszemu?
Gdyby zamienić summonera  na OL/WC - Issa  sprawdzałby się taki setup w PvE/PvP?

Dzondzy

Cytat: galas^ w Grudzień 12, 2012, 01:50:47 PM
Jako, że wkrótce startuje polski off, postanowiłem zabrać się do kroniki GoD która jakoś nie mogła mnie do siebie przekonać. Planujemy wystartować w jednym conście ze znajomymi jednak pojawia się tutaj dziwna obawa. Czy expiąc w takim składzie będzie to szło przyjemnie:

1.Palek - Siegiel
2.TH - Othell
3. EE - Aeore
4. P.Summ - Wynm
5. BD - Iss
6. SH - Feoh
7. EE - Aeore

Pytania mam następujące:
Czy uciągniemy do 85 bez buffa OL/WC?
Patrząc że każdy będzie miał PA, czy podpinając WC/OL na boxa będzie miał bliski lvl naszemu?
Gdyby zamienić summonera  na OL/WC - Issa  sprawdzałby się taki setup w PvE/PvP?

Jeśli ma być taki skład CP, to nie ma szans żebyście nie ciągnęli na plecach WC.

Co do healerów, jeden z bisha, must be. Drugi, kwestia tego kto czym woli grać, EE czy SE. Wybrałbym SE, z racji rasówki i PoW'inda który jeszcze trochę pobędzie. Istnieje jeszcze opcja na jednego healera,  + WC/OL z (ISS) heal melody na PvE.

TBH, Feoh jest dla mnie najsmutniejszą klasą do koxu w l2. - wiem że wiele osób się z tym nie zgodzi. Natomiast na jego miejsce wziąłbym Yulla, albo Tyrra. Tyrr fajna opcja dla Daggera, po Armor destructio, śmieszne liczby podczas wchodzących blowów, tylko z drugiej strony nie skorzysta na tym Wynn, bijąc reaperami pod AOE.

Healer - Bish (Mass Res)
Healer - SE (Rasówka, PoW)
Tank - Dowolny, ja wybrałbym Humana (Wygląd)
Wynn - L.Elf (Myk z konikiem) D.Elf (rasówka)
Othell - D.elf (Rasówka, przyjebanie) L.Elf (wygląd) Dwarf (Można sporo zarobić)
ISS - WC (Buff do przebudzenia i Celka)
Feoh - SH (Rasówka, Emp Echo)
Tyrr - Human Glad (Duelist Spirit), Ork (Rasówka)
Yull - IMO. D.elf (Rasówka, przyjebanie)

Z wyżej wymienonych zalet, z którymi nie każdy musi się zgadzać raczej wybrałbym setup :

Bish
SE
Pal
Deska/Ghost Sentinel
WC
ES/Ghost Hunter
StS.

sobek

hmn to w tym glory days czy jakoś tak nie zlikwidowali wszystkich skilli z drugiej/trzeciej profki ?

Co z song/dance nadal można zostawić?

Czy nadal tylko mag ma atrybut w skilach od 85+?

I jedno pytanko zasadnicze te nowe miejscówki już po GOD dla 82+ to fajne sa? Jak ja zaczynałem na GOD to wszyscy na SWAMP lecieli :D

galas^

Heal melody daje radę? I jaki jest reuse tego skilla? Jak dobrze poszukałem to ma 5 sek reuse?
Natknąłem się na jakiś artykuł gdzie ktoś pisał że w CH są ponoć buffy od 85 issa? Czy to dopiero ma wejść w dodatku Lindvior?

Ogólnie to dzięki za pomoc, jednak ludzie cp są też  fanatykami postaci które wpisałem, więc ciężko będzie odskoczyć na rzecz dobrego PvP :) Ewentualnie dochodząc do jakiegoś klanu można wymieszać się ludźmi by odpowiedni ogarniający skład na PvP otrzymać.

Jeszcze jedno pytanie odnośnie Feoh Wizarda z SLH, po przemianie może nosić robe?

baant

Chodzi mu o rasowki, a bie skille z 1/2 klasy . Kazda rasa ma 4 skille tj 1 active i 3 passive. D.elf ma z tego co pamietam niewrazliwosc na 5 sec(taki celestial) w active wiec jest to bardzo przydatny skill

@galas
CH ma bufki issa, ale nie wszystkie
Slh po 4 ma robe : )

Dzondzy

Cytat: sobek w Grudzień 12, 2012, 02:54:27 PM
hmn to w tym glory days czy jakoś tak nie zlikwidowali wszystkich skilli z drugiej/trzeciej profki ?

Tak.

Co z song/dance nadal można zostawić?

Nic. Harmonie ftw.

Czy nadal tylko mag ma atrybut w skilach od 85+?

"When non-attribute skills are used, the attack attribute bonus that can be checked on the character information screen is applied."
"When a skill attribute and an item attribute are the same and are both applied, their affect value is combined."

I jedno pytanko zasadnicze te nowe miejscówki już po GOD dla 82+ to fajne sa? Jak ja zaczynałem na GOD to wszyscy na SWAMP lecieli :D

Altar po dziś dzień niszczy, Wynn 86 + ISS na plecy, jest w stanie przebudzić dowolną klase 77+ w 3/4h. Na PA będzie się to odbywało jeszcze szybciej.

Horken

Ja bym zamienił tego othella na yula.
Aoe to jeden z najlepszych motywów na expo i jest średnio wymagający.
Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

MastJedi

Wszystko zależy od tego co chcecie robić - PvP czy PvE.
Cytat
1.Palek - Siegiel
2.TH - Othell
3. EE - Aeore
4. P.Summ - Wynm
5. BD - Iss
6. SH - Feoh
7. EE - Aeore

Pod PvE tank/bufer/healer/4xdd. Pod PvP 2ch healerów aczkolwiek g. prawda, że must be... My w cp mamy
tank97/iss98/healer98/2xsumoner98/archer99/dager98 i nie mamy większych problemów z normalnym PvP. Nie mówię oczywiście o PvP przeciwko wybotowanym party magów (JiK) czy dagerów w full setupie z czerwonymi broniami, skillami +10, armorem +12 każda część... Często jest tak, że wielu robi bsoe jak tylko zobaczy naszego tanka (97) i/lub archera (99).

Co do DD.
Są różne poglądy. Albo mage, albo melee, albo mieszane. Prawda jest taka, że jak chcecie robić instancje z bossami to Feoh śmierdzi. Nuker się nadaje do PvP lub AoE PvE. Na bossy (istina/Octavis/kartia i cała reszta) jest do dupy. Z drugiej strony pod PvP nikt nie może mieć zarówno Knight jak i wizard harmony. A wówczas jak jest dobra asysta to od kogoś zawsze polegnie :) Bo będzie miał albo za mało PDefa, albo MDefa :)
Praktycznie każda klasa się ogarnia. Dagger - half kill, łucznik - dmg/half kill, nuker - aoe/dmg, tyr - aoe, dmg. Ale i tak sumoner must be :)

A co już sobie wybierzecie, to Wasza sprawa :)

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Arimas

Cytat: MastJedi w Grudzień 12, 2012, 06:04:01 PM

Pozdrawiam
To ty w ogóle robisz PvP? myślałem, że nadal expisz suby na prophecie ;d

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

MastJedi

Nie jestem jakimś Mastah pro-PvPerem, ale 439 fragow mam (dziś +3).
Zresztą to co sobie ubijam zawsze łucznik mi ukradnie :P
Albo dager :P

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Shanique

pvp na jednego healera ssie... reuse mass purge 30 sek, a jak źle staniesz i healer złapie agro to pograne QQ, poza tym jeden resser na pvp... no chyba, że jesteście pro i nie padacie... chociaż ten feoh w pt to będzie glebił tak, czy siak... nie ma bata :P
pve na 1 healera jest nawet wskazane (o ile miejscówka pozwala)
pvp na 2 healerów jest optymalne
mass pvp na 3 healerów to jest kox (nawet feoh się utrzyma) :D

ja bym w waszym składzie zmieniła jednego EE na SE (warto) i tego feoha na yula (nie będziecie żałować)... othell jest miękki, ale dobrze ułożony i w miarę ogarniający, ciężki do ubicia (chyba, że war bardzo dobrze ogarnia asystę).

Generalnie pomysłów na skład jest tyle ile CP na serwerze... decyzja należy do was ;)

Arimas

Cytat: Shanique w Grudzień 13, 2012, 07:18:34 AM
pvp na jednego healera ssie... reuse mass purge 30 sek, a jak źle staniesz i healer złapie agro to pograne QQ, poza tym jeden resser na pvp... no chyba, że jesteście pro i nie padacie... chociaż ten feoh w pt to będzie glebił tak, czy siak... nie ma bata :P
pve na 1 healera jest nawet wskazane (o ile miejscówka pozwala)
pvp na 2 healerów jest optymalne
mass pvp na 3 healerów to jest kox (nawet feoh się utrzyma) :D

ja bym w waszym składzie zmieniła jednego EE na SE (warto) i tego feoha na yula (nie będziecie żałować)... othell jest miękki, ale dobrze ułożony i w miarę ogarniający, ciężki do ubicia (chyba, że war bardzo dobrze ogarnia asystę).

Generalnie pomysłów na skład jest tyle ile CP na serwerze... decyzja należy do was ;)
Party krasnali i orc male tank  :D

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.