Mam problem z uruchomieniem gry.

Zaczęty przez hallxy, Marzec 12, 2013, 12:23:31 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

hallxy

Kupiłam w Media Markt płytę Lineage II. Zainstalowałam i zaczęły pojawiać się problemy. Bardzo proszę o pomoc.

1. Słyszałam, że gra jest teraz bezpłatna. Czy zainstalowana z płyty też?

2. Gdy otwieram z pulpitu wyskakuje mi teoretycznie update, ale nie da się nic kliknąć, bo wyskakuje okienko "Announcement: the connection to the update server has been terminated". Kilkam ok i mnie wywala z gry. Co robić (mam internet przez wi-fi)

3. Gdzieś przeczytałam, że można to odpalić inaczej, przez Program Files - Lineage2- system- L2. Gra odpaliła, ale wyskoczyło okienko "the gameguard file is damaged please reinstall gameguard" (jeszcze error 153).

4.  Zainstalowałam NCsoft Laucher. Wyświetla mi się w installed Lineage II PTS, lecz w not installed jest Lineage II. Gdy klikam w to pierwsze otwiera się update i dzieje się to samo co w punkcie 2. O co chodzi z tym PTS?

5. Czy możecie mi jak najprościej wytłumaczyć co to jest client?

Przepraszam jeśli zaśmiecam forum, ale po prostu już wariuje z tą grą. Czy muszę odinstalowywać płytową i ściągać z neta, żeby chodziło? Bardzo proszę o pomoc, jestem w kropce!

MastJedi

Cytat: hallxy w Marzec 12, 2013, 12:23:31 PM
Kupiłam w Media Markt płytę Lineage II. Zainstalowałam i zaczęły pojawiać się problemy. Bardzo proszę o pomoc.

1. Słyszałam, że gra jest teraz bezpłatna. Czy zainstalowana z płyty też?
Tak - nie ma znaczenia

Cytat
2. Gdy otwieram z pulpitu wyskakuje mi teoretycznie update, ale nie da się nic kliknąć, bo wyskakuje okienko "Announcement: the connection to the update server has been terminated". Kilkam ok i mnie wywala z gry. Co robić (mam internet przez wi-fi)

3. Gdzieś przeczytałam, że można to odpalić inaczej, przez Program Files - Lineage2- system- L2. Gra odpaliła, ale wyskoczyło okienko "the gameguard file is damaged please reinstall gameguard" (jeszcze error 153).

4.  Zainstalowałam NCsoft Laucher. Wyświetla mi się w installed Lineage II PTS, lecz w not installed jest Lineage II. Gdy klikam w to pierwsze otwiera się update i dzieje się to samo co w punkcie 2. O co chodzi z tym PTS?
No chyba cała sprawa rozbija się o ten nieszczęsny PTS.
Public Test Sserver - czyli publiczny serwer testowy. Dawno już go nie widziałem w Lineage 2. Polegało to mniej więcej na tym, że jak miała wejść nowa kronika na serwery, to najpierw otwierali na 2-3-4 tygodnie własnie PTS, każdy mógł się na niego zalogować, dostawał od razu wysoki lvl + sprzęt za darmo i testowało się skile/lokacje/questy. Jak coś się nie zgadzłao/nie dziąłało, to się powiadamiało gm'a a oni usuwali tą usterkę. No i jak już minął czas PTSa, to wchodziła kronika ze zmianami na live server. PTS stał jeszcze przez chwilę a potem go zamykali.
Podaj lina do netu co kupiłaś, moze się uda toto zidentyfikować :)

A jak chcesz szybciej, to ściągnij z netu aktualnego Launchera i Ci pobierze najnowszego klienta przez neta.

Cytat
5. Czy możecie mi jak najprościej wytłumaczyć co to jest client?
Lineage II to jest gra MMORPG, czyli Massively multiplayer online role-playing game - a po naszemu sieciowa gra RPG dla dużej ilości graczy. Dla porównania wszelkie strzelanki maja naserwerach 8-16-32-64 osób w tym samym czasie. W mmorpg potrafią być tysiące... No i gra tka na prawdę działa na JEDNYM serwerze. Ale żeby się z nim połączyc i zobaczyc innych graczy potrzebujesz program, zwany własnie klientem. Dodatkowow klient zawiera pliki tekstur, dźwieki i kilka jeszcze innych bibliotek, tak, żeby zaoszczędzić łącze i żebny nie "trachać" wszystkiego przez kabelek sieciowy.

Cytat
Przepraszam jeśli zaśmiecam forum, ale po prostu już wariuje z tą grą. Czy muszę odinstalowywać płytową i ściągać z neta, żeby chodziło? Bardzo proszę o pomoc, jestem w kropce!
Nie zaśmiecasz forum :) Od tego jest :)
A wyjście jakie napisałaś, jest najszybszym rozwiązaniem :)
Ciesz się, że jestes w kropce a nie np. w średniku :D

Pozdrawiam
PS. Założę się, że za chwile się odezwą innowowcy i spróbują Cię przekabacić na ruskie serwery :) Albo czekać na polski :D

//Soulern: cichy plusik
/Arimas: No patrzcie, administracja kradnie robotę moderatorom :D
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;