Blokada klawiatury [PL]

Zaczęty przez Russe, Marzec 30, 2013, 05:52:26 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Russe

Nie mogę wpisać nicku postaci. Spotkaliście się z czymś takim??
Wątek na forum 4game
A może by wrócić na oficjal :)

Arimas

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Russe

Arimas

Masz jakąś zapasową klawiaturę?
Kiedyś na Core przestały działać macra z myszek a widzę klawe masz nie za 20zł :P
Strzelam w ciemno ale kto to wie, w końcu to l2 i to PL
Klawiatura ekranowa działa?

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Russe

Ofc zmieniałem klawy, wciąż nic.
Zapomniałem o ekranowej, zaraz napiszę jaki wynik :)

JamesDoakes

zakładam, że klawa działa ci normalnie w systemie/innych grach, pomimo tych ubytków w klawiszach :P
ja bym szukał przyczyny w jakimś konflikcie z Frostem, bardzo prawdopodobne, że masz jakiś program w tle który modyfikuje sposób w jaki system obsługuje wciskane klawisze (jakieś bardziej bogate sterowniki myszki/klawy, programy do macro?) Jeżeli nic z tych rzeczy, to może to być też keyloger/wirus który hookuje się w obsługę wciskanych klawiszy.

Spróbuj pozamykać w menadżerze wszystko co nie jest niezbędne do działania systemu i sprawdź czy przejdzie. Możesz też wywalić katalog system i frost żeby pobrał je ponownie.

Russe

Cytat: kornes w Marzec 30, 2013, 09:11:05 PM
zakładam, że klawa działa ci normalnie w systemie/innych grach, pomimo tych ubytków w klawiszach :P
Działa normalnie.

Cytat: kornes w Marzec 30, 2013, 09:11:05 PMSpróbuj pozamykać w menadżerze wszystko co nie jest niezbędne do działania systemu i sprawdź czy przejdzie. Możesz też wywalić katalog system i frost żeby pobrał je ponownie.
Nie pomogło.

Cytat: Eska;10372Usuń Zone Alarm, albo zainstaluj go w starszej wersji.
Niestety, w najnowszej wersji Zone Alarm gryzie się z Frostem, co blokuje input klawiatury do gry :)
Problem solved.