L2Citadel - Hellbound - Live since 01/23/2015

Zaczęty przez L2Citadel, Wrzesień 03, 2014, 11:17:41 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

RAFIS

Tylko, że walcząc niewiele zdziałasz. Takie spory są właśnie po to żeby sobie coś popisać. Nikt nic nie wie ale chce trochę popisać z nudów. Gdzieś odpiszą to jest zabawa i można kontynuować "rozmowę". Jak zamierzasz udowodnić komuś, że jest trollem i nie ma racji skoro tak samo jak on nie masz dowodów, że to będzie super serwer. Słowo za słowo i wychodzi jazda zamiast promowania serwera. Serwer wygląda fajnie, są ludzie nawet na beta, można zalogować i sobie samemu zobaczyć jak to wygląda, sama strona jest zrobiona bardzo dobrze a to też jest ważne żeby było widać komu jak idzie bo to też jest ważne dla ludzi w tej grze. Ranking klanów (lvl, top pvp, ilość ludzi, średnie lvle, itp...), pvp, pk, info o zamkach no jest właściwie wszystko. Żeby było ok to trzeba się odpowiednio nastawić, sprawdzić i wtedy podjąć decyzję czy jest sens grać. Chociaż sam uważam, że jest to dobry projekt to tylko mam nadzieję, że tak będzie. Ciekawy jestem jak to wyjdzie bo byłem już świadkiem upadków wielu serwerów dobrze się zapowiadających i żeby coś wypaliło to nie można się sugerować opiniami na forum tylko trzeba samemu zobaczyć a to nic nikomu nie szkodzi. Jeżeli ktoś rezygnuje ze sprawdzenia serwera ponieważ kilka osób napisało, że będzie "gó..." to jest leszczem podatnym na manipulację bez własnego zdania.

Pumas

Cytat: RAFIS w Grudzień 28, 2014, 09:08:08 PM
(...) Jeżeli ktoś rezygnuje ze sprawdzenia serwera ponieważ kilka osób napisało, że będzie "gó..." to jest leszczem podatnym na manipulację bez własnego zdania.

That's absolutely right!

ShamaU

Napisze ktoś coś o online na poprzedniej edycji. BO TO JEST NAJWAŻNIEJSZE, a nie ściany wypocin o jakości plików. Teraz ludzi interesuje ile i z kim  bd w stanie pograć na tym serwerze, jak skonfigurowany jest drop i qr, ewentualnie jeszcze co naprawde da sie dostać za $(nieoficjalnie). No i może jeszcze jak wchodzi turnundead.
Ale żeby sie tego dowiedzieć trzeba przeczytać 7 stron o tym że arch pt nie ma szans z nuke, w hb jest inny sytem cd a kamele jeszcze nie byli grywalni ze jacys bmfi nie grali z slh w cp a tempesci to naprawde nooby, no i że na rpg to było tak...

kHRYSTAL

zabraniasz ludziom rozmawiac, nawet o czyms malo istotnym ale majacym zwiazek z tematem? no ludzie przeciez od tego jest kuzwa forum

a co do pytan
nikt nie napisal "cos o online na poprzedniej edycji", bo jej nie bylo, to jest ich pierwszy projekt pod nazwa L2Citadel (o innych nikt nic nie wie), wystarczy sie spytac a nie spinac dupe, wyluzuj
z turn undead i dropem jest wszystko okej, bylo testowane, na ich forum masz dokladne info
quest raty sa zwiekszone tylko nie pamietam dokladnie o ile bo dawno to sprawdzalem, jak nikt ci nie poda to jutro napisze, chyba ze sam sobie sprawdzisz na forum serwera

somasz

"zacznę grać jak będzie duży online" - powiedziało dużo ludzi  :oops:

72x

Feel free to join IRC. You can contact admins about account issues etc.

http://l2citadel.com/forums/topic/489-chat-with-us-on-irc/

L2Citadel

Cytat: ShobuPL w Grudzień 28, 2014, 08:47:35 PM
Cytat: ShobuPL w Grudzień 21, 2014, 07:13:43 PM

L2Citadel - i still havn't account on Citadel forum bcs of the creation problem (I used 3 different e-mail adress, dont know if i should keep trying), it would not be big deal but i have some client issues as well (like in topic "Client does not start" from forum). Should i wait for new patch or there is already patch with it? I can't download anything else like single file solution from forum bcs of account requirement.

:bump: I think that u missed my post :)
Dont know if forum account creation will working fine for me now, anyway i can't use my "old" - used e-mail adress and usernames ( The email address is already in use, but accounts arent working). I havnt any confirm mails.

Can you PM me the username or email address of the account you would like to use?

If anyone else has an issue you can always create a support ticket and we'll help you out!

72x

Cytat: L2Citadel w Grudzień 29, 2014, 01:13:55 AM
Cytat: ShobuPL w Grudzień 28, 2014, 08:47:35 PM
Cytat: ShobuPL w Grudzień 21, 2014, 07:13:43 PM

L2Citadel - i still havn't account on Citadel forum bcs of the creation problem (I used 3 different e-mail adress, dont know if i should keep trying), it would not be big deal but i have some client issues as well (like in topic "Client does not start" from forum). Should i wait for new patch or there is already patch with it? I can't download anything else like single file solution from forum bcs of account requirement.

:bump: I think that u missed my post :)
Dont know if forum account creation will working fine for me now, anyway i can't use my "old" - used e-mail adress and usernames ( The email address is already in use, but accounts arent working). I havnt any confirm mails.

Can you PM me the username or email address of the account you would like to use?

If anyone else has an issue you can always create a support ticket and we'll help you out!

support ticket, so fancy  :D

kHRYSTAL

ma ktos do zaoferowania jakis fajny systemmsg na te kronike? szukalem w google ale nic ciekawego nie znalazlem ; (

Dickert

zrób sobie sam. Był taki program gdzie można było wszystko ustawić z dobrym interfejsem dla laika. Tylko nie ma chyba serwera HB, że potestować.

kHRYSTAL

można wbić na betę, a na program nie mam za bardzo chęci i czasu, być może jak nic nie znajdę to będę zmuszony sam zrobić ;d

xRelapse

Cytat: kHRYSTAL w Grudzień 29, 2014, 03:58:13 AM
ma ktos do zaoferowania jakis fajny systemmsg na te kronike? szukalem w google ale nic ciekawego nie znalazlem ; (
To trzeba się postarać żeby nic nie znaleźć.
Pierwszy wynik w google  :shock:
http://www.lineage2media.com/Downloads/infinite%20zoom+drop%20patch%20hellbound.rar

ShobuPL

Cytat: L2Citadel w Grudzień 29, 2014, 01:13:55 AM

I will try with IRC like 72x said. Changed my mind, i will PM.  :oops:
I would use support ticket but i forgot security questions for account panel.

kHRYSTAL

Cytat: xRelapse w Grudzień 29, 2014, 02:47:56 PM
To trzeba się postarać żeby nic nie znaleźć.
Pierwszy wynik w google  :shock:
http://www.lineage2media.com/Downloads/infinite%20zoom+drop%20patch%20hellbound.rar

ale przeciez napisalem "nic ciekawego nie znalazlem" a nie "nic nie znalazlem" : ))
tego juz testowalem, ale usunalem od razu bo jest strasznie "bylejaki"

xRelapse

A co Ty chciałeś w systemmsg ciekawego znaleźć? Aby kolor był inny niż standardowy.

Masz drugi

Salamon

Geodata i pathfinding jest przyzwoity, musze jeszcze przetestować czy boxy sie nie klinują w ciasnych zakrętach.

Denerwować może brak auto pickupa, nie wiem komu chce się bawić jeszcze w podnoszenie każdego syfu z ziemi.

Jest na forum trochę sporów o kilka quest rate, szczególnie tych długich i mozolnych jak na 3 klase (generalnie chcieli skrócić wymaganie 700 mobów do mniejszej ilości).
Powypisywane jest o zwiększonych ratach niektórych questów jak na matsy itd, jednak z beast farmy dalej leci po 1 (nie, nie skończyłem questa żeby zobaczyć czy nagroda jest zwiększona, ale tak jak w black swan nagrody są te same za tą samą ilość papierków, tak zgaduje, że na beast farm queście jest podobnie), beczki z black swan lecą raz na 10/15 mobów... Nie wygląda mi to na wielki upgrade drop rate.

Widziałem parę niedociągnięć w skillach, widać nie wszystko jest jeszcze cacy, ale są to chyba rzeczy na liście tych mniej istotnych.
Żadna z historii , jakie ludzie opowiadają o mnie,
nie zmieni tego faktu, kim naprawdę jestem.

kHRYSTAL

Cytat: Salamon w Grudzień 29, 2014, 04:43:04 PM
Nie wygląda mi to na wielki upgrade drop rate.

napisz u nich na forum, dostaniesz odpowiedz czy jest tak jak byc powinno, czy nie

Cytat: Salamon w Grudzień 29, 2014, 04:43:04 PM
Widziałem parę niedociągnięć w skillach, widać nie wszystko jest jeszcze cacy, ale są to chyba rzeczy na liście tych mniej istotnych.

"parę niedociągnięć" ? : ) na przykład jakich? bo z tego co wiem to chyba wszystkie skille były już testowane i to wielokrotnie, i wszystkie dzialaja jak nalezy

sternik

Spoil nie moze zniszczyc itemow Cgrade+ ,bo wyskakuje informacja ,ze nie ma odpowiedniego lvlu skilla do krystalizacji, (oczywiscie przeciagam item na kosz)

kHRYSTAL

Cytat: sternik w Grudzień 29, 2014, 05:30:05 PM
Spoil nie moze zniszczyc itemow Cgrade+ ,bo wyskakuje informacja ,ze nie ma odpowiedniego lvlu skilla do krystalizacji, (oczywiscie przeciagam item na kosz)

spoil czy craft?

sternik

spoil, zrobilem sobie by zobaczyc jak maty leca.
chcialem wyrzucic stary sprzet (Cgrade) i mi wyskoczylo , ze mam za maly lvl aby zkryszowac te itemy (wkladajac do kosza)

EsTeCzteryRkA

Cytat: AtosPortosiAmiras w Grudzień 15, 2012, 09:50:50 PM

4. w przypadku gdy strona przeciwna wygrywa flejm war, (czyli po prostu napisze prawde - czy pocisnie aralionowi od grubasow, derfo od slabiakow, amirasowi od lamuskow, stwierdzi ze core jest dead i online to 200) aralion bierze w rece katarynke i kreci korbka tak dlugo, az wyskoczy z niej zdalnie sterowana małpka (ruesse) i wlepi wrogowi jedynej i slusznej ideologi %

Dickert

a przypadkiem na HB spoil nie miał jeszcze cystalization?

Morfin

http://l2citadel.com/forums/topic/416-client-modifications/
co jakiś czas ten moderator aktualizuje swoje modyfikacje, warto śledzić

RAFIS

Cytat: sternik w Grudzień 29, 2014, 06:01:25 PM
spoil, zrobilem sobie by zobaczyc jak maty leca.
chcialem wyrzucic stary sprzet (Cgrade) i mi wyskoczylo , ze mam za maly lvl aby zkryszowac te itemy (wkladajac do kosza)

Spoil robi kryształy od Gracji a w HB jeszcze nie miał tego skilla.

Gracja Part 1 Existing Skills Being Given to Other Classes:
Bounty Hunter: Crystallize

Tutaj są informacje w której kronice co dochodziło: http://legacy.lineage2.com/news/hellbound_01.html

EsTeCzteryRkA

skad sciagaliscie klienta bo slabo leci z ich ftp, a torrent nie znajduje ludzi;d
Cytat: AtosPortosiAmiras w Grudzień 15, 2012, 09:50:50 PM

4. w przypadku gdy strona przeciwna wygrywa flejm war, (czyli po prostu napisze prawde - czy pocisnie aralionowi od grubasow, derfo od slabiakow, amirasowi od lamuskow, stwierdzi ze core jest dead i online to 200) aralion bierze w rece katarynke i kreci korbka tak dlugo, az wyskoczy z niej zdalnie sterowana małpka (ruesse) i wlepi wrogowi jedynej i slusznej ideologi %