L2Citadel - Hellbound - Live since 01/23/2015

Zaczęty przez L2Citadel, Wrzesień 03, 2014, 11:17:41 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Soulern

Gandam 10% za inicjowanie flame war mimo słownego ostrzeżenia.
kHRYSTAL (konsekwentnie, ostrzegam przed reakcją), przestań karmić trolla.

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Gandam

Cytat: Soulern w Styczeń 03, 2015, 09:04:02 PM
Gandam 10% za inicjowanie flame war mimo słownego ostrzeżenia.
lol gdzie byles ostatnie 3-4 lata ? Nie mowiac o tym ze to byla jedyna rzecz dzieki ktorej niektore dzialy zyly, Ty na prawde chyba planujesz tutaj grac, dlatego ta nieobiektywna ocena.
kHRYSTAL (konsekwentnie, ostrzegam przed reakcją), przestań karmić trolla.
jakie konsekwentne? wypowiadałem sie na temat serwera, z tym ze mialem inne zdanie. Odnosił sie do moich wypowiedzi to czułem sie w obowiazku mu odpisac. %%% to juz dawno powinen wyłapać za niektore okreslenia w moja strone.
http://www.thetenebrae.pl

Aeore Healer 97 Lilith

kHRYSTAL

"nieobiektywna ocena", lubie takie tlumaczenia, ja dostalem warna ale wiem za co, wiem ze przesadzilem i nie musze plakac jak dziewczynka

odpusc juz sobie ten temat bo poza spamem/trollowaniem nic wartosciowego do niego nie wniosles, dziekuje

Tabulator

przestań karmić trolla.
kHRYSTAL co z tego nie zrozumiałeś ?

będę grał na tym servie ale wasze kłótnie bardzo psują jego wizerunek w tym community

Noname1991

wlasnie jebane trole zamknac juz ryje bo to jest zapowiedz serwera a nie plac klotni ja pierdole ...

//Soulern: Papa

kHRYSTAL

wyluzujcie, z dwojga zlego przynajmniej jest 10 stron tematu, moim zdaniem to tylko moze zachecic ludzi do wejscia na strone serwera i zainteresowania sie nim, nie na odwrot

Dickert

Musicie teraz napisać z 5 stron jeszcze czegoś wartościowego żeby ukryć ten trashtalk :D.

Lore

Cytat: Nemezis w Styczeń 03, 2015, 06:15:37 PM
kHRYSTAL
Masz swoja racje ale nie wmowisz mi ze modowane GF to OFF HB, nie mam sie tu zamiaru z nikim spierac czy cos. Ale jest to Java, jak napisalem wczesniej dopracowana ale jednak jawa. Czarne nie jest bialym jak patrzysz z innego pkt widzenia. Serv bedzie ciekawy choc twoja "wojenka" z panem na G troche odstrasza. A smutne jest to ze dluzej jak 2 miechy i tak niepociagnie ten projekt jak kazde l2 w obecnych czasach poza ruskimi. Kolega wyzej dobrze napisal nawet jak jest cos dobrego to ruskie wykoncza b.szybko.
Precedens jest jeden Lineage 2 classic God modowany do c0-c3. przez NC SOFT.

kHRYSTAL

Cytat: Lore w Styczeń 04, 2015, 01:42:30 PM
Cytat: Nemezis w Styczeń 03, 2015, 06:15:37 PM
kHRYSTAL
Masz swoja racje ale nie wmowisz mi ze modowane GF to OFF HB, nie mam sie tu zamiaru z nikim spierac czy cos. Ale jest to Java, jak napisalem wczesniej dopracowana ale jednak jawa. Czarne nie jest bialym jak patrzysz z innego pkt widzenia. Serv bedzie ciekawy choc twoja "wojenka" z panem na G troche odstrasza. A smutne jest to ze dluzej jak 2 miechy i tak niepociagnie ten projekt jak kazde l2 w obecnych czasach poza ruskimi. Kolega wyzej dobrze napisal nawet jak jest cos dobrego to ruskie wykoncza b.szybko.
Precedens jest jeden Lineage 2 classic God modowany do c0-c3. przez NC SOFT.

o, swietny przyklad, wedlug ich logiki classic ktory jest polaczeniem trzech kronik tez musi byc java ;dd

Dexter69

W HB było 20+4 buff slotów, tu będzie 24+4, bo admin miał wizję.
OFF files so hard. :))

Gesendet von meinem Z Ultra mit Tapatalk

Nemezis

Przepraszam z gory administracje ale tego sie nie da inaczej okreslic... kHRYSTAL to wiekszy debil jak Gandman i ja sie pytam czemu ten 2gi dostal warma a Pan nr.1 nie? Podoba Ci sie serv luz, ale licz sie tez z czyims zdaniem, odpisujac zanim czlowiek odswiezy strone mowi samo za siebie. Malo tego pewnie jeszcze ja warma dostane za napisanie posta... Tu sa conajmniej 3strony flamu do usuniecia.
PS nie sadze ze Citadel jest modowany przez NC SOFT wiec dalej jest java.

kHRYSTAL

Cytat: Dexter69 w Styczeń 04, 2015, 04:02:18 PM

Gesendet von meinem Z Ultra mit Tapatalk

na classicu tez masz 24+12 a niby sa to kroniki C1+, tez powiesz ze to "gówno-java"?

i nie wizję tylko nacisk community, połowa chciała rozbudowany system (20+4 ale np. z alt+click/oddzielnym paskiem na triggery, albo 24+12 ale to byla najmniej realna opcja), a druga połowa chciała stary system hb

http://l2citadel.com/forums/topic/721-can-we-keep-gf-chronicle-buff-bar-additional-slots-for-buff-and-triggers/

i nie oszukujmy sie 20+4 na hellboundzie to byla chyba najwieksza porazka ze strony ncsoftu
liczba buffow/triggerow na hb jest porownywalna z tą na gf, a roznica miedzy 20+4 i 24+12 jest ogromna, nic dziwnego ze bardzo szybko to zmienili i tez nie przypadkiem hb jest najkrotsza kronika w historii

ps pisales ze ten serwer to gowno/java a widze ze mimo wszystko cie interesuje i czytasz wszystko co na nim pisza, niezle

Cytat: Nemezis w Styczeń 04, 2015, 04:21:29 PM
Podoba Ci sie serv luz, ale licz sie tez z czyims zdaniem

poki co spotkalem sie tylko z takimi zdaniami ze strony gandama/dextera, cytuje;
"ten serwer to gówno/java"
przyjmujac twoja logike to ty tez powinienes szanowac moja opinie, a mimo to nazwales mnie przed chwilka debilem, gdzie tu logika rofl

Dexter69

Cytat: kHRYSTAL w Styczeń 04, 2015, 04:33:39 PM
na classicu tez masz 24+12 a niby sa to kroniki C1+, tez powiesz ze to "gówno-java"?

i nie wizję tylko nacisk community, połowa chciała rozbudowany system (20+4 ale np. z alt+click/oddzielnym paskiem na triggery, albo 24+12 ale to byla najmniej realna opcja), a druga połowa chciała stary system hb

http://l2citadel.com/forums/topic/721-can-we-keep-gf-chronicle-buff-bar-additional-slots-for-buff-and-triggers/

i nie oszukujmy sie 20+4 na hellboundzie to byla chyba najwieksza porazka ze strony ncsoftu
liczba buffow/triggerow na hb jest porownywalna z tą na gf, a roznica miedzy 20+4 i 24+12 jest ogromna, nic dziwnego ze bardzo szybko to zmienili i tez nie przypadkiem hb jest najkrotsza kronika w historii

ps pisales ze ten serwer to gowno/java a widze ze mimo wszystko cie interesuje i czytasz wszystko co na nim pisza, niezle

poki co spotkalem sie tylko z takimi zdaniami ze strony gandama/dextera, cytuje;
"ten serwer to gówno/java"
przyjmujac twoja logike to ty tez powinienes szanowac moja opinie, a mimo to nazwales mnie przed chwilka debilem, gdzie tu logika rofl
Nie, o classicu powiem ze to off classic, natomiast tu powiem, ze modowana na chuj-wie-co gracia final, trzeba byc toba zeby tego nie rozrozniac i w kolko pisac o classicu hahaha

3 2 1... F5

kHRYSTAL

no ale przecież według ciebie serwer który zmieni limit buffów natychmiast staje się JAVĄ, więc się zdecyduj

ps trzeba być tobą żeby uważać zmianę limitu buffów za jakikolwiek wpływ na jakość plików lub czegokolwiek innego

blacktyger

Cytat: kHRYSTAL w Styczeń 04, 2015, 06:25:18 PM
no ale przecież według ciebie serwer który zmieni limit buffów natychmiast staje się JAVĄ, więc się zdecyduj

Ten przykład jest invalidą, bo na classicu zmian dokonuje właściciel gry, natomiast wszyscy inni dokonujący modyfikacji (kradzionych) plików tworzą przysłowiowe "javy".
Odniosłem się tylko do tego, proszę nie odczytywać tego jako stanowiska w "sprawie" ;).
Innova Core [EU]: Sigiel Knight - TommyVercetti - Off

kHRYSTAL

ja tylko odnosilem sie do postu goscia, ktory od poczatku tego tematu pisze ze ten serwer to "gówno/java"

Cytat: Dexter69 w Styczeń 04, 2015, 04:02:18 PM

ps ja mam troche inny poglad na temat plikow, jezeli ktos zmieni tylko i wylacznie jeden malutki wiersz w skrypcie (hipotetycznie) to nie znaczy ze caly klient staje się od razu java i wszystko dziala na odwrot, co prawda mozna powiedziec ze jest to w 80% off i w 20% java, ale to wam nawet przez mysl nie przeszlo, od razu walicie ze jest to java i chuj wie co jeszcze ;d pozdrawiam

blacktyger

Prawda jest taka, że ludzie siedzą na tym forum od 10 lat (niektórzy np. ja emigrowali z mmorpger później) i są najzwyczajniej w świecie znudzeni i zmęczeni kolejnymi rewolucyjnymi serwerami. I tak każdy chce szybkiego startu, zgarnąć co się da dla siebie i po 2/3 miesiącach (o ile) dalej. Jak ktoś szuka stabilizacji to jest skazany na oficjalne serwery.

Problemem nie są pliki, kronika, rate'y - problemem jest społeczność. Bo gracze L2 z natury wyszukują linię najmniejszego oporu i w ten sposób osiągają sukces - nikt nie przejmuje się fabułą czy zasadami - level to level każdy sposób dobry - haxy, cheaty, exploity, bugi, korupcja, reporty - do wyboru do koloru. Każdy kto przegrywa walkę o "side'a" ma możliwość po chwili cierpliwości spróbować jeszcze raz na nowym serwerze. Nawet mimo napływu nowych graczy, wygrani po czasie nudzą się i szukają odskoczni.
Każdy z tych klanów i graczy pytany z osobna stwierdzi, że interesuje go tylko long-term server dopieszczony cacany taki z renomą. A i tak będą skakali dalej.

BTW: forum słynie z chamstwa i niewybrednego humoru - albo pływasz w tym sosie, albo rak mózgu. Cała społeczność L2 jest dość specyficzna i raczej każdy kto dłużej pogra zdaje sobie z tego sprawę. Uskarżanie się na flame na tym forum, to jak mieć pretensje do ognia, że parzy. ;)
Innova Core [EU]: Sigiel Knight - TommyVercetti - Off

xRelapse

Też uważam, że oficjalne serwery zapewniają stabilizację, dobrym przykładem jest tutaj Core i Lilith  hahaha

kHRYSTAL

mysle ze kazdy kto zaczyna gre obojetnie na jakim serwerze zyczy sobie zeby stal on jak najdluzej, niestety l2 jest taka gra jaka jest - osiagasz endgame i pozniej poza pvp/oly/siege nie ma za duzo do roboty, gdyby ncsoft ustawil wszystkie klienty tak ze nie daloby rade zmienic rate i kazdy prywatny serwer stalby na x1 to sytuacja wygladalaby zapewne inaczej, z drugiej strony prawdopodobnie graloby w te gre mniej ludzi, cos za cos ; )

Dickert

Lepiej już używajcie terminu modowane ch** wie co, bo sorry, ale akurat, że to kodowane w javie jest to nie macie pewności :D.

kHRYSTAL

Cytat: L2Citadel w Grudzień 28, 2014, 04:13:59 PM
First of all, I don't understand everything that's being said here as google translate only goes so far but it seems some people are proclaiming we use L2j instead of L2Off files. Let me make it very clear that we are using L2Off files and anyone who knows only the slightest bit about l2 development will know thats a fact.

All L2off servers are based on either C4 PTS or GF PTS to which functions are added by the use of extenders. In essence we're doing the same as Vanganth or AdvExt have done to create L2OFF Interlude distributions. Comparing C4 to Interlude you will quickly realise these distro's have skills, key systems such as the clan system and  entire zones added to them by customizations to the C4 PTS files. 

We've worked the other way around and instead of adding features we've had to mostly remove content or reverse changes.  Its not hard to understand thats its a lot easier to go through this process then to make up features yourself; Most core features such as the attribute system are already there and did not need to be build from the ground up. Most of the features that are changed (skill reuse system etc) are available in C4 PTS and 'borrowed' from these files. There are however a lot of skill changes between the two chronicles that needed to be reverted (just take a peak at the official patch notes 2 3. This process and way of working creates a server thats as close to Hellbound as it was on retail as possible and is by default much more complete and authentic than the C4 extended Hellbound releases you've seen from RPG for example in the past.

kHRYSTAL

Cytat: Dickert w Styczeń 05, 2015, 02:11:40 PM
że to kodowane w javie jest to nie macie pewności :D.

przepraszam mistrzu ze w ogole zaczalem, uzywasz tak skomplikowanej terminologii ze pewnie musisz byc jakims ekspertem od developki czy cuś

doswiadczeniem w graniu na offowych plikach tez pewnie bijesz tutaj kazdego na glowe

Dickert

Chodzi mi o to, że nie masz pewności w czym kodowane są te pliki a wszyscy traktują je jako javę - jakieś wielkie zło, a to język bardzo przystępny i łatwy, a to, że raczej mało się nadaję do modowania plików l2 (bez wielkiego nakładu czasu i pracy na łatanie bugów itd.) to inna bajka.

I nie, nie jestem żadnym developerem i nawet nie krytykuje tego serwera. Także przestań pyskować do wszystkich, których posty ci się nie podobają.

Chill.

kHRYSTAL

Cytat: Dickert w Styczeń 05, 2015, 05:21:01 PM
Chodzi mi o to, że nie masz pewności w czym kodowane są te pliki a wszyscy traktują je jako javę - jakieś wielkie zło, a to język bardzo przystępny i łatwy, a to, że raczej mało się nadaję do modowania plików l2 (bez wielkiego nakładu czasu i pracy na łatanie bugów itd.) to inna bajka.

yyy, mógłby mi to ktoś przetłumaczyć na polski?

Costey

chodzi o to że nikt nic nie wie ale musi wpierdolić swoje czy grosze , bo tak trzeba