L2Citadel - Hellbound - Live since 01/23/2015

Zaczęty przez L2Citadel, Wrzesień 03, 2014, 11:17:41 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Fresh

Jakoś to tłumaczenie ze zmiana hasła do mnie nie trafia.

JamesDoakes

Cytat: kHRYSTAL w Luty 20, 2015, 02:43:07 PM
heheszki

"I was wrong when I said there was no hack and I apologize for that. Our friend exploited the account panel by guessing account names for this he was just using forum account names and some of them matched master account names. From there he was able to change passwords. A simple hack that should not have been possible but it was.

If you had a character lose his gear submit a ticket with character and account name and the gear that was lost and we will see about getting it back to you."
brzmi jak bullshit (tak samo jak ich tłumaczenie z kontem GMa) mają na stronie captche przy logowaniu, więc jakikolwiek bruteforce odpada bo byłby bardzo nieefektywny. Bardziej prawdopodobne, że jakiś rusek ma całą baze i po prostu sobie powoli łamał hashe haseł. Teraz pewnie wymuszą u wszystkich zmianę tych haseł "tak dla pewności", no bo przecież nikt ich nie ma :D

Rickert

Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

xRelapse

Cytat: Rickert w Luty 20, 2015, 03:05:17 PM
Cytat: m3too w Luty 20, 2015, 02:30:14 PM
To było tak proste do zrobienia, że nawet tego hackiem nie można nazwać.
Swoja droga cierpliwe community maja na tym serwerze.
Raczej zdesperowane. Nie ma już serwów dla EU.

krakuus

Serwer DEAD - temat do zamknięcia

https://www.youtube.com/watch?v=hKQO3WY1eRw

od 18:00 Jest pokazane jak można było zmienić hasło do każdego konta jeżeli tylko znało się jego ID.

Nuncjusz

czekam na obrońców serwera typu kryształ i argumenty dla czego grać będziecie nadal :) 

Rickert

Ale hejtujecie na kolesia, nie jego wina ze admin zjebal, serwer wcale nie byl taki zly jak to piszecie, owszem fanboi duzy z niego ale czy to zle? Gdyby tylko takich jak on bylo 2k na serwerze to kazdy serwer by stal po pol roku :D
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Nuncjusz

Cytat: Rickert w Luty 20, 2015, 06:12:35 PM
Ale hejtujecie na kolesia, nie jego wina ze admin zjebal, serwer wcale nie byl taki zly jak to piszecie, owszem fanboi duzy z niego ale czy to zle? Gdyby tylko takich jak on bylo 2k na serwerze to kazdy serwer by stal po pol roku :D

jak sie ludzi skazuje na marnowanie swojego czasu i wiadomo co się tam dzieje  a typ broni go czym może mimo że próbujemy ludzi ostrzec by się tam nawet nie logowali bo i tak wiadomo było że admin sobie z  tym nie poradzi niech teraz zbiera swoje owoce :)  Swoje plusy serwer miał ludzi chętnych do dłuższego grania  ale nie z tymi zabezpieczeniami   pomijam bugi bo zawszą są gdzieś typu źle działające skile geodata czy nawet ten bazowy dmg luków na starcie to by się dało przeżyć i zmienić ^^ 

kHRYSTAL

Cytat: Nuncjusz w Luty 20, 2015, 06:31:24 PM
Cytat: Rickert w Luty 20, 2015, 06:12:35 PM

jak sie ludzi skazuje na marnowanie swojego czasu i wiadomo co się tam dzieje  a typ broni go czym może mimo że próbujemy ludzi ostrzec by się tam nawet nie logowali bo i tak wiadomo było że admin sobie z  tym nie poradzi niech teraz zbiera swoje owoce :)  Swoje plusy serwer miał ludzi chętnych do dłuższego grania  ale nie z tymi zabezpieczeniami   pomijam bugi bo zawszą są gdzieś typu źle działające skile geodata czy nawet ten bazowy dmg luków na starcie to by się dało przeżyć i zmienić ^^

zacytuj mi przynajmniej jedna moja wypowiedz w ktorej bronilem tego serwera

btw a co ty kuzwa wrozka ze wiedziales o tym ze go ruskie shackuja? i skoro byles taki pro elo kozak to czemu nie mowiles od samego poczatku ze html jest zle skonstruowany i mozna go latwo zlamac? b1tch pls bo mi uszy wiedna jak to czytam

JamesDoakes

Cytat: kHRYSTAL w Luty 20, 2015, 07:02:06 PM
ze html jest zle skonstruowany i mozna go latwo zlamac?
większość osób która wiedziała jak to sprawdzić pewnie nawet nie brała pod uwagę, że mogliby zrobić faila takiego kalibru xD

kHRYSTAL

to fakt

dwadzieścia lat bety poszło na marne bo ktoś zrobił htmla na odpierdol ;D

JamesDoakes

za tym htmlem stał skrypt który powinien sprawdzać czy na pewno dane które mu się podaje z zewnątrz są prawdziwe (konto X należy do aktualnie zalogowanego użytkownika), wydaje się oczywiste nawet dla tych którzy nigdy nie programowali, dlatego nie jest to jakieś małe przeoczenie które wymagało dużych umiejętności do odkrycia, tylko podstawy podstaw i czysta amatorka xD

Dexter69

Oj widzę znowu jebło, ale co tam, mnie od trollów się wyzywa kiedy piszę, że admin tego serwa w notatniku koduje.

Gesendet von meinem Z Ultra mit Tapatalk

kHRYSTAL

a co ma kurwa kodowanie klienta z htmlem strony wspolnego?

Dexter69

Cytat: kHRYSTAL w Luty 20, 2015, 10:33:00 PM
Osobę admina, który się oboma zajmuje? XD

Amarin

Cytat: Dexter69 w Luty 20, 2015, 10:46:00 PM
Cytat: kHRYSTAL w Luty 20, 2015, 10:33:00 PM
Osobę admina, który się oboma zajmuje? XD

Nic mu nie tłumacz, gość to typowa ściana ;D
-----=BeMyFrag=-----

kHRYSTAL

chyba was do reszty poj*alo, jesli ktos sie nie zna na html to waszym zdaniem oznacza to, ze koniecznie musi sie nie znac na plikach l2? a co ma wspolnego html pieprzonej STRONY z plikami l2? gdzie wy tu widzicie jakies powiazanie? zamiast pie**olic to pokazcie mi kurwa jakis dowod, albo wypad

poszedl rollback na 7 godzin wstecz przed calym zajsciem, na weekend podniesli raty do x10, ciekawe ile osob zostanie tym razem ; D

aaa i btw, naprawili juz htmla

sternik

online  dobil do 600 i na razie nie rosnie :P
Mozna usunac temat o servie ;)

kHRYSTAL

niby wstal dopiero przed 24tą, więc poczekajmy do jutra na ostateczny werdykt ;D

krakuus

Cytat: kHRYSTAL w Luty 20, 2015, 11:18:23 PM
chyba was do reszty poj*alo, jesli ktos sie nie zna na html to waszym zdaniem oznacza to, ze koniecznie musi sie nie znac na plikach l2? a co ma wspolnego html pieprzonej STRONY z plikami l2? gdzie wy tu widzicie jakies powiazanie? zamiast pie**olic to pokazcie mi kurwa jakis dowod, albo wypad

poszedl rollback na 7 godzin wstecz przed calym zajsciem, na weekend podniesli raty do x10, ciekawe ile osob zostanie tym razem ; D

aaa i btw, naprawili juz htmla

Capie, połowa L2 opiera się na HTMLu. Począwszy od tworzenia kont a kończąc na tekstach NPCtów

JamesDoakes

te pliki hb są w całości tworzone i fixowane przez inne osoby, afaik citadel tylko kupił licencje do ich używania.

krakuus

Ciekawostka.

Dokładnie na tych samych plikach startuje nowy DN.
Z tym, że tam wiedzą jak zabezpieczać serwer i konta...

Salamon

To by było na tyle, z ciekawości trzeba tylko zajrzeć (w sumie dziś) po południu czy ludzie łyknęli boosta x2. Patologia.... do ich plików nich nie mam, ale ci admini to kretyni, którzy zjebali swój czas i czas ludzi. No ale cóż, trochę sobie pograłem po godzinach
Żadna z historii , jakie ludzie opowiadają o mnie,
nie zmieni tego faktu, kim naprawdę jestem.