H5 - Kilka pytań na temat TW

Zaczęty przez Esdoka, Listopad 19, 2015, 02:33:10 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Esdoka

Witam, mam kilka pytań na temat Terrority Wars.

1. Startuję na nowym serwerze, załóżmy że mój klan, którego jestem leaderem przejmie pierwsze castle, w tym wypadku Gludio. Czy automatycznie zaraz po tym dostaniemy terytorium Gludio?
2. Co mi da wykonanie questa Path to Becoming a Lord?
3. Czy muszę go wykonać żeby zdobyć inne terytoria?
4. Kiedy i jak mam zdobyć inne terytoria? Zakładając, że jako jedyny mam castle a reszta zamków należy do NPC, co w takim wypadku?
5. Czy mogę zdobyć inne terytoria jak mój clan ma lvl5? (Gram na h5)
6. Czy mogę zdobyć inne terytoria bez wykonania tego questu wymienionego wyżej?

Shanique

Cytat: Esdoka w Listopad 19, 2015, 02:33:10 AM
Witam, mam kilka pytań na temat Terrority Wars.

1. Startuję na nowym serwerze, załóżmy że mój klan, którego jestem leaderem przejmie pierwsze castle, w tym wypadku Gludio. Czy automatycznie zaraz po tym dostaniemy terytorium Gludio?
2. Co mi da wykonanie questa Path to Becoming a Lord?
3. Czy muszę go wykonać żeby zdobyć inne terytoria?
4. Kiedy i jak mam zdobyć inne terytoria? Zakładając, że jako jedyny mam castle a reszta zamków należy do NPC, co w takim wypadku?
5. Czy mogę zdobyć inne terytoria jak mój clan ma lvl5? (Gram na h5)
6. Czy mogę zdobyć inne terytoria bez wykonania tego questu wymienionego wyżej?

1. Tak.
2. Pozwoli ci podnieść lvl klanu na 11, zwiększy o 10% skup i sprzedaż z manora i chyba coś tam jeszcze...
3. Chyba tak (z tego co pamiętam).
4. TW są dzień przed Siegami, trzeba się na nie zapisać u Mercenary Captain (najpóźniej na 2h przed rozpoczęciem TW).
Aby zdobyć Wardy innych terytoriów trzeba dostać się do zamku przeciwnika, "zabić" Ward'a, zanieś go do swojej flagi postawionej przed zamkiem i użyć skilla Capture Ward. Jak się uda to Ward automatycznie ląduje w twoim zamku.
Jeśli chodzi o drugą część pytania to nie jestem pewna jak to wygląda z zamkami, których właścicielami są NPC.
5. Wydaje mi się, że tak.
6. Nie jestem pewna.