INNOVA EU - Oficjalna data startu ?

Zaczęty przez Dzondzy, Grudzień 02, 2011, 05:17:29 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

skrzydlaty

Ja tez nie moglem sie zalogowac na konto ktore wczoraj zrobilem wiec stworzylem nowe i wszedlem do gry bez problemu.
A moglby mi ktos wytlumaczyc co tam w ogole robic? Mamy 1kkk adeny i 85lvl, u NPC zmienilem 1 i 2 profke a 3 juznie moglem. Bedzie tu w ogole vipe pozniej?
Jestem obserwowany
Big brat czuwa

Thombstone

bete zostawia by sobie stala i otworza nowy server live, ja tak mysle...
innova to debile chca 1 server dac na start gdzie ncwest mial 4 i ledwo mu starczylo?
Europejski rynek graczy = wiekszy od amerykanskiego wiec nie zdziwie sie jesli bedzie tylko 1 server
Btw. nie radze pchac sie na 1 server innovy bedzie zerg

Roxis

Przeczysc przegladarke programem CCleaner lub przeinstaluj 4game launchera

http://www.lineage2.com/en/news/community/vitality-beverage-issue.php <3 Nc ;d

L2 EU Vinuz !
Lineage 2 official server Luna
Vinuz/Sqn: Adventurer 82lvl
Piti: Soul Breaker 76lvl
L2RU
Sqnik: Rouge 86 / 75 WL / 75 WC / 75 DA  @ Lancer

montezuma

Cytat: Roxis w Grudzień 06, 2011, 11:03:53 AM
Przeczysc przegladarke programem CCleaner lub przeinstaluj 4game launchera

http://www.lineage2.com/en/news/community/vitality-beverage-issue.php <3 Nc ;d

Powinni zrobić jak inova ze zmiana w PA po wejściu GoD :)
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

sobek

the 7th of Dec at approximately 3-4 GMT tzn która godzina ;d (2-3 w nocy LOL)
edit: dodali, że PM

karno

Po wcisnieciu play frost sie laduje, pokazuje sie obrazek z kamelami, a potem nic sie nie dzieje. Jakies pomysly na naprawe tego?

Smokepsv

I przebrnalem przez win xp i przebrnalem przez W C++ i przebralem przez wszystkie "kritkal errory" i sie zalogowalem do gry i stworzylem postac i kufa od 2 godzin dc 20 sec po zobaczeniu postaci na servie.

Thombstone

pozdro to wgraj sobie 32 bitowa windows 7, ja tam nie mam z nia zadnych problemow a z xp co chwile 8 tysiecy

maxverr

CPU: AMD Athlon II X4 640 3,0GHz  GPU: ASUS EAH6850 DirectCU  SSD: OCZ AGILITY 3 60GB
MOBO: MSI 770-G45 HDD: Samsung F3 HD502HJ  RAM:Kingston 2x2GB 1333MHz CL9 PSU: OCZ StealthXStream2 600W
Microsoft SideWinder X4 :: Razer DeathAdder :: Philips SHP2000

Vivinia

Nie wiem czy to wina PTSa czy Frosta, ale codziennie od 16 do 22 mam takie ogromne lagi na PTSie, że nawet ruszyć postacią się nie da - 10-20 sekundowe zwisy etc.

Mój net w tym czasie nie jest przeciążony, wszystko działa normalnie, pingi do geo.l2.eu mam takie same jak we wcześniejszych godzinych, traceart podobnie. Serwery ncwestu choć umieszczone w ameryce działają płynnie, podobnie inne gry online (BF3, Dead Island).

Już nawet wyłączałem wszystkie zbędne procesy, aby Frost się przypadkiem z nimi nie gryzł (choć wtedy i rano ten problem by występował) i dalej to samo.

Spotkał się ktoś z podobnym problemem?

Mam nadzieję, że na live serwerze tego nie będzie, bo jeśli tak to mam lekko mówiąc przesrane.

"Laugh whenever you can. Keeps you from killing yourself when things are bad. That and vodka."

Roxis

Nie boj sie... mi tez chodzi do doopy mimo ze na poprawianym rusku chodzilo swietnie... trzeba poczekac na update clienta

L2 EU Vinuz !
Lineage 2 official server Luna
Vinuz/Sqn: Adventurer 82lvl
Piti: Soul Breaker 76lvl
L2RU
Sqnik: Rouge 86 / 75 WL / 75 WC / 75 DA  @ Lancer

tevin

A teraz opowiem Wam ciekawą historię dotyczącą mojego komputera. Jestem przyszłym technikiem ekonomistą, nie informatykiem.

Otóż 2 dni temu pobrałem sobie wszystko oczywiście z tego eu.4game.com.... itd

Po kliknięciu play również włączał się frost, obrazek z kamaelami, tak jakby się odpalało, czarny ekran, myszka z l2 i nagle się wszystko wyłączało.
Dałem sobie spokój bo było późno. Wczoraj próbuję wejść na stronę eu.4game.com aby to odpalić a tu że brakuje biblioteki qtcore4.dll. Dobra znalazłem na necie, niby OK. Wchodząc ponownie brakuje mu qtgui.dll dobra znów znalazłem. No i znów, tym razem qtnetwork.dll Tak samo jak poprzednio znalazłem i wgrałem.

No to oczywiście bardziej się porąbało, jak zawsze, teraz wyskakuje coś takiego:

Może ktoś wie czym to jest spowodowane? Do czego potrzebne są te pliki?

Co z tym zrobiłem? Albo raczej co wymyśliłem:
-cofnięcie systemu
-wyłączenie antyvirusa (comodo)
-najnowsze sterowniki od nvidia
-od nowa wgrany SP3 (XP home legal :O)

No i nie wiem co jeszcze można zrobić...

Pomóżcie plz z góry dziękuję ;)

maxverr

CytatWednesday Site & PTS maintenance - site from 9 up to 9.30 a.m GMT and the PTS from 4 a.m up to 4.30 a.m GMT.
CPU: AMD Athlon II X4 640 3,0GHz  GPU: ASUS EAH6850 DirectCU  SSD: OCZ AGILITY 3 60GB
MOBO: MSI 770-G45 HDD: Samsung F3 HD502HJ  RAM:Kingston 2x2GB 1333MHz CL9 PSU: OCZ StealthXStream2 600W
Microsoft SideWinder X4 :: Razer DeathAdder :: Philips SHP2000

Diaboliq

Po zainstalowaniu tego launchera od 4game wchodzę na stronę i powinno mi ściągać. Tam gdzie powinien być postęp instalacji na stronie, pod napisem Lineage II jest tylko szare tło i połowa napisu "set password". Co trzeba zrobić, by działało normalnie i pokazywało ile procent już ściągnęło?
Dołączam screena:

Czerwonym kolorem zakreśliłem miejsce, gdzie powinien być pokazany postęp ściągania.

tevin

Cytat: Diaboliq w Grudzień 06, 2011, 07:03:59 PM
Po zainstalowaniu tego launchera od 4game wchodzę na stronę i powinno mi ściągać. Tam gdzie powinien być postęp instalacji na stronie, pod napisem Lineage II jest tylko szare tło i połowa napisu "set password". Co trzeba zrobić, by działało normalnie i pokazywało ile procent już ściągnęło?

Mam tak samo ;/ Ale mi jakieś biblioteki wyje.... no tego wywaliło  :oops:

KenzOOn

Cytat: Vivinia w Grudzień 06, 2011, 06:05:37 PM
Nie wiem czy to wina PTSa czy Frosta, ale codziennie od 16 do 22 mam takie ogromne lagi na PTSie, że nawet ruszyć postacią się nie da - 10-20 sekundowe zwisy etc.

Mój net w tym czasie nie jest przeciążony, wszystko działa normalnie, pingi do geo.l2.eu mam takie same jak we wcześniejszych godzinych, traceart podobnie. Serwery ncwestu choć umieszczone w ameryce działają płynnie, podobnie inne gry online (BF3, Dead Island).

Już nawet wyłączałem wszystkie zbędne procesy, aby Frost się przypadkiem z nimi nie gryzł (choć wtedy i rano ten problem by występował) i dalej to samo.

Spotkał się ktoś z podobnym problemem?

Mam nadzieję, że na live serwerze tego nie będzie, bo jeśli tak to mam lekko mówiąc przesrane.

Też podejrzewam o to frosta, ponieważ grając na nowym serwerze NCwest Magmel bez Bp i latency pomimo wysokiego pingu byłem zaskoczony bo l2 chodziło naprawde nienajgorzej z tym że to był low lvl grind ale ludu sporo.
Tutaj na becie mam to samo co na rusku kilka postaci high lvl po przebudzeniu i jak zacznie sie skillowanie to mam pokaz slajdów, oczywiście nie mam zbytnio mocnego kompa ale porównując gre na rusku a gre na nc to jak dla mnie niebo a ziemia. Podejrzewam ze troszke lepszy CPU więcej Ramu (mam 3GB ale Viste) i sprawniejszy dysk i powinno śmigać nienagannie, bo niewydaje mi się żeby frost działał na łącze. Jak ktos to ogarnia niech podsunie jakiś pomysł jak polepszyc rozgrywke na eu ;p

Thombstone

diaboliq wylacz przegladarke i przeczysc rejestr i przegladarke ccleanerem

Diaboliq

Thombstone

uzywasz win7 czy winxp?
probowales wywalic pliki mozilli z danych aplikacji?
reinstalowales sterowniki?
przeinstalowales flashplayera?
sprawdzales inna przegladarke?

Polopiryn

Thomb, nic z twojej porady nie pomoże. Instalem na lapku, install all miałem. Gdy już miałem dostać przycisk play go nie było - Sugeruję zrobić jakieś pseudo konto, wylogować się z tego, a potem zalogować na to stare i powinno się pojawić. U mnie pomogło
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

drezyna

Odkryłem, że brak buttonów na stronie może być spowodowany także przez.. przeniesienie/usunięcie/ogólnie jakiekolwiek działanie ze skrótami 4game. Jak macie folder ze skrótami w Start -> Wszystkie programy -> etc. to NIE WOLNO ICH RUSZAĆ!
Przed chwilą przekonałem się o tym boleśnie - zostawiłem sobie tylko skrót od aplikacji która zostaje w tray`u, resztę usunąłem dla porządku, i co? Brak przycisku Play.
Reinstalacja -> wszystko znowu działa.

tevin

Ok no to co do mojego błędu:
Okazało się, że wszystko spowodowane było iż odrzuciłem instalację Microsoft visual c++ który instaluje się wraz z grą. Odinstalowałem (aż 4) microsoft visual c++ z mojego komputera. Włączyłem instalator i razem z l2 zainstalowałem świeżutki micr.... wiecie co :D No i działa wszystko jak trzeba ;)

BEAUTIFUL

Ja dalej mam problem a raczej pytania. Na win Xp mialem problem z errorem okej zrobilem lecz jak wchodze na server gram to mam same dc, lecz gdy jestem w innym miejscu gdzie nei ma gracz gra dziala plynnie i mam pytanie czy jak bedzie live czy ten problem zniknie. 2 sytuacja wyglada tak ze zrobilem format zainstalowalem ta cholerna  Viste zeby zobaczyc jak dziala gra. lecz problem jest juz z luncherem, zainstalowal sie potem ma byc upgrade klikam za pierwszym razem "install now" i blad " I\O 32" czy cos takiego czy ktos wie o co chodzi?, po nastepnym kliknieciu nic sie nie dzieje i czekam w nieskonczonosc, da sie cos z tym zrobic?. Czy moze da sie scigagnac gdzies od razu zupgradowanego lunchera?.

Polopiryn

Nikt nie wie jak to będzie na live. Jak widzisz poprawek nie wprowadzają, więc pewno wszystko na livie będzie testowane. Beatiful jak dostajesz dc w mieście pisałem o tym kilkanaście razy zwiększ npc/terrain i display limit powyżej avarage najlepiej na max. Będzie cieło, ale dc powinno wyeliminować.
Zainstalowałeś Viste? To woła o pomstę do nieba Xp or 7 - Vista to brakujące ogniwo xD
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)