do startujących na Skelth w 2018

Zaczęty przez alfheimr, Kwiecień 11, 2018, 09:56:56 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

alfheimr

Hej założyłem tu konto i jestem oczarowany klassikiem, w sumie żałuję tych ostatnich dwóch lat spędzonych na privach od iT do H5 bo
to przy tym co widzę to nie miało sensu.

Chętnie spiknę się z ludźmi którzy też zaczynają,  założę klan casualów i współpoprowadzę conajwyżej bo na więcej nie ma czasu; albo niech od razu założy to ktoś kto zadeklaruje że ma czas, na początek dla chatu/ pomocy/ wymiany informacji/ expa , a jak się rozwinie zobaczymy

VvVitchsDoll w grze

habababa69

GL! w grze spotkach wielu Polaków, którzy chętnie pomogą w kwestii informacyjnej jak też możliwe, że ekonomicznej.
Inicjatywa spoko, kwestia też szukania ludzi shout'ując na serverze. Co do pytań etc to masz tutaj masę wątków na forrum co gdzie i jak najlepiej koxać etc. Fajnie, że kolejni ludzie zaczynają od 0 i wybrali, tak samo jak ja miesiąc temu, classic jako miejsce docelowe;)

skeleton

DzuDzak

ja dzis zacząłem i bardzo się zdziwiłem tempem expa, jakby ktoś potrzebował jakiegoś suportu (pp wc se ewentualnie tanka) mogę relolnac, bo mam wizarda co docelowo miał być kotem. poki co 20+ ale czego wymagać od 2h w grze :D

mattz

Cytat: DzuDzak w Kwiecień 16, 2018, 12:34:20 AM
ja dzis zacząłem i bardzo się zdziwiłem tempem expa, jakby ktoś potrzebował jakiegoś suportu (pp wc se ewentualnie tanka) mogę relolnac, bo mam wizarda co docelowo miał być kotem. poki co 20+ ale czego wymagać od 2h w grze :D

Kot na 1 konto to najlepsze rozwiazanie, gra sws/bd/wc to rak.
Z drugiej str. wiekszosc aktywnej sceny politycznej to archerzy, a i do DD od 77 sie kot przyda (cat buff), + mocny na oly/small pvp i farme.

chiv

Po długim krzątaniu się po privach tez podjąłem decyzję o starcie na classicu, zobaczymy jak to będzie szło :)

alfheimr

ilu nas newbie trzeba tu do ubicia rb 23+ i jakiego supportu? kutus stoi nikt nie bije juz pare dni

mattz

Cytat: alfheimr w Kwiecień 16, 2018, 06:07:43 PM
ilu nas newbie trzeba tu do ubicia rb 23+ i jakiego supportu? kutus stoi nikt nie bije juz pare dni
2 party na fullbuffie, zapomnij

DzuDzak

Cytat: mattz w Kwiecień 16, 2018, 07:49:40 PM

to co tak sa przykoksane?

mattz

Cytat: DzuDzak w Kwiecień 16, 2018, 08:11:01 PM
Cytat: mattz w Kwiecień 16, 2018, 07:49:40 PM

to co tak sa przykoksane?
? Bez znaczenia. 20-33 ABO CAMP magiem, 33-40 na breka biegniesz i odbijasz w prawo w strone zamku  i  do 40 na wyvernach i bugbearach. 3 dni gry.

habababa69

This is CLASSIC ! :D Wciąż lepszy i stabilniejszy niż privy:)

mattz

Cytat: habababa69 w Kwiecień 17, 2018, 01:46:52 PM
This is CLASSIC ! :D Wciąż lepszy i stabilniejszy niż privy:)

Po prostu privki juz teraz to naprawde dno, jeszcze tam do 2016 to bylo, a tak to.... dopoty populacja (po lecie) bedzie 2000+ na skelcie to i tak jedno z lepszych miejsc.

Ew. zawsze mozna zmienic gre, tylko tez za bardzo nie ma na co. W miejscu mmmorpgi stoja od premiery wowa, nic sie specjalnie nie zmienilo.

Licze na tem mmo od amazona, ale to jak przewidywalem z krysztalowej kuli nie wczesniej niz 2021/22, tj. jak wiekszosc ludzi bedzie miala na pokladzie odp. dzisiejszego high endu

DzuDzak

tak czy siak jeśli ktoś na 25+ to pm "Azina można jakieś pt skleić

sobek

od 15 lev abadon camp (kolo rb)
od 25 partisan (center)

potem jak tylko dasz radę shamany kolo forest of mirrors.

na 60, cmentarz

na 66-76 bs.

Oczywiście jak mele to cata.

Busola

Pepsi a możesz mnie oświecić co daje kota buff po 77?? Bo z tego co wiem to jest buff na RB a nie na pvp czy farmę

Jak masz inne info to bardzo proszę o linki do tych informacji.

Neural

ten buff kota BĘDZIE dawał w przyszłym updatecie 35% cryt dmga.
S.h.O.c.k  Team
Neural Siegel Knight 99

Busola

A jakieś potwierdzenie tego? Bo z tego co pamiętam to ma dawać tylko przy RB.

alfheimr

DzuDzak

mizerna jakość filmiku, co do ilości expa hmm chyba nie będziesz miał lepszego miejsca z łatwymi mobami możesz w ant nest zobaczyć, ale tam jest poison. JA mam w duo z se bez dopaleń do expa jakieś 60-70% na 25 na godzinne expienie przy single targecie potem sie zobaczy. 

kabulek

sugerowałbym dwuręczny miecz i single target do 40
L2C EU wannabe?
A chuuu, nic nie chce sprzedać :)))

DzuDzak

ja bym wolal jednak cursed maingauche czy jakoś tak bleed OP bodajże po 147 zadaje wsadzić jakiegoś othela 2-3 w miare tanie i cryt za crytem siada.

alfheimr

z mahum commandera jest 3,3k expa a taki leto lizardman warrior daje ~ 5k i jest czerwony mi  wiec pojedynczo bic leto na przyklad lepiej nie wyjde, chyba ze gdzieś indziej

alfheimr

czy ja coś źle rozumuje czy idzie zrobić takie macro żeby boxy same asystowaly mnie w biciu?

w sensie tak jak tu https://www.youtube.com/watch?v=EPN8oCTgpe8

ustawie boxa w miejscu gdzie robie aoe i bedzie bil ze mna ? oO

DTQ

No jasne. Macro stare jak świat jeżeli chodzi o classic.

/target NickOfYourTank
/assist
/attack
/delay 0

Prawym klawiszem możesz zapętlić macro na skillbarze.
Pamiętaj o jednej rzeczy, jak masz wiele okien i zapętlisz macro z zaznaczoną opcją "Optimize Performance" to na przykład assist macro (to powyżej) będzie lagować, a takie macro z buffami od Warcryera jak puścisz to Ci nie rzuci wszystkich buffów. Tą opcję na kontach na których nie możesz sobie pozwolić na lag trzeba odznaczyć.