Bron dla Warcryer-a, fast a normal attack

Zaczęty przez exoriou, Czerwiec 18, 2006, 05:40:07 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

exoriou

Gram na low rate serwer, zakonczylem questa na WC i moge sie cieszyc moim Warcayerem... ale pojawia sie dylemat. Musze zainwestowac w jakas bron (a jako ze to gram na mlodym serwie, to nie latwo jeszcze o full wypas wypo) z luxury. I nie wiem czy zainwestowac w blunta, czy skladac sobie duale, lub kupować fisty.

I tutaj moje pytanie, jak się ma fast attack na bluncie jedno-recznym z p.atk 139 a fistami/dualem normal p.atk np. 160 ? Czy w koniec koncow nie wychodzi na to samo?
Wiadomo, z bluntem bede celniejszy i blunt wraz ze stunem do PvP wysmienity, ale za to z dualem wiecej krytykow, ale i brak stuna oraz mniejsza celnosc (z fistami nie wiem jak jest bo nigdy nie gralem nimi).
Dodam ze potrzebuje jakiegos wyjscia uniwersalnego, bo jak mowilem low-rate serwer, no chyba ze bym jakims cudem cos wydropil :-)

Co polecacie??

Tyr

Nieźle idzie z daggerem +focus ale jak masz bufki BD i propka :)
Lineage 2 Classic EU

WarHammer

tyr16 on sie pyta jaka bron nosic a nie co by mial jakby mial bufy propka i Bd

a tak  to radze ci tak masz od wyboru szpony albo duale wsumie na jedno wychodzi ja osobiscie wolal bym duale ale jak napoczatku mas zmalo kasy i wolisz taki typ broni to wez fisty a z bluntem to on jest dosyc dobry jezeli jestes na pvp to wiadomo ale i w samotnym expie czesto moze uratowac ci dupe (stun czyni cuda) wiesz zawsze bezpieczniej jest z bluntem niz z fistami ale to jzu zalezy od ciebe co wolisz wiekrze bezpieczenistwo i wmiare odbry atak speed i dm czy mniej bepzieczniestwa (brak stuna ) troche szybszy atak i dobry dm

Ps: Ja głównie latalem z bluntem i tarcza, lanca (na wiele mobow) i z fistami (wedlug mnie lepze sa maja) ale to zalezy juz od ciebie zycze powodzenia w grze. :D
EDIT by Shaman: skasowalem sygnature i wystawiam ostrzezenie za syga niezgodnego z regulaminem. Mozesz wstawic innego w to miejsce i skasowac moj edit

Carollo

No właśnie teraz mam Orka Szamana i się zastanawiam... blunt czy duale.
I tak na PvP nie będę szedł do czasu C grade, stuna w PvE nie używam prawie... co polecicie? :)

EPI Citadel
Warrior bez EQ ze skillami na pole - 28 lv - nie gram
Orc Shaman z top ng na 16 lvlu :P

Scroller

z bluntem zadasz wiecej obrazen w jednostce czasu (pomijajac krytyki, bo to loteria) z testach jakie przeprowadzilem kiedys wynika, ze roznica w p.atk miedzy dualami a bluntem jest niewielka, a atk. speed podskakuje o ok 100 - duzo. Wiec jezleli chcesz broni uniwersalnej to bierz blunta, na expa sie nada, a w pvp to koniecznosc.

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

Carollo

Hm... to C będzie chyba blunt, ale na razie Artisan's Sword*Elven Sword ;]

EPI Citadel
Warrior bez EQ ze skillami na pole - 28 lv - nie gram
Orc Shaman z top ng na 16 lvlu :P

exoriou

Scroller nie zgodze się z Tobą w 100% że krytyki to, bo przecież każda broń ma większą szanse, fakt faktem że dagger może rypać tyle krytyków co np. blunt w czasie 5min, ale na dłuższą metę to broń, która ma większą szanse na krytyk napewno będzie ich więcej rypać.

A skoro już mowa o toporach, jaki SA? Health ?

WarHammer

EDIT by Shaman: skasowalem sygnature i wystawiam ostrzezenie za syga niezgodnego z regulaminem. Mozesz wstawic innego w to miejsce i skasowac moj edit

walker

gram WC na low -rate serwie i szczęśliwie stuknęła mi 70'dziesiątka . moim zdaniem bron na expa dla WC trzeba dobierać patrząc przez pryzmat wampira - bo to właśnie ten buf czyni z nas zabijaków. wdg mnie najlepsze na moby sa duale /fisty (duale latwiej dostac) , walilem z b gradowym nozem i cienko to wygladało , o wiele szybciej hp mi zjeżdzalo , z luku jeszce nie tłukłem ale z takim akuracy jak ma wc to wątpie żeby to było mądre posunięcie(btw nie masz ani stuna ani wapira z lukiem) .  Co do blunta to teraz testuje dg z haste i dg z heal. Na 70 lvlu na self bufach mamy w 1 opcji prawie 700 atak spd i musze powiedziec ze z taką prędkością wampir pozwala nam w takim dark omens wytankować nawet 3 moby samemu, natomiast opcja drgudana tym lvlu daje nam extra jakieś 1k hp . i tu jest dylemat bo  chyba zaryzykuje stwierdzenie ze 700 atak spd + 3lvl wampira i nasze steal essence moze zrekompensowac nam spokojnie ten 1 k hp - a dmg o ile większy :P

exoriou

Tak, popieram, na PvE najlepiej nadają się dual/fist, ale jak mówiłem potrzebuję uniwersalnego rozwiązania, i póki co war axe sprawuje się dobrze. A stun... hmm... różne na jego temat są opinie, mi się tam przydaję do PvE.

walker - a jesteś w stanie coś powiedzieć jak sprawuje się Twój toporek z haste na PvP ??
Bo ten hm.. attack speed robi wrażenie...

walker

na razie walczyłem tylko z sps , sh , da ,sk , destro  i wysoko lewelowym nozem z lukiem (niepamiętam jaka profa) i niestety w wiekszości przypadków to nie broń okazała sie najwazniejsza a skille - mianowicie aura sink która robiła z tanków sito , destro podobnie a był 6 lvleli wyzej (1 walka alemysle ze jakdalej bedzie mi sie udawac zarzucenie aura sink to nic sie nie zmieni) do do magow to atack spd robił swoje - często przerywam im czary ale z kolei z nożami to te 25% życia więcej robi swoje - daje nam jakieś 15 sekund - a to mozna wykorzystac na zesleepowanie i wewalenie aura sinka. Mysle ze na walke  z magiem lepszy jest haste - tak samo jak z tankami bo mozemy bardzo latwo kontrolowac spadajace hp (z 1200 m def juz od 66 lvlu to naprawde wolno idzie ;))  natowmiast na walke z nożem albo tyrantem lepiej mieć te 1k hp w zapasie .

ixi

Cytat: tyr16Nieźle idzie z daggerem +focus ale jak masz bufki BD i propka :)

Ahahahahahahahah ;D

Warcryer moze sie sam zbuffowac, wiec po co mu buffy propheta?(nie ma tylko zerka, blessow i resistow ;])
Hindemith - SE - Full C5

Arthas

Ahahahahahahahah ;D
Jeszcze nie ma ww :O
Do tego zalezy jaki lv WC. np wc na lv 40 potrzebuje buffki propheta 60. A wc na 60 nie.

N/c...

walker

cofam co mówiłem  :D  haste na bluncie świetnie smiga na expieniu (z bd w party 800 atak spd... jak znajdziesz mobki z podatnoscia na blunta -np początek omens to idze 880 dmg per schot - a kryty po 3k to nawet na 70 lvlelu idze exp masakrycznie) , ale jeśli masz zamiar bić sie z graczami to tylko HEAL . amen ! :D

exoriou