[L2OFF] GameCoast - CLASSIC x7 - START 20.12.2019

Zaczęty przez Kloniasz, Listopad 24, 2019, 09:14:06 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zoltar

" BTW L-Coiny po 3h gry (31 lvl) mam całe 4 szt, do 8,5k które potrzeba na A gradowa broń "trochę" brakuje... "

L-Coiny po 41 lvl powinny trochę przyspieszyć, ale ostatecznie zobaczymy jak to wyjdzie bo często restarty robią i coś dopieszczają.

ps.
L-Coiny z tego co wyczytałem powinny do 300 na dobę lecieć max.

Divah

Jakoś szczególnie to się nie orientuję w temacie, tyle co się chwilę na becie pobawiłem, ale na autofarmie można poustawiać /nexttarget, autobuff z delay w makrze, asystę, używanie potek HP. Natomiast nie ustawi się dobrze na makrze heal'owania i spoila jakoś super optymalnie chyba też nie? Tak bardziej pi razy drzwi to jakoś się pewno da.

Fakt, trudniej będzie odróżnić bota od autofarmy, a już w ogóle, że jedna osoba może operować bishem, a pozostałe 8 osób w CP na autoattack i asyście.

Nie mniej suma summarum.. wydaje mi się, że autofarma to przede wszystkim ukłon dla casual graczy, można spokojnie zjeść kolację jak reszta drużyny klepie moby, odpalasz makro na asystę i tyle.
Podobno także na high lvl'owych spotkach ciężko będzie na autofarmie, bo moby mocno leją a wspomniany bish na makrze nie polata - jak by to ktoś mógł potwierdzić.
Diva
Karan Gurth

Li

Ile max coinów może lecieć to nie ma znaczenia, ważne jest jak faktycznie lecą. A lecą kiepsko.
IMO serwer został tak ustawiony, że teoretycznie coiny mogą być z dropu, ale będą odgrywać małe znaczenie, na 100% coiny będą sprzedawane za gotówkę przez administrację.
Pograłem jeszcze godzinę na 32 lvl i zero, ciągle w inventory 4 coiny.

Autopickup itemów ma znaczenie tylko dla close combar, wszystkim rangersom nie zadziała, sprawdziłem, krasiek podnosi itemy, dla maga są za daleko.
Autofarm najlepiej sprawdza się fighterom.

Chyba nie działa mi opcja "Respectful Hunting Mode", z nazwy mogę jedynie się domyślać, ze chodzi, by nie podbierać mobów już stargetowanych przez innych graczy. Być może robi coś innego, ale czy włączona czy wyłączona nic się nie zmienia w zachowaniu autofarmy.

Spoila nie ustawisz, próbowałem, działa w 1 na 4 przypadków, sam spoil jeszcze zadziała, ale sweeper rzadko.
Próbowałem tuningować makro, dupa blada.

Support tylko przez delay, nawet nie wiem, czy można ustawić tak duży delay, na 20 min.

Jest trochę bugów, do przełknięcia ale są.  Np. okienko Dimensional Merchant z menu wyświetla się w cyrylicy, u NPC po angielsku.

Źle ustawione proporcje wymiany shotów, za mało soul za dużo spirit, 500/334, magowie na moba, przynajmniej z buffami od NPC (chyba ich nie będzie na oficjalnym serwerze) mają moby na 1 hita, fighter z dualami 4-5, wniosek taki, że fighterom szybciej się skończą shoty.

Nawet nie mam pojęcia, czy te uniwersalne shoty dadzą się krafcić, czy tylko z  Grocery będą.
Pan Soulern jest debeściak. I jego mafia też.

Divah

Ten NPC z buffem to chyba tylko na betę.
Wojownik składa moby na 1-2 skille (na początku gry, nie sądzę aby tendencja miała się utrzymać jakoś dłużej?). Kwestia jeszcze ilości many, szansy na wejście etc.
Diva
Karan Gurth

Zoltar

Coiny po wczorajszych wieczornych updatach przestały dropić, dziś jest to samo kogo nie pytałem ma 4 sztuki. Na live może być włączone i zupełnie inaczej dropić.

JamesDoakes

Cytat: Li w Grudzień 18, 2019, 01:41:34 PM
Źle ustawione proporcje wymiany shotów, za mało soul za dużo spirit, 500/334, magowie na moba, przynajmniej z buffami od NPC (chyba ich nie będzie na oficjalnym serwerze) mają moby na 1 hita, fighter z dualami 4-5, wniosek taki, że fighterom szybciej się skończą shoty.
ten stosunek wymiany jest offowy, raczej nie będą poprawiać tego co zjebała KR, a jest sporo takich drobiazgów

Kloniasz

Co do adrenaliny na x3 próbowaliśmy odpalić tą premium. Osoba która ja odpalił dostała na drugi dzień bana na wszystkie konta które w tym czasie miała odpalone chociaż tylko na jednym działała adrenalina na SWS

Grabeeek

No dzis dozbieralem 6 L coinow przez 2/3h farmienia, cos nie tego jest z nimi imo

JamesDoakes

pamiętam na forum innovy był płacz o niskim droprate tych coinów, ale na NCw ich nie ma, więc nie wiem jak to na prawdę wygląda

Zoltar

Z forum GameCoast :

Dear friends, open testing of the new Classic x7 server called Thor is well under way. We are closely following all feedback from the players, learn from them and, if necessary, make changes to the settings of the game server. If you have a desire to influence the development of the server, you can tell us about your wishes in this server section.

The server uses the official build of the Lineage 2 Classic: The Shadow of Kamael chronicles;
Exp and SP rates are x7, drop and adena rates are х5, drop of L-coins is х2;
There are available offline trade, blocking of EXP and L2 Store Coins, which allow you to trade your rubles or buy rubles with adena from other players;
The first siege of the town of Giran will take place two weeks after the server opening and Olympiad will start in February;
The new content from the official servers will appear regularly, which will be introduced with frequent generous events and affordable offers.

Please pay attention the opening of the server will take place on the 20th December, at 18:00 Moscow time. We will be happy to meet you all on our server.

Li

No i wszystko jasne.
Itemy za gotówkę.
I nich ktoś mi powie, że to nie jest jak na zjebanym l2j prowadzonym przez amatorów.

Pobawiłem się tym systemem autofarmy - to nie działa z macro jak powinno teoretycznie działać.
Nie ustawisz na tym supportu buffera/healera, spoila też nie,.
Działa to tak, że macro się teoretycznie wykonuje a potem leci normalny /nexttarget - teoretycznie, bo w macro gdy jest /delay też nie reaguje, tylko od razu targetuje następnego moba.
Zwykłe heal potony z Grocery nie chcą się ustawiać na auto (mają opis na czerwono, te potiony które mogą być auto mają na zielono).
I nie można ustawić /useshortcut x x .
Chujnia z grzybnią.
Wygrywają dd i tanki i dotacja- dwarfy i support zdycha.
Dodatkowo dość trudne questy(np zabicie 500 mobów pod Giran) są takie same i dla supportu i dla dd.
Shoty tylko z Grocery, powodzenia dla warsmithów którzy robili do tej pory kasę na shotach - tak znalazłem w opisie patchnotes dla Kamaela, nigdzie nie znalazłem info o krafcie shotów. Ciekawe, po co w Grocery są nadal dostępne soulore, spiritore są potrzebne do niektórych skili.

Professor

Daj linka/screena  do itemow za gotowke .

Auto farma na kazdym servie z auto farma dziala tak samo ( nie ten nie jest wyjatkowy)

Tu sie makra ustawia normalne wrzucasz na "zwykly" pasek i klikasz prawym :)
Buff z wc /target ktos z pt 2x attack delay 1080 i masz macro z podczepieniem  robisz
save macro wrzucasz na psek od f1 fo f12  i klikasz prawy.
Heala tez sie da ustawic tak samo co 30 sec heal na jakis target x2 attack delay 30 naprzyklad/
Tylko tak jak pisalem najlepiej male pomieszczenia kata i nie mocne moby zeby sie nie wypierdzielic.

Hp poty dzialaja przeciagasz z inventory na slot obok tego co ssy sa zaloczone ustawiasz suwak na
tyle % ile Cie interesuje klikasz apply i klikasz prawym zeby sie swiecilo jak ssy obok na hp pocie .

Tak naprawde kazdego da rade ustawic na auto macro nawet magow ale trzeba dobrze przekminic
i najlepiej stac w miejscu zeby reacherger mial zapetlone macro z siadaniem dawaniem mp delay
taki ze podczas siedzenia musi zregowac tyle mp co stracil wczesniej na reacherg

Co do questow nei sa trudne ale na poczatku bedzie zerg .Wez pod uwage ze qesty mozna robic w pt
i od 20 lvla kazdy ma ten sam ciag questow.Przekminiasz i robisz z randomami lub ludzmi z klanu
znajomymi z gry.Albo po prostu robisz sobie DD do tego supportu ...

1 rodzaj ssow jest na kazdym servie juz ( nie ten nie jest wyjatkowy) :)
Slabo to tylko wygladalo na giran jak bylo przejscie na to ze zwyklych.
Ale nie dlatego ze krasia nie beda zarabiac tylko nosacze ciezkie recki kitrali na bssa/ssa
po 100kk a kazdy wiedzial ze wejdzie patch co 1 rodzaj ssow bedziei deczko zfailowali ich wina trzeba
czytac zblizajace sie patch noty :) Kraft teraz tylko na crafcie itemkow zarabia i farmie :)

Po co w grocery sa dostepne soulore spirit ore ? (tutaj przecieram oczy )
Nie wiem gdzie tam wczesniej grales ale normalnie sa potrzebne chociazby do rzucania niektorych buffow
czy summonowania petow ( i tak koncza sie podczas farmy wiec trzeba kupowac )

Szkoda Twojego czasu bo 80% tego co piszesz to kazdy gracz wie ze tak jest na classicu(kto gral )
Skup sie na rzeczach ktorych ludzie nie wiedza
na razie tylko wiekszy hype robisz :)

Wygrywają dd i tanki i dotacja- dwarfy i support zdycha....

W życiu wygrywa tylko ten, który pokonał samego siebie

Li

Cytat: Professor w Grudzień 19, 2019, 08:22:26 AM
Daj linka/screena  do itemow za gotowke .

Cytat: Zoltar w Grudzień 19, 2019, 12:34:52 AM
Z forum GameCoast :

Dear friends, open testing of the new Classic x7 server called Thor is well under way. We are closely following all feedback from the players, learn from them and, if necessary, make changes to the settings of the game server. If you have a desire to influence the development of the server, you can tell us about your wishes in this server section.

The server uses the official build of the Lineage 2 Classic: The Shadow of Kamael chronicles;
Exp and SP rates are x7, drop and adena rates are х5, drop of L-coins is х2;
There are available offline trade, blocking of EXP and L2 Store Coins, which allow you to trade your rubles or buy rubles with adena from other players;
The first siege of the town of Giran will take place two weeks after the server opening and Olympiad will start in February;
The new content from the official servers will appear regularly, which will be introduced with frequent generous events and affordable offers.

Please pay attention the opening of the server will take place on the 20th December, at 18:00 Moscow time. We will be happy to meet you all on our server.

Z shoutu na OB - 1 rubel realny = 1 rubel w grze, gadało ze sobą 2 Ruskich.
Przy obecnym dropie L2 Coins są one fikcją dla nie VIP'a dotującego serwer
Realia są proste, serwer trzeba z czegoś utrzymać.
Mnie akurat ta dota nie przeszkadza, a ile można te rzeczy zwyczajnie wypracować/zdobyć w grze. A można.
Wytknąłem rzeczy które diametralnie zmieniają charakter rozgrywki, starego Lineage 2 (i wczesnego Classica) tłumaczysz mi niepotrzebnie, że tak właśnie jest na Kamael. No właśnie chodzi, że tak jest. Makra jak się robi też wiem, tylko nie można ich puścić przez autofarm, nie działa on tak, jakby się teoretycznie wydawało. No i nie mogłem ustawić /useshortcut x x , na serwerze NA ustawiałem.

Wiesz, te filozoficzne komentarze to sobie daruj, z supportem zawsze był problem w L2, mało kto chciał grać nim jako mainami, kraśki zarabiały, warsmith z nich miał najciężej, nikt nie chciał brać go w party, a teraz to już w ogóle dupa blada, nawet biedak sobie nie zarobi na shotach.
Celowo na ostatnim serwerze na którym grałem(h5) wyciągnąłem sobie support i testowałem, czy można nim zagrać solo. Oczywiście dało radę w większości przypadków, bishop bajka, ale jak teraz ma zrobić ten quest na 500 mobów? Pewnie że może, tylko zajmie mu to solo 5x więcej czasu niż fighterowi czy magowi...
To jest niby Classic, ale teraz przypomina sam nie wiem co, bo nawet nie GoD'a..., a na pewno ma niewiele wspólnego ze starym L2

fart200

li to slabo sie startales ja bez problemu ustawilem all dotego hp poty z grocery tez latwo sie ustawia na auto spam

Li

Cytat: fart200 w Grudzień 19, 2019, 09:42:59 AM
li to slabo sie startales ja bez problemu ustawilem all dotego hp poty z grocery tez latwo sie ustawia na auto spam
To pokaż jak to się robi, bo u mnie to wygląda tak:

Tu dokładam jak wygląda w Grocery:

fart200

obok shotow masz potke tam ustawiasz auto hp orza %hp kiedy spamuje

Li

Cytat: fart200 w Grudzień 19, 2019, 10:07:51 AM
obok shotow masz potke tam ustawiasz auto hp orza %hp kiedy spamuje

Nie, nie działa
Pokaz na screenie od siebie, jak działa

Professor

Wez ustaw % wez apply a pozniej ta ikonke potki obok po prawej stronie od zalaczonych lessow wcisnij prawy
tak jak sie szoty odpalalo zawsze po zalogowaniu prawym

Nie trzeba dotowac bo kazdy kto ogarnie kupi dote za adene od innych wlasnie przez te L Store Coins  ?
Dobrze rozumiem ?:P

fart200

https://ibb.co/7WqYGCZ
otwiewrasz zakladke przeciagasz potke w okienko i gotowe.

Li

Cytat: fart200 w Grudzień 19, 2019, 10:29:43 AM
https://ibb.co/7WqYGCZ
otwiewrasz zakladke przeciagasz potke w okienko i gotowe.
Pojęcia nie mam o co chodzi. Tak, tak powinno to działać, a u mnie nie działa. Testowałem to też na kraśku
Sprawdź jeszcze tylko, że te heal potiony w opisie przedmiotu "Auto" są na czerwono czy zielono.
U mnie na screenach jak widać są na czerwono i nie ma słowa "available"
Działają pozostałe, heal nie działa

Tego przegapiłem:
Cytat: Professor w Grudzień 19, 2019, 10:23:30 AM

Nie trzeba dotowac bo kazdy kto ogarnie kupi dote za adene od innych wlasnie przez te L Store Coins  ?
Dobrze rozumiem ?:P
Gdybyś nie wiedział, to handel działa w 2 strony.
Kupujesz za ruble realne te w grze, skupujesz za nie L2Coiny od graczy, idziesz z coinami do NPC i wykupujesz A grade.
Przecież nie trzeba to tego chyba ukończyć żadnej szkoły ekonomicznej?

fart200

nie wiem li to takei ciezkie otwierasz okienk obok auto shotow masz tam potke,
przeciagasz  w puste pole i potka sie aktywuje, skoro dzial u mnie to u ciebie tez musi.

Li

Cytat: fart200 w Grudzień 19, 2019, 10:50:00 AM
nie wiem li to takei ciezkie otwierasz okienk obok auto shotow masz tam potke,
przeciagasz  w puste pole i potka sie aktywuje, skoro dzial u mnie to u ciebie tez musi.
Czego nie rozumiesz? Wklej mi screen z opisem heal potiona, u mnie nawet ich nie widać gdy otwieram inventory przez opcję auto-consumable:

Nie jestem idiotą, wiem jak ustawia się auto shoty/potiony, po prostu u mnie to nie działa, bez względu na to co tam kombinuję. I dotyczy to tylko heal potion.

fart200

Li

Proszę zlituj się człowieku, powtórzę kulfonami:

NIE TŁUMACZ MI JAK TO ZROBIĆ, BO ROBIĘ I NIE DZIAŁA - NIE JESTEM IDIOTĄ

WKLEJ MI SCREEN, PROSZĘ, Z OPISEM HEAL POTIONA

Może coś źle robię, nie wiem co, ale chciałbym zobaczyć czy opis heal potiona masz na czerwono czy na zielono

Professor

Na screenie farta TU jak jest pota  kliknij prawy przycisk i sie podswietli tak jak szoty.

Kazdy ma zawsze z tym problem i z ustawieniem boxow na normalnym macro .Ich blad
to wrzucanie tego w auto farm .Nie jestes jedyny ciezko to ogarnac na poczatku .

To ta ekonomia dziala tak jak na kazdy innym servie .To o co Ci wlasciwie chodzi juz ?
Czemu akurat tego servera zes sie tak uczepil ze jest taki zly i najgorszy skoro kazdy
inny dziala tak samo tyle roznia sie plikami,dota i ustawieniami ? :P