3kk w 11 dni czyli problemy z kasą

Zaczęty przez Argus, Czerwiec 28, 2006, 10:18:48 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Argus

Wiem że istnieją tematy o kasie, przeglądąłem je ale nie znalazłem gdzie zdobyć tak grubą forsę w 11 dni warriorem na 34lvl z brigandine setem,Sword of revolution i jakąś tam tarczą (ona i tak nic nie blokuje). zamierzam na 40 lvl kupić najlepszy dual(upatrzyłem Stormbringer*Stormbringer na L2p aurora chodzą po 6kk-6,5kk)teraz mam 3kk.Proszę o pomoc gdzie mogę zdobyć tę kasę w 11 dni (jeśli to możliwe) na razie jestem na EG  i najlepsze przedmioty wypadają chyba z ghouli.

Nefryl

To jeszcze zależy do tego na jakim serwerze grasz. Ja bym popróbował z rybek. Na globalu na 20 lvlu z wędka D i najlepszymi przynętami po kilku godzinach miałem Proofy warte 1kk, a na ich kupno przez innego gracza też długo nie czekałem. Można też spróbować enchantowania. Kupić broń tanio, spróbować ją wyenchantować a potem sprzedać za duuużo dużo więcej (dosyć często znajdują się tacy kolekcjonerzy).

Lasgo87

Użytkownik zbanowany

~Armagedon~

poza tym niemartw sie... poczatkowy glad nie musi wrecz nie moze miec duali...
najlepiej zeby duale miec na 46 levelu... oczywiscie z palka do ogluszania... wiec nie 11 a 15 jak ci dobrze pojdzie...

Nefarius

Grałem na Aurorze i według mnie najlepiej by było dla Ciebie gdybyś sobie zrobił spoilera, wyexpienie go na 40 lvl zajmie Ci jakies 2-3 dni, jesli chcesz szybko to kupisz marki i wydasz te 3kk ktore masz aktualnie, ale daje Ci slowo ze zwroci Ci sie to w momencie. Masz 40 lvl bounty hunter idziesz do CT prawie kazdy mag czy archer wezmie Cie do party, i tu masz wybor albo bijesz porty po Crafted leather [70k-75k z pocałowaniem reki od Ciebie kupia (jak masz party to leci z 8 na 10 port)] albo mozesz bić oczka, najlepiej tez w party bo wtedy jest 100% szansy ze spoilem wyciagniesz kolczyk, ktory po skrystalizowaniu (poszukaj jakiegos polskiego warsmitha badz artisiana, za mała oplata Ci skrystalizuja) sprzedasz za okolo 140k liczac ze wystawisz d cry po 650 [tanio].
Ja tak robilem i jesli sie postarasz to za dzien jestes w stanie uzbierac na dual delusion. [btw. Jesli bedziesz Gladiatorem to radze wziasz Delu*storm bo daja 25% hp wiecej bez upgradowania, a wedlug mnie lepiej miec 800 hp wiecej niz 14 atk wiecej] 8)
The bigger they are... The harder i hit...

Argus

wszystko ok, jutro umówiłem sie z destroyerem na party w CT. delu*storm nie wchodzi w grę, bo to B grade a ja szukam C. zobaczylem ze te duale maja zwiekszanie hp o 25%: spirit*spirit(faworyt)shamshir*spirit,Storm*katana.
Czy moglibysci przyblirzyc mi o co chodzi w lowieniu ryb?? chyba dziala to na paradisie ale tylko w poblizu olympiad arena:)
Edit: dużym faworytem jest również revolution*revolution
zalety:
-tani
-łatwo dostępny
- przy 4 enchancie dostajesz 25% wiecej hp:)
wady
-maly p atk(150)
-można wybrac cos lepszego(ciezej zdobyc i drożej ale lepiej)
co o tym sadzicie?wasze zdanie ma duzy wplyw na decyzje :twisted:

Nefarius

Rybki na Paradise? Nie grałem już jakis czas ale watpie zeby szybko je zrobili jesli sa to moge Ci krotko opowiedziec ocb. W kazdym miescie w grocery powinien znajdowac sie Fiesherman u ktorego mozesz kupic wedke przynety odpowiednie skille (za kase nie za sp) i shoty. Kiedy juz wszystko masz wrzucasz pumping i reeling do paska skrotow i zaczynasz zabawe :D nad dowolna woda powinno dzialac. Jesli chodzi o to którego skilla musisz uzyc to zalezy od serva na jednych pokazuje sie w okienku ikona odpowiedniego skilla a na innych musisz to po prostu robic metoda prob i błedów. Tylko pamietaj ze jesli uzyjesz zlego skilla to zamiast zadac obrazenia rybie wyleczysz ja :/ kazda rybe mozesz "rozciac", wypadaja z niej itemy ktore wymieniasz na proof of fishing, które z kolei wymieniasz na skille takie na przykład jak zwiekszenie o 1 slota miejsca przy sprzedawaniu itemow itp. A co do mieczy to może i masz racje, na dual rev nie potrzebujesz zbyt duzo kasy;] o katanach mozesz zapomniec bo prawie nikt ich nie ma :/ To by było chyba na tyle, jesli chcesz cos jeszcze wiedziec z checia odpowiem :D
The bigger they are... The harder i hit...

Arthas

Na Paradise działa łowienie ryb, aczkolwiek jest lekko zbugowane ( po łowieniu nie mozna pisac na klan/ally czacie, itemy z ryb sa gó**o warte).

Argus

Dobra poszło trochę nie po dawnych planach :P jestem teraz warlordem(wiem, wiem nie ten dział, ale nie będę zakładał nowego tematu)może polecicie mi jekieś miejsce gdzie z mobów wypada dużo kasy/drogie rzeczy? teraz zbieram na poleaxa(ok. 4~5kk)szczerze mówiąc proofy malo kto kupuje :| , dlatego chciałbym się dowiedzieć gdzie są moby do zabijania  :twisted:  :?:

Skrzat

jak grałem na Aurorze pare miechow temu to w Field of Silence byl taki bug ze z Ogre srednio co jeden level lecial top d grade blunt ;] radze jak najszybciej pojsc tam expic
Skrzat to faja....

Ustaw w swójej sygnaturce i pomóż Skrzatowi zdobyć dominacje nad światem

grandzi

Każdy ma swój własny sposób na zdobywanie kasy...( oczywiście to zależy od serwera)... jA MAM 3  sposoby
1.                         gram swordsingerem i sprzedaje songi.... 20 kk od jednej sprzedaży.. 1kkk w godzine( tak na oko)
2                           jak mam niski lvl w jakiejś postaci to po prostu biorę kogoś na party ... najlepiej na dvc ja z 18 lvla na 28 lvl w 1 godzinę i 70kk...:D
3                            Jak masz postać na wysokim lvlu to po prostu... dropy. tak jak mówiłam w punkcie 2 dvc najlepiej:)
miło jest pomagać innym :twisted:

Majdan

to teraz mi powiedz na jaki rate grasz bo ja nie wiem 20kk za songi trwajace na Aurorze parem inut:|

Bubba

Spal Heretyka. Zabij Mutanta. Oczyść Niewiernych.

Shaman

pewnie gra na test serwerze 5k raty MM2 czy jakos tak sie nazywa.... tam ogolnie buffy sa tak zrobione ze songi i tance trwaja po 3h....
ale jak ktos uważa ze test serw służy do gry to ok... ja tam nie bede go oceniać :|

a jak chcesz szybko zarobić warlordem to poszukaj sobie party z jakimś BH... wierz mi że bardzo chętnie takowy z tobą polata i pozarabia... jak obiecacie spory udział w zyskach np. prophetowi to również to nie bedzie problem by sie dolaczyl...
i idzecie trzepać moby. wierz mi że to sprawdzony sposób. Ja swoim Ziggym(BH) takich party szukałem i w ciagu 1-2 h zarabialem tyle co samemu w tydzień... po prostu przebijasz sie przez trainy jak nóź przez masło i odpoczywać nie musisz za bardzo nawet dzieki propowi :D a ze spoila BH wyciagnie wtedy naprawde duzo :D tylko musisz znaleźć jakiegoś znajomego krzata by cię nie oszukał przy rozliczeniach :P

mussaszi

Gram nie całe 3 tygodnie bd praktycznie od 20lv chodze tylko do ct-teraz mam sprzęt za 65kk i okolo 40kk w wh
Musisz jednak mzdać sobie sprawe że to sporo czasu trza stracić na sprzedaż-ja w dzień gram a na noc zostawiam sklep w giran :D jak mam sklep postawiony w dzień to czytam co komu potrzebne i zaraz sprzedaje :) tak zarobilem 100kk w jakies 17 dni od lv 0

L2 EPI
Nick:   FiluteK-WS
Nick:   BumCykCyk lv 79+noblesse
Klasa:  Fortune Seeker - subka ST lv 78+
subka Titan lv 77+

BartSH

Ja sie wzbogacilem na dropieniu recek z mla szansa na drop a ktore sa bardzo chetnie kupowane na 36 lvl moze byc ciezko o jakes kakretne recki ale napewno sie cos znajdze na lvl 50-52 spróbuj dropic recki na valhalle bardzo duzo magow kupi ta recke a cena recek b grade   jest bardzo niezla
SH-68 lvl
Server-Benkai raty 4-5-6