Lineage 2 emi 2.0 [IL X3] Start: 22.11.2024

Zaczęty przez NędznySzczur, Sierpień 31, 2024, 07:36:01 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

NędznySzczur

Website: http://l2emi.eu/
                                                                    Discord: https://discord.gg/vm83QWW

Rate:
-----------------------
Exp x3
SP x3
Party Exp/SP x1.2
Pet Exp x3
-----------------------
Adena x2
Drop x2
Spoil x2.5
Seal Stones x2
-----------------------
Quest Drop x1
Quest Reward x1
-----------------------
RB Adena x2
RB Drop x2
Epic Adena x2
Epic Drop x1
-----------------------

Enchant:
Normal and Blessed scroll's: 0-3 100%
Normal and Blessed scroll's: 4-6 60%
Regressive enchant chance above +6:
Normal and Blessed scroll's: 7-16 58% -> 40%

Dualbox:
1+1 - One main window + one additional window per PC

Buffs:
We don't want add any custom NPC buffer, we will have reworked Newbie Guide NPC:
Buff time: 60min

FIGHTER Buffs:
    LVL 1-9: Wind Walk 2
    LVL 10-19: Wind Walk 2, Shield 1, Might 1, Haste 1, BTB 2, BTS 1, Regeneration 1, Life Cubic.
    LVL 20-39: Wind Walk 2, Shield 2, Might 2, Haste 1, BTB 3, BTS 2, Regeneration 2, Focus 1, VR 1.
    LVL 40-61: Wind Walk 2, Shield 2, Might 2, Haste 2, BTB 4, BTS 3, Regeneration 2, Focus 2, Death Whisper 1, Magic Barrier 1, VR 1.
    LVL 61-80: Wind Walk 2.

MAGE Buffs:
    LVL 1-9: Wind Walk 2.
    LVL 10-19: Wind Walk 2, Shield 1, Acumen 1, BTB 1, BTS 2, Regeneration 1, Life Cubic.
    LVL 20-39: Wind Walk 2, Shield 2, Empower 1, Acumen 2, BTB 2, BTS 3, Regeneration 2, Concentration 2.
    LVL 40-61: Wind Walk 2, Shield 2, Empower 1, Acumen 3, BTB 3, BTS 4, Regeneration 2, Concentration 3, Clarity 1, Magic Barrier 1.
    LVL 61-80: Wind Walk 2.

1 & 2 Class change:
Quest or donate

Buff Stores:
The system for selling buffs by players will be added. Classes such as PP, SE, EE, WC, and OL will be able to sell their buffs through an offline store.

Other Server Features:
- .Menu - EXP on/off, Repair, Password change, Auto HP / CP.
- Weight Limit x2
- Unlimited Offlineshop.
- LS, GC, Enchants stackable
- Web Statistics: Top 25 PvP, Top 25 PK, Castle Owners.
- Own Drop Calculator on the site, will be based on our Drop / Spoil Database.
- Shift + Click on monsters to check Drop/Spoil in game.

More server features soon...

TankerEk

Common sense
So rare that it's a super power

NędznySzczur

Właśnie ruszyła ankieta odnośnie ustawień serwera, zajrzyj, nie pozwól, by to inni zadecydowali za Ciebie!

https://discord.gg/j4bbVpWD58

TankerEk

zmien nazwe tematu bo chetni to sie juz znalezli hehe a żle to wyglada
Common sense

NędznySzczur

Masz racje, dołączyło do nas już 100 osób + osoby, które były obecne na discordzie, co daje jakieś 150-200 ludzi na 11 dzień reklamy, zapraszamy - nigdy za dużo graczy!

TankerEk

Do startu ta liczba urosnie sama nawet bez reklamy :D
Common sense

n00b1

Po ustawieniach serwera widzę szybką porażkę i powolne wymarcie maksymalnie po miesiącu.
Raty niskie a pozostałe ustawienia jak z serwerów x1000.
W ogóle jakieś dziwne mody dla lolków... Sklep z buffami w interlude?  Darmowe teleporty?
To nie wróży nic dobrego...

Asgota

Cytat: n00b1 w Wrzesień 11, 2024, 08:00:16 PM
Po ustawieniach serwera widzę szybką porażkę i powolne wymarcie maksymalnie po miesiącu.
Raty niskie a pozostałe ustawienia jak z serwerów x1000.
W ogóle jakieś dziwne mody dla lolków... Sklep z buffami w interlude?  Darmowe teleporty?
To nie wróży nic dobrego...

Ja to nie wiem i się nie znam, ale ja tam nigdzie ostatecznych ustawień jeszcze nie widziałem.

TankerEk

Niektóre zmiany wynikaja z rate np x2 adena rate do x3 exp powoduje biedny start ale spowalniają przypływ adeny w przyszłosci bo chwile zajmie wyjscie z dupy. Buffy  npc i sklepy są wynikiem tego ze niespodziewamy sie startu z 2k online i poza tym l2 tez się zmieniło
Common sense

n00b1

Jak l2 się zmieniło to trzeba wrzucić pliki z GF albo H5. A jak pliki są z Interlude to niech to będzie Interlude a nie jakiś mix niewiadomo czego...

NędznySzczur

Chłopa był zamrożony od 2011 roku, a później w 2024 przychodzi głosić swoje niezadowolenie. Nie masz wiedzy o NICZYM, a najgłośniej ryczysz. Mamy 150 osób chętnych dać szanse serwerowi, to znalazł się jakiś ciul, co on musi głośno napisać, ze on nie będzie grał - to jeszcze ok, ale argumentacja z totalnie z dupy oderwana, nie mająca żadnego odbicia w rzeczywistości. W innym temacie pieprzyłeś o emi, a nawet nie wiesz jakie moby i gdzie są agro - a to jest wiedza na poziomie osoby, która gra 2 tygodnie.

n00b1

Moby są pomieszane w salkach. Agresywne moby są w salce w której ich być nie powinno.
150 osób będziesz miał jak sobie narysujesz. A nawet jeśli to po kilku tygodniach im się znudzi bo serwer nie zapewnia zbalansowanego progresu przy tych śmiesznych ułatwieniach. To są ustawienia stricte dla serwerów pvp x500 w górę. Itemki na start, darmowe teleporty, atoskille, autofarma, npc-buffer. Takie ustawienia powodują izolację i brak integracji. Szybkie wbijannie lvlu i po kilku tygodniach nudę i frustrację. Wasz cyrk bawcie się dobrze. Za miesiąc wpadnę sprawdzić online ;)

NędznySzczur

Jaki itemki na start? Nie ma żadnych itemków na start. żadnych autoskilli, tp darmowe do 40lvl, nie ma żadnej autofarmy.

Widzisz jakim jesteś bezmyślnym czopem? Odstaw narkotyki, alkohol i weź się za uczciwą pracę.

n00b1

Uspokój się człowieku i nie atakuj mnie personalnie bo ja piszę o serwerze a nie o twojej starej...

Itemki na start są na starym serwerze, więc pewnie admin przeforsuje również na nowym...
Autoskille -przecież jest to w sondzie (automatyczne uczenie skilli).
Darmowe teleporty - sam przyznajesz że będą do 40 lvlu...
Autofarma - zdaje się na starym serwie nadal to jest.  Widziałem na discordzie też dyskusję czy wprowadzić na nowym. Już sam fakt że ktoś o tym wspomina nie świadczy nic dobrego.

Asgota

Cytat: n00b1 w Wrzesień 12, 2024, 12:03:57 PM
Uspokój się człowieku i nie atakuj mnie personalnie bo ja piszę o serwerze a nie o twojej starej...

Itemki na start są na starym serwerze, więc pewnie admin przeforsuje również na nowym...
Autoskille -przecież jest to w sondzie (automatyczne uczenie skilli).
Darmowe teleporty - sam przyznajesz że będą do 40 lvlu...
Autofarma - zdaje się na starym serwie nadal to jest.  Widziałem na discordzie też dyskusję czy wprowadzić na nowym. Już sam fakt że ktoś o tym wspomina nie świadczy nic dobrego.

Ja nawet nie wiem co Ci odpisać jak to czytam...

Żeby cokolwiek mówić o tym serwerze przydałoby się znać genezę starego, "itemki na start" pojawiły się po 2 latach życia serwera, skąd w ogóle pomysł że na start nowego serwera damy jakieś darmowe itemy na start? Tego temat nawet nikt nigdzie nie poruszał.

Automatycznego uczenia się skilli nie ma w ankiecie, także też ciekawe... (nie automatu nie będzie)

Darmowe teleporty do 40lvl'a, może będą może nie, nie mam jeszcze pojęcia, ułatwia to trochę życie i nie wprowadza wymagań biegania z zone do zone żeby przenieść się taniej z miasta do miasta, sam NC wprowadził tą zmianę szybko, nawet chyba zaraz po interlude.

Autofarma, tego nie będzie... nie wiem też skąd ten pomysł, bo ktoś na czacie głównym o to zapytał? To jak teraz pójdę i zapytam na innym serwerze o to to już trzeba wnioskować że zostanie wprowadzona bo ktoś pyta?
Było pytanie, była natychmiastowa odpowiedź że NIE i tyle.

Jedyne zmiany jakie będą wprowadzone patrząc na ankietę to:
- Brak książek do nauki skilli - na 50%  to zostanie wprowadzone bo tak pokazuje ankieta, ale może być też tak że nie wprowadzimy tego od startu, a pojawi się później, za x miesięcy, lub zrobimy 50/50, część skilli będzie wymagała książek, część nie. Jeszcze nie wiem.

-Buffer, temat rzeka, patrząc na ankietę to 50/50 totalna skrajność z obu stron, najprawdopodobniej wprowadzimy do Newbie jakąś modyfikację, coś dodamy i zwiększymy max lvl do którego będą dostępne buffy. Ogólnie jeszcze nic pewnego, ale full buffa nie będzie napewno. Będziemy starali się pogodzić obie strony.

-Buff shop, fajna sprawa dla supportów i ograniczy dodatkowo inflacje, każdy buffer może sobie dorobić kiedy nie gra, a gracz nie musi martwić się o buffy gdy skończy się już newbie.

- brak questów na 1 i 2 klasę, jak widać po ankiecie jest to znienawidzony feature tej gry, ale też rozmyślam co by tu zrobić by nie było totalnie za free. Napewno też ograniczymy kupony na shadow bronie, nie ma questa nie ma free shadow, może będzie po 1 kuponie tylko.

Ogólnie to bym się jeszcze wstrzymał z osądem do momentu pojawienia się ostatecznych ustawień.

TankerEk

Nic tak nie poprawia reklamy jak mała drama w sieci :D
Common sense

NędznySzczur

No dobra, dałem chłopu 50zł, bo nam się w temacie "nie rusza".

DrowRanger

Grałem na pierwszej edycji emi (do pamiętnej pierwszej dramy z mrówą i teleportacją desek), zniesmaczony faktem dałem się namówić na powrót i było na prawdę solidnie. Asgota nie raz pokazał, że słowa dotrzymuje i podejście ma raczej zdroworozsądkowe. No właśnie, Asgota - gracze już nie. Wyniki głosowania w ankiecie to jakaś abominacja i idealny przykład dlaczego L2 wygląda jak wygląda i dlaczego demokracja to idiotyzm. Głosy oddane na NPC buffera i całe et consortes z tym związane sprawia, że jeśli faktycznie takie ustawienia zostaną, to ja z teamem odpuszczę.

Asgota

Cytat: DrowRanger w Wrzesień 14, 2024, 08:24:07 AM
Wyniki głosowania w ankiecie to jakaś abominacja i idealny przykład dlaczego L2 wygląda jak wygląda i dlaczego demokracja to idiotyzm. Głosy oddane na NPC buffera i całe et consortes z tym związane sprawia, że jeśli faktycznie takie ustawienia zostaną, to ja z teamem odpuszczę.

Spokojnie, ankieta na samej górze miała informacje że nie jest wiążąca, chcieliśmy tylko zobaczyć opinie ludzi na temat tego w jaki sposób miałby wyglądać ich "wymarzony" serwer, niestety jak widać opinie były wręcz skrajne... Dlatego my, rozpoczynając temat "serwera low" będziemy iść w tym kierunku, ale też chcemy dołożyć małą cegiełkę dla tych którzy chcieli by np. tego buffera, dziś już chcemy wstawić jakieś wstępne ustawienia, więc dla wielu się sporo wyjaśni.

Aczkolwiek ustawienia nie będą jeszcze w 100% jasne gdyż mamy jeszcze kilka kwestii do wyjaśnienia, ale myślę że one nie będą tak boleć jak kwestia tego buffera, bo to on wprowadza największy dym.
A mianowicie zostaną jeszcze kwestie jak:
- Książki do nauki skilli
- Epic RB respawn - Retail czy Fixed (jak na x7)

NędznySzczur

Up, można sobie zobaczyć właściwe ustawienia :)

n00b1

Cytat: DrowRanger w Wrzesień 14, 2024, 08:24:07 AM
[...] Wyniki głosowania w ankiecie to jakaś abominacja i idealny przykład dlaczego L2 wygląda jak wygląda i dlaczego demokracja to idiotyzm. Głosy oddane na NPC buffera i całe et consortes z tym związane sprawia, że jeśli faktycznie takie ustawienia zostaną, to ja z teamem odpuszczę.
Święte słowa, cały czas o tym właśnie mówię. Jak takie coś zostanie to ja też odpuszczam.
A demokracja to faktycznie najgorszy ustrój. Spytaj się w Polsce ludzi czy chcą zniesienia podatków, czy chcą wcześniejszych emerytur, czy chcą krótszego dnia pracy, czy chcą więcej świąt. Wszyscy chcą ułatwień a później jest jak jest.
Chciałbym pograć w L2 takie jak faktycznie było. Pamiętam czasy jak na czacie ludzie skrzykiwali się w Dion na 20 lvl żeby klepać RB i szybciej levelować. Chcę się pomęczyć z dropieniem książek. Chcę szukać party żeby healerem zrobić questy na 2 profkę.
A tutaj mam wrażenie że ktoś chce zabić cały ten klimat w imię szybkiego levelowania dla cwaniaków.

Asgota

No to jest szansa że tak będzie, bo aktualnie część graczy chciała aby wprowadzić questy na 1 i 2 klasę, zgodziliśmy się pod jednym warunkiem który muszą spełnić... I chyba spełnią bo im dobrze idzie.

Także jest duża szansa że 1 i 2 klasa jednak będzie po wykonaniu questa.

Ale modyfikowany Newbie Guide oraz Buff shopy zostają na 100%

MarcinL2

aa