Lineage 2 emi 2.0 [IL X3] Start: 22.11.2024

Zaczęty przez NędznySzczur, Sierpień 31, 2024, 07:36:01 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

TankerEk

Common sense
So rare that it's a super power

ML2GA

Przepraszam, że się wtrącę, widzę tutaj wiele wypowiedzi polskich ekspertów Lineage 2
Oczywiście podpinam się do tego wszystkiego.

Dodatkowo proponuję jeszcze 2 opcje żeby wyłączyć bronie, całkowicie, z dropa, crafta, czegokolwiek - będziemy się nawalać na pięści. Tak będzie bardziej hardkorowo.
I żeby bufferzy nie dawali buffów tylko debuffy. Hardkorowo będzie.
Tak to serwer wygląda na mega łatwy...

Wspaniały serwer, nie mogę się doczekać.
Pozdrawiam.

TankerEk

haha ale prowo konto 1 wiadomosc, Ciekawe co to za dzban :D
Common sense

camar

Biorąc pod uwagę, że społeczność L2 jest coraz mniejsza... Myślę, że to może być ostatni serwer z większością graczy z Polski w historii!!! (licząc takie gdzie chociaż 50 Polaków założyło konto) Także ja bym nie patrzył na rate, pliki, online czy żywotność, tylko na to, że to ostatnia okazja w życiu, żeby się pod GK w dion dogadać po polsku!!!!!

rafalbrutal

To prawda polskie community L2  z roku na rok coraz bardziej się kurczy. Nowych graczy nie przybywa bo to stara z punktu widzenia młodszego pokolenia mało atrakcyjna gra. Zostają tylko starzy wyjadacze którzy nauczyli się tej gry na pamięć grając np w systemie cp i nie wyobrażają już sobie grania w tą grę inaczej. A że się zestarzeli pozakładali rodziny, poszli do pracy by zarobić na własne utrzymanie to i obowiązków przybyło. Wielu z nich nie ma już czasu ani możliwości nolajfić tak jak wcześniej. Zostały już tylko niedobitki którym sytuacja życiowa jeszcze na to pozwala. Niewielu jest takich którzy grając kiedyś w jakimś cp potrafią się jeszcze przestawić na tryb gracza casualowego. Być może takich graczy spotkamy trochę na Emi.  Jeśli chodzi natomiast o żywotność serwera to tym bym się nie przejmował gdyż stary serwer x7 stoi już grubo ponad 6 lat, gra tam ledwie kilka osób a Asgota powiedział że i tak go nie zamknie. Nowy serwer x3 również jest projektem długoterminowym który będzie utrzymywany nawet dla garstki graczy. Ale wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują że tych graczy będzie więcej i faktycznie Emi ma szansę stać się ostatnią ostoją dla polskiej społeczności l2c6 gdzie bez skrępowania będzie można pogadać sobie po polsku na chacie czy nawet poznać nowych znajomych w czasie gry.

camar

Official Live Server start Date: 22.11.2024, at 21:00 GMT+1

zeldan

Chętnie przetestuje ..... Pa latach L2 czekałem czy NCsoft zrobi godnego następcę. Po kilku godzinach T&L jednak znowu powrót do klasyka. Niestety grono L2 wykrusza się z roku na rok i nie wrócą czasy pierwszego Noobwarsa no ale gra dalej grywalnością bije te nowe produkcje.
Zeldan "SH" 75+ lv Noobwars C4 x1 "GreenWarriors"
SoulBreaker 76+ lv L2 Vindication x8

TankerEk

Common sense

TankerEk

Common sense

rafalbrutal

Tak pojawi się pewna nowość w stosunku do starego serwera. Będą różne fajne skiny do kupienia za dote. Nędzny szczur pokazał właśnie IMO jeden z tych fajniejszych. Skiny prawdopodobnie będzie można wyłączyć w opcjach jak ktoś nie lubi więc wszyscy powinni być zadowoleni.

chef

Na nowy serwer z miłą chęcią zajrzę😀

Co do skinów to nie jestem ich zwolennikiem - wolę standardowy wygląd, armory w każdym grade są kozackie w l2, ale jak można to wyłączyć/włączyć w opcjach to każdy będzie miał co lubi😀

bka

Jestem na tym "świeżym"  ruskim x1 od początku i przyznam że nudzi mnie już bycie masochistą ,tu przynajmniej x3 i jeden box więc do widzenia  wszystkim na EMI.

Hao Tenshi

Lecimy z tematem :)
Wbijam z kolegami coś połupać casualowo

Crush

Raczej słabiak ten server, wiem że to nie 2009 rok ale online mógłby być ciut większy. Wbiłem, pograłem chwile i dałem sobie spokój bo nudno grać z mobkami. Do tego patola na discordzie :D Nie polecam generalnie, jak ktoś chce pociupać w l2 to lepiej wbić na jakiegoś HRa od razu na end game i przynajmniej jest jakaś akcja z ludźmi na pvp.

NędznySzczur

Serwer ma się dobrze, a online tym bardziej. Miałem mieć klan złożony tylko ze znajomych, a jest tylu ludzi szukających klanu, że mam już kilka dodatkowych osób z Polski, a nawet dwóch Greków. Na serwerze jest 5 aktywnych (nie boxów) klanów i nieustannie pojawiają się nowi ludzie. Nie sugerujcie się jakimś chłopem, który zalogowałem się w poniedziałem o 5:00 i spodziewał się tłumów. Spokojnie jest te 150-200 ludzi, które zakładaliśmy - Wystarczy zalogować się do gry i zobaczyć ilu nowych biega, a później wejść na stronę emi w statystki i zobaczyć na jakim lvl kończy się top 50 graczy :) Jestem jaki jestem, ale nie jestem znany z kłamstw. Ja nie zawiodłem się onlinem na Emi - Jest z kim grać, nawet na zadupiach spotykam ludzi. Wczoraj już niemal doszło do pvp o salki w katach :) Zapraszam, by samemu się przekonać, czy warto.

Edit: Powyższy jegomość rage quitnął z emi, bo źle się zapisał i czekał go cały tydzień bez podziemi + curse :D

mafzord

Tak tylko dopowiem. Kolega co namawia na HR niestety grał tylko na nich i był "zmuszony" do rage quita z serwera bo nie ogarnia low rate :).

Pozdrawiam i zapraszam na serwer.

Crush

Skąd Ty wiesz co ja ogarniam, a co nie? Na low rate grałem lata temu jeszcze za czasów epi/exi/avalona i abyssa. Wiem o tej grze praktycznie wszystko. Po prostu nie chce mi się w 2024 roku grać 90% czasu z mobami bo to żadna frajda. Te 200 online to chyba z boxami razem, wbiłem 40 lvl i nawet mi się profy nie chciało robić bo w miastach same offline shopy stoją, czasem dwie/ trzy osoby przebiegną, super zabawa  hahaha

Crush

A na serverach HR masz tylko 2-3 miejscówki na exp i farmę, co zmusza ludzi do PvP na starcie rozgrywki, nawet jak jest 50online to jest tłum. Do tego oly co tydzień i eventy TvT, CTF etc

rafalbrutal

Cytat: Crush w Grudzień 06, 2024, 08:08:14 PM
Skąd Ty wiesz co ja ogarniam, a co nie? Na low rate grałem lata temu jeszcze za czasów epi/exi/avalona i abyssa. Wiem o tej grze praktycznie wszystko. Po prostu nie chce mi się w 2024 roku grać 90% czasu z mobami bo to żadna frajda. Te 200 online to chyba z boxami razem, wbiłem 40 lvl i nawet mi się profy nie chciało robić bo w miastach same offline shopy stoją, czasem dwie/ trzy osoby przebiegną, super zabawa  hahaha

Chcesz grać sobie na HR Twoja sprawa. Nikt Cię na siłe na Emi nie trzyma. Nie zniechęcaj tylko innych bo serwer jest naprawdę bardzo fajny i ze świecą szukać podobnego serwera. Być może low rate jest nie Dla Ciebie bo wymaga dużo większej cierpliwości niż taki HR. Ale jego zaletą w porównaniu do HR jest długotrwała i stabilna rozgrywka. Ale jeśli wolisz zaczynać od nowa co jakiś czas na HR Twoja sprawa.

Co do online to tym bym się nie martwił. Nie jest może rewelacyjny ale nie jest też zły i w większości są to ludzie którzy będą chcieli posiedzieć na serwerze długi czas a nie skakać na następny więc uważam że serwer ma stabilną bazę graczy by zapewnić przyzwoitą jakość rozrywki. Część ludzi wiadomo że za jakiś czas odejdzie ale będą przychodzić też nowi. 200 online to wystarczająca liczba żeby się dobrze bawić. A jeśli komuś to nie wystarcza to niech szuka sobie jakiegoś ruskiego serwera na którym i tak nic nie ugra.

Crush

Chcecie to sobie grajcie, ja mam prawo wyrazić opinię, tym bardziej że pograłem tam 3 dni... Co do częstotliwości skakania "z servera na server", to dla przykładu - jutro wstaje AARON raty x9k interlude, dwa klany po 3 pt już zarejestrowane. Gwarantuje Ci, że randomowi casuale dłużej tam pograją niż na tym emi (czyli około ponad miesiąc) zanim pójdą na następny, poza tym na takim 9k praktycznie w ogóle się nie expi tylko liczy się skill, farme robisz w jeden dzień, zostaje już tylko end game PvP i OLY - czyli kwintesencja tej gry.

rafalbrutal

Człowieku zastanów się. To tak samo jak ja wypowiadał bym się w temacie jakiegoś ruskiego serwera np reborna i narzekał że za dużo Ruskich tam gra. Było by to chyba raczej słabe nie ? A Ty jako miłośnik serwerów High rate gdzie wystarczy zabić 10 mobów żeby wbić lvl wypowiadasz się w temacie serwera low rate gdzie potrzeba naprawdę dużo cierpliwości żeby cokolwiek osiągnąć. Tobie tej cierpliwości ewidentnie brakuje i narzekasz też na online na serwerze który stoi ledwie 2 tygodnie i nie miał zbyt dobrej reklamy. To nie te czasy gdy na polskich serwerach Interlude było parę k online. Zresztą liczy się jakość graczy a nie ilość. Te 200 osób co gra na Emi jest więcej warta niż cała sieczka która siedzi na takim HR. Nie pisz mi też takich głupot że randomowi casuale ( chyba tacy miłośnicy HR jak Ty) dłużej pograją na HR bo są to serwery stworzone typowo pod pvp które stoją max kilka miesięcy. Emi jest długowiecznym projektem co udowodniła już pierwsza wersja serwera która stoi do dziś już od prawie 7 lat. Niestety większość graczy woli iść na łatwiznę tak jak Ty wybierając HR. Gdyby było inaczej mielibyśmy dużo większy online. No cóż może kiedyś zmądrzeją albo zechcą udowodnić sobie i innym że nie są miękkimi fajami dobrymi ( na pvp) tylko na serwerach HR.