Raid Boss - kilka pytań

Zaczęty przez melonPL, Lipiec 18, 2006, 01:01:45 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

melonPL

Witam.Mam pytanko odniśnie Raid Bossow.
Gdy rozwine okienko zeby zobaczyć jakimi skillami Raid dysponuje w 1 ksiązeczce jest opis.Są 2 notki.

1 notka. Gdy twoj level jest jest o 3 lub wiecej wyższy od Raid Bossa to sznasa na drop adeny i itemu maleje.

2 notka. Gdy róznica miedzy atakujacym a RB "wynosi" 9 leveli lub wiecej to RB nie dropnie ADENY ani ITEMOW.

Teraz mam pytanie czy te 9 lv trzba liczyczc w góre i w dół?
Po przetłumaczeniu wychodzi na to ze roznica 9 lv to róznica ogólna czyli i nizsze lv i wyzsze.

Wczoraj bilismy RB na 76 lv wszyscy w party 70+ ale 2 osoby mialy 58-60lv i dropa nie bylo. -przykład

Prosze o odpowiedz kogos kto sie zna ,bez zadnych zbednych i niepotrzbnych komentarzy:)[/img]

Nabuchodonozor

ŻADNE moby nad którymi masz 9 lvl przewagi nic nie wydropią (są dla ciebie ciemno niebieskie) moby z lvl o 3 mniejszym niż ty są zielone przez to szansa na dropa maleje . Natomiast im masz mniejszy lvl w stosunku do atakowanego moba tym większa szansa na dropa (o ile go pokonasz) . Może po prostu na twoim serwerze RB nic nie dropią , albo dropią bardzo sporadycznie.

PS: Na jakim serwerze grasz.
LCiR-SH-80/Necro-78+ OneWarriorNation  Alliance/Hussars Clan
Fircyk-HE-78+/AW-74+ HussarsAcademy CL

melonPL

Widzisz ,ale nie odpisałes mi na temat mi nie chodzi o zwykłem moby tylko o RB ,a szczególnie o ta 2 notkę ,ze nie moze byc roznicy 9 lv pomiedzy mna ,a RB bo nic nie dropnie ..tylko widzsz w pierwszej notce jest wyraznie zaznaczone iz chodzi o lv "WYŻSZY" ,natomiast w tej drugiej notce jest napisane ze chdzi o "RÓŻNICE" w LV i>Wiec sie pytam czy to sie tyczy Lv wyzszego i nizszego o te 9 od RB.

przykład....

Raid BOSS 76lv  --- atakujacy maja 62lv    ...bedzie drop??
Caty czas szukam zasady jak bic raida czy np moze byc 1 party ktore robi najwiekszy DMG i maja lv rowny RB ,a reszta ludzi  z levelami nizszymi o 9lv od RB bije go bez party?

ps. www.graveland.pl

Polgara

Postaram ci sie odpwowiedziec w miare poprawnie jesli chodzi o moby to jesli one beda od ciebie miały wikszy lvl lub ktos bedzie w party dla którwgo mby sa krwisto czerwone , czerwone i zółte prawdpodobienstwo wydropienia jakiegos item jest bardzo mała najlepiej sie dropi itemy gdy mob jest biały , zielony i jasno niebieski zostało to troche zmodyfikowane na C4 ze im słabsze dla ciebie moby tym wiecej dropia wyjatkem jest jak mob jusz jest dla ciebie granatowy.

A jesli chodzi o RB jest taka sama sytuacja najlepiej dropia jesli sa dla Ciebie białe, zielone i jasno niebieskie i najlepiej jak dobierasz party staraj sie dobrac lvl przyblizony do RB to ze nic nie dropłes mogło bys spowodowane tym ze po
1 na twoim serwerze nie wszystkie RB maja zapisany drop
2 to w twoim party była osoba dla której RB był granatowy i dlatego nie dropliscie nic na niektrych serwerach jest załozone zabezpieczenie na RB ze np.jesli jest dla ciebie za słąby czyli granatowy masz autmatycznie przez system nakałdany paraliz
3 jesli nawet w twoim part bedzie osoba o duzo nizszym lvl to i tak ten RB powinien cos dropnac ale szansa na ten drop bedzie bardzo obniozona

Róznice lvl liczysz 9 + lub 9- od lvl RB

a co do twojego przykłądu tak bedzie drop ale on moze byc bardzo mały albo wypadnie sama Adena  a jesli chodzi o to ze reszta bedzie bic bez party to w takiej sytuacji jesli jest auto pikap cały drop dostanie albo to part które zadało ostateczny cios albo ta osoba co zadała ostatnie udezenie
i np jak bedziecie w party rob tak jak RB bedzie miał mało zycia to te osoby co maja za niski lvl niech wychodzą z party i przestaja bic albo jak sa w pary niech na koncówce przestaja bic  ale najlepiej niech wyjda z pary i nic nie robią

Grajac na kilku serwach tak własnie robilismy dobieralismy party tak aby nikt nie miał lvl wiekszego od RB niz 9 i dobieraismy party tak aby ktos miał lvl wyzszy najwyzej do 7 a mniejszy to nawet i o 12 ale jak jusz zostawało mało zycia RB to te osoby z najniejszym LVL zawsze wychodziły z party i przestawały bic

Mam nadzieje ze to Ci pomoze dobierac teraz party.