Pomocy mam kłopot z serwerem

Zaczęty przez Howlet, Lipiec 27, 2006, 03:13:42 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Howlet

Witam mam kłopot z serwerem (DragonNet; Nightmare, shadow i inne) problem polega na tym iż rozłancza mnie z serwerem. Czas do tego momentu to od 2sekund do 25minut do tego czasu gra chodzi płynnie bez zawieszeń. Dlaczego tak sie dzieje?? Prosze o odpowiedź jestem załamany  :cry:

Meyko

Opisz dokladniej problem. Od kiedy tak sie dzieje? Czy wczesniej miales tez ten problem? Jakiego uzywsz AV, jakiego FW???

Gifs designed by Pr0nabol

"Co w tym zlego, ze niczego
Nie ukrywam, ze nie zbywam
Cie wzruszeniem ramionami
Ze nie umiem tepic za nic .."

"Cuda wykonywane od reki. Rzeczy niemozliwe z opoznieniem jednodniowym."

Howlet

Cuż dzieje sie to od początku gram od niedawna i jest to bardzo dużym problem. Dłużej można grać "świerzo" po włączeniu kompa tzn pierwsze włączenie L2 i można grać nawet do pół godziny każde kolejne jest znacznie krutsze no chyba że włącze i wyłącze pc. Jak już mówiłem jestem nowy i nie wiem co znaczy  AVi FW może jak podasz pełną nazwe to będe wiedział :?

Meyko

AV - program antywirusowy
FW - tzw Firewall, np systemowy XP, lub inne ZoneAlarm, Norton

moze one ci przeszkadzaja, zrywaja polaczenie, sporbuj wylaczyc, ale wtedy twoj pc jest bezbronny, pamietaj o tym

Howlet

---------- 16:00 27.07.2006 ----------

nie mam programu AV a firewali nie instalowałem no chyba że był standardowo w windows SP2.

help :cry:

---------- 16:17 ----------

może masz jakieś pytania?? bo sam to nie bardzo wiem co jeszcze napisać.  :cry:

Polgara

w kazdym windows masz tarcze mozesz poprostu L2 dodac do listy ze moga sie łaczysc z internetem bez roblemu sprawdz tez Hosta

i sprawdz tesz jakis inny serwer sciag z innego serwera patch systemowy i połacz sie z innym serwerem

Napisz czy wyskakuje ci jakis bład jak sie gra wyłączy ????to by duzo pomogło a tak w ciemno mozemy pisac

Meyko

Nie w kazdym windowsie tylko pod XP. Pod W2k go w standardzie nie ma.
Dzwine ze komp w ogole ci jezszcze chodzi skorko ni emazs zadnych programow zabezpieczajacych. I moze tu lezy pies pogrzebany. Wychodzi na to, ze cos zrywa ci polaczenie po jakims czasie. Moze jakis fajny trojan.. :D

Zrob wiec kompletny skan swego systemu by wykryc i usunac ewentualne wiruski.

Howlet

---------- 09:52 28.07.2006 ----------

A. Właśnie dodałem L2 w zaporze i będe sprawdzał czy coś sie zmieni. Prosze również o adres innych serwerów(ten dostałem od kolegi nie wiem czy to coś zmienia ale to jest L2 c4) nie wyskakuje żaden błąd tylko że rozłączyłem sie z serwerem...

B.Wcześniej miałem windowsa xp tego pierwszego bez sp i on był zawirusowany(jeef32 chba, podczas skanowania wywalało mi wszystkie pliki .exe) przed zainstalowaniem nowego windowsa i sp2 zrobiłem dokładny skan wszystkich partycji...

Ps. Co to jest Host??  wiem że pingi serwera są na wysokości 61

Help :cry:

---------- 10:09 ----------

Właśnie sprawdzłem jak to jest z zaporą i niestety dalej mnie roałancza :hu_2_2:

Meyko

Oj ciezki orzezch do gryzenia bedzie zten twoj przypadek, ale podejmuje wyzwanie. Po kolei.
1 . masz wiec zapore (to samo co firewall) czy nie? Bo raz piezsz ze tak, a raz, ze nie. Podaj nazwe.
2. jelsi masz sprobuj wylaczyc ja calkowicie
3. Uzyskuejsz polaczenie na krotki okres czasu) czy wcale?
4. nie pisz co keidys miales, tylko co mazs teraz; zeskanowales teraz caly swoj system zaktualizowanym programem antywirusowym? jaki byl efekt?

Na jakim z zerwerow probujezs grac?

Howlet

1.mam standardową zapore windowsa servis packa2
2.właśnie ją wyłanczam
3.jeśli chodzi o połączenie z internetem to jeszcze me nigdy nie przerwało (np. gdy chodze po internecie nawet gdy w L2 pisze że sie rozłączyłem internet dalej działa bez przeszkód)
4.Za chwile zainstaluje program antywirusowy nod z komputer świata i przeskanuje dysk. Ostatni skan był 7 dni temu nie miałem wtedy L2.

Meyko

Wysli mi prywatna pm, wejdziemy na shot boxa, bedzie szybciej

Howlet

---------- 11:21 28.07.2006 ----------

nie chce mi sie wczytać czat na onecie jak możesz to pisz do mnie na gg 825373 :?

---------- 11:55 ----------

program AV zainstalowany wykrył tylko jeden plik zainfekowany(ale to był plik na innej partycji) już go nie ma

Meyko

co z odpowiedzia na reszte pytan?

Howlet

1.mam standardową zapore windowsa servis packa2
2.właśnie ją wyłanczam
3.jeśli chodzi o połączenie z internetem to jeszcze me nigdy nie przerwało (np. gdy chodze po internecie nawet gdy w L2 pisze że sie rozłączyłem internet dalej działa bez przeszkód)
4.Za chwile zainstaluje program antywirusowy nod z komputer świata i przeskanuje dysk. Ostatni skan był 7 dni temu nie miałem wtedy L2

ale to już napisałem a innych pytań nie dałeś...

Meyko

ok, trezba prowadzic za reke, neich bedzie.
1. kiedy ostatnio sie zalogowlaes na ktoryms z serwerow
2. jak dlugo udlao ci sie grac wtedy
3. czy jestes pewien , ze w czysie gdy ty nie mozezs sie zalogowac, sewrery dzialaja(nie znam wymienionyhc przez cieibe serwrero, ale wiem, np ze serwery z paradise czesto sa down, wtedy wiadomo, login nie ejst mozliwy)

Bez nerwow tylko prosze, powoli ustalimy co jest twoim pc.
Nie bardzo rozumiem tez jak mozezs byc zalogowany jedosczensie n atak wiele serwerow. KOnfioguracja z reguly pozwala na laczenie sie z jednym serwerem (np paradise) i tam wybieramy podsewrey.

Bubba

Nightmare i shadow to sa podservery servera Dragon Network

Spal Heretyka. Zabij Mutanta. Oczyść Niewiernych.

Meyko

OK, tego wiedziec nie moge. A mieliscie ostanio takie problemy z loginem, ktore tlumacza zmartwienia naszego autora tematu?

Howlet

nie wiem ale to chyba są pod serwery dragonnetwork(jest okienko i tam wybiera sie jeden z nich)

1ostatnio zalogowałem sie na nightmare ok 3min temu(bo pierwszy raz był ok 5-6dni temu)
2właśnie trzy minuty(w pierwszym przypadku to było ok10min)
3na pewno nie są down bo kolega gra zemną(pomaga mi) i jego nie wywala(a mnie tak) a jak gram sam to po wywaleniu loguje sie jeszcze raz i pisze god(ew. czasami gram na god a potem pisze że normal) czasami pisze że down ale to wtedy wszystkich wywala... :cry:

Meyko

Czy orientujezs sie na tyle w instaalcji L2, by sobie zrobic nowe polaczenie z innym serwerem?`Np z paradise?
Drugi pomysl, to instalacja L2 na nowo, sciagniecie najnowszych updatow
I trzeci, skoor masz win2k zrob flushdns i zmien plik hosts

-start
-uruchom
-wpisz cmd
-wpisz ipconfig /flush dns

reset kompa

znajdz plik hosts (pod xp jest w C:\WINDOWS\system32\drivers\etc, ale u ciebie sciezka bedzie wygladac nieco inaczej)

zmien nazwe tego pliku np na hosts01 ale nie kasuj go

Howlet

hmmm tu sprawa sie troche komplikuje bo nie nagrywałem L2(dałem dysk kuzynowi a on mi zainstalował, jechałem na wakacje i chciałem żeby mi w tym czasie zgrał jakieś fajne filmy etc.) z tąd mam L2. Ostatnio nawet chciałem zrobić właśnie reinstalacje ale nie miałem instalki wszedłem na strone i zacząłem pobieranie(co mnie niestety zwaliło z nóg bo pobranie instalki to tak na oko ze 4dni mi zajmie o podobno jeśli w między czasie przerwie coś pobieranie to bym musiał od nowa)

Meyko

no to ci nie pomoge niestety, nie wiem jak szybkie lacza masz; moze pogadaj z kolegami, ktorzy moga ci sciagnac ten plik szybciej i zgrac na dvd;

a co z innymi propozycjami?

Howlet

---------- 14:26 28.07.2006 ----------

-start
-uruchom
-wpisz cmd
-wpisz ipconfig /flush dns  to pisze że nie znana komenda lub nie pełna

---------- 14:28 ----------

a hosta właśnie zmieniłem i zagram żeby zobaczyć czy jest bez zmian czy może o to chodziło...

Meyko

Howlet

---------- 14:40 28.07.2006 ----------

no host nic nie dał a jak wpisałem tą komende to napisało że poprawnie opróżniono pamięc. coś dalej mam zrobić czy tylko już spróbować zagrać??

---------- 14:45 ----------

:?:

---------- 15:02 ----------

jeśli miałem już tylko zagrać to niestety wywala mnie dalej...cuż prubuje ściągać instalke w operze pisze że zajmie to tylko 56godzin...

Meyko

mam nadzieje, ze po kazdje akcji robisz resecik kompa

jaki program antywirosowy masz teraz i jakiego Firewalla (podaj nazwy)