Kika pytan odnosnie pocztakow gry.

Zaczęty przez krzwaw83, Sierpień 01, 2006, 12:31:49 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

krzwaw83

Witam,
na wprowadzenie: przeczytalem kilka stron o L2, zajalem sie lektura forum ale na kilka pytan nie znalazlem jasnych odpowiedzi wiec pytam:

1) Na stronie gry pisze cos o scrollach do enchantowania i o upgreade broni/eq - mozna te rzeczy kupic u NPC ? (gram na serv Infinity - dragon-network). Domyslam sie ze nie sa dostepne w pierwszych wiokach.
2) Czy po przekazaniu smoka koledze bedzie mozna jeszcze raz wykonac na niego questa?
3) Jakie znaczenie ma kolor nazyw moba? Niektore maja kolor zielony, inne ciemnoniebieski
4) W L2 jest tak jak w Morrowind, ze nie mam wplywu na statystyki? Jestem tym troche zmieszany na kilku stronkach doczytalem artykuly w ktorych ludzie pisali ze dawac w STR albo w cos innego. Po 1 zmianie klasy mozna staty rozdawac?

Z gory dziekuje za pomoc.

Bacar

---------- 11:45 01.08.2006 ----------

1.Nie mozna .
2.Na dragonie z tego co pamietam smoka nie mozna przekazac .
3.To bylo jakos tak:
-zolty,czerwony i ciemno czerwony -moby silniejsze od ciebie
-bialy-lvl bliki twojemu
-zielony- troszeczke slabsze od ciebie
-niebieski i ciemno niebieski -duzo slabsze

---------- 11:47 ----------

AD.1.Quest na smoka mozesz robic ile razy chcesz

LoL EU/US : Hayame

FFXIV: ARR
Server: Moogle
IGN: Hayame Kisumi
Job: Bard
FC: SeeD

krzwaw83

doczytalem ze na dragon-network mozna przekazac smoka, ale sa dosc wygorowane warunki do spelnienia (min 1kkk na koncie)

Shaman

AD 4) nie rozdajesz statów choć potem masz możliwości je troszeczke pozmieniać.
Robisz to poprzez zakładanie setów (zbroji i innych czesci osprzetu) które np. dodaja STR a odejmą CON i różne takie wariacje.
Są również dyesy które zmieniają ci atrybuty tak że dodają jakiś jeden a odejmą drugi.

krzwaw83

czyli nie ma mozliwosci podbicia sobie na razie broni do +3 bo nigdzie nie kupie u NPC do tego scrolla - fajnie

Bacar

Tylko z Dropa i ze spoila zdobedziesz enchanty dowolnego gradu ;)

krzwaw83

jak na razie nie wydaje mi sie zebym mogl spoilowac - nie zauwazylem bym mogl tego skilla wykupic.

Bacar

Spoilowac moze tylko krasnal a dokladnie scravenger a pozniej baunty hunter

Chadwao

1. Zwoje do Enchantowania sa dostepne jak juz powiedziano tylko z dropa lub spoila. Enchantowac mozesz Bronie i Zbroje od D Grade wzyz. Pamietaj ze standardowo bezpieczny prog enchantowania jest ustawiony na +3 dla broni i zbroji, z tym ze jesli masz Zbroje jednoczesciowa [gora i dol razem] to mozesz ja enchantowac bezpiecznie do +4. Z kazdym wyzszym enchantowaniem jest szansa ze ci sie bron/zbroja rzbije na krysztalki.

2. Co do smoka to zadanie "Little Wings" jest zadaniem ktore mozesz wykonywac dowolna ilosc razy. Przekazujac smoka oczywiscie mozesz wykonac zadanie raz jeszcze. Z tym przekazywaniem smoka na Infinity-Dragon to jest dziwne, zreszta tam wszystko ejst ciut dziwnaczne.

3.Kolor jak juz zauwaznono odzwierciedla niebezpieczenstwo dla ciebie.
Ciemnoczerwony - Bardzo silny masz nikle szanse na wygranie walki, chodz nie zawsze.
Jasno czerwony - Dlaej silny lecz mozesz pokusic sie na walke z nim, chodz rany beda duze.
Zolty - Potwor mniej wiecej o 5 poziomow od ciebie silniejszy - mozna polowac
Bialy - poziom moba jest mniej wiecej jak twoj
Zielony - poziom moba jest o ponad 3 mniejszy od twojego
Jasno niebieski - Duzo mniejszy poziom, srednio sie oopaca polowac -spada exp i szansa na drop
Ciemnoniebieski - nie oplaca sie w ogóle, nikle szanse na drop  a exp jesli w ogóle jest to znikomy.

4.To juz celem odpowiedzi na wszystkie pytania, choc juz mnie uprzedzono.
Tak, niestety w L2 niemasz mozliwosci wplywu na statystki poprzez rozdzielanie jakichkolwiek punktow dostepnych po przejsciu poziomu - co troche rozowj postaci robi dosc prostolinijnym. Jak juz powiedziane zostalo statystyki mozesz zminic jedynie poprzez zalozenie zbroi z kompletu[set] lub poprzez sybmole robione z barwnikow[dyes]. Sety, ktore zmieniaja statystyki w glownej mieze zaczynaja sie od C chodz na D tez jest kilka glownie dla magow. Co do Symboli to mozesz je zrobic u Symbol Makera gdy posiadasz 10 dyes tego samego rodzaju, poweidzmy 10x +1 CON/ -1 STR, wtedy idziesz do Symbol Makera i on Ci klci taki symbolik. Ważne: Zadnej statystyki nie mozesz podniesc wyzej niz na +5, zato każdą mozesz obnizyc o dowolna liczbe. Wiecej o Dyes i symbolach bylo juz pisane na forum.

Powodzenia i milej gry.

krzwaw83

dzieki za odpowiedzi - jeszcze sie zapytam (jako ze gram Mrocznym Elfem ):
zauwazylem ze u kowala mozna wymienic eq jakiegos typu (zaczyna sie imieniem) na podobny pochadzacy z seta - domyslam sie ze trzeba ten eq zdropowac.
Jak sie ma sprawa KS ? Gra ktos z Was na Infinity i moze sie na ten temat wypowiedziec? Nie rozumie sytuacji kiedy tluke moba a podchodzi jakis mocniejszy typek i chcac pokazac jaki to jest elo zabija mi go. Grajac w inne MMORPG bylo jasne ze takie zachowanie bedzie karane.

BartSH

Zmien server :p http://benkai.fe.pl/ jest calkiem inaczej a na infinity  koledzy z klanu mowia ze jest duzo bugow niby
SH-68 lvl
Server-Benkai raty 4-5-6

krzwaw83

Cytat: BartSHZmien server :p http://benkai.fe.pl/ jest calkiem inaczej a na infinity  koledzy z klanu mowia ze jest duzo bugow niby
bledy sa - ale zaczaem tam gre ze wzgledu na ilosc graczy ( slyszalem ze jest przyzwoicie) - a na te stronke nie moge wejsc

Bubba

Spal Heretyka. Zabij Mutanta. Oczyść Niewiernych.

Shaman

Cytatdzieki za odpowiedzi -
to daj pochwały
(ten zielony plusik przy postcie za jakie dajesz ten bonus) tym co Ci odpowiedzieli tak ładnie ;)

Lasgo87

shaman z tego co zauwazylem to te + za odpoweidzi w tematach sie nei sprawdzaja bo nikt prawie ich nie daje nawet jak ktos pieknie odpowie a po 2 to przewaznie dostaja je moderatorzy z tego co zauwazylem  :x

Użytkownik zbanowany

mussaszi

Nie wiem jak u ciebie ja gram na existenc i tam enchanty można wydropić/na jednej wyprawie wydropiłem 4 eaD/ albo spokojnie można kupić u kupców-ale to już w zalezności od klasy kosztuje :)

L2 EPI
Nick:   FiluteK-WS
Nick:   BumCykCyk lv 79+noblesse
Klasa:  Fortune Seeker - subka ST lv 78+
subka Titan lv 77+

krzwaw83

Cytat: Shaman
Cytatdzieki za odpowiedzi -
to daj pochwały
(ten zielony plusik przy postcie za jakie dajesz ten bonus) tym co Ci odpowiedzieli tak ładnie ;)

Zasluzeni dostalipo plusie - dziekuje -
jest w L2 jakis system friendsow? znaczy da sie kupla dodac do jakiejs listy co by bylo wiadome czy jest online?

Arthas

komendy:
/friendinvite nick - dodanie przyjaciela do listy
/friendlist - sprawdzenie listy, kto online
/frienddel nick - usuniecie przyjaciela z listy

krzwaw83

Kolejna sprawa:
dzis brat standardowo expil i zginal, ale gdy zginal okazalo sie ze nie ma juz na sobie tarczy - na infinity jest ustawiona jakas szansa na utrate ekwipunku ?

mussaszi

Na przyszłość jak zginie i coś z niego wyleci niech szybko po to wraca-to tam będzie leżeć aż ktoś tego nie podniesie :) albo bedzie reset wtedy wszystko co leży na ziemi zniknie
J tak miałem 2 tygodnie temu porwałem sie sam na RB i padłem :( wyleciał ze mnie helm buty i cos jeszcze-grało tam 2 innych graczy,szybkowrucilem do miasta i pędem tam gdzie zginolem-jak sie okazało w między czasie tamci chcieli podnieść to co ze mnie wyleciało i zaatakowali RB-jak wruciłem na to miejsce to leżały moje części i ich też-pozbierałem wszystko i poszedłem dalej :D

L2 EPI
subka Titan lv 77+

krzwaw83

od czego to zalezy ? od poziomu przeciwnika ? zauwazylismy ze walczac w tej lokacji ( jakies polprzezroczyste kosciotrupy) zawsze jak sie zginelo wypadala tarcza, a przedtem przy zgonie w innych lokacjach nic nie wypadalo - no chyba mi ni powiesz ze jak bede mial jakas konkretna tarcze  B i mi wypadnie przez zgona to moge oniej prawie ze zapomnic.

mussaszi

Najprawdopodobniej zależy to od ustawienia serwera na jakim grasz.
Jak pisałem ci wcześniej ja gram na existence i zdazylo mi sie to tylko raz na DV  i był to Raid Boss /taki szczur/ od tamtej pory tylko raz w CT kumpel padl i sie "wysypał" ale go pozbieraliśmy :D
Kiedyś grałem na Rumuńskim serwie i tam już sie często wysypywało jak gineli gracze,więc myśle że to od ustawienia zależy.
Ale popytam jeszcze ludzi z klanu może coś będą wiedzieć to ci odpisze :P

L2 EPI
subka Titan lv 77+

Chadwao

Standardowo szansa na wydropienie przedmioty jest okolo 2%. Zwieksza sie niesamowicie szansa gdy masz Karme-znaczy jesli masz czerowny nik, czyli zabiles gracza a on cie nawet nie zaatakowal. Niektorzy robia tak ze noasz mase smieci w plecakach i wydaje im sie ze im maja wiecej przedmiotow tym mniejsza szansa na zdropowanie przedmioty przy smierci. Nic bardziej mylnego. System okresla szanse zdropienia dla kazdego przedmioty w plecaku. Nieraz zdazylo mi sie ze dropowalem, zbroje gore i dol + materialki i shoty...wtedy to byla kaplica hehe, szczegolnie jesli to byl poczatek gry lub kolo 30 poziomu bo to trochu trudnawo odrabiac.

Tak wiec staraj sie nie ginac a juz napewno staraj sie nie ginac na karmie, bo wtedy masz murowane ze stracisz jakies fajne rzeczy.

Powodzenia.

krzwaw83

---------- 14:57 03.08.2006 ----------

no tak - brat zabil kilka razy jakiegos kolesia co go zaczepil - gdzies czytalem ze karma wraca do normy jak sie killuje potwory, czyli sobie przerabal ;P

---------- 19:40 05.08.2006 ----------

raz jeszcze ja : sa jakies konkretne NPC procz tych w armory shop u ktorych daloby sie kupic te najbardziej podstawowe sety typu np D grade? chodzi mi otakie np Mithril Set - czy tylko go dropowac?

Dohid

D grady sprzedają NPCowie w Weapon&Armor w innych miastach, na przykład Gludio, Gludin, czy Dion. Ale jeśli masz więcej czasu polecam odwiedzić miasto Giran. W tamtejszych sklepach znajdziesz ekwipunek D wyższego sortu i po mniejszych cenach. Do zakupu najlepszych sklepowych D gradów potrzeba ogółem około 2.2kk [na niektórych serwerach bywają dość znaczne różnice cen]
Oprócz topów jest tam oczywiście podstawowy ekwipunek D i najlepszy no grade. Do wyboru, do koloru.