Quest na Soul Crystale

Zaczęty przez Gneiss, Wrzesień 17, 2006, 02:14:38 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gneiss

Mogłby ktoś podać/opisać questa na soul crystale.
Chodzi mi o dokładne moby jak i ich kolejność.

www.supremel2.com

Gneiss

A jak lapać dusze ? jak zabije moba czy w trakcie bicia ?

www.supremel2.com

Jancia

podobno (ale to nie sprawdzone, bo nigdy się tym nie bawiłem) im mob ma mniej życia tym lepiej
Server: Teon
KrejziBicz -Shilen Saint 77/Blade Dancer 52+
Kathia -Warsmith 40+

Morrowind

To jest tak...idziemy do Jurka i bierzemy duzzzzzzzo krysztalkow, potem idziemy do ToI ja osobiscie polecam 6th floor i tam levelujemu do 8, potem to juz lecimy na RB jesli potrzebujemy wyrzszy lvl SC. Ja lv'uje tak, ze bije moba i jak mu zostaje 1/5 hp bije go 2 razy krysztalem (krysztalu używa sie jak skill'a  
tyle ze krysztal kradnie dusze) i zabijam moba. Mozna lv'lowac w party ale po tym jak urzyje sie krysza trzeba samamu dobic mobka
Server: L2p - Genesis
Nick: Istari
Clasa: SpellSinger (prawie Mystic Muse xD)
Level: 76+
Clan: BloodRain

Gneiss

Dzieki Jancia i Shamanek za to info :P , mam juz 5 Stage :D

Morrowind ja tam wole robić pokolei tak jak jest na tamtej stronce :P .

www.supremel2.com

WujoDobraRada

Toi imo sie nieogarnia

Jest takie miejsce jak 'fields of masacre' . Sa tam moby o nazwach 'Doom costam'(Doom knight itd).Maja one 1x hp wiec sie je latwo zabija i mozna na nich lvlowac krysztaly do stage10 (sorcem 55/56 lvl mialem moba na surrender, prominence, prominence, krysztal, aura flare)(z homu)
SPSemlvl 60 na hydro blast/solar flare, crystal, aura flare(z homu +7)

Krysztaly najlepiej lvluje sie magiem, bo ma duzy statyczny dmg

I nie ma roznicy czy mob ma 40% hp czy 1%, jest taka sama szansa na  zlevelowanie krysztalu. Mob musi miec tylko ponicej 50% hp

Jancia

magiem lvl'owac kryształy? chyba żartujesz
żeby coś wyssac musisz blisko podejsc, co w przypadku maga nie zawsze kończy się dobrze, nie mówiąc już o mobach które padałeś - stunują, ze nic tylko płakac
Kathia -Warsmith 40+

WujoDobraRada

Wyjasnij mi prosze, jakim cudem zrobilem ok 50 krysztalow w przedziale stage 5-10, SpS-em lvl60 oraz sorcem lvl 55/56 w KARMIANIE, dla ktorego te moby sa czerwone?

Grunt to ogarnac postac, a granie idzie jak po masle. Trzeba UMIEC;]

Jancia

widac Ty jestes Pro a ja noob...
jeden stun w złym momencie i leżysz
Kathia -Warsmith 40+

Morrowind

Ja tez robilem sps (tyle ze ze stafem magic hold) mob dostawal root'a a jak mial malo HP to podchodzilem i szlo jak w maslo :D

WujoDobraRada

Sorcowi lvl 56 zalozylem -5str+4con, dostalem stuna, jak zszedl zostawalo 500-700hp, mob na hita z aury.

Najczesciej mob nie zdazy mnie nawet dotknac.

i moze napisze inaczej- krysztaly najlepiej MI sie lvluje magiem.

Morrowind

To zalezy od przyzwyczajen ale nukerem najlatwiej, bo najszybciej zabija :D

Drammer

CytatWujoDobraRada

Dopiero co IXI dostał bana i miał taki avart prosze zmnień go

Mob nie może być -10+10 lvl

kukocz

Witam to jak to jest bo poszedlem nabic krysztal do Devil Isle i tam jak pierwszy potworek to jest bloody bat - czy od niego mam zaczac levelowanie krysztalow??

dzieki za odp.

Czy mam levvelowac krystaly pokolei z ta lista w quescie??
moja pasja www.lukaszmarut.com

PotwornyZbigniew

Cytat: kukoczWitam to jak to jest bo poszedlem nabic krysztal do Devil Isle i tam jak pierwszy potworek to jest bloody bat - czy od niego mam zaczac levelowanie krysztalow??

dzieki za odp.

Nie, mozesz na ktorychkolwiek mobach wyznaczonych w quescie, tyle ze do roznego stage na roznych mobach:
Do Stage 2:
    Garden of Eva: Light Worm, Nos, Blade Stakato, Blade Stakato Worker, Blade Stakato Warrior.
       Timak Outpost: Timak Orc, Timak Orc Warrior, Timak Orc Soldier, Timak Orc Archer, Timark Orc Troop Archer, Timak Orc Troop Warrior.
Do Stage 3:
   Devils Isle*: Unpleasent Humming, Light Bringer
      The Forest of Mirrors: Forrest of Mirror Ghost(L46), Forrest of Mirror Ghost(L47)
       Garden of Eva: Blade Stakato Drone, Water Giant, Queen Undine Lads.
       Timak Outpost: Timak Orc Overlord, Timak Orc Shaman, Timak Orc Troop Leader, Timak Orc Troop Shaman
Do Stage 4:
   Devils Isle*: Death Flyer, Fiend Archer, Musveren
       The Forest of Mirrors: Mirror, Forrest of Mirror Ghost (L48)
       Garden of Eva; Evas Seeker, Theeder Piker, Theeder Mages, Garden Guard
Do Stage 5:
   Devils Isle*: Zakens Royal Guard, Kaim Vanul, Pirate Zombie Captain
       The Forest of Mirrors: Harit Lizardman, Harit Lizardman Grunt, Harit Lizardman Archer
       Garden of Eva: Doll Masters, Garden Guard Leader.
Do Stage 6:
   Devils Isle*: Doll Blader, Sairon, Sairons Doll, Sairons Puppet , Vale Master
       Giants Cave: Halingka, Yintzu
Do Stage 7:
   Giants Cave: Paliote, Hamrut
Do Stage 8:
   Giants Cave: Kranrot
Do Stage 9:
   Devastated Castle: Doom Servant
Do Stage 10:
   Devastated Castle: Doom Guard, Doom Archers, Doom Knights, Doom Warrior
       Tower of Insolence: Erin Edunce(Not confirmed), Platinum Tribe Series(Not confirmed), Angel Series(Not confirmed).
       Antharas Lair: Malruk Knight(Not confirmed), Malruk Beserker(Not confirmed), Malruk Lord(Not confirmed), Limal Karinness(Not confirmed), Karik(Not confirmed), Pytans(Not confirmed), Pytan Knight(Not confirmed)

z tego wynika ze jesli masz 55+ lvl magiem i 60+ fighterem, idziesz na devastated castle/fields of masacre i tam koksasz krysztaly do lvl 10 :p

major76

Cytat: kukoczWitam to jak to jest bo poszedlem nabic krysztal do Devil Isle i tam jak pierwszy potworek to jest bloody bat - czy od niego mam zaczac levelowanie krysztalow??

dzieki za odp.

nie, to nie jest quest w ktorym musisz wykonac poszczegolne zadania, po prostu zeby moc levelowac cry musisz miec  wybrany na to q i nic wiecej. Na liscie masz spis mobow na ktorych mozesz levelowac cry w danym przedziale lvl, np.na lizardmanach mozesz zrobic cry w przedziale 1-5lvl, w gc bodajze na kulkach albo halinkach 1-7lvl, to oznacza w 1 i 2 przypadku ze max jaki lvl cry mozesz wycisnac na danym kricie to 5lvl i 7lvl, mozesz takze zaczac levelowanie na tych kritach od 0lvl. My levelujemy na doomach ktore daja mozliwosc 1-10lvl, tzn (w moim przypadku) ze biore powiedzmy krysztal green 0lvl i leveluje go od poczatku na doomach wlasnie, a ze popyt jest teraz na green7, robie 4 krysztaly green 7 lvl (pomijam fakt ze w trakcie levlowania peklo mi ok. 10 krysztalo roznych levelach od 0 do 6) i kazdego z nich sprzedaje po 1kk/sztuka (hindemith) w ciagu kilku godzin.

maksymalny lvl jaki mozna wyciagnac na kritach to 10, levele 11/12 (Agrade) mozna wyciagnac tylko na bosach epickich (C4), w C5 ta lista poszerzyla sie o zwykle bosy (ale highlvl).

levelowanie na doomach ogarnia sie dopiero na ok 60lvl, na nizszych lvl jest ciezko ale nie jest to niemozliwe, pierwszy red9 (sov w/acu) zrobilem na ok 54lvl sorkiem (bafy se, biszkopt w party), poprostu im wieksza roznica lvl twojego/krita tym wieksza szansa ze krysztaly beda pekac.

Cytat: PotwornyZbigniewidziesz na devastated castle/fields of masacre i tam koksasz krysztaly do lvl 10 :p

ooooo tu np jest fajny spot :F

Nemo est casu bonus.
offensive|Fenomen +20 Rogue
Hindemith Full C5

ieatnoobs

Cytat: major76
Cytat: PotwornyZbigniewidziesz na devastated castle/fields of masacre i tam koksasz krysztaly do lvl 10 :p

Ej jstem na zdjeciu:D
:F

kukocz

Dziekuje za tak obszerna wypowiedz i wytlumaczenie.

Ale nie wiem na moim serwerze Nightmare. Bilem moby z tej listy i nie nabijal mi sie krysztal.

Dlazego tez tak macie
moja pasja www.lukaszmarut.com

Sengaia

Cytat: ieatnoobs
Cytat: major76

Ej jstem na zdjeciu:D
Ixi-Wujodobrarada-ieatnoobs-pix3l ^^?
Nie gram w L2.
Czuję się szczęśliwy z tego powodu :D

major76

Cytat: kukoczDziekuje za tak obszerna wypowiedz i wytlumaczenie.

Ale nie wiem na moim serwerze Nightmare. Bilem moby z tej listy i nie nabijal mi sie krysztal.

Dlazego tez tak macie

zapomnialem dodac ze podczas levelowania mozesz miec tylko 1-slownie JEDEN- krysztal w inv.
Nemo est casu bonus.
offensive|Fenomen +20 Rogue
Hindemith Full C5