Gladiator [Glad]

Zaczęty przez Dohid, Listopad 27, 2006, 06:48:51 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Hermit

Po 1 glad ma tyle hp i cp, że zanim zginie to ...
Po 2 może stał z tyłu? Nikt go nie targetował?
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

bula

no raczej archer woli targetowac robe/light usera niz heavy usera :>

Zovi

No racja ,trochę mi się pomieszało  :D
Cytat: ZUZIA w Lipiec 01, 2009, 06:14:50 PM
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

Ryltar

Cytat: bula w Marzec 21, 2008, 10:23:19 PM
no raczej archer woli targetowac robe/light usera niz heavy usera :>

Hmm to tlumaczy czemu PR wydawal mi sie slaby ;/

Scorpion

CytatNa jednym ,z tych filmików zauważyłem ,że ani razu nie zginął Razz Czyli był jednym z lepszych graczy  Very Happy.
Taa a w 2-gim padl 2 razy :P Poza tym gosc za bardzo mp oszczedza- biciem z samego banana to on nawet maga nie ubije jak ten cp-poty spamuje.Co z tego ze konczy walke z polowa mp, jak nikogo nie zabije :P
...

Zovi

A teraz odejdę trochę od DiegoVargasa i zapytam się(zresztą jak zwykle :P) czy ja nie mam przypadkiem mało Defa, mało P.atk i Atk.Spd. ?? :D

P.Atk. -795
P.Def. -826
Atk.Spd. -393

BTW. To jest zdjęcie ---->[IMG]

jak by co to dołączyłem jeszcze załącznik  :D
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

jawron

L2calc mi podpowiada, że masz tyle ile powinieneś mieć przy dual keshach +0, tallumie hvy +4/+3 i bez buffków.

Jak zgadłem (a zgadłem) to masz mało bo jesteś bez buffków :P
wannabe
]|[

Yoker

Wsio w normie

PS. oO, to jest jeszcze gdzieś c4?
PPS. Ciekawe dye...
PPS2. Na Prophecie 66 mam więcej PvP ;p (nie żartuje)

Zovi

Cytat: Yoker w Marzec 23, 2008, 12:07:36 AM
PS. oO, to jest jeszcze gdzieś c4?
tak na dragonie  x15(DN)
PPS. Ciekawe dye...
Jak widzisz (podpowiem jak nie wiesz)
+4STR -4CON +2DEX -3CON
PPS2. Na Prophecie 66 mam więcej PvP ;p (nie żartuje)
No to gratuluje :D
Cytat: jawron w Marzec 23, 2008, 12:04:07 AM
L2calc mi podpowiada, że masz tyle ile powinieneś mieć przy dual keshach +0, tallumie hvy +4/+3 i bez buffków.

Jak zgadłem (a zgadłem) to masz mało bo jesteś bez buffków :P
IDEALNIE :D
dokładnie to +4 armor, reszta +3 ,a keshe to myślałem czy nie enchantnąć ,ale szkoda mi adena .Wole sobie szybciej kupić s-grade.

Chadwao

Mam pytanie odnośnie sprzętu dla Gladiatora. Chciałbym go zrobić na użytkownika Light Armoru, ale nie wiem czy jest to dobry pomysł. Cieżka zbroja zapewnia lepszą obronę a lekka lepsze uniki. Niedługo będzie 40 poziom i chciałbym już wybrać odpowiedni strój dla mojego Gladiatora. Opcje mam takie żeby zakupić Plated Leather lub Full plate, jak sie nie uda to sprzęt z Luxa.

Mam jednak wątpliwości, większa obrona zmniejsza ilośc otrzymywanych obrażen, natomiast lekka zwiekszajac mozliwosc unikow sprawia ze rzadziej nas trafiaja choc z wiekszymi obrazeniami.

Wg L2Calc:
40 lvl: Bron - Dual Katana + Haste
Full Plate - P.Def - 444, Evasion - 72. p.Atak - 350
Plated Leather + FP Helm i Rekawice - P.Def - 406, Evasion - 81, p.atak - 398

48 Lvl:
FP - P.Def - 554, Evasion - 80, P.Atak - 382
PL - P.Def - 437, Evasion - 89, P.Atak - 443

Bez Symboli.

Czy te 9 evasion bedzie mi rekompensowalo okolo 80 p.defa. Czy może lepiej sie nie bawić w Light i pojsc w ciezka zbroje, glownie mi chodzi o PvE niz PvP.

Co do symboli, to niechcialbym obnizac zbytnio Con [bo tego kosztem chce Symbole], maksymalnie moglbym obnizyc o 4 punkty. Pytanie tylko czy, dac + 4 do DEX czy do STR, czy tez moze dac po 2 do tego i tego.

Jesli wybiore Light to doladowywac do DEX co zwiekszy mi Acc, Spee, A.Speed, Evasion, Critical, czy moze pojsc w lighcie w strone sily zwiekszajac tym p.atak i wieksza szanse na krytyki ze skilli?

Reasumujac: Czy light zapewni mi rekompensate utraty obrony, oraz jesli zaloze light to Jakie Dyes z uwzglednieniem maksymalnego minusa dla Con -4.

Przeszukiwalem temat o Gladiatorze, informacje nie sa satysfakcjonujace w interesujacym mnie temat. Jesli ktos kto jest ogranym Gladiatorem moglby sie podzielic ta wiedza, o Gladiatorze w Lekkiej zbroi, bylbym wdzieczny. Chodzi mi o informacje z pierwszej reki, od kogos kto taki lub podobny schemat przerobil i jego opinie na temat takiego schematu.

Jeszcze jedno, czy Gladiator majac L.A.M przy kazdym rozwoju tej umiejetnosci zwieksza swoje Evasion [tak maja chyba sztylety i luki] czy poprostu dostaje dodatkowy Evasion tylko z racji tego ze ma do niego Mastery i nie zwieksza sie ona wraz ze wzrostem skilla?

DIO

luki i dagerzy nie dsotaja dodatkowego evasion z powodu armor mastery tylko maja wlasne oddzielne evasion mastery ktore znacznie wiecej im daje niz to co ma glad

light armor to w zasadzie 2 interesujace pancerze, plated leather i draconic light, reszta to syf dla glada w porownaniu z bonusami z heavy w b i a grade armorach bo bw>all b grade, tallum >all a grade a ci co latali w draco ktorych widzialem to biegali w  draco tylko dlatego ze "fajnie w nim wyglada" bo jak przychodzilo do koxu czy pvp to albo wskakiwali w tallum hvy albo IC heavy (w sumie roznica miedzy drac a tallum jest +10 atc speed na korzysc talluma i 10 pkt mniejsyz def ma niz glad w draco wiec roznica minimalna) a IC tak w ogóle to juz >all (o dynasty nie wspominam :p)

Alchard

Nie polecam light nawet do PvE, heavy jest znacznie lepszym rozwiązaniem, jak sam wyliczyłeś na calcu   
różnica w eva jest znikoma.
A co do dye: ładuj w STR, kosztem Cona albo Dexa, Twój wybór. :D
The Abyss x3|Duelist|76+

Yoker

@DIO:
z lightów IMO DC też całkiem fajnie pasuje

@Alchard:
9pkt to znikoma różnica?! zabij trochę mobków (nieważne czy w heavy czy w lighcie), pozniej niech Ci ktos da agility/ chant of evasion (+4 eva). Zapewniam Cię, że to odczujesz. Sam byłem zdziwiony jak moby białe/ żółte moby często chybiają w mojego dorfa z chant of evasion (maj heavy, bez tarczy, bez dyes na dex) +9 evasion to kolosalna różnica.

Nie mowie, ze light jest lepszy od heavy. Nigdy osobiscie nie przetestowalem choc nieraz myślałem o tym, myślę, że kiedys (planuje glada wziac na sube [do ktorej daleko]) wezme lighta DLA ODMIANY ;) jesli bedzie porownywalnie lub minimalnie gorzej to zostawie, jesli bedzie odczuwalnie gorzej to wtedy wroce do heavy (co mi sie w L2 niepodoba to to, ze jest bardzo schematyczny - trzymajac sie okreslonych buildow jestesmy fajni a jak eksperymentujemy to jestesmy niefajni [SK, summonerzy, orkowie magiczni troszke odbiegaja od tej reguła - moga miec wiele fajnych biuldow, w wiekszosci przypadkow za eksperymenty dostajemy po dupie :/])

DIO

DC light jest syfny w starciu z Tallumem bo:

1. sporo mniejszy pdef
2. sporo (w porownaniu do roznicy w draco vs tallum) mniej atc speed

taa chant of evasion w dobrze zbufowanym party jest pierwszym bufem ktorego NIE daje zeby zachowac miejsce dla czegos bardziej przydatnego :p

Hermit

eva  humanów ssie..
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Yoker

Cytat: DIO w Marzec 28, 2008, 06:59:17 PM
DC light jest syfny w starciu z Tallumem bo:

1. sporo mniejszy pdef
2. sporo (w porownaniu do roznicy w draco vs tallum) mniej atc speed

taa chant of evasion w dobrze zbufowanym party jest pierwszym bufem ktorego NIE daje zeby zachowac miejsce dla czegos bardziej przydatnego :p
że jest gorszy i to sporo od talluma heavy to wiem, ale jak to sie mawia 'jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma' - u mnie na serwie DC light jest 2x tanszy niż tallum heavy (ktory de facto jest najdroższym setem A grade :O) - jesli mialbym wybierac DC light vs. BW heavy to naprawde bym sie zastanawial.

co do chant of evasion - wszystko zależy - ja gram 99% czasu solo (tzn. ja+mój WC+mój BD :D) WC rzuca WSZYSTKIE buffy, BD rzuca fire+fury+warrior i jeszcze mam wolne sloty tak wiec używam chant of evasion ;)

keetronik

jakie dyes do glada dodac?

Karius

Cześć. Zacząłem grać na serwerku IL i słyszałem, że gladiator jest jedną z najlepszych postaci do 1 vs 1 i small pvp. Chciałbym się dowiedzieć czy to prawda i dlaczego.
W c4 było jasne, że sps wbijał cancel - sleep, necro sleep - debuffy i ownowali, ale czemu dualist jest taki silny w Il?
I drugie pytanie na jakiej zasadzie działa skill sonic barrier? Dodaje xxxx do p defa i m defa jak UD tanka, czy robi god mode, że postać w ogóle nie otrzymuje obrażeń?

Azure Gaming x5:
sps 72+

bula

skille nie zabieraja wszystkich naladowan tak jak wczesniej czyli mozesz zrobic kombo na przyklad :

mass banan>banan>TSS>4x rage>DSS>3x rage>mass banan etc(jeszcze jak blisko jestes to force buster w miedzyczasie)

sonic barrier to "god mode" :>

Yoker

Cytat: bula w Marzec 28, 2008, 11:16:51 PM
skille nie zabieraja wszystkich naladowan tak jak wczesniej
Zapomniałeś o jeszcze jednym dosc duzym kopie jakim jest dodanie krytyków ze skilli :)

MakePeaceOrWar

Hmm,a jak się glada koksa?
W sensie nie pytam o to,gdzie ,tylko  czy używa się skilli,czy głównie regularów i ogólnie o to,czy koks nim jest w miarę ciekawy.
SH-80 lvl.
I wali mnie,że tanki ownują,lubię swoją profę.

zxc

Ze skilli na expie co najwyżej blaster. Duży dmg, mały koszt mp, możliwość kryta.
Exp solo jest trochę męczący. Ale wystarczą podstawowe warrior buffki żeby było ciekawiej.

Ulv

Karius

A czy ma ktoś może filmy zawierające pvp z gladiatorem w roli głównej?
Szukałem na Livepvp z godzine i nic  :dry:.
Z góry dzięki.
Azure Gaming x5:
sps 72+

MakePeaceOrWar

Wpisz w to livepvp cienight
SH-80 lvl.
I wali mnie,że tanki ownują,lubię swoją profę.