Gladiator [Glad]

Zaczęty przez Dohid, Listopad 27, 2006, 06:48:51 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Nav

A powiedzmy gladiator, załóżmy coś koło 50 lvla podczas expa. Potrafi się skutecznie obronić?

Bled

ja jak wpadlem gladowi na plecy na expie to chlop ze stuna nie wyszedl (2 siadly) i padl a walczylem bez buffow jako pr
wszystko zalezy od stuuacji jak bedziesz meic moba na sobie i gosc cie zlapie z zaskocznia to gg , jak go zobaczyc to mozesz sie obronic

PeBe

W sumie to nie wiem czemu tak duzo gladów teraz biega ,a w sumie to glad sux :
- słaby/średni na exp (dagger/mag lepszy)
- w 1v1 dobry, ale da sie dość latwo zabić (np przez mystic muse slow vort gg)
- w mass SUX w 9v9 SUX
- wolno biega xD
+ :
w 4v4, 1v1 jest dobry.

Scorpion

Od ct1,5 na exp lepszy od daggera i to znacznie(+50% dmg z detectow).
Z magów w sumie tylko mm łatwo go kładzie, bo ma dwa slowy z 900 range, reszta magów do ubicia imo (maja slowy z 600 range, a ich vortexy mało speeda obcinają)- na tym sie kończy lista postaci, które mogą go łatwo ubić.
Co do 9vs9- agree
O speedzie nie wspomnę (sonic move w sumie tylko na magów dobry, bo można na 4 skille ich położyć)
A dużo gladow biega, bo:
-Kazdy lubi miec 15k hp+cp :D
-Miec 25% szansy na zabicie maga na 1 skill tez jest fajne
-Najłatwiej złożyć mu bron S grade
-Za dużo ludzie teraz live pvp oglądają (czy raczej oglądali), i im sie potem niewiadomo co wydaje :D
...

Zovi

To akurat prawda mm go kładzie... chociaż sonic rage zaboli każdego maga ,sonic blaster i sonic storm tez jest dosyć mocne ... a no i jeszcze szansa na krytyk :wink: .Według mnie to + glada to :
-dużo życia i CP
-dobra obrona
-silne skille, szansa na krytyk ze skilla
-dzięki sonic barrier jest postacią niezniszczalną(szkoda tylko, że przez 10 sek. :wink: )
-jak się nim umie grać to można się cieszyć naprawdę dobrą postacią do PvE i PvP
-dzięki sonic move potrafi bardzo dobiec szybko do przeciwnika
a minusy to :
-wolno biega
Hmm... więcej się nie doszukałem :wink:, chociaż na pewno się znajdą. :D
Cytat: ZUZIA w Lipiec 01, 2009, 06:14:50 PM
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

PeBe

IMHO to poprostu bez sensu, sporo ludzi traktuje go jak jakiegoś omgwtfpwnz a w sumie nawet sporo klas go kladzie
(bez skilli z 3rd) - sorc/sps ze skillami z t1 wszyscy nukerzy, zdaje mi sie ze 3rd aw(odbije tss w glada ^^) i ew. 3rd PW(chyba może uniknać skilla), tyrant czasem wygra, necro raczej wygrywa(tylko wada - do *upy slow = problem).

A (jak to wynikało, w pewnym sensie z dyskusji na forum) łucznik w najgorszym razie mu ucieknie

Bled

wszystko zalezy od buffow
na selfach pokona dosyc duzo klas
anyway tyrant i taklepszy;p

Scorpion

Cytat(bez skilli z 3rd) - sorc/sps ze skillami z t1 wszyscy nukerzy, zdaje mi sie ze 3rd aw(odbije tss w glada ^^) i ew. 3rd PW(chyba może uniknać skilla), tyrant czasem wygra, necro raczej wygrywa(tylko wada - do *upy slow = problem).
Jak mowa o 3rd, to akurat zaden dagger nie ma szans, bo jak on włącza swoje uber skille, to glad włacza sonic barrier i sie smieje.
Co do magow- nie zawsze walka zaczyna sie z ponad 900 range, a wtedy przewaznie padasz na 3 skille zanim sie zorientujesz co sie dzieje.
No a po 3rd jest jeszcze riposte stance- nie ma to jak odbić slowa/vortexa w maga.
Necro to jest jak dla mnie najlatwiejszy z magow do ubicia- wystarczy unholy resistance i necro juz moze bsoe dawac(a jak masz divine, to juz w ogóle)
...

MakePeaceOrWar

Vortex nekro zdejmuje 1 z tych buffów,nie zapominaj o magicznym przycisku "wygrałem"-anchorze.
SH-80 lvl.
I wali mnie,że tanki ownują,lubię swoją profę.

Derneth

Cytat: MakePeaceOrWar w Kwiecień 20, 2008, 12:11:08 PM
Vortex nekro zdejmuje 1 z tych buffów,nie zapominaj o magicznym przycisku "wygrałem"-anchorze.
lionheart wtf

Kll

Cytat: MakePeaceOrWar w Kwiecień 20, 2008, 12:11:08 PM
Vortexy nie zdejmuje rezistow.
L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

PeBe

Cytat: Scorpion w Kwiecień 19, 2008, 07:36:49 PM
Cytat(bez skilli z 3rd) - sorc/sps ze skillami z t1 wszyscy nukerzy, zdaje mi sie ze 3rd aw(odbije tss w glada ^^) i ew. 3rd PW(chyba może uniknać skilla), tyrant czasem wygra, necro raczej wygrywa(tylko wada - do *upy slow = problem).
Jak mowa o 3rd, to akurat zaden dagger nie ma szans, bo jak on włącza swoje uber skille, to glad włacza sonic barrier i sie smieje.

Rotfl.
Counterattack
Temporarily allows you to reflect damage caused by a melee attack skill back to the enemy.
Nie wiem jakie jest reuse bariery, ale to ma napewno szybsze (jeśli zależy od atk speed), zdaje mi sie ze Counterattack ma reuse ~2 minutki. co oznacza że duelist walnie tssa z critem i ma selfowna xD
Czyli jeśli glad nie ma(reuse)/ nie zdazy wlaczyc bariery - owned.
Nie licząc już tego że JAKIKOLWIEK dagger po 3rd : lethal lethal lethal.(lethale należy wliczać do szans w 1v1 , bo jednak są częste)
Często więc wszystko co się natknie na daggera ... ma problem.

RycezSzilen12PL

moze dowiedz sie jak dziala counterattack zanim zaczniesz pisac pierdoly ok?
rpg 5x
7x bd sws th sb destr aw wl se bish

bula

Cytatzdaje mi sie ze Counterattack ma reuse ~2 minutki.
zle ci sie zdaje ... a poza tym jakbys mimo wszystko troche blaha poczytal to dowiedzialbys sie ze counter attack nie odbija 100% dmg ...

AyGo

Glad>Dagger, koniec dyskusji...
AyGo

Santiago

Gram na high ratowym serwerze i mam pytanie jaki skill wziąć dla glada z ślubu? co najbardziej sie mu przyda? jakies super leczenie pomozcie

x3nomorph

Wystarczy zmienic serwer...
new future.

Marc1n

Cytat: bula w Kwiecień 20, 2008, 02:57:26 PM
zle ci sie zdaje ... a poza tym jakbys mimo wszystko troche blaha poczytal to dowiedzialbys sie ze counter attack nie odbija 100% dmg ...
Nie wiem sam ile ma dokładnie, bo blah = lol, a nie źródło informacji, ale wystarczającą, że AW79 farmią Oly na tyrantach/gladach z tym skillem :)
HATE ME MOAR!

bula

Cytat: Marc1n w Maj 02, 2008, 12:41:57 PM
Nie wiem sam ile ma dokładnie, bo blah = lol, a nie źródło informacji, ale wystarczającą, że AW79 farmią Oly na tyrantach/gladach z tym skillem :)
wiesz ja gdzies widzialem porownanie SoR i CA to SoR odbijal wiecej dmg niz ktos zadal HK a CA mniej :> nie wiem jak jest teraz bo jakis czas temu juz to widzialem ale 100% raczej nie odbija

Marc1n

CA odbija dużo więcej niż SoR...u nas gościo mówi, że odbija 100% dmg jaki zadany jest ze skilli melee. Reszty rzeczy nie odbija, a SoR odbija nawet debuffy i range skille(archer może się zestunować)...a to akurat słowa naszego DA.
HATE ME MOAR!

bula

Cytat: Marc1n w Maj 02, 2008, 01:36:51 PM
CA odbija dużo więcej niż SoR...u nas gościo mówi, że odbija 100% dmg jaki zadany jest ze skilli melee. Reszty rzeczy nie odbija, a SoR odbija nawet debuffy i range skille(archer może się zestunować)...a to akurat słowa naszego DA.
czyli cos sie pozmienialo xD

Frohike

Cytat: Marc1n w Maj 02, 2008, 01:36:51 PMSoR odbija nawet debuffy i range skille(archer może się zestunować)...a to akurat słowa naszego DA.
Wydaje mi się, że ten Stun to raczej był efekt Physical Mirror :P

Scorpion

Ile trwa counterattack?
...

Marc1n

Fro_the_emo_cats_owner_mastah - Nie sprawdzę teraz, bo ten malaka pojechał na jakieś wakacje i go nie ma już z miesiąc prawie :)
CytatIle trwa counterattack?
5-6sec
HATE ME MOAR!

PeBe

Cytat: Marc1n w Maj 02, 2008, 12:41:57 PM
czyli i tak mialem racje, a to z reuse to wyczytalem chyba 'przy okazji' na lineage2.com forum ;f moze chodzilo o fullbuffa, nie wiem.