bardzo dziwna sprawa...

Zaczęty przez isov, Grudzień 03, 2006, 11:20:59 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

isov

witam
mam taki dziwny problem, otoz od kiedy wyjechalem do anglii, gdu uruchamiam lineage, po kilku minutach moj komp zaczyna wydawac z siebie ciagly jednostajny sygnal, co jest mocno wkurzajace. dziwek wydobywa sie nie z glosnikow lecz ze sprzetu, tak jakby z plyty glownej?
gdy przechodze na inne okno (nie wychodzac z l2), po kilku chwilach dzwiek sie zatrzymuje ale pozniej znowu wraca.
moze chodzic o zasilanie?czy o co?
pomozcie pliz bo grac sie nie da...

Tyr

... coś masz z komputerem... :)
Może się coś przegrzewa... Albo wywal głośniczek :D
Lineage 2 Classic EU

GlooM

Cytat: isov w Grudzień 03, 2006, 11:20:59 AM
dziwek wydobywa sie nie z glosnikow lecz ze sprzetu,
Cytat: tyr16 w Grudzień 03, 2006, 11:29:54 AM
... coś masz z komputerem... :)
Może się coś przegrzewa... Albo wywal głośniczek :D
jak juz nie pomagasz to chociaz nie rob z siebie idioty i czytaj topici gdzie spammujesz...

Cubu$

Gloom w kompie tez masz głośniczek :P Może to o ten chodzi :P A co do tematu sprawdzałes temp. rdzenia? bo może coś masz z wiatraczkiem?

GlooM

a co za roznica jaki? imo wyraznie napisal ze ze sprzetu...

Dohid

Kup sobie nieużywany pędzelek malarski, otwórz komputer i wyczyść nim wszystkie wentylatory. Szczególnie chłodzenie procesora. Pewnie na radiatorze ["dziurawa" aluminiowa kostka] będziesz miał 2mm tłustego kurzu, a wentylator będzie ledwo chodził. Możesz się posłużyć LEKKO zwilżoną chusteczką do wyczyszczenia brudu którego nie da się "wydmuchać".
To co powiedziałem tyczy się mojego podejrzenia o zabrudzone/wadliwe chłodzenie procesora i włączający się alarm obwieszczający jego przegrzewanie. Jeśli problem będzie dalej występował zaraz po usłyszeniu alarmu wyłącz komputer. Jeśli po otwarciu kompa stwierdzisz jakiś wadliwy element, kup nowy ;p.
Jeśli po tym co powiedziałem dalej nic nie będzie pomagać, skonsultuj się z fachowcem w serwisie a nie męcz komputera ;p

Tyr

A co może karta graficzna mu syczy, albo procek strzela?

Sam robisz z siebie idiotę...
Lineage 2 Classic EU

Daab

Jeśli masz instrukcje pł.gł. to sprawdź co oznacza długi dźwięk wydawany przez bios (bo to raczej na pewno z biosik się o coś pluje). Jeśli nie masz to sprawdź może na stronie producenta coś będzie. SPróbuj odpalić inne gierki i sprawdź czy będzie ten sam efekt. Dodatkowo podczas gdy masz otwarką gre włącz (wczesniej zgraj :P ) program "SpeedFan". Gdy najedziesz na temperaturę (trzecia od góry to CPU <-przynajmniej u mnie :P ) to wyświetli ci się max. min. i średnia wartość temperatury. To samo się tyczy prędkośći śmigła która jest na tej samej zakładce. JEśli podczas gdy masz uruchomioną gre prędkość śmigła ma np. 1800 rps (obrotów na sec) a temp.procka to np 50 C - to ( w tym przypadku) b. źle :D
Mam nadzieje że moje rady coś pomogą ^^
Piszę niepoprawnie po polsku  - sory....

L2walker,hacki,cheaty XD czyli co kazdy cheater powinien wiedzieć

Ryltar

Tyrowi chodzilo chyba o speaker ^^

Daab

Cytat: Ryltar w Grudzień 03, 2006, 03:18:11 PM
No dobra ale przez speaker lecą chyab dźwięki z BIOSa.  Ciężko żeby wydawał dźwięki sam z siebie :P
Piszę niepoprawnie po polsku  - sory....

L2walker,hacki,cheaty XD czyli co kazdy cheater powinien wiedzieć

Tyr

No piski :D O to mi chodziło ryl :D No napisałem głośniczek bo to tak wygląda...

Cytat: Daab w Grudzień 03, 2006, 03:50:01 PM
Cytat: Ryltar w Grudzień 03, 2006, 03:18:11 PM
No dobra ale przez speaker lecą chyab dźwięki z BIOSa.  Ciężko żeby wydawał dźwięki sam z siebie :P
No i jeśli się coś przegrzewa to to też ostrzega... PROC...
Lineage 2 Classic EU