Najwiekszy Lvl

Zaczęty przez dawcio12, Grudzień 25, 2006, 10:40:13 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

dawcio12

Hej caly czas kloce sie z kolegą o najwiekszy lvl w grze. on twierdzi ze nie ma ograniczenia a ja zas ze jest do okolo 80 lvl.
prosze niech to ktos rostrzygnie

Boomer

EE/SWS, BP/PAL, OL/WC i wiele innych...

dawcio12

Polgara

Na c4 max lvl wynosił 78 na C5 80 został on podniesiony ze względu na to ze dołozono nowe moby które mają lvl 90

Twój kolega dlatego tak twierdzi bo pewnie grał na jakimś serwie o dużych ratach. Mnie samemu zdarzyło się grac na takim serwie gdzie max lvl był kolo 200 ale Gm zmieniali ustawienia by z mobów leciał cały czas exp.I nie było to L2 tylko mutant

Jeśli gracie na serwie gdzie GM starają się najbardziej upodobnic do offa  to ograniczenie musi być i jest napweno ponieważ moby które sa dla Ciebie granatowe nie daja exp i nie powinny dawac dropa więc musi być ograniczenie aby gra miała sens

PKer

A nie wiecie czy na normalnym servie jak sie ma 78 lvl 100 % to sie traci exp'a ?
Bo na jednym privie na ratach x15 mialem 78 lvl i 100 % i nic nie tracilem jak ginelem  :)
Ale to jest troche imba bo zakladalem c grady i moglem pkowac do woli  :D
teh forum warior deluxe

Scroller

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

montezuma

Cytat: Polgara w Grudzień 25, 2006, 11:04:55 PM
Na c4 max lvl wynosił 78 na C5 80 został on podniesiony ze względu na to ze dołozono nowe moby które mają lvl 90

Nie,max lvl mobow to 87 lvl, jedynie Frintezza i Scarlet Van Halisha maja 90lvl. Nie zwieksza sie lvl tylko dlatego ze sa moby o wyzszym lvl, tak samo szybko beda zabijane moby przez postac 78 a postac 80lvl. Zwiekszono lvl postaci dla wydluzenia rozrywki i dla przyszlych nowych skilli dodanych w Interlude. Obecnie max lvl to 80lvl i 100%, i na chwile obecnia jedynie jest 1 osoba na offie posiadajaca 80lvl (warlord), za to jest duzo osob 79lvl.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Gneiss

Ile mniej więcej zajmuje wbicie z 79 na 80 na retailu ?

www.supremel2.com

izo

miesiac? :D
cos czuje ze cos kolo tego :)

izo

Cytat: Shamanek w Grudzień 26, 2006, 02:12:06 PM
Cytat: izo w Grudzień 26, 2006, 02:09:27 PM
miesiac? :D
cos czuje ze cos kolo tego :)

:o zycze powodzenia :o :o :o :o   

Miesiąc  :rotfl:
Na retailu :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Sory ale nie moglem wytrzymac  :bangin:
przeczytales to? czy nie? chyba nie :rotfl:
Cytat: Gneiss w Grudzień 26, 2006, 02:06:01 PM
Ile mniej więcej zajmuje wbicie z 79 na 80 na retailu ?
jak wiesz to powiedz ile  8) :rotfl:

coshoo

Szacowana liczba expa 79->80 to jakieś ponad 900 mln XP, przykładowo Ketra Orc Shaman (79lvl) daje około 20k XP więc trzeba ubić jedynie 45k mobów. Taka szybka wyliczanka.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

izo

coshoo jaki jest orientasyjny czas zabijania 1 mobka? :D
a ogolnie to 4-5% da rade dziennie nabic? - no ale tylko gra i sen ze wskazaniem na to pierwsze :D
wydaje mi sie realne nabicie 79->80 w miesiac

montezuma

Pierwsza 80 na offie
http://img135.imageshack.us/my.php?image=tryst80qf9.jpg

Zrobienie 79-80 zajmuje na pewno wiecej niz 1miesiac grania 10godzin na dobe. Ja bym powiedzial ze trzeba 3-5miesiecy gry zeby zdobyc 79-80lvl

Naia - oficjalny server
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Polgara

Cytat: montezuma w Grudzień 26, 2006, 12:12:24 PM
Cytat: Polgara w Grudzień 25, 2006, 11:04:55 PM

Nie,max lvl mobow to 87 lvl, jedynie Frintezza i Scarlet Van Halisha maja 90lvl. Nie zwieksza sie lvl tylko dlatego ze sa moby o wyzszym lvl, tak samo szybko beda zabijane moby przez postac 78 a postac 80lvl. Zwiekszono lvl postaci dla wydluzenia rozrywki i dla przyszlych nowych skilli dodanych w Interlude. Obecnie max lvl to 80lvl i 100%, i na chwile obecnia jedynie jest 1 osoba na offie posiadajaca 80lvl (warlord), za to jest duzo osob 79lvl.

Monte niestety musieli podnieśc max lvl postaci ponieważ te moby na 90 lvl były by dla ciebie krwistoczerwone a co za tym idzie nie miałbyś dropa.
Zgadza się ???
Nic nie mówiłem o szybkości zabijania mobów.

PKer

Cytat: montezuma w Grudzień 26, 2006, 06:58:29 PM

Pierwsza 80 na offie
http://img135.imageshack.us/my.php?image=tryst80qf9.jpg

Zrobienie 79-80 zajmuje na pewno wiecej niz 1miesiac grania 10godzin na dobe. Ja bym powiedzial ze trzeba 3-5miesiecy gry zeby zdobyc 79-80lvl

hmm dziwne troche bez dye .....
teh forum warior deluxe

montezuma

Cytat: Polgara w Grudzień 26, 2006, 08:41:36 PM
Monte niestety musieli podnieśc max lvl postaci ponieważ te moby na 90 lvl były by dla ciebie krwistoczerwone a co za tym idzie nie miałbyś dropa.
Zgadza się ???
Nic nie mówiłem o szybkości zabijania mobów.

nie, nie zgadza sie. Drop ratio jest obnizony tylko jezeli bijesz moby -6 i wiecje lvl ponizej swojego.
Naia - oficjalny server

Polgara

Coś sie zmieniło w C5?? bo w C4 jesli biłes moby które były krwistoczerwone też szansa dropa oprócz adeny była obniżona do minimum.

Z tego co zauważyłem działanie dropa na C5 jest takie samo jak na C4 im większy lub mniejszy mob ma lvl od twojej postaci tym szansa mniejsza lub zredukowana do 0 na drop
To było tłumaczone na przykładzie RB w tym topiku
http://forum.lineage2.bo.pl/index.php?topic=6656.msg70839#msg70839

montezuma

Cytat: Polgara w Grudzień 27, 2006, 01:52:23 AM
Coś sie zmieniło w C5?? bo w C4 jesli biłes moby które były krwistoczerwone też szansa dropa oprócz adeny była obniżona do minimum.

Totalne bzdury, nigdy nie bylo tak ze moby ktore mialy znacznie wiekszy lvl od ciebe mialy zmniejszony drop, dotyczy to normlanych mobow jak i RB
Naia - oficjalny server

izo

Cytat

Totalne bzdury, nigdy nie bylo tak ze moby ktore mialy znacznie wiekszy lvl od ciebe mialy zmniejszony drop, dotyczy to normlanych mobow jak i RB

jak najbardziej bylo  8) a przynajmniej powinno byc,
no chyba ze na L2j sie gra albo na C1 przerobionym na C5 :)
na RB to jest +/- 8lvl
RB nie moze byc czerwony jak i granatowy - czerwony bardzo zmniejszona szansa na drop a z drugiej strony paraliz

tak samo z mobkami
zielone biale i zolte - jabardziej oplacalne biale bo beza kary, kara w dropie przy zielonych i zoltych to chyba 5%
pozniej skok jest konkretniejszy ;) rozowe 20% albo 25% i przy czerwonych 50% albo 75%(raczej 75%) zmniejszona szansa dropu - nie pamietam dokladnie tych dwoch ostatnich progow przy rozowych i czerwonych ale oscyluja one chyba przy tym co podalem

coshoo

Cytat: izo w Grudzień 27, 2006, 04:02:43 AM
jak najbardziej bylo  8) a przynajmniej powinno byc,
no chyba ze na L2j sie gra albo na C1 przerobionym na C5 :)
na RB to jest +/- 8lvl
RB nie moze byc czerwony jak i granatowy - czerwony bardzo zmniejszona szansa na drop a z drugiej strony paraliz

tak samo z mobkami
zielone biale i zolte - jabardziej oplacalne biale bo beza kary, kara w dropie przy zielonych i zoltych to chyba 5%
pozniej skok jest konkretniejszy ;) rozowe 20% albo 25% i przy czerwonych 50% albo 75%(raczej 75%) zmniejszona szansa dropu - nie pamietam dokladnie tych dwoch ostatnich progow przy rozowych i czerwonych ale oscyluja one chyba przy tym co podalem

Pierwsze słysze, drop kara jest przy biciu mobów deep blue i słabszych, w góre to nie działa, tak samo z RB, nie możesz bić słabszych niż 9lvl, silniejsze możesz. Duże party na czerwonych mobach to norma i miało by nie być dropa?? 
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

Shiver

Heh 79lvl, awaria pradu w miescie i tydzien ostrego grindu w plecy zakladajac, ze pt skladalo sie z ludzi znajacych sie z reala (wszyscy kick) a na ress przyjdzie bp/ee :]

Szczerze powiedziawszy pochlastalbym sie...

montezuma

Cytat: Shiver w Grudzień 27, 2006, 05:14:58 AM
Heh 79lvl, awaria pradu w miescie i tydzien ostrego grindu w plecy zakladajac, ze pt skladalo sie z ludzi znajacych sie z reala (wszyscy kick) a na ress przyjdzie bp/ee :]

masz skrole bres zwracajace 100% exp
Naia - oficjalny server

Shiver

Cytat: montezuma w Grudzień 27, 2006, 10:28:32 AM
Cytat: Shiver w Grudzień 27, 2006, 05:14:58 AM

masz skrole bres zwracajace 100% exp

Fakt, zapomnialem  :oops:  Tak czy siak, jestem pelny podziwu dla ludzi z retka 78+. Z reszta, z nizszymi lvlami takze.

izo

Cytat: coshoo w Grudzień 27, 2006, 04:28:16 AM
Pierwsze słysze, drop kara jest przy biciu mobów deep blue i słabszych, w góre to nie działa, tak samo z RB, nie możesz bić słabszych niż 9lvl, silniejsze możesz. Duże party na czerwonych mobach to norma i miało by nie być dropa?? 
chorercia ja o tym czytalem(o karze na bicie hi lvl mobkow), no nic moze tamte info bylo bledne, ale nie wydaje mi sie - no nic zobaczymy