poradnik

Zaczęty przez Quendi, Grudzień 30, 2006, 08:30:17 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Quendi

jak w topicu prosze o poradnik jak zrobic subklase.
wiem ze trza zabic golkonde ale na formu nie pisze nigdzie co z tym rogiem robic a na necie tylko znalazlem opis jak sie sub robi na retailu gdzie nawet nie trzeba zabijac golony tylko jakies skrzynie sie obok niby pojawiaja  :o
nie wiem wiec prosze o wyjasnienie jak sie dokladnie robi subke.

wielkie dzieki

System

Subclassa DN:
-Najlepiej zrobic 3 postacie ktore beda stac na respawnie golonki i spradzac czy jest (zawsze to robi osoba ktora suba chce) przewaznie ro i sie to klanowo.
-Robisz party minimum 9 osob.
-Zabijasz Golonke
-Otrzymujesz róg który wydropi
-Idziesz do Sir Eric Rodemai
-Bierzesz Questa na Suclasse
-Ponownie gadasz z ericiem i wyierasz change class czy cus takiego...;P (sa 2 opcje bodajze)
-I wybierasz se dana klase jaka chcesz
Warunki:
-Minimum 75 lvl

Po transformacji lvl spada ci %-owo...nie wiem dokladnie ile.Ja mialem 78lvl35% i spadl lvl do 75lvl12%

Zebyzmienic clase z np. sorrca na pp idziesz do erica i zamieniasz...lecz nie za darmo (1kk)
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

Reina

co z pasywnymi skilami i  czy jesli mam heavy armor z DA  i hevy armor (mastery ofc) z palladyna to czy to podwojny  bonus?

a jak mam light armor mastery z tyranta i to samo z WC (one daja zupelnie rozny bonus) to czy dzialaja oba mastery czy tylko jedno?
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

Timi

ja zrobilem TH/WL mialem pasywy z TH na light armor mastery, wykupilem pasywy z WL na light armor mastery i jak otwieram skille to mam dwa razy light armor mastery na odpowiednich lvlach jedne z WL drugie z TH

System

Jeżeli bierzesz klase, która ma zrożnicowane opcje mastery to sie nie klei...jeżeli eźmiesz sorc-a i na suba necromante to dużo p defa jestes w tyle, casta itp

Reina

Cytat: System/Board w Styczeń 03, 2007, 02:07:30 PM
jeżeli eźmiesz sorc-a i na suba necromante to dużo p defa jestes w tyle, casta itp
co rozumiesz przez "jestes w tyle"?
ze mogles zdobyc i  nie zdobyles, czy ze straciles?
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

System

Jezu...majac 2x robe mastery masz wiecej p defa poczęści casta itp a biorac necro wychodzisz na ZERO

Drammer

sam nie zabijesz glokondy najlepiej jak był bys w jakimś dobrym ally jak alpha czy childrenofChaos on pewnie mają już jakieś postacie na respawnie krow y ale jak bedziesz w dobrym ally to jest oczywiscie mniejsza szansa na to ze dropniesz glokonda horn

System

Cytat: Drammer w Styczeń 11, 2007, 11:08:22 AM
ale jak nie bedziesz w dobrym ally to jest oczywiscie mniejsza szansa na to ze dropniesz glokonda horn

Troszke ci sie pomylilo :P

z Clanem da rade zabic krowe..o ile maja dobre lvle i sa zgrani ( i dobra,wazna rzecz dla clanu/aly Team speak albo Ventrilo ! )

Quendi

jak zabic krowe to juz inna sprawa.
chodzilo w topicu o sciezke do osiagniecia subka na dragonie bo juz sie gubilem w tym wszystkim.
zabic krowe w moim przypadku wydaje sie niemozliwe na razie (gram z kumplami z placu i jest nas w klanie raptem 8 osob w dodatku a klasy calej nikt jeszcze nie ma ale to tylko kwestia czasu :P).
ale jak by sie nam nawet udalo zabic krowe to jak nam bedzie (a bedzie napewno) przeszkadzal jakis inny klan to na pewno nie damy rady. moze mi sie uda kupic horna. a poki co marzenia o subklasie sie skonczyly :P

Hodiel

zadonatuj  :D
40 don. coins = 1 horn
40 don. coins = 40 euro
40 euro = ~160 zl(zalezy od kursu)
160 zeta i masz horna, proste 
nie zebym cie do zlego namawial, to tylko info :wink:

infinite........................

Tihea

hmmm czy ta "OFERTA" jest na wszystkie servy czy tylko na dragona? 160 zeta to nie sporo  8) aczkolwiek na infinity nie ma az takiego problemy z dostaniem sie do krowy jak na dragonie :P juz pare razy bylem i jeszcze ani razu nie musialem sie tluc o pierwszenstwo :P ale nawet na infi za taki rozek sporo mozna dostac :P
Nigdy nie dyskutój z Debilem, gdyż najpierw sprowadzi Cię do Swojego poziomu a następnie pokona doświadczeniem.

Diva-shadow

Może dlatego że na inf mało ludzi dobija do 76lv.
Swoją droga jeden z lepszych servów.
A co do krowy to zawsze można sobie stać kawałek dalej i patrzeć na hp golonki, jak będzie miała z 5% to wpadacie i staracie się pknąć wszsytko co się rusza i zabić krowe.

Tihea

wlasnie co do tego pekowania na infinity przy krowie.zawsze jak bylem na nia zapolowac to byly 2-3 ally tyle ze nigdy nie dochodzilo dosprzeczek . poprostu bylo nas wiecej to reszta ustepowala majac nadzieje e pod koniecpolegniemy. siadaja wystawiajac sklep z tytulem "WTS TESTAMENTO" albo "WTS 100x RES" to smieszy ale raty infinity niezbyt pozwalja na mass pvp na najwyrzszych lvlach i w takich wypadkach to mnie cieszy chociaz ktos moze miec inne zdanie :P
Nigdy nie dyskutój z Debilem, gdyż najpierw sprowadzi Cię do Swojego poziomu a następnie pokona doświadczeniem.

Erquis

:) To zalezy jakie ally sie spotyka pod golonka bo jezeli fraty i sfi to napewno nie usiada tylko od razu bronie do rak i lecimy :) niema jak to wojna :)

Quendi

Cytat: Hodiel w Styczeń 14, 2007, 05:00:36 PM
zadonatuj  :D
jakbym mial placic (tak po cichu powiem) za jakas gre to bym musial sie z domu wyprowadzic.
nie jest to moim zdaniem delikatnie mowiac pro. zeby nikogo nie urazic ale mysle ze donate jest dla frajerow ktorzy nie umia grac.
no wreszcie to powiedzialem :P.
zreszta to najlepiej na grze widac jak biegnie jakis leszcz z czerwonym lukiem na varke albo ketre i po chwili lezy martwy a jakis szczesliwiec zbiera jego graty :P.
a co do subka kiedys sie go zrobi na pewno. Ale jak juz 3 profesje robie to mialem nadzieje ze jest to w miare osiagalne a tu lipa.

Tihea

co do wojn to jeszcze nie mialem okazji  przy golkim trafic na frytki :P
co do donatow to jak juz ktos powiedzial- dzieki nim serwery istnieja dzieki donatom mozesz sobie pograc. niechcesz donatowac nie donatujesz i sie cieszysz gra. a jesli zadonatujesz dostajesz w podziekowaniu coiny a nie bronie czerwone jak kiedys. co z coinami zrobisz twoja decyzja mozesz je w koszy skasowac , mozesz je wykorzystac i kupic horna jesli nie masz klanu ktory by ci w subce pomogl, a jesli taka opcja tez nie odpowiada mozesz sprawic kumplowi prezent i jemu horna kupisz bo dlaa ciebie bylo by hanbo  wykorzystanie  coinow dla wlasnego urzytku simple

Quendi

Cytat: Tihea w Styczeń 16, 2007, 09:52:16 PM
bo dlaa ciebie bylo by hanbo  wykorzystanie  coinow dla wlasnego urzytku simple
Cytat: Quendi w Styczeń 16, 2007, 06:30:00 PM
jakbym mial placic (tak po cichu powiem) za jakas gre to bym musial sie z domu wyprowadzic.
musisz czytac uwaznie co napisane bo widze ze sie gubisz.
a jak jeszcze nie rozumiesz to ci wyjasnie ze nigdy nie wydalem i nie wydam moich ciezko zarobionych pieniedzy zeby sobie kupic wirtualny przedmiot w grze. jakbym mial tak wyrzucac pieniadze rownie dobrze moge je do kosza wywalac. dzis jedna gra jutro jest inna i tak bez konca. a co do
Cytat: Tihea w Styczeń 16, 2007, 09:52:16 PM
dzieki nim serwery istnieja dzieki donatom mozesz sobie pograc.
moze i prawda ale jakby nie bylo dragona byl by inny serwer albo inna gra wiec wiele bym nie stracil.
sa gry za ktore nie trzeba placic co miesiac zeby w nie grac (mowa o oryginalnym lineage).

Tihea

i dlatego grasz na prywatnym serwerze gdzie donacje to przejaw dobrej woli

Reina

Cytat: Tihea w Styczeń 16, 2007, 11:10:01 PM
albo lenistwa ;)
osobiscie gardze takimi, co uwazaja, ze to, ze maja wiecej $$ w realu robi z nich lepszych graczy, ale tez ciesze sie ze tacy sa - zabijanie ich daje wieeelka satysfakcje ;]
- Homer

Retarded SuperModerator

Tihea

szieki donatorom na eragonie paeu kumpli sobie bydrzet podrasowalo- dropy po akcjach z  mobami sa nieraz calkiem pprzyzwoite a i juz paru pk donatorow sobie pojechali. jeden kumpel nawe jak zaczelismy grac na dagonie zrobil nekrusa i majac ok 60 lv spotkal na swej drodze pk z imperial stafem na +20. glupi to ma szczescie bo udaloo mu sie nie wiem jak  przylorzyc mu skutecznie gloma i  anchora i staff trafil do niego. nikt mu nie wierzyl jak na tsie to mowil ale kiedy zobaczyliismy u niego po paru dniach soma z acu na +8 i dc seta to mina opadla  :shock:

Quendi

Cytat: Tihea w Styczeń 16, 2007, 11:10:01 PM
dokladnie.
nigdy nie powiedzialem ze mi przeszkadza ze ktos sobie placi za gre. twoja kasa twoj interes.
ja osoboscie nie mam takich potrzeb. gram dla przyjemnosci.

Tihea

no co dla nie ktorych L2 stal sie juz sposobem na zycie albo sportem :P

Quendi

zaczynam powoli to odczuwac :P. nie wyobrazam sobie zeby nie grac w l2. probowalem w gothic 3 i nic. jakis wiesniak biega sam i nic nie moze kupic bo kasy ni ma na poczatku, do tego te sterowanie tam mnie dobija. w 1 i 2 czesc gralem jak szalony ale teraz? hmmm.

dochodze do 78 powoli i coraz mniej gram moim main char przez to. albo znajde horna w jakis magiczny sposob albo sie zalamie :)
dobrze ze jeszcze moge robic 3 profesje (btw. z tymi ketrami grrr zalamka).

Tihea

heh i w takim wypadku tzn. z hornem to owiele latwiej jest na takim serwerze jak infinity gdzie raty sa niskie a osob w kolejce do suba nie tak sporo. jesli chodzi o dragona to horna mozna juz wymienic za bron A z sa i seta A grade. a ze z tym tez nie jest az tak trudno to mysle ze da sie rade