cancel vs silence

Zaczęty przez Reina, Styczeń 06, 2007, 08:42:53 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Reina

ktory skill bardziej morderczy?
nie mowcie "na magow silence, na lucznikow cancel", pytam o mass pvp / siege / 1vs1 (ale nie przeciw konkretnemu przeciwnikowi)

co sie czesciej przydaje?

PS czemu nie moge dodac ankiety?
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

Dohid

Cancel osłabia każdego, Silence praktycznie zabija maga ale jest mało przydatne na wojowników. Zależy w kogo strzelasz.

CytatZaznacz jako przeczytane  |  Powiadamiaj  |  Nowy wątek  |  Wyślij nową ankietę 

To oddzielna opcja, nie tak jak w phpBB.

- Masz plusika //Salek

Ryltar

Cytatmało przydatne na wojowników

Na wojownikow tak na tankow bardziej(a nalezy pamietac ze to 2 inne klasy).

Reina

"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Ryltar

Zalezy...ja tam preferuje cancel.

Dev

cancel ftw ... sps na abyssie potrafi rozjechać soultakera ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

fedur

cancel... ss,sps daja rade necro|SH

Erquis

Tak tylko ze cancel na niektorych serwerach jest zbugowany. Wchdzi za kazdym razem a nie powinien. To tyczy sie tez abyssa.

Inidriel

Cancel wygrywa bo potrafi zaszkodzić każdej klasie , natomiast Silence jest destrukcyjny jedynie dla magów i tanków.

Cytat: Erquis w Styczeń 07, 2007, 12:06:03 AM
Tak tylko ze cancel na niektorych serwerach jest zbugowany. Wchdzi za kazdym razem a nie powinien. To tyczy sie tez abyssa.

No to tym bardziej opłaca się używać Cancela :P

NetSuuN

No ale jak ktoś użyje na Tobie cancel [a jestes magiem] masz jeszcze jakąś szanse.
Natomiast gy wejdzie silence, walka jest skończona.

Padz0nk

Cytat: Reina w Styczeń 06, 2007, 08:42:53 PM
nie mowcie "na magow silence, na lucznikow cancel",
Przeciez wlasnie odpowiedziales sam sobie na to pytanie.

szwagier

Zapominacie o jednej ważnej rzeczy a mianowicie buffach!

Na przykładzie magów.
zbuffowany SpS > zbuffowany necro (cancel sprowadza necro do parteru, natomiast silence ma małą szanse na wejście przy mental shield)
SpS bez buffow < Necro bez buffow (cancel nie ma czego ściągać, silence ma duża szanse na wejście)

Sam grając necro nienawidzę SpS i jego cancela ... a fujj...niejednokrotnie przez to przegrywałem walkę.

System

Cytat: szwagier w Styczeń 12, 2007, 07:40:54 PM
SpS bez buffow < Necro bez buffow (cancel nie ma czego ściągać, silence ma duża szanse na wejście)

cansel w 100% coś sciagnie, ściąga losowo, lub wszystko.Nie jest w 100% skuteczny jak kiedyś.
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

Reina

Cytat: System/Board w Styczeń 12, 2007, 08:21:11 PM

cansel w 100% coś sciagnie, ściąga losowo, lub wszystko.Nie jest w 100% skuteczny jak kiedyś.

cancel niczego nie sciagnie, bo walka bez buffa ;)
- Homer

Retarded SuperModerator

System

Nio chyba ze :D, ale wtedy necro tez ma male szanse na to zeby wszedl silence bo necro nie ma duzo m ataku, normalnym hitem zada 600-800 a z gloomem 900-1000
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

buddy

nekro jeszcze ma glooma, ktory zmniejsza m def i dlatego jak rzucam silence to wchodzi praktycznie zawsze

Ryltar

Cancel lub Touch of Death we C5 sciagaja 5 buffow z tego co pamietam.

Reina

sciaga kazdy buffek z szansa procentowa osobno, ale i tak chodzi mi glownie o c4 ^^
- Homer

Retarded SuperModerator

NetSuuN

Zapominacie o jednej ważnej rzeczy a mianowicie buffach!

Na przykładzie magów.
zbuffowany SpS > zbuffowany necro (cancel sprowadza necro do parteru, natomiast silence ma małą szanse na wejście przy mental shield)

Sam grając necro nienawidzę SpS i jego cancela ... a fujj...niejednokrotnie przez to przegrywałem walkę.

Dobrze powiedziane ^^

Lecz dodajmy jeszcze:

Nekro[buff] > SpS[not buff] - SpS ściągnie co ściąnie, a w przypadku Nekro silence wchodzi na 99% ^^
Nekro [not buff] <= SpS [buff] - SpS nic nie ściągnie, ale Necro nie wejdzie cancel, więc teraz walka jest powiedzmy równa. I teraz wygra ten, który ma większe doświadczenie, aczkolwiek stawiał bym na SpS, ponieważ może tworzyć kombinacle ze sleepem ; ]

montezuma

Nawet z buffem mental silence wchodzi czesto.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

RolRain

Sleepa już dawno się nie używa w pvp (podobnie jak Aura Flare) bo to nie ma sensu. Zanim go rzucisz będziesz już gryzł ziemię dopadniety przez Anchor'a/Curse of Doom.

NetSuuN

Ehh zanim anchora wrzucisz to ja zdążę zatańczyć na głowie ^^

Wada anchora polega na tym że żadko wchodzi, i wolno się go rzuca, jak i jego re-use jest...wolny.
A gdy na oflagowanego przeciwnika wrzucisz cancel, masz pewność że sleep wejdzie [chyba że ma MEN duże co jest wątpliwe bo każdy po w/w MEN jedzie ^^] a potem już sur i hydro, hydro, hydro...

A co do aury to niebyłbym taki pewien ^^
Po pełnym zbuffowaniu miałem 1400+ castu [z valhallą O,o] to nie nadążyłem wciskać F1 (noobowskie ale cóż : P] "trochę" MP straciłem ale PvP wygrane ^^

RolRain

NetSuuN

Nie, C4.
Bo jak na razie większość w C4 gra.

montezuma

Cytat: NetSuuN w Styczeń 18, 2007, 08:41:55 AM
Nie, C4.
Bo jak na razie większość w C4 gra.

Ja zawsze pisze o L2, ty o jakejs starej grze.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami.