pomoc przy Boss-ie

Zaczęty przez złoty, Styczeń 10, 2007, 11:18:46 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

złoty

Witam może to już gdzieś było pisane ale tego nie znalazłem , mam problem gdy idę na Bossa czy Mob-a nie wiem czy dobrze to pisze, one maja pomarańczowe napisy , chodzi mi o to ze jak ich uderzam to moja postać jest unieruchomiona inaczej mówiąc stoi jak posag i nie mogę się ruszyć ani tez walczyć dalej, co powinienem mieć żeby Boss mnie tak nie załatwiał i żebym mógł go zabić, czyli zbroja ,scroll , mieczy itp. Co powinnam mieć zanim na niego pójdę, gram postacią (Ludzie) Gladiator 47lvl i (Krasnolud) Warsmith 43lvl , z góry dziękuje za pomoc.

rafal87

na bosa nigdy sie samemu nie idzie bo zawsze dostanisz paraliz nawet jak masz 50lvl i pojdziesz na bosa na 20lvl to nic nie da to nie wina zbroii ani broni zreszta nie jestem pewnien ale jesli bos ma nizszy lvl od ciebie to ci zawsze da stuna albo paraliz

Chadwao

Jezeli roznica twojego poziomu wzgledem poziomu Raid Bossa wynosi wiecej niz 9 poziomow to dostaniesz paraliz i nic nie bedziesz mogl zrobic, roznica obejmoje 9 lvl w gore i 9 lvl w dol.

Na raid bossa najlepiej idz w dobrym party lub 2 party -  to bedzie lepsze, musisz skołowac buffera/healera, tanka, jakichs damage dealerow i magow, dobrac odpowieniego bossa aby poziom nie byl za wysoki lub za niski i go ubic :)

złoty

Witam , dzięki za pomoc , szkoda ze nie da się samemu iść na Bosa i go pokonać , tylko w party iść, nie zawsze się da skombinować jakomś paczkę lub kogoś do pary wspólnego, mam jeszcze pytanko gdzie można skombinować lepsza bron bo to co mocne już kupiłem w sklepie a ludziska nie sprzedają nic z broni , a na Bosa nie pójdę bo mnie załatwi paraliżem a niego wiem ze wypadają takie rzeczy, z góry dzięki za naprowadzenie jakieś.

izo

mozesz czasem kupic od innych graczy, mozesz craftowac(sklepac) u krasnali kowali - tu musisz posiadac odpowiednie materialy do tego - polecam dropkalkulator, tam masz napisane co jest potrzebne do zlozenia danej broni
mozesz tez isc do luxa (prestigious item hall w Giran) tam za krysztaly kupisz bron C grade. za AncientAdene(AA) mozesz ja ulepszyc u Blacksmitha mamona(katakumby w 2 tygodniu zmagan - czas swieta wygranej oczywiscie frakcji) do top C. za AA mozesz tez miec top D - tak samo u mamona ja upgradeowac mozna
mozliwosci jest naprawde wiele ;)

złoty

Witam ponownie mam parę pytań a nie chce zakładać nowego tematu wiec pociągnę dalej w tym temacie.
1. Są jakieś bosy z których mogę wyciągnąć bron lub zbroje bez paraliżu mojej postaci ( bo do party jest problem kogoś wziąć najczęściej ta osobę zabija lub idzie w inna stronę)
2. Kryształy C-grade i D-grade , pytałem się krasnala jak je można zdobyć powiedział mi ze tylko można je dostać ze zbroi mieczy pierścieni danego grada, jeżeli zbroja mam C lub D grade to takie kryształy dostane, czy to prawda , i czy można w inny sposób dostać kryształy jak tak to w jaki.

Na razie tyle miałem jeszcze jedno pytanko ale nie pamiętam :D , z góry dziękuje za pomoc i cierpliwość .

coshoo

Cytat: złoty w Styczeń 26, 2007, 10:57:02 AM
Witam ponownie mam parę pytań a nie chce zakładać nowego tematu wiec pociągnę dalej w tym temacie.
1. Są jakieś bosy z których mogę wyciągnąć bron lub zbroje bez paraliżu mojej postaci ( bo do party jest problem kogoś wziąć najczęściej ta osobę zabija lub idzie w inna stronę)
2. Kryształy C-grade i D-grade , pytałem się krasnala jak je można zdobyć powiedział mi ze tylko można je dostać ze zbroi mieczy pierścieni danego grada, jeżeli zbroja mam C lub D grade to takie kryształy dostane, czy to prawda , i czy można w inny sposób dostać kryształy jak tak to w jaki.

Na razie tyle miałem jeszcze jedno pytanko ale nie pamiętam :D , z góry dziękuje za pomoc i cierpliwość .

1. Sam raid bossa nie zabijesz do tego potrzeba 1,2,3 party. Jedyny przypadek kiedy da sie bić RB solo to posiadanie Zariche.

2. Kryształy otrzymuje sie po skrystalizowaniu itemków określonego grade, może tego dokonać artisan/warsmith. Inna możliwość to spalić item przy nieudanym enchantowaniu lub po prostu kup na targu.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

Imker

Na niskolevelowe RB (30-35) łatwo jest znaleźć party. Wystarczy posiedzieć chwilkę w Dion i masz 2 drużyny. Szczerze mówiąc, to taka zbieranina całkiem nieźle sobie radzi (ja wbijałem 31-35 lvl Palus Knightem na RB tym sposobem :)). Jedyny problem to dobry tank i healer, bo RB lubi się przerzucać na magów. Ja miałem komfortową sytuację, bo blokowałem sam (nie było innych osób które umiały tankować, więc mi nikt nie przeszkadzał) i miałem dobrego healera. W sumie to można blokować bez healera (jak jemu się mana skończyła to jechałem na samych potach), ale jest to niebezpieczne szczególnie przy RB z obstawą (obstawa bije mocniej niż sam RB :shock:).
<usunięte na prośbę zainteresowanego>