Warsmith [WS]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:37:27 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

mik0s

Zabawa z WS zaczyna się tak około 50 lvl kiedy możesz już dobrze craftować przedmioty ogólnie niedostępne.
Jaka dobra kawa... Zdejm kapelusz?!

To nie jest photoshop. ;]

eSkel

CytatMalo jest ciekawych ofert dgrade itemow ktore moglbym zkrystalizowac a jak juz jest to zarobilbym na tym 30k Neutral

30k tu, 30k tam, 30k gdzies indziej i juz jestes prawie 100k do przodu :) Na tej zasadzie to dziala.

focus89

Heh 30k tu 30k tam i 2 godziny w plecy przez zabawe na rynku :) . Masochizm :P

Reina

mysle ze warsmith to bardziej postac klanowa (crafting dla clanu) i siegowa (siege golem)
duzej kasy jakos z niego nie ma ;)
z moich obserwacji (L2Paradise Eureka 7x) na craftingu ss moge zarobic niewiele wiecej co expiac sobie pozadnie (sam z golemem badz jakies mniejsze  party) no a podczas expienia i matsy i keye ... no i sam exp ;)
wiec ja szybko dobijam ten 75lvl i robie sobie suba jakiegos ;)
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

Gniewny

Lol nie da sie zarobic crafterem haha... Na samych ssach mozna zarobic miliony...a sprzedaz krysztalo? a manufactury? Jeden click za craft DC i juz 5kk wpada...

Reina

no ok, manufaktury sa spoko, szkoda ze na eurece jest taaaka w tym konkurencja ;)

IMO na ssach sie nie da zarobic, za dlugo sie je crafuje bez SE
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Dohid

Zarobisz tyle, ile czasu na nie poświęcisz. Bo co, na x1 na przykład to się expem dorobisz czegoś? Jeśli chcesz mieć więcej kasy i lepszy sprzęt to siedzisz na tyłku, sprzedajesz ssy, kupujesz taniej w newbie villages i sprzedajesz drogo w Giran. Poświęca się na to duuużo czasu i zarobek w porównaniu do tego mały, ale jak po 30 - 35 lvlu zaczynasz z expa przynosić mniej kasy jak na niego wydawać to cieszysz się że jesteś dwarfem i możesz coś pomajstrować na rynku.

Smalec666

hej ja gram ws i to jest najbogatsza postac jak moze byc
na ss jest taki  sobie zarobek
na skladaniu rzeczy od c do a garde (ostatnio tanieje w oczach)
trzeba sie na meczyc troche z reckami do roznych wyrzszych matsow
ale jak sie opanuje i ma wszystko co ci trzba, i kasy zeby wlzoyc w skup matsow i partsow to robisz rzecz za 50kk a sprzedajesz za 80kk. Kto inny zarobi taka kase w 24h? Wzane zeby miec jakis fundusz wkladasz w cos i sprzedajesz duzo drozej, musisz patrzyc tylko czego aktualnie nie ma na rynku (bo mozesz monopolowac cenami)
a jak cie stac na male straty to sie zacznij bawic w a garde to dopiero kasa sie kroi (ja dopiero sie przymierzam do a gradow)
fakt ze 60% albo 70% ale nie pijesz nie zyjesz :P

Kyski

Cytatfakt ze 60% albo 70% ale nie pijesz nie zyjesz

70% recki sa tylko na jewelery

mussaszi

Mam jeszcze pytanko o mechanic golema
Zrobiłem Warsmitha i pierwszy raz golema jak zaznaczyłem jeden z jego skili to mi zniknoł/to była moja pierwsza próba sprawdzenia jego możliwości/czy w ten sposób pozbyłem sie go na stałe i musze znowu użyć kryształów czy go tylko ukryłem i moge w jakiś sposób przywołać ponownie ?/
Wiem że moge go sprawdzać metodą prób i błędów ale może ktoś mi opisze jak działają jego poszczególne skile  :)
Atak to napewno jego agresja,stop to wiadomo
Prosze fachowców o porade  :)

L2 EPI
Nick:   FiluteK-WS
Nick:   BumCykCyk lv 79+noblesse
Klasa:  Fortune Seeker - subka ST lv 78+
subka Titan lv 77+

Dohid

Kliknąłeś "unsummon" czyli w wolnym tłumaczeniu "odwołanie". Tak schowałeś go na stałe i musisz przywołać ponownie używając kryształów. Golem oprócz znanych Ci już
Attack - atakuje,
Stop - przerywa atak,
Unsummon - odwołuje,
Mechanic Canon - golemowi otwiera się klapa na klacie, wystawia działo i strzela w cel,
Movement Mode czy coś takiego, po kliknięciu summon staje w miejscu i przestaje za Tobą chodzić. Ponowne kliknięcie odblokowuje golema.
Move - golem zaczyna chodzić za zaznaczonym celem ale nie atakuje.

mussaszi

Dzięki
Miałem wczoraj coś takiego że wysłałem golema na moba zabił go i stanoł/nie dałem mu zatrzymania/poszedłem troche dalej a on nic stał dalej w miejscu jak do niego podszedłem to skubany zniknoł  :?
Jeszcze z nim poćwicze bo próbowałem bez twoich wskazówek :D

L2 EPI
subka Titan lv 77+

Bagato

mam WS 59lvl z bluntem C i tarcza
zeby cos ubic nim musze sie niezle nameczyc jak to z krasiami bywa
no wiec tak z golemem chodzic nie nawidze a z party tez problem bo clanu na razie nie mam i nie szukam
i moje pytanie dotyczy DYEow tzn. jakie zalozyc w mojej sytuacji???
+4dex -4con czy +4str -4con

Ryltar

Ja jestem zawsze zdania ze WS powinien latac w doomie i tatuazami na -str + con i + dex
A z kolei BH z tatuazami na str i dex a -con.

Powd jest taki ze WS ma golema ktory robi za DD a BH nie ma.

Imker

Hmm... mam 41 lvl WSa i na razie exp leci jako tako (gram na EPI), lecz przeczytałem, że z golemem expi się szybciej niż samemu. Od jakiego lvlu najlepiej z nim biegać i w jakich miejscach? Czy mocno bije? Warto w ogóle marnować na niego krysze? :)

Od jakiego lvlu można robić SSB/BSSB i craftować itemki B Grade?
<usunięte na prośbę zainteresowanego>

Reina

golema WARTO uzywac, jak tylko ma sie do niego dostep, wymaita i to bardzo, ty tankujesz, nim atakujesz - jak masz kase to uzywaj beast shotow (peta menager->pet items) ale z nimi jest taki problem, ze golem ma "za duzy" dmg, wiec mobek szybko sie na niego przerzuci, a ty wtedy jestes bezradny, z drugiej strony szybko tez mobek zginie, ale uwaga: nasz golem do tankow nie nalezy  - pada rownie szybko jak jego ofiary, a zabija szybko - trzeba na niego uwazac
- Homer

Retarded SuperModerator

mussaszi

Cytat: Imker w Styczeń 03, 2007, 05:01:43 PM

Od jakiego lvlu można robić SSB/BSSB i craftować itemki B Grade?

http://www.lineage2.bo.pl/db.php?mode=skills&class=warsmith

Recepty na przedmioty B grade mają 7 lv crafta zdobywasz go osiągając 55lv postaci  :)

L2 EPI
subka Titan lv 77+

VanGoth

Na słabsze rzeczy b (zubei, avadon) i ss-y b trzeba szóstego levelu craftu.

drwal6

"Hej kto wie od ktorego lvl postaci  jest craft lvl9 szukalem na stronce w opisach postaci i nic nie pisze aktualnie dobijam do 68lvl craftem ale kumpel chce skaldac cos i mówi ze musze miec 9 lvl craftu pliss podpowiedzcie [/img][/img][/img]

Meyko

Gifs designed by Pr0nabol

"Co w tym zlego, ze niczego
Nie ukrywam, ze nie zbywam
Cie wzruszeniem ramionami
Ze nie umiem tepic za nic .."

"Cuda wykonywane od reki. Rzeczy niemozliwe z opoznieniem jednodniowym."

Reina

Cytat: drwal6 w Luty 22, 2007, 04:15:14 PM
"Hej kto wie od ktorego lvl postaci  jest craft lvl9 szukalem na stronce w opisach postaci i nic nie pisze aktualnie dobijam do 68lvl craftem ale kumpel chce skaldac cos i mówi ze musze miec 9 lvl craftu pliss podpowiedzcie [/img][/img][/img]
70
- Homer

Retarded SuperModerator

butcher2712

dawno nikt tu nie pisał :D,
mam pytanka :
1/ mam WS, która broń dla niego najlepsza?,  włócznia czy blunt? napiszcie swoje opinie z uzasadnieniem
2/armor A grade. nie wiem czy tallum,doom,majestic,itp. KTÓRY najlepszy i dlaczego?, a jeżeli to zależy od gry postacią (tank lub bardziej na ofensywe) to napiszcie, aha i która ładnie wygląda xD
3/dzialo golema ma dużą moc? i czym się te dwa golemy różnią? te co mają zamiast ręki topór xD. (dwa pierwsze xD)
4/czy jest coś takiego jak tworzenie recept?? :D
5/jakie dye? moga byc +str,+dex,+dex ? czy jakos inaczej?, a co moge zminusowac ??

NightBird

1/ dla kazdego krasia IMO lepszy BLUNT + TARCZA
2/ Armor a : DC albo NIGHTMARE innych mozliwosci nie ma.
3/ co przez to rozumiesz duza moc. ma proporcjonalna do lvlu.
4/ recept sie nie tworzy.
5/ +str/-CON  lub +dex/-CON
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

butcher2712

OK , DZIęKI czemu tylko te 2 armory? dużą moc - czy jest dobry <lol> .

Truskawka

Ja sie nie zgodzę :P
imo optymalny a grade setup to majestic (dla bogatszych) lub tallum (dla biedniejszych) i w ręce meteor shower fokusik :D