Zawieszanie l2 po wcisnieciu Login

Zaczęty przez stiki, Listopad 26, 2006, 01:55:56 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

stiki

Witam...skacze po roznych forach w celu odnalezienia solucji mojego problemu ale niestety nigdzie nie moge znalezc rozwiazaniea :/ teraz po kolei zakladam na roznych forach watki bo nijak nie moge dojsc co sie stalo.Mianowicie:

1.
Gralem sobie na roznych serwkach w l2,najpierw byl to serer Enraged,potem paradise ... kazdy z tych serwow patchowal mi sie elegancko,od razu po patchowaniu mozna bylo sie lognac...nie bylo zandych problemow...tak samo po upadku paradise poszedlem na l2world,spaczowalo sie elegancko,pogralem troche...ale musialem zrobic format c przedwczoraj...!!po formacie,zainstalowaniu windowsa + sp2 + wszystkie akutalki , instaluje l2...instaluje patcha...i po wpisaniu loginu i hasla , klikam login i staje gra,przestaje grac muzyka w menu,nie mozna zakonczyc procesu l2.exe bo nic sie nie dzieje,pomaga dopiero restart kompa...wczesniej mialem windowsa + sp1 chociaz nie wiem czy to ma jakies znaczenie :/

2.
Inny komputer,inna konfiguracja sprzetowa...na tym kompie gralem tez na 2-3 serwerach,ale po odinstalowaniu tamtych serwkow,i zainstalowaniu patcha na serwer Katsu taka sama sytuacja jak wyzej,wpisuje Login i Pass , klikam Login i wszystko staje,wylacza sie muzyka...i pomaga dopiero restart!!!

Czyli 2 rozne serwy,2 rozne patche i ta sama sytuacja!Czy ktos ma moze pomysl albo mial cos podobnego???

GeniealnyZolw

Cytat: stiki w Listopad 26, 2006, 01:55:56 PM

Witam...skacze po roznych forach w celu odnalezienia solucji mojego problemu ale niestety nigdzie nie moge znalezc rozwiazaniea :/ teraz po kolei zakladam na roznych forach watki bo nijak nie moge dojsc co sie stalo.Mianowicie:

1.
Gralem sobie na roznych serwkach w l2,najpierw byl to serer Enraged,potem paradise ... kazdy z tych serwow patchowal mi sie elegancko,od razu po patchowaniu mozna bylo sie lognac...nie bylo zandych problemow...tak samo po upadku paradise poszedlem na l2world,spaczowalo sie elegancko,pogralem troche...ale musialem zrobic format c przedwczoraj...!!po formacie,zainstalowaniu windowsa + sp2 + wszystkie akutalki , instaluje l2...instaluje patcha...i po wpisaniu loginu i hasla , klikam login i staje gra,przestaje grac muzyka w menu,nie mozna zakonczyc procesu l2.exe bo nic sie nie dzieje,pomaga dopiero restart kompa...wczesniej mialem windowsa + sp1 chociaz nie wiem czy to ma jakies znaczenie :/

2.
Inny komputer,inna konfiguracja sprzetowa...na tym kompie gralem tez na 2-3 serwerach,ale po odinstalowaniu tamtych serwkow,i zainstalowaniu patcha na serwer Katsu taka sama sytuacja jak wyzej,wpisuje Login i Pass , klikam Login i wszystko staje,wylacza sie muzyka...i pomaga dopiero restart!!!

Czyli 2 rozne serwy,2 rozne patche i ta sama sytuacja!Czy ktos ma moze pomysl albo mial cos podobnego???

Miałem ten sam problem co piszesz :( tak samo wpisywałem log i pass i dawałem login i wszystko się wieszało :( restart pomagał dopiero :P zrobiłem potem reinstal gry i wzystko było ok :P
L2 Dex - Arion x4 SWM 79 OutOfControl

Padz0nk

Mialem taka saam sytuacje, jednak nie bylo to z winy gry tylko firewalla. A mianowicie mialem Norton Internet Security ktory jak wiadomo po przy pierwszym uruchomieniu nowego procesu ktoru chce sie polaczyc z internetem wyswietla komunikat. W momencie gdy klikalem Login wyswietlalo sie okienko z komunikatem (jednak nie bylo go widac bo bylo "pod" oknem gry) i w tym momencie wieszala sie gra (a wlasciwie caly komp). Wystarczylo recznie w konfiguracji Nortona zezwolic na polaczenia procesu L2.exe albo wylaczyc go w czasie logowania do gry.

di_kamilo

Cytatpo formacie,zainstalowaniu windowsa + sp2 + wszystkie akutalki ...wczesniej mialem windowsa + sp1 chociaz nie wiem czy to ma jakies znaczenie :/

SP2 ma w sobie windowsowego firewalla więc problem razej ten sam co opisał kolego wyżej ^^

stiki

Cytat: di_kamilo w Listopad 29, 2006, 02:14:35 PM
Cytatpo formacie,zainstalowaniu windowsa + sp2 + wszystkie akutalki ...wczesniej mialem windowsa + sp1 chociaz nie wiem czy to ma jakies znaczenie :/

SP2 ma w sobie windowsowego firewalla więc problem razej ten sam co opisał kolego wyżej ^^

na komputrze z sp1 tez ten sam problem...!!z inna karta graficzna itp...aczkolwiek sprawdze firewalla , uzywam zonealarma wiec moze tam twki rzeczywiscie problem,dzieki

Dev

kumpel miał ten sam problem. Pomógł jeszcze raz zainstalowany patch.
Skasuj system=> ściągnij czysty, ściągnij patcha do danego servera.
najpierw sprawdz, czy to samo sie dzieje na serverach, do ktorych wymagana jest tylko zmiana pliku host. Bodajże Unlimited jest taki ...
Powinno wszystko działać cacy ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

stiki

faktycznie blokowal firewall :)
zone alarm dokladniej,wywalilem zone alarm i poszlo elegancko!!

Zainstalowalem jetico firewall i czasami tez blokowal ale po konfiguracji p9oszlo elegancko,dzieki zap odpowiedz