Shillien Knight [SK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:35:33 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryltar

TO jak masz 230+ speeda to destra skitujesz.

Dev

Ryl -najbardziej opłąca sie brać haste, focus i death whisper, testowane na TA 300x ;p Potem song of hunter i właściwie kosisz każdą klase meele ;p
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

browulfir

niech ktos skompletuje ostateczna wersje

Ryltar

CytatRyl -najbardziej opłąca sie brać haste, focus i death whisper, testowane na TA 300x ;p Potem song of hunter i właściwie kosisz każdą klase meele ;p

Zalezy kto jaki ma styl walki.Ogolnie to dobrze jak ma sie 1 miejsce wolne na VG/UD.

Dev

ja mam 2-3 wolne zawsze. UD, GS i jedno miejsce na jakiegoś syfa ;p

Ryltar

GS i SF nie zajmuja paska na UD(GS i SF sa toggle) ale za to inne juz tak.Mnie tylko zastanawia czemu DLE ma takie chore SA? czemu  nie ma zwyklago focus?

Dev

po co ci focus jak masz health ? Albo w jedną albo w drugą :P. Nie pasuje - weź tallum blade :P

Ryltar

BO Health mi nie pasuje do SK ktorego chce robnic? A Tallum blade ma tylko fajne to ze ma haste...

Koni

Jak nie pasuje TB ani DLE to zrób Damascusa +10 z focusem (dobry żart) - nie widze innej opcji  :)
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Ryltar

I taki mam zamiar chociaz bym na DLE musial zobaczyc critical damage.

Crit.dmg tez nie jest zly ^^ z Death Wishper i Dance of Fire krytyki sa duze(rzedu 500).

browulfir

jakie dye do doom seta heavy + doom shield + keshanberk mam 65 lvl

Ryltar

Raczej nie +3 STR -3 CON :P

Jak idziesz na tanka to bierz w +CON -STR.

JustTheGrave

Witam, ja mam pytanie tyczace 3 profy SK... jak dostac sie do tego dziada morowego co daje ten quest? Galadir czy jakos tak, stoi chyba na takim mostku ze skal w DV, ale lazilem 30 minut po DV i nie odkrylem sposobu an dostanie sie do niego. Jestem sfrustrowany juz...

Przeczytalem tu z 6 stron z przodu i ze 2 z tylu i nie widzialem takiego pytania, wiec jak juz bylo to sry i prosze o odpowiedz albo lokalizacje odpowiedzi:).
Pozdrawiam.

Ryltar

PEwnie od strony breaka outpust.

JustTheGrave

Juz wiem jak tam trafic, wcale nie na gorze ino w srodku, niedaleko Black Judge jest wejscie, tam kaj sie enchantuje skille i tam NPC jest. Dzieki, no to teraz trza sie bawic...

rakven640

A ja chcialbym wiedziec Jaka bron c grade polecacie i jakie SA ja myslalem nad samurai longsowordem z focusem lub haste ale pytam sie co wy radzicie bo sa miecze ktore maja mniejszy p atk ale wiekszy m atk i jakie SA? I mozecie napisac bron b grade jaka radzicie i czy oplaca sie brac armor a grade czy biegac w doomie bo na jednym highu widzialem kolesia co ciagle w doomie biegal?

Shiver

Ja zawsze c grade stosowalem 1 bron- Sword Of Whispering Death z magic powerem, mozna go dostac u mammona wymieniajac za np delusiona. P atk nie jest rewelacyjny (cos w okolicach stormbringera), ale za to m atk zwala z nog- nawet soes nie da mi go tyle. 15% wiecej mp w tej sytuacji wydaje sie smieszne, jak drainy walimy na oko 2x mocniej. Generalnie z tym mieczykiem i setem avadona (niestety na dooma nie bylo mnie stac :( ) solowalem na self buffach na luzie do 64 lvla (pozniej serwerek sobie padl). Cala walka ograniczala sie do walniecia dwoch drainow, ew hexa jesli mielismy do czynienia z irytujacym mobem (np stunujacy kranrot). W kryzysowych sytuacjach rzucalem LSa i wlasnie dzieki olbrzymiemu m atkowi bardzo czesto wchodzil (jesli ktos uwaza, ze czestosc wchodzenia LSa nie zalezy od m atku to niech mi to jakos wytlumaczy, ze w moby wchodzilo kolo 75% LSow, serwer byl oparty o C4). Bardzo lubie SK za jego uniwersalnosci i jestem wielkim zwolennikiem stosowania mieczy magicznych z SA magic power (ew dye +4 wit -4 int do polepszenia cst speeda). Olbrzymi dmg pochodzacy z drainow rekompensuje slabszy p atk i bez problemu jestesmy w stanie walczyc bez restow przez czas trwania self buffow, a potiony stosujemy w sytucjach kiedy wiekszosc innych klas moze sobie tylko uciekac przed mobami, ktore my z pomoca wlasnie potkow i drainow ubijamy.

montezuma

Cytat: Shiver w Grudzień 01, 2006, 11:04:08 PM
Ja zawsze c grade stosowalem 1 bron- Sword Of Whispering Death z magic powerem, mozna go dostac u mammona wymieniajac za np delusiona. P atk nie jest rewelacyjny (cos w okolicach stormbringera), ale za to m atk zwala z nog- nawet soes nie da mi go tyle. 15% wiecej mp w tej sytuacji wydaje sie smieszne, jak drainy walimy na oko 2x mocniej. Generalnie z tym mieczykiem i setem avadona (niestety na dooma nie bylo mnie stac :( ) solowalem na self buffach na luzie do 64 lvla (pozniej serwerek sobie padl). Cala walka ograniczala sie do walniecia dwoch drainow, ew hexa jesli mielismy do czynienia z irytujacym mobem (np stunujacy kranrot). W kryzysowych sytuacjach rzucalem LSa i wlasnie dzieki olbrzymiemu m atkowi bardzo czesto wchodzil (jesli ktos uwaza, ze czestosc wchodzenia LSa nie zalezy od m atku to niech mi to jakos wytlumaczy, ze w moby wchodzilo kolo 75% LSow, serwer byl oparty o C4). Bardzo lubie SK za jego uniwersalnosci i jestem wielkim zwolennikiem stosowania mieczy magicznych z SA magic power (ew dye +4 wit -4 int do polepszenia cst speeda). Olbrzymi dmg pochodzacy z drainow rekompensuje slabszy p atk i bez problemu jestesmy w stanie walczyc bez restow przez czas trwania self buffow, a potiony stosujemy w sytucjach kiedy wiekszosc innych klas moze sobie tylko uciekac przed mobami, ktore my z pomoca wlasnie potkow i drainow ubijamy.

jedno wielkie LOL, "olbrzymi atak" , "drainy 2x mocniej", ty na pewno nie grales w l2. Caly twoj post to bzdura.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Dev

Montezuma - jesli drain za 500-600 to nei jest mocny jak na fightera to ja jestem święty janek ...

Ryltar

Ja na PTS przywalilem w WC(albo OL) za 505 z DH,gdybym mial SoM pewnie by dostal za 6xx moze wiecej.SK wali naprawde mocno z tych drainow(ja teraz wale na allseronie w moby za 56x) a ma jeszcze 3 inne nuki.

montezuma

Cytat: DevouringOne w Grudzień 01, 2006, 11:20:27 PM
Montezuma - jesli drain za 500-600 to nei jest mocny jak na fightera to ja jestem święty janek ...

Ja nie neguje ze drain SK zadaje slaby dmg. Smieje sie natomiast z wypowiedzi Shiver, a konkretnie z :

CytatSword Of Whispering Death z magic powerem...

a to m atk zwala z nog

Cytat
jak drainy walimy na oko 2x mocniej.

A to jest nalepsze
Cytatjestem wielkim zwolennikiem stosowania mieczy magicznych z SA magic power (ew dye +4 wit -4 int do polepszenia cst speeda).

Autor robi SK pod jak najwiekszy m att i jednoczesnie odejmuje sobe int, gdzie tutaj sens?

A teraz troche danych
Zakladamy SK 50lvl z delusionem vs SK z SoWD z SA magic power
SK z delusionem - 113 m att
SK z SoWD - 250 m att

Teraz troche o mechanice gry
Zeby zadawac 2x wiekszy dmg ze skilli magicznyego to M att musi byc 4x wiekszy, czyli SK powinien miec ok. 450 m att zeby mial 2x silniejszy drain w stosunku do SK z delusionem. Wiec wyjasnij mi DevouringOne jakim cudem autor tego kuriozalnej wypowiedzi mial 2x wiekszy dmg?

Kolejny pomysl to dodatkowo tautaz -4int + 4wit, przypominam ze mamy SK 50lvl z SoWD o 250m att, zakladajac tatuaz m att spada do 227 m att przy wzrosce o 50 cast, ale po co? SK wtedy zadaje mniejszy dmg, spada prawdopodobienstwo wejsca hex przy nieznacznym wzrosce cast

SK pod nuker bulit jest b dobry ale na 7x lvl i do pvp, na expowanie taki bulid jest po prostu do bani, szybciej zasiekasz moba mieczem niz zdrajnujesz go.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Shiver

Z tym 2x wiekszy dmg moze przesadzilem- z sowd z MP robiliem 920 /460 dmg na tych samych mobach ktore jak bijac stormbringerem bilem po 450/225. Nie wiem skad wymysliles panie Montezuma, ze trzeba miec 4x wiekszy m atk i nie wiem kto tu gada bzdury. Dlaczego stosuje takie dye? Pozniewaz +4 wit/-4 int z SoWD i MP daje na 52 lvlu  231 m atku i 273 cast speeda. Z SoV z acu 187 M atk i 260 casting speed- czuc roznice? Nie widze nic smiesznego w mojej wypowiedzi, a ta roznice w cast speed czuc mocno, zwlaszcza, jak sie robi pvp z postacia, ktora ma stuna. Mimo pogorszenia int, a co za tym idzie m atku, Hex tak czy siak prawie zawsze wchodzi, pb okolo 80%. Poza tym napisalem "ew"= ewentualnie- zalezy od osobistych preferencji, ja wolalem zadac mniejszy dmg niz nie zadac go w ogole bo jakis DA wpieprzyl mi ulamek sekundy za wczesnie stuna.

Gwarantuje Ci, ze w pvp nawet na 5x lvlu radzilem sobie znacznie lepiej z SoWD niz z SLSem. Podczas Lvlowania zdecydowanie pewniej czulem sie wlasnie z mieczykiem dla magow- w przypadku kiedy za soba mielem sznur mobow nie wyobrazam sobie innej mozliwosci niz zabicie ich drainami.

Aha, zeby nie bylo- moje doswiadczenia jesli chodzi o SK pochodza z l2p, czyli wg admina serwer byl oparty o oficjalne pliki c4, wiec ewentualne zarzucenie mi, ze gralem na modowanym c1/ l2j raczej mozna sobie podarowac. 

Dev

nie, ja testowałem dużo bulidów i ten z +INT -WIT i wszytskim na magie jest dobry. Moze mał osie zadaje, ale mało many traci na drainy, żeby sobie poleczyć życia. Można na takim bulidzie nawet expić i wcale nie jest tak źle jak mówisz, ale ja i tak używam miecza dla fighterów, a z magicznych biore te z acumenem ...

Ryltar

Shiver powiem ci tak:masz 2 bronie bierz tatuaz na + int i magical power.Zapytasz po cholere? proste jezeli tak walczysz i zasadzisz komus draina zadasz duzy dmg i sobie duzo przywrocisz.Twoje szanse na wejscie hex,pb,LS i FS wzrosnie.Dzieki temu oszczedzasz MP  i dluzej stoisz na GS i SF(a jak ich nie uzywasz w PvP to bez urazy ale nie graj ta postacia).Albo idziesz w DMG albo w Cast.speed nie mieszaj setow.I tak jak powiedzial Montezuma po 7x baw sie w maga lub minimum od sprzetu A.Najlepiej to miec 2 bronie.Ja teraz ide SK w zestaw DD lub czystego.Jak bedzie DD daje + 4 INT i magical power zeby miec wiecej mp na stanie w zwarciu i ladowanie stinga itp.

Ale to twoja postac i graj nia jak chcesz.

Shiver

Po pierwsze, raczej nie jestem AZ tak bogaty zeby miec dwie bronie (zwykle gram na low rate), po drugie nic nie pisalem, ze nie uzywam GS i SF (choc ich uzywanie jest mocno ograniczone przez moj styl gry). Po trzecie wg mnie bardziej liczy sie cst speed w pvp niz m atk, jeszcze pewnie przetestuje opcje z +4 int - 4wit, ale watpie czy bedzie to mialo jakis sens. Bardzo chetnie stoczylbym pojedynek twoj sk Ryltar vs moj. Jeszcze raz powiem- nie widze podstaw dlaczego od 5x nie mam sie "bawic w maga" oprocz tego, ze w c4 nie ma miecza b grade z M Powerem.