Zmniejszenie detali...

Zaczęty przez vonsik, Grudzień 04, 2006, 07:09:56 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

vonsik

Czy jest jakiś plik konfiguracyjny w l2 żeby można było można zmienić detale na mniejsze niż w grze lub wyłączać jakieś efekty... (takie coś .ini jak w oblivionie :]) Albo czy jest jakiś patch zmieniający to.

Pytam bo mam słabego kompa i coś nie widzi mi sie jak bede gral w siege ^^.

Wiem ze troche noobowskie pytania, ale ja juz nie wiem co robic .

Dohid

Po prostu obniżasz detale w opcjach w grze. Jeśli bardzo chcesz robić to z pliku to System => Option w katalogu z grą.

Scroller

mozesz spróbować programu 3d Analyze, który pomaga wyłączyć niektóre opcje niedostępne normalnie w grze. Dzieki niemu udalo mi sie odpalic pare gier, które normalnie nie chciały chodzic. Nie daje zadnej gwarancji na to, ze Ci sie uda, ale spróbować zawsze można.

Dohid: Faktycznie nie doczytałem o co dokładnie mu chodziło. Scroller dostajesz ode mnie plusa za dobrą, sensowną odpowiedź i pomoc koledze.

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

AyGo

Yo. Kliknij w grze na options=> game i zaznacz lower detail(chyba tak sie pisze nie wiem zapomnialem:P) Powinno Ci pomoc troche a jak nie to zrob tak jak kolega wyzej napisal. pozdro
AyGo

Soulern

Szybkim sposobem też na całkowite zmniejszenie detali jest jednoczesne naciśnięcie klawiszy alt+P.

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Scroller

Nie wiem, Wy umiecie czytać ze zrozumieniem? Napisał przecież, ze chce zmienic detale na mniejsze niz te, ktore mozna ustawic w grze, bo gra mu nie chce chodzic...

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

Tyr

to już trzeba miec naprawdę słabego kompa :D

POLECAMY TIBIE! :)

Edit by Cubu$
Co wnosi Twój post do tematu. Jego problem jakiego kompa ma. On tylko zadał pytanie.

Dohid: Nie, tym razem. Za dużo razy już odpuszczałem mu takie wypowiedzi. try16, dostajesz ostrzeżenie.
Polgara: Tyr lubie Cie ale ze chcesz sobie licznik nabic od dziś Patrz jak on spada
każdy offtop usówam :P

Lineage 2 Classic EU

izo

zanim sie zalogujesz masz opcje
wylacz tam wszystkie filtry textur - bedziesz mial wielkie kwadratowe pola ale przynajmniej nie obciazysz kompa ciaglym generowaniem podloza

najlepiej graj w oknie - gierka krzaczy sie 100x rzadziej
edytuj plik option.ini - rozdzielczosc wpisz sobie mniejsza - pokombinuj, ale wazne aby jej stosunek byl ok 4:3
CytatGamePlayViewportX=1018
GamePlayViewportY=731
StartupFullScreen=False

w opcjach(albo w option.ini)
zaznacz lower detail
npc limit daj na very low
anti-allasing - none
ODznacz texture filter
wyłącz muzyke i efekty dzwiekowe
w zakladce GAME odznacz to czego nie chcesz ogladac - np 3D kursor i graficzny kursor
mozesz jeszcze pobawic sie w oknie display - np wywalajac nazwy graczy czy NPCow :D

to chyba na tyle :)

Inidriel

Mój sposób: :P

Obniżasz rozdzielczość ( Resolution )
Ustawiasz detale na "Low"
Wyłącz "Anti-Aliasing" ( tak jak mówił IZO ), SHADOWS i REFLECTIONS( te elementy obciążają kompa w znaczącym stopniu )

Cytat
ODznacz texture filter
w zakladce GAME odznacz to czego nie chcesz ogladac - np 3D kursor i graficzny kursor
To też :P

CytatPytam bo mam słabego kompa i coś nie widzi mi sie jak bede gral w siege ^^.
Zasięgu widoku terenu/graczy bym nie obniżał.

Poprostu możesz pokombinować z ustawieniami aby uzyskac zadowalające efekty ( jak wyłączysz Shadows i Reflections to na pewno odczujesz ulgę ). ;)

vonsik

Dziękuje za odpowiedzi :)

Gra mi chodzi, ale całkiem często zdarzaja się przycinki i często przez to ginę :).

Edit - Czemu jak włączam 3d analyzera wyskakuje mi "Wystąpił problem z aplikacją..."