Jak przyśpieszyć działanie gry?

Zaczęty przez Valyngar, Grudzień 04, 2006, 09:43:41 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Valyngar

Witam serdecznie:) Otóż sytuacja przedstawia się następująco. Przez jakiś czas grałem w Lineage'a na łączu 128 przez kablówkę i było znośnie.No ale jako że studiuję i przebywam teraz w innym miejscu zakombinowałem z radiówką. Właśnie dziś mi założyli, łącze 256. POwinienem być zadwolony ale..o ile pliki pobiera przyzwoicie,to o tyle granie to jedno wielkie niporozumienie. Postać reaguję z opóźnieniem nie do przyjęcia. Jestem załamany.Da sie coś z tym zrobić?Jakieś pomysły?Spróbuję jeszcze o innej godzinie.A może były jakieś nowe patche,o których nie wiem (gram na EPI)?
Pozrawiam i liczę na konstruktywną pomoc, tudzież słowa pocieszenia:)

Scroller

Z radiówką tak właśnie jest, pomimo duzego transferu ma słabe pingi.
Napisz jakie masz pingi jak logujesz sie do serwera (mozna to sprawdzic, po logowaniu a przed wyborem postaci)

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

Valyngar

Scroller

Sproboj jeszcze zagrac na innym serwerze, bo o takich pingach ja moge pomazyc, a gra chodzi mi bez zadnych lagów (mam internet 64kb/s :P)

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

Cubu$

heheh Ja mam Multimedia 256 i ping często po 150-200. I tnie tylko w miastach :shock: Wiec nie mam pojęcia co jest u Ciebie... Być może że jest to radiówka. Która do gier po prostu się nie nadaje.

Polgara

Zmniejsz detale w ustawieniach moze masz na max ustawione.
Zrób sobie defragmentacje dysku mnie to pomaga komp wtedy płynniej chodzi.

Valyngar

Dzięki chłopaki. Hmm, włączyłem wczoraj gierę o północy i chodziło jak złoto,lepiej jak na wcześniejszym łączu. Ale to tak tylko przez godzinkę, później znowu pojawiły sie opóźnienia. Zmniejszanie detali nic nie daje, ale będę konbinować.Np. wyłączę antywirusa... (no nie wiem czy to taki dobry pomysł:)
   POzdrawiam:)

slepy13

Tak to niestety jest z radiówkami.
Wiatr mocniej zawieje, albo śnieg spadnie i już nie pograsz, wiem bo mój znajomy tak gra :?
Albo gra, gra gadamy na TS a tu go nagle wyłącza bo radiówka siada, na 0,5 sekundy...

Drammer

co wy gadacie ja mam radiówke no tylko że Rychlost připojení k internetu:   691,21 kbit/s
Rychlost stahování dat:   86,4 kByte/s
Rychlost odezvy (ping):   min 134,216 ms
max 160,470 ms
Ø 146,231 ms

i to teraz normalnie mam z 1mb

i ping mam  30

Absolut Vodka

problem lezy w necie w takim razie i nie chodzi o dl speed czy o predkosc lacza chodzi o UPLOAD SPEED  kazdy net ma inny radiowki jakczesciej slabszy ludzie wychodza z zalozenia ze niewiele sie wysyla ale jak sie gra roznice sa kolosalne wiec polecam rozejrzec sie za netem z rownym speeddzie down/upload ps ja tez mam neta z kablowki :P 1mb/512 i np ping na quake jest przez upload (rto 2gie) taki sam jaki mialem na 512/512 :) ale jak sciagam cos z neta to ladnie jzu idzie :)