Bede dostawal xp?

Zaczęty przez Kegax, Grudzień 05, 2006, 03:30:30 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kegax

Czy jesli wezme ze swoim 49 lvl jakas inna postac na 1 lvlu, a moby beda mialy lvl okolo 50, to czy xp bedzie sie dzielilo? (chodzi mi o to zeby samemu jak najmniej zdobyc a zeby drugiej wbijac lvle)

Polgara

Jest to zależne od
1 jakie bonusy sa do party na twoim serwerze
2 i tak ta postac co ma mniejszy lvl będzie dostawała mniej exp nie chodzi mi tu o % tylko np. ty dostaniesz 30k exp9dla ciebie bedzie to np3%) a ta co ma mniejszy exp 10k.(bedzie to np 5%) Jest to uzależnione od różnicy miedzy waszymi Lvl im mniejsza różnica tym wiecej proporcjonalnie dostaje exp ta postac z mniejszym lvl.
3 może być blokada na exp w pary i np. jeśli miedzy wami będzie wiecej niż 10 lvl różnicy to tamta postac nie dostanie exp

Kegax

Jesli za moba jest np 60k xp to:
-ja dostaje 30k (tyle za nie dostawalem jak bylem w party, 60k jak sam) druga postac 10k, 20k "przepada"
-ja dostaje 50k druga postac 10k
Czy to tez jest zalezne od serwera ?

Jancia

ogólny wzór na przeliczanie expa w party
a^2+b^2=x
a^2/x= odsetek expa który dostajesz

a- lvl jednego człona party
b- lvl drugiego członka party

do tego dochodzą modyfikatory za nieodpowiedni lvl moba, za dużą różnicę lvl'i członków party, za ilość członków w party itp.
P.S. mam nadzieję, że coś zrozumieliście z tego wzoru, bo pisałem z pamięci :P
Server: Teon
KrejziBicz -Shilen Saint 77/Blade Dancer 52+
Kathia -Warsmith 40+

montezuma

Cytat: Kegax w Grudzień 05, 2006, 03:30:30 PM
Czy jesli wezme ze swoim 49 lvl jakas inna postac na 1 lvlu, a moby beda mialy lvl okolo 50, to czy xp bedzie sie dzielilo? (chodzi mi o to zeby samemu jak najmniej zdobyc a zeby drugiej wbijac lvle)

Postac na 1lvl bedze dostawala exp ale na poziomie ok 1exp, jest zbyt duza roznica pomiedzy lvl i traciz bonus do exp w party. Niech chociaz postac ktorej robisz plvl ma te 20lvl.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Cubu$

już przy różnicy 10 lvli mniej expa dostajesz. Więc im większa róznica tym mniej expa :)

Temat zamknięty :)