Warlord [WL]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:26:00 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Koni

Doom set z tarczą dodaje tylko shiled def rate'a, bez tarczy reszte bonusów.

W Doomie biegaj jak często sam bedziesz expił (chociaż większego sensu to nie ma...), a BW jak ekspisz w party - solo też się nadaje ale musisz uważać na obniżenie HP i dexa.
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Inidriel

Ja bym się upierał przy Zubei albo BW :P Dlaczego?

1.Zubei też daje HP ( de facto mniej ale daje )
2.Bonus do p.def
3.Doom jest najczęsciej droższy u innych graczy niż Zubei
4.Nie obniża żadnej ze statystyk!

BW głównie dla bonusu do STR ale wkurzałby mnie obniżony DEX.

MonT

BW heavy lepiej sprawdzi sie niz doom heavy, zubei jest spoko jak nie masz kasy na bw;p

misiaczek

Apropo Dye . Mój kumpel poleca dye na +4con -4 dex  . Przez co masz trochę węcej hp ( an 50 lev ok. 600 ) co przydaje się do trainów  . Wiem , że obniżone zostanie accuracy i atak speed ale jak dostaniesz stuna to te rzeczy sie zbytnio nei przydadzą .

Co do zbroi : Ja prawdopodobnie  ubiorę się w zubeia , gdyż jest to zbroja dość dobra w porównaniu do swojej ceny

Inidriel

Ja bym się nie zgodził z tym dye. Czemu? Human ma dość dużo CON więc po co mu odjemować Dexa który jest ważny? Nie chcesz stuna to kup Majestic Heavy Seta :)

wopio

ja tez nad tym dye bym sie zastanowil :? - dex ;/ i tak ciezko czasem jest z celnoscia, a co do szybkosci to rowniez nie ma czym sie pochwalic. nie wydaje mi sie aby male punkty byly u warlorda zle porozkladane, wiec nie ma po co zmieniac. no chyba ze bysmy chodzili nonstop w stalym skladzie party z porzadnym healerem na plecach i sluzyli tylko jako to cos do bicia...
The Abyss x3 - WARLORD - Ike - 73
Supreme - SK - Ikee - 75
RU Lancer - Grand Khavatari - ForceOne - 85

SteelHunter

ja mam pytanie z "innej beczki"... czym się różnią  SA w PoleArm'ach: "Wide Blow" i "Long Blow" ????

Dohid

Wide Blow = bijesz "szerzej", możesz atakować w obrębie większego kąta. [lepsze na exp]
Long Blow= bijesz "dłużej", atakujesz z jeszcze większej odległości niż normalnie. [lepsze na pvp]

SteelHunter

aaa...  :) dzięki  :) wezme Wide Blow

-----------------------------------------------------------------------------

aaa... i jeszcze jedno pytanie... z jakim kątem (szerokość) może atakować WL gdy ma w broni SA Wide Blow i selfbuffa z C5 "Fell Swoop" ???

Dohid: Edytuj posty.
SteelHunter: Sorry

Koni

Wydaje mi się, że to jest 300stopni. Tzn WL w PT ze mną lał koleśi przed sobą, po bokach, i jednego stojącego od strony pleców koło boku.... Na przykładzie zegarka.

WL skierowany na godz 12. Leje mobki od godz 8 - 4.
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Ryltar

Sprawdzalem rozne armory na warlordzie kiedys i doszedlem do wniosku ze najlepszy to jest Doom...light ;p
Uniki mialem dobre a na moby zielone i biale wystarczy chociaz teraz jak by to sie spisywalo to nie wiem.

Argus

only BW dla WL. mozna jeszcze ten minus z dexa zlagodzic dye'm +3 dex -3 str (moze to glupie, jak co to poprawcie). chociaz na tym lvl juz bedziemy mieli wystarczajaco duzo dexa, aby trafiac zielone moby :)

fracti

Cytat: Argus w Styczeń 02, 2007, 07:21:00 AM
only BW dla WL. mozna jeszcze ten minus z dexa zlagodzic dye'm +3 dex -3 str (moze to glupie, jak co to poprawcie). chociaz na tym lvl juz bedziemy mieli wystarczajaco duzo dexa, aby trafiac zielone moby :)
Wystarczajaco duzo dexa powiadasz? DEX i inne wartosci sa stale i modyfikuja sie tylko przez DEYE/armor sety. Ludzie maja malo dexa, jak bym bral bw heavy to zalozylbym deye, odwrotnie do setu (gdyz bw i doom daje najwiecej pdefa): -5 str +5 dex. -2 str duzo nam nie robi, a +3 dexa juz mozna poczuc.

Ryltar

Jak gadamy o Heavy to ja jestem zwolennikiem Dooma bo daje bonusy do HP a wiadomo nie zawsze mamy 2 armory i nas nie stac.Doom sie dobrze spisuje mozna sporo hp wyciagnac a te 3 str to nie robi roznicy skoro walimy aoe skillami.

Ostatnio kumpel robil dreagnought a ja dla odmiany zrobilem sobie ST.Skille fajne ale ten jego earth quake jest jakis dziwny ;/ niby detargetuje ale dmg nie byl duzy.Moze jakby walczyl z 10 przeciwnikami to bylo by co innego ale shock blast jest fajny ^^

Koni

Schock blast jest bardzo dobrym skillem. A eq pokazuje dopiero pazurki jak critic wejdzie  :)
Your journey's never end

Argus

Jak wyglada sprawa z WL w c5? stracil czy zyskal na tle innych klas? (pve,pvp)

Ryltar

CytatSchock blast jest bardzo dobrym skillem. A eq pokazuje dopiero pazurki jak critic wejdzie  Smile

Ja wiem jak lalismy sie to tylko na dystansie z tego we mnie walil.Z bliska "przypadkiem" uzywal innych skilli i ranil ludzi na okolo xP

CytatJak wyglada sprawa z WL w c5? stracil czy zyskal na tle innych klas? (pve,pvp)

Wiesz dostal tego buffa ze ma wiekszy zasieg wiec jest raczej na + a jego ataki przebijaja tarcze.

Sarql

co sądzicie o Warlordzie w Blue Wolfie a nie w Doomie??

Dev

raczej set do pve ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

MonT

Wiekszosc warlordow jakich widzialem biega wlasnie w blue wolfie.

Meyko

Mamy w klanie warlorda i teraz dla odmiany probujemy uzywania nie heavy tylko zbroi light. Czy waszym zdaniem ma to sens?

Gifs designed by Pr0nabol

"Co w tym zlego, ze niczego
Nie ukrywam, ze nie zbywam
Cie wzruszeniem ramionami
Ze nie umiem tepic za nic .."

"Cuda wykonywane od reki. Rzeczy niemozliwe z opoznieniem jednodniowym."

MonT

Jak dla mnie raczej nie, poprostu light daje mnie pdefa, kiepskie bonusy jak dla warlorda, a evasion i tak sie nie przyda.

Meyko

A nie jest tak, ze uzywajac lekkich ciuszkow, zamiast zelastwa bijemy szybciej, poruszamy sie szybciej? Wtedy moze mialoby to sens.
Swego czasu na paradise dochrapalismy sie dooma dla warlorda i biegal jak mucha w smole. Podoba mi sie zas warlord, czy z gracja walczy z 6 mobami na raz o lvl sobie rownym. Ze wsparciem ze strony bufera klanowego rzecz jasna.

Pozdrawiam

Gifs designed by Pr0nabol

"Co w tym zlego, ze niczego
Nie ukrywam, ze nie zbywam
Cie wzruszeniem ramionami
Ze nie umiem tepic za nic .."

"Cuda wykonywane od reki. Rzeczy niemozliwe z opoznieniem jednodniowym."

nygus

a co powiecie odnosnie setow a dla warlorda. dyskusja przeprowadzana raczej dla setow b wiec chcialem zapytac. co myslicie o secie nm? mam teraz go na moim da wiec jak bym sobie zrobil subke to by zostal ale nie wiem czy to dobry pomysl. bonusy wydaj mi sie ciekawe +4% do ataku fizycznego i +2 con oraz trudno by mnie bylo zrootowac :).

co do broni to wydaje mi sie ze na mass pvp chyba Tallum Glaive Health najlepiej ale nie wiem, jak pisze wydaje mi sie :).

Dev

NM dodaje p atk i con więc wg mnie to najlepszy set, ale nie grałem WL ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77